Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το να θεραπεύετε είναι το μόνο είδος σκέψης αυτού του κόσμου που προσομοιάζει στη Σκέψη του Θεού επειδή υπάρχουν κοινά στοιχεία. 2Όταν ένας αδελφός αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν ασθενή, τότε δεν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως πλήρη και έτσι βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. 3Εάν κι εσείς επίσης τον βλέπετε έτσι, τότε τον βλέπετε σαν να είναι απών από την Βασιλεία ή διαχωρισμένος από αυτήν κι έτσι συγκαλύπτετε την Βασιλεία και για τους δυο σας. 4Η ασθένεια και ο διαχωρισμός δεν είναι του Θεού αλλά η Βασιλεία είναι. 5Εάν συγκαλύπτετε και συσκοτίζετε την Βασιλεία, αντιλαμβάνεστε κάτι που δεν είναι του Θεού.
2. Το να θεραπεύετε, λοιπόν, σημαίνει να διορθώσετε την αντίληψη στον αδελφό σας και στον εαυτό σας με το να μοιραστείτε το Άγιο Πνεύμα μαζί του. 2Αυτό σας τοποθετεί αμφότερους στην Βασιλεία και αποκαθιστά την ολότητά της στο νου σας. 3Αυτό επίσης αντανακλά την δημιουργία, διότι η Βασιλεία ενοποιεί καθώς αυξάνεται και προσεγγίζει σταδιακά, καθώς επεκτείνεται. 4Ο,τι προβάλλετε ή επεκτείνετε είναι αληθινό για σας. 5Αυτός είναι ένας αμετάβλητος νόμος του νου που λειτουργεί σε αυτόν τον κόσμο εξίσου όπως και στην Βασιλεία. 6Ωστόσο, το περιεχόμενο είναι διαφορετικό σε αυτόν τον κόσμο, επειδή οι σκέψεις που κυβερνά είναι εντελώς διαφορετικές από τις Σκέψεις στην Βασιλεία των Ουρανών. 7Οι νόμοι πρέπει να προσαρμόζονται στις περιστάσεις προκειμένου να διατηρούν την τάξη. 8Υπακούοντας στους νόμους του νου και σας διαβεβαιώ ότι πρέπει να τους υπακούτε, μπορεί σε αυτόν τον κόσμο να σας οδηγήσουν σε εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. 9Αυτό συμβαίνει επειδή οι νόμοι έχουν προσαρμοστεί στις περιστάσεις αυτού του κόσμου όπου φαίνονται πιθανά τα διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα, επειδή μπορείτε να ανταποκρίνεστε σε δυο αλληλοσυγκρουόμενες φωνές.
3. Έξω από την Βασιλεία, ο νόμος που επικρατεί εσωτερικά προσαρμόζεται στο, «αυτό που προβάλλεις αυτό και πιστεύεις». 2Αυτή είναι μια μορφή διδασκαλίας, επειδή εκτός της Βασιλείας η μαθητεία είναι απαραίτητη. 3Αυτή η μορφή διδασκαλίας δηλώνει πως μαθαίνετε τι είστε από αυτά που έχετε προβάλλει προς τους άλλους και που πιστεύετε πως αυτοί είναι. 4Στην Βασιλεία των Ουρανών δεν υπάρχει ούτε διδασκαλία ούτε μαθητεία, επειδή δεν υπάρχουν πεποιθήσεις. 5Υπάρχει μόνον η βεβαιότητα. 6Ο Θεός και οι Υιοί του, μέσα στη βεβαιότητα της ύπαρξής Τους, γνωρίζουν πως είσαι ό,τι επεκτείνεις. 7Εκεί η μορφή του νόμου δεν χρειάζεται καμιά προσαρμογή, επειδή αυτός είναι ο νόμος της δημιουργίας. 8Ο ίδιος ο Θεός δημιούργησε τον νόμο δημιουργώντας μέσω αυτού. 9Και οι Υιοί Του, που δημιουργούν όπως Εκείνος, τον ακολουθούν πρόθυμα, γνωρίζοντας ότι η αύξηση της Βασιλείας εξαρτάται από αυτόν, όπως και η δική τους δημιουργία.
4. Οι νόμοι πρέπει να επικοινωνούνται για να είναι χρήσιμοι. 2Ως προς τα αποτελέσματά τους πρέπει να μεταφράζονται για εκείνους που μιλούν διαφορετικές γλώσσες. 3Ωστόσο, ένας καλός μεταφραστής μολονότι μπορεί να αλλάξει την μορφή εκείνου που μεταφράζει, ποτέ δεν αλλάζει το νόημά του. 4Ουσιασικά, ο σκοπός του είναι ν᾽ αλλάξει τη μορφή με τέτοιο τρόπο που να διατηρηθεί το αρχικό νόημα. 5Το Άγιο Πνεύμα είναι ο Μεταφραστής των νόμων του Θεού προς εκείνους που δεν τους κατανοούν. 6Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνοι σας, επειδή ένας νους μέσα στον οποίο υπάρχουν συγκρούσεις δεν μπορεί να παραμένει πιστός σε ένα νόημα και έτσι το μεταβάλλει προκειμένου να διατηρήσει την μορφή.
5. Ο στόχος της μετάφρασης του Αγίου Πνεύματος είναι ακριβώς ο αντίθετος. 2Μεταφράζει μόνο για να διατηρήσει το αρχικό νόημα με κάθε τρόπο και σε όλες τις γλώσσες. 3Γι’ αυτό και αντιτίθεται στην άποψη που λέει πως έχουν, τάχα, νόημα οι διαφορές ως προς τη μορφή και τονίζει πάντα πως αυτές οι διαφορές δεν έχουν καμιά σημασία.4Η ουσία του μηνύματος του Αγίου Πνεύματος είναι πάντα η ίδια, πως δηλαδή μόνο το νόημα έχει σημασία. 5Ο νόμος της δημιουργίας του Θεού δεν περιέχει την χρήση της αλήθειας προκειμένου να πειστούν οι Υιοί Του γι΄αυτήν. 6Η επέκταση της αλήθειας, που αποτελεί τον νόμο της Βασιλείας, στηρίζεται μόνο στην γνώση του τι είναι πράγματι η αλήθεια. 7Αυτά είναι η κληρονομιά σας και δεν απαιτεί καμιά μαθητεία. 8Όμως όταν αποποιηθήκατε την κληρονομιά σας, γίνατε οι μαθητές της ανάγκης.
6. Κανείς δεν αμφισβητεί την σύνδεση της μάθησης με την μνήμη. 2Η μάθηση είναι αδύνατη χωρίς μνήμη, εφόσον κάτι πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί ώστε να μπορεί να γίνει η ανάκλησή του. 3Να γιατί το Άγιο Πνεύμα διδάσκει το μάθημα της ανάμνησης. 4Είπα ήδη ότι διδάσκει την ανάμνηση και την λησμονιά αλλά η λησμονιά είναι μόνο για να σταθεροποιήσει την ανάμνηση. 5Ξεχνάτε μόνο για να μπορείτε να θυμηθείτε καλύτερα. 6Δεν θα κατανοούσατε τις μεταφράσεις του Αγίου Πνεύματος, ενόσω έχετε διπλό τρόπο για να τις ερμηνεύσετε. 7Γι’ αυτό πρέπει να ξεχάσετε ή να παραιτηθείτε από τον έναν, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε τον άλλο. 8Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να διδαχθείτε την σταθερότητα και την λογική, έτσι ώστε τελικά να γίνετε κι εσείς σταθερά λογικοί.
7.  Τι μπορεί να σημαίνει η σταθερή λογική της Βασιλείας για εκείνους που βρίσκονται σε σύγχυση; 2Είναι προφανές ότι η σύγχυση παρεμβαίνει στο νόημα και έτσι εμποδίζει τον μαθητή από το να εκτιμήσει. 3Δεν υπάρχει σύγχυση στη Βασιλεία, επειδή εκεί επικρατεί μόνο ένα νόημα. 4Αυτό το νόημα προέρχεται από τον Θεό και είναι ο Θεός. 5Επειδή, επίσης, αυτό το νόημα είστε και εσείς, το μοιράζεστε και το επεκτείνετε όπως και ο Δημιουργός σας. 6Γι’ αυτό δεν χρειάζεται μετάφραση, επειδή είναι απόλυτα κατανοητό αλλά χρειάζεται επέκταση, επειδή σημαίνει επέκταση. 7Η επικοινωνία είναι απολύτως άμεση και απολύτως ενοποιημένη. 8Είναι επίσης απολύτως ελεύθερη, επειδή τίποτα ασυμβατό δεν εισέρχεται σε αυτήν. 9Γι’ αυτό ακριβώς είναι και η Βασιλεία του Θεού. Του ανήκει και γι΄αυτό είναι όπως Εκείνος. 10Αυτή είναι η πραγματικότητα και τίποτα δεν μπορεί να την αμαυρώσει.

Share