Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους δεν ζητάτε απὀ το Άγιο Πνεύμα να λύσει όλα σας τα προβλήματα για λογαριασμό σας. 2Δεν βρίσκει μεγαλύτερη δυσκολία να λύσει μερικά από κάποια άλλα. 3Γι᾽Αυτό, κάθε πρόβλημα είναι το ίδιο επειδή το κάθε ένα λύνεται με τον ίδιο τρόπο και με ακριβώς την ίδια προσέγγιση. 4Οι όψεις που χρειάζονται επίλυση δεν αλλάζουν, όποια μορφή κι αν φαίνεται να παίρνει το πρόβλημα. 5Ένα πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί με πολλές μορφές και έτσι θα συμβαίναι ενόσω το πρόβλημα διαρκεί . 6Δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό να επιχειρήσετε να το λύσετε σε μία ιδιαίτερη μορφή. 7Θα επανέρχεται και ξανά θα επανέρχεται και ξανά, έως ότου απαντηθεί για πάντα και δεν θα ξαναεμφανιστεί πια σε καμία μορφή. 8Και μόνο τότε θα απελευθερωθείτε από αυτό.
2. Το Άγιο Πνεύμα σας προσφέρει απελευθέρωση από κάθε πρόβλημα που νομίζετε πώς έχετε. 2Όλα τα προβλήματα είναι τα ίδια γι᾽ Αυτό επειδή το κάθε ένα από αυτά, άσχετα από την μορφή που φαίνεται να παίρνει είναι μία αίτηση ώστε κάποιος να υποστεί απώλεια και να κάνει μία θυσία ώστε να κερδίσετε εσείς. 3Μόνο όταν η κατάσταση έχει διευθετηθεί έτσι που κανείς να μην χάνει, το πρόβλημα εξαφανίζεται, επειδή ήταν ένα λάθος στην αντίληψη και τώρα έχει διορθωθεί. 4Κανένα λάθος δεν αποτελεί μία ιδιαίτερη δυσκολία για το Άγιο Πνεύμα, που τα φέρνει όλα εξίσου στην αλήθεια.5Γιατί υπάρχει μονάχα ένα λάθος: η ιδέα πως η απώλεια είναι δυνατή και πώς θα μπορούσε να καταλήξει σε κέρδος για τον οποιοδήποτε. 6Αν αυτό ήταν αλήθεια, τότε ο Θεός θα ήταν άδικος· η αμαρτία θα ήταν δυνατόν να υπάρξει, η επίθεση να δικαιολογηθεί και η εκδίκηση να είναι δίκαιη.
3. Αυτό το ένα λάθος, όποια μορφή κι αν παίρνει, έχει μία διόρθωση: ότι δεν υπάρχει απώλεια. 2Είναι λάθος να σκέφτεστε πως υπάρχει. 3Δεν έχετε προβλήματα αν και νομίζετε πως έχετε.4 Και όμως δεν θα μπορούσατε να σκέφτεστε έτσι αν τα βλέπατε ένα-ένα να εξαφανίζονται ανεξαρτήτως μεγέθους, περιπλοκότητας, τόπου ή χρόνου ή οποιουδήποτε στοιχείου που τους προσδίδετε και που αντιλαμβάνεστε πως τα κάνει διαφορετικά το ένα από το άλλο. 5Μην σκέφτεστε πως τα όρια που επιβάλλετε σε αυτό που βλέπετε μπορούν να περιορίσουν το Θεό με οποιονδήποτε τρόπο.
4.Το θαύμα της δικαιοσύνης μπορεί να διορθώσει όλα τα λάθη. 2Κάθε πρόβλημα είναι ένα λάθος. 3Αδικεί τον Υιό του Θεού και επομένως δεν είναι αληθινό. 4Το Άγιο Πνεύμα δεν κάνει αξιολόγηση των αδικιών σε μικρές ή μεγαλύτερες, περισσότερες ή λιγότερες. 5 Για Εκείνο δεν υφίστανται. 6 Είναι λάθη από τα οποία υποφέρει ανώφελα ο Υιός του Θεού. 7Και έτσι Εκείνο αφαιρεί τ᾽αγκάθια και τα καρφιά. 8Δεν σταματά για να κρίνει αν η πληγή είναι μεγάλη ή μικρή. 9Η μόνη Του κρίση είναι, πως το να πληγώσει κάποιος τον Υιό του Θεού πρέπει να είναι άδικο και επομένως δεν συμβαίνει.
5. Εσείς που πιστεύετε πως είναι ασφαλές να δίνετε μερικά μονάχα λάθη να διορθωθούν ενώ κρατάτε κάποια άλλα για τον εαυτό σας θυμηθείτε: η Δικαιοσύνη είναι συνολική. 2Δεν υπάρχει μερική δικαιοσύνη. 3Αν ο Υιός του Θεού είναι ένοχος τότε είναι καταδικασμένος και δεν αξίζει κανένα έλεος από τον Θεό της δικαιοσύνης. 4Αλλά μην ζητάτε από το Θεό να τον τιμωρήσει επειδή εσείς τον βρίσκετε ένοχο και θα θέλατε να πεθάνει. 5Ο Θεός σάς προσφέρει τα μέσα να δείτε την αθωότητα του. 6Θα ήταν δίκαιο να τον τιμωρήσετε επειδή δεν θα θέλατε να κοιτάξετε αυτό που υπάρχει να δείτε; 7 Κάθε φορά που κρατάτε ένα πρόβλημα να το λύσετε μόνοι σας, ή κρίνετε πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν λύνεται, το κάνετε μεγάλο και πέρα από κάθε ελπίδα θεραπείας. 8Αρνείστε πως το θαύμα της δικαιοσύνης μπορεί να είναι δίκαιο.
6. Αν ο Θεός είναι δίκαιος ,τότε δεν θα μπορούν να υπάρχουν προβλήματα που η δικαιοσύνη δεν μπορεί να λύσει. 2Αλλά πιστεύετε πως κάποιες αδικίες είναι καλές και δίκαιες και αναγκαίο να τις διατηρήσετε. 3Αυτά είναι και τα προβλήματα που θεωρείτε σημαντικά και άλυτα. 4Διότι υπάρχουν εκείνοι που θέλετε να υποφέρουν την απώλεια, και δεν υπάρχει κανείς που να θέλετε να απαλλαχθεί ολοκληρωτικά από τη θυσία. 5 Σκεφτείτε ξανά την ιδιαίτερη λειτουργία σας. 6Αυτή η οποία σας δίδεται έτσι ώστε να δείτε τον αδελφό σας σε τέλεια αθωότητα. 7Και δεν θα ζητήσετε απ’ αυτόν καμία θυσία επειδή δεν θα μπορούσατε να θέλετε να υποστεί απώλεια. 8 Το θαύμα της δικαιοσύνης που καλείτε θα έλθει σε σας με σιγουριά όπως επίσης και σε εκείνον. 9Το Άγιο Πνεύμα δεν θα είναι ευχαριστημένο έως ότου όλοι το λάβουν. 10Διότι ό,τι Του δίνετε ανήκει σε όλους, και μέσω της δικής σας προσφοράς μπορεί το Άγιο Πνεύμα να διασφαλίσει πως θα το λάβουν ίσα όλοι.
7. Σκεφθείτε, λοιπόν, πόσο σπουδαία θα είναι η δική σας απελευθέρωση όταν είστε πρόθυμοι να λάβετε την διόρθωση όλων των προβλημάτων σας. 2Δεν θα κρατήσετε ούτε ένα, επειδή δεν θα θέλετε τον πόνο σε οποιαδήποτε μορφή. 3 Και θα δείτε κάθε μικρή πληγή να επουλώνεται μπροστά στο γεμάτο καλωσύνη βλέμμα του Αγίου Πνεύματος. 4Διότι όλες οι πληγές είναι μικρές στα δικά Του μάτια και δεν αξίζουν τίποτα παραπάνω από ένα μικρό αναστεναγμό προτού να εξαφανιστούν για να λυθούν και να ξεχαστούν για πάντα. 5Αυτό που κάποτε φαινόταν σαν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ένα λάθος χωρίς γιατρικό ή χωρίς θεραπεία, έχει μεταμορφωθεί σε παγκόσμια ευλογία. 6 Η θυσία έχει χαθεί. 7 Και στη θέση της έχει έλθει η ενθύμηση της Αγάπης του Θεού, και η λάμψη της θα διώξει κάθε ανάμνηση απώλειας και θυσίας.
8. Η ενθύμηση του Θεού δεν μπορεί να έλθει μέχρι που η δικαιοσύνη να είναι αγαπητή αντί επίφοβη. 2 Εκείνος δεν μπορεί να είναι άδικος προς οποιονδήποτε και οτιδήποτε, διότι γνωρίζει πως ό,τι υπάρχει Του ανήκει, και θα είναι για πάντα όπως το δημιούργησε. 3Ότι αγαπά πρέπει να είναι αναμάρτητο και πέρα από επίθεση.4 Η ιδιαίτερη λειτουργία σας ανοίγει διάπλατα την θύρα πέρα από την οποία έχει διατηρηθεί η ανάμνηση του Θεού, τελείως ανέπαφη και ανέγγιχτη. 5 Και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ευχηθείτε να σάς δοθεί ο Ουρανός αντί της κόλασης και κάθε μάνταλο κι εμπόδιο που φαινόταν να κρατά την θύρα ερμητικά κλειδωμένη και αμπαρωμένη απλώς θα διαλυθεί και θα χαθεί. 6 Διότι δεν είναι το θέλημα του Πατέρα σας να λάβετε ή να προσφέρετε λιγότερα απ’ όσα σας έδωσε, όταν σας δημιούργησε με τέλεια αγάπη.

Share