Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Κοιτάξτε όλα τα μπιχλιμπίδια που κατασκευάστηκαν για να στηρίζουν ή να καλύπτουν τη χρήση του σώματος. 2Δείτε όλα τα άχρηστα πράγματα που έγιναν μόνα για να τα βλέπουν τα μάτια. 3Σκεφτείτε όλες τις προσφορές που αποσκοπούν στην ευχαρίστησή του και θυμηθείτε πως όλα αυτά έγιναν για να εμφανίσουν ως αξιαγάπητο αυτό που μισείτε. 4 Θα θέλατε μ’ αυτό το μισητό πράγμα να έλξετε τον αδελφό σας και να προσελκύσετε το βλέμμα των σωματικών του ματιών; 5Μάθετε ότι του προσφέρετε ένα ακάνθινο στεφάνι, εάν δεν αναγνωρίζετε το σώμα ως αυτό που πράγματι είναι, και επιχειρήσετε να δικαιώσετε την ερμηνεία που εσείς του δίνετε ζητώντας την αποδοχή του από τον αδελφό σας. 6Ομως αυτό το δώρο διακηρύσσει την έλλειψη αξίας του καθώς η σωματική αποδοχή σας εκ μέρους του αδελφού σας αποτελεί αναγνώριση της έλλειψης αξίας που αποδίδει στον εαυτό του.
2.Δεν δίνονται δώρα μέσω των σωμάτων, εάν πρόκειται για δώρα που ειλικρινά προσφέρονται και εξίσου ειλικρινά γίνονται αποδεκτά. 2 Διότι τα σώματα ούτε να προσφέρουν μπορούν ούτε να δεχθούν, ούτε να πάρουν ούτε και να κρατήσουν. 3Μόνον ο νους μπορεί να αξιολογεί και μόνον ο νους αποφασίζει τι θα ήθελε να προσφέρει και τι να λάβει. 4Έτσι, κάθε δώρο που προσφέρει εξαρτάται από το τι θέλει. 5Θα στολίσει προσεκτικά την κατοικία που επέλεξε ετοιμάζοντάς την να δεχθεί τα δώρα που θέλει προσφέροντάς τα σ’ εκείνους που έρχονται ή προσελκύονται σ’ αυτήν την κατοικία. 6 Και εκεί, θα ανταλλάξουν τα δώρα τους προσφέροντας και λαμβάνοντας ό,τι κρίνει ο νους τους πως έχει αξία.
3.Κάθε δώρο αποτελεί μια αξιολόγηση του αποδέκτη αλλά και του δωρητή. 2Καθένας βλέπει την κατοικία που επέλεξε ως βωμό του εαυτού του. 3Καθένας επιζητεί να προσελκύσει πιστούς στον βωμό του για να λατρέψουν ό, τι αυτός έχει εναποθέσει επάνω του, άξιο της λατρείας του. 4Και καθένας έχει βάλει ένα φως επάνω στον βωμό το οποίο δείχνει ό, τι βρίσκεται επ’ αυτού, έτσι που οι πιστοί μπορούν να το εκλάβουν ως δικό τους. 5 Εδώ βρίσκεται η αξία που αποδίδετε στον αδελφό σας και στον εαυτό σας. 6Εδώ βρίσκεται το δώρο σας και για τους δυο σας: η κρίση του Υιού του Θεού γι’ αυτό που πράγματι είναι. 7Μην ξεχνάτε ότι είναι ο σωτήρας σας προς τον οποίο προσφέρετε αυτό το δώρο. 8Προσφέροντάς του αγκάθια εσείς σταυρώνεστε. 9Προσφέροντάς του κρινάκια είναι ο εαυτός σας που απελευθερώνεται.
4.Έχω μεγάλη ανάγκη για κρινάκια διότι ο Υιός του Θεού δεν με συγχώρεσε. 2Πώς μπορώ να του προσφέρω συγχώρεση όταν που προσφέρει αγκάθια; 3Διότι όποιος προσφέρει αγκάθια σ’ οποιονδήποτε εξακολουθεί να είναι εναντίον μου. 4Γίνετε φίλος του εκ μέρους μου, έτσι ώστε κι εγώ να συγχωρεθώ κι εσείς να μπορέσετε να δείτε πλήρη τον Υιό του θεού. 5Ομως, προηγουμένως κοιτάξτε τον βωμό της κατοικίας που επιλέξατε και δείτε τι έχετε εναποθέσει επάνω του για να μου το προσφέρετε. 6Εάν είναι αγκάθια που οι κοφτερές αιχμές τους λάμπουν σ’ ένα αιματόχροο φως, τότε η κατοικία που επιλέξατε είναι το σώμα και αυτό που μου προσφέρετε είναι ο διαχωρισμός. 7Κι όμως, τα αγκάθια έχουν χαθεί. 8Κοιτάξτε προσεκτικότερα τώρα και θα δείτε ότι ο βωμός σας δεν είναι πια αυτός που ήταν.
5.Εάν κοιτάτε με τα μάτια του σώματος δεν θα βλέπετε παρά μόνο τα αγκάθια. 2Ομως, ζητήσατε και λάβατε μια άλλη όραση. 3Εκείνοι που αποδέχονται τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος ως δικό τους μοιράζονται επίσης και την όραση του Αγίου Πνεύματος. 4Ο,τι Του επιτρέπει να βλέπει αυτός ο σκοπός, λάμπει τώρα από κάθε βωμό ο οποίος είναι δικός σας και δικός Του. 5Το Άγιο Πνεύμα δεν βλέπει πουθενά ξένους μόνο πολυαγαπημένους φίλους. 6Δεν βλέπει αγκάθια παρά μόνο κρινάκια που λάμπουν με την ευγενική λάμψη της ειρήνης η οποία ακτινοβολεί από οτιδήποτε το Άγιο Πνεύμα κοιτά και αγαπά.
6.Αυτό το Πάσχα κοιτάξτε με διαφορετικά μάτια τον αδελφό σας. 2Με έχετε συγχωρέσει. 3΄Ομως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το δώρο σας, τα κρινάκια, εφόσον εσείς δεν τα βλέπετε. 4Ούτε κι εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι εγώ σας έδωσα, εκτός κι αν το μοιραστείτε. 5Η όραση του Αγίου Πνεύματος δεν είναι ένα ψευτοδώρο, ούτε ένα παιχνίδι για να διασκεδάσετε για λίγο και μετά να το εγκαταλείψετε. 6Προσέξτε το και ακούστε το αυτό, μην το περνάτε για όνειρο, για μια ξέγνοιαστη σκέψη με την οποία θα παίξετε ή για ένα παιχνίδι που θα το πιάνετε από καιρού εις καιρόν και μετά θα το βάλετε στην άκρη. 7Διότι εάν το κάνετε αυτό, αυτό θα γίνει και σε σας.
7.Τώρα έχετε την όραση που σας δείχνει ότι όλες οι ψευδαισθήσεις έχουν παρέλθει. 2Σας δόθηκε να μην βλέπετε αγκάθια, ούτε ξένους ούτε εμπόδια ειρήνης. 3Ο φόβος του Θεού δεν είναι τίποτα πια για σας. 4Ποιός μπορεί να φοβάται να κοιτάξει τις ψευδαισθήσεις γνωρίζοντας πως πλάι του στέκεται ο σωτήρας του; 5Μαζί του η όρασή σας έγινε η μεγαλύτερη δύναμη που θα μπορούσε να σας δώσει ο Ίδιος ο Θεός για να διαλύσετε όλες τις ψευδαισθήσεις. 6Διότι ό, τι ο Θεός έδωσε στο Άγιο Πνεύμα, το έχετε λάβει. 7Ο Υιός του Θεού στρέφεται προς εσάς για την απελευθέρωσή του. 8Διότι ζητήσατε και σας δόθηκε η δύναμη να κοιτάξετε αυτό το τελευταίο εμπόδιο και να μηΝ βλέπετε πια ούτε αγκάθια ούτε καρφιά για να σταυρώσετε τον Υιό του θεού στέφοντάς τον βασιλέα του θανάτου.
8.Η εκλεκτή κατοικία σας βρίσκεται από την άλλη πλευρά του παραπετάσματος. 2Εχει προετοιμαστεί προσεκτικά για σας και είναι έτοιμη να σας δεχθεί τώρα. 3Δεν θα την δείτε με τα σωματικά σας μάτια. 4Ομως διαθέτετε όλα όσα χρειάζεστε. 5Η κατοικία σας, σας καλεί από τότε που άρχισε ο χρόνος εσείς ποτέ δεν αποτύχατε να ακούσετε αυτό το κάλεσμα. 6Το ακούσατε αλλά δεν ξέρατε πώς ψάξετε ή πού. 7Τώρα ξέρετε. 8Η γνώση βρίσκεται μέσα σας έτοιμη να αποτινάξει το παραπέτασμα από πάνω της και να απελευθερωθεί από όλο το ν φόβο που την κρατούσε κρυμμένη. 9Δεν υπάρχει φόβος στην αγάπη. 10 Το τραγούδι του Πάσχα είναι η χαρούμενη επωδός ότι ο Υιός του Θεού δεν σταυρώθηκε ποτέ. 11Ας υψώσουμε τα μάτια μας όχι με φόβο αλλά με πίστη.12Και τότε δεν θα υπάρχει καθόλου φόβος μέσα μας διότι σε ό, τι θα βλέπουμε δεν θα υπάρχουν ψευδαισθήσεις θα υπάρχει μόνο το μονοπάτι που οδηγεί στην ορθάνοιχτη πόρτα του Παραδείσου, ο οποίος είναι το σπίτι που μοιραζόμαστε κι όπου ζούμε με ειρήνη και γαλήνη, όλοι μαζί σαν ένα.
9.Θα επιτρέψετε στον άγιο αδελφό σας να σας οδηγήσει εκεί; 2Η αθωότητα του θα φωτίζει τον δρόμο σας, προσφέροντάς σας το καθοδηγητικό φως της και τη σίγουρη προστασία της, λάμποντας από τον άγιο βωμό μέσα του πάνω στον οποίο εσείς εναποθέσατε τα κρινάκια της συγχώρεσης.3Επιτρέψτε του να γίνει ο λυτρωτής σας από τις ψευδαισθήσεις και κοιτάξτε τον με τη νέα σας όραση με την οποία κοιτάτε τα κρινάκια και νιώθετε περιχαρείς. 4Προχωρούμε πέρα από τον πέπλο του φόβου φωτίζοντας ο ένας τον δρόμο του άλλου. 5Η αγιότητα που μας καθοδηγεί βρίσκεται μέσα μας και είναι η κατοικία μας. 6Ετσι, θα βρούμε πράγματι αυτό που έπρεπε να βρούμε μέσω Εκείνου που μας οδηγεί.
10.Αυτή είναι η οδός προς τα Ουράνια και προς την ειρήνη του Πάσχα, στην οποία ενωνόμαστε με τη χαρούμενη συνειδητοποίηση ότι ο Υιός του Θεού έχει αναστηθεί από το παρελθόν και έχει αφυπνιστεί στο παρόν. 2Τώρα είναι ελεύθερος και απεριόριστος ως προς την επικοινωνία του με όλα όσα βρίσκονται εντός του. 3Τώρα, τα κρινάκια της αθωότητάς του είναι ανέγγιχτα από ενοχή και απόλυτα προστατευμένα από το ψύχος του φόβου και τον μαρασμό της αμαρτίας. 4Το δώρο σας τον έσωσε από τα αγκάθια και τα καρφιά και ο ισχυρός βραχίονας του είναι ελεύθερος να σας οδηγήσει πέρα από αυτά τα αγκάθια και τα καρφιά.
11.Εδώ βρίσκεται ο σωτήρας και φίλος σας, απελευθερωμένος από τη σταύρωση, μέσω της δικής σας όρασης, ελεύθερος να σας οδηγήσει τώρα εκεί όπου θα ήθελε να βρίσκεται. 2Δεν θα σας απαρνηθεί ούτε και θα εγκαταλείψει τον σωτήρα του αφήνοντάς τον μέσα στον πόνο. 3Και γεμάτοι χαρά εσείς και ο αδελφός σας θα πορευτείτε μαζί στην οδό της αθωότητας, τραγουδώντας καθώς αντικρίζετε την ορθάνοιχτη πόρτα των Ουρανών και αναγνωρίζοντας την κατοικία σας που σας καλούσε. 4Δώστε με χαρά στον αδελφό σας την ελευθερία και τη δύναμη να σας οδηγήσει εκεί. 5Κι ελάτε μπροστά στον άγιο βωμό του όπου η δύναμη και η ειρήνη περιμένουν  να σάς προσφέρουν και να λάβετε την φωτεινή επίγνωση που σας οδηγεί στο σπίτι. 6Ο λύχνος ο αναμμένος για τον αδελφό σας είναι μέσα σας. 7Και με τα χέρια που τού τον έδωσαν θα οδηγηθείτε πέρα από τον φόβο στην αγάπη.

Share