Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είναι δύσκολο να κατανοήσετε τι σημαίνει η φράση «Η Βασιλεία των Ουρανών βρίσκεται εντός σας». 2Κι αυτό συμβαίνει επειδή μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από το εγώ που την ερμηνεύει σαν να είναι κάτι εξωτερικό το οποίο βρίσκεται μέσα σας, πράγμα που σημαίνει τίποτε. 3Η λέξη «εντός» δεν είναι απαραίτητη. 4Η Βασιλεία των Ουρανών είστε εσείς. 5Τι άλλο εκτός από σας δημιούργησε ο θεός και τι άλλο εκτός από σας είναι η βασιλεία Του. 6Αυτό είναι το μήνυμα της Εξιλέωσης, ένα μήνυμα που στο σύνολο του υπερβαίνει τα μέρη του. 7Κι εσείς επίσης έχετε μια Βασιλεία που δημιούργησε το πνεύμα σας. 8Το πνεύμα σας δεν έχει παύσει να δημιουργεί εξαιτίας των ψευδαισθήσεων του εγώ. 9Και τα δημιουργήματα σας έχουν πατρότητα όπως και εσείς. 10Το εγώ και το πνεύμα σας ποτέ δεν θα γίνουν συνδημιουργοί, όπως είστε εσείς και ο Δημιουργός σας. 11Να είστε βέβαιοι ότι τα δημιουργήματα σας είναι τόσο ασφαλή όσο κι εσείς.

12 Η Βασιλεία είναι τέλεια ενωμένη και προστατευμένη
και το εγώ δεν θα επικρατήσει αντί αυτής. 13Αμήν.

2. Αυτό είναι γραμμένο σε μορφή προσευχής επειδή είναι χρήσιμο όταν βρίσκεστε σε πειρασμό. 2Είναι μια διακήρυξη ανεξαρτησίας. 3Θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο με την προϋπόθεση ότι το κατανοείτε πλήρως. 4Ο λόγος που χρειάζεστε την βοήθεια μου είναι επειδή έχετε αρνηθεί τον Οδηγό σας και επομένως έχετε ανάγκη από καθοδήγηση. 5Ο ρόλος μου είναι να διαχωρίζω το ψέμα από την αλήθεια, έτσι ώστε η αλήθεια να μπορεί να διαπεράσει τους φραγμούς που το εγώ έχει θέσει και να λάμψει μέσα στον νου σας. 6Το εγώ δεν μπορεί να υπερνικήσει την ενωμένη μας δύναμη.
3.Είναι σίγουρα εμφανές τώρα πια επειδή το εγώ θεωρεί το πνεύμα «εχθρό». 2Το εγώ προέκυψε από τον διαχωρισμό και η συνέχιση της ύπαρξης του εξαρτάται από την διαιώνιση της πεποίθησης σας σχετικά με τον διαχωρισμό. 3Το εγώ πρέπει να σας προσφέρει κάποιου είδους ανταμοιβής για αυτή την διαιώνιση. 4Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μια αίσθηση προσωρινής ύπαρξης που ξεκινά με την δική του αρχή και τελειώνει όταν αυτό παύει να υφίσταται. 5Σας λέει ότι αυτή η ζωή είναι όλη η διάρκεια της ύπαρξης σας, επειδή αυτή η ζωή αποτελεί την δική του ύπαρξη. 6Το πνεύμα σας προσφέρει την γνώση της αιώνιας ύπαρξης, έναντι της αίσθησης ότι η ύπαρξη σας είναι προσωρινή. 7Και όποιος έχει βιώσει αυτή την αποκάλυψη δεν μπορεί ποτέ ξανά να πιστέψει απόλυτα το εγώ. 8Πώς μπορεί αυτή η πενιχρή προσφορά να συναγωνιστεί το δοξασμένο δώρο του Θεού?
4.Εσείς που ταυτίζεστε με το εγώ σας δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι ο Θεός σας αγαπά. 2Δεν αγαπάτε ό, τι κατασκευάσατε κι ούτε αυτά που κατασκευάσατε σάς αγαπούν. 3Επειδή το εγώ δημιουργήθηκε από την άρνηση για τον Πατέρα δεν συμμαχεί με αυτόν που το έφτιαξε. 4Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε την πραγματική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον Θεό και τα δημιουργήματα Του, εξαιτίας του μίσους που τρέφετε για τον εαυτό που κατασκευάσατε. 5Προβάλλετε στο εγώ την απόφαση του διαχωρισμού και αυτή συγκρούεται με την αγάπη που νιώθετε για το εγώ, επειδή εσείς το κατασκευάσατε. 6Κάθε αγάπη σε αυτό τον κόσμο εμπεριέχει αυτή την αμφιθυμία και αφού κανένα εγώ δεν έχει ποτέ βιώσει αγάπη, χωρίς αυτή την αμφιθυμία, η ιδέα αυτή υπερβαίνει την αντίληψη του. 7Η αγάπη θα εισέλθει αμέσως στον νου που πραγματικά την θέλει, αλλά πρέπει να την θέλει αληθινά. 8Αυτό σημαίνει ότι την θέλει χωρίς αμφιθυμία και αυτό το είδος θέλησης είναι πλήρως απαλλαγμένο από την ανάγκη του εγώ να αποκτά και να κατέχει.
5. Υπάρχει ένα είδος εμπειρίας πολύ διαφορετικό απ’ αυτά που το εγώ μπορεί να προσφέρει και που ποτέ δεν θα θελήσετε να κρύψετε ή να καλύψετε ξανά. 2Είναι ανάγκη να επαναλάβω ότι η πίστη που τρέφετε στο σκοτάδι και η ανάγκη σας να κρύβεστε εμποδίζουν το φώς να εισχωρήσει μέσα σας. 3Η Βίβλος περιέχει πολλές αναφορές για τα ασύγκριτα δώρα που σας περιμένουν, τα οποία όμως πρέπει να ζητήσετε. 4Κι αυτό δεν είναι όρος με την έννοια που το εγώ τους θέτει.5Είναι η θαυμαστή προϋπόθεση αυτού που είστε.
6. Καμία δύναμη εκτός της θέλησης σας δεν είναι αρκετά ικανή ή άξια να σας καθοδηγεί. 2Σε αυτό είστε τόσο ελεύθεροι όσο και ο Θεός και έτσι πρέπει να μείνετε για πάντα. 3Ας ζητήσουμε από τον Πατέρα στο όνομα μου να διατηρήσει την επίγνωση της Αγάπης Του για εσάς και την δική σας για Αυτόν. 4Δεν παρέλειψε ποτέ να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα, επειδή αυτό δεν ζητά παρά μόνο αυτό, που ο ίδιος, ήδη, έχει θελήσει. 5Αυτοί που αληθινά ζητούν, λαμβάνουν πάντα ανταπόκριση. 6Μην έχεις άλλους θεούς, επειδή δεν υπάρχουν άλλοι.
7. Δεν σας έχει περάσει ποτέ από τον νου να εγκαταλείψετε κάθε ιδέα που αντιτίθεται στη γνώση. 2Διατηρείτε χιλιάδες κομμάτια φόβου που εμποδίζουν την είσοδο του Θείου Ενός. 3Το φως δεν μπορεί να εισχωρήσει στους τοίχους που φτιάξατε προκειμένου να το εμποδίσετε και δεν έχει καμιά πρόθεση να καταστρέψει ό, τι έχετε φτιάξει. 4Κανείς δεν μπορεί να δει μέσα απ’ ένα τοίχο, αλλά εγώ μπορώ να τον παραμερίσω. 5Προσέξτε τα κομμάτια του φόβου στον νου σας, διότι δεν θα μπορείτε να μου ζητήσετε να περάσω τον τοίχο σας. 6Μπορώ να σας βοηθήσω μόνο με τον τρόπο που ο Πατέρας μας μας δημιούργησε. 7Θα σας αγαπώ, θα σας τιμώ και θα έχω κάθε σεβασμό για ό, τι δημιουργήσατε, αλλά δεν στηρίζω τίποτε που δεν είναι αληθινό. 8Δεν θα σας εγκαταλείψω ποτέ, όπως εξάλλου ούτε και ο Θεός, αλλά πρέπει να περιμένω έως ότου επιλέξετε να εγκαταλείψετε τον εαυτό σας. 9Κι επειδή περιμένω με αγάπη κι όχι με ανυπομονησία είναι βέβαιο ότι θα με καλέσετε με ειλικρίνεια. 10Θα ανταποκριθώ σ’ αυτό το ένα, αναμφισβήτητο κάλεσμα.
8. Παρατηρήστε προσεκτικά και δείτε τι πραγματικά ζητάτε. 2Να είστε τίμιοι με τον εαυτό σας σ’ αυτό, διότι δεν θα πρέπει να κρύβουμε τίποτε μεταξύ μας. 3Αν προσπαθήσετε ειλικρινά θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα προετοιμάζοντας τον νου σας για την είσοδο του Αγίου Ενός μέσα σας. 4Θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό μαζί , διότι μόλις Εκείνος έρθει θα είστε έτοιμοι να με βοηθήσετε να προετοιμάσω και άλλους νόες γι Αυτόν. 5Για πόσο καιρό θα Του αρνείστε τη Βασιλεία Του.
9. Η διακήρυξη της απελευθέρωσής σας, αν και την έχει αρνηθεί το εγώ, βρίσκεται μέσα στον νου σας. 2Ο Θεός σας έχει δώσει τα πάντα. 3Κι αυτό σημαίνει ότι το εγώ δεν υπάρχει και το γεγονός αυτό το φοβίζει τρομερά. 4Στη γλώσσα του εγώ, «έχω» και «είμαι» σημαίνουν δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά είναι ένα και το αυτό για το Άγιο Πνεύμα. 5Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι και είστε και έχετε τα πάντα. 6Κάθε διάκριση αυτού του είδους έχει νόημα μόνο με την έννοια της απόκτησης, η οποία υπονοεί μια έλλειψη που έχει γίνει αποδεκτή. 7Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνουμε καμία διάκριση ανάμεσα στο να έχει κάποιος την Βασιλεία των Ουρανών και στο να είναι η Βασιλεία των Ουρανών.
10. Η γαλήνια ύπαρξη της Βασιλείας του Θεού, της οποίας έχετε πλήρη επίγνωση στην κατάσταση του υγιούς νου, καταργείται ανελέητα από το κομμάτι του νου που ελέγχεται από το εγώ. 2Το εγώ βρίσκεται σε απελπιστική θέση επειδή αντιτίθεται στο αήττητο, είτε εσείς «κοιμάστε» είτε έχετε αφυπνιστεί. 3Σκεφτείτε πόση προσπάθεια έχετε καταβάλλει για να προστατεύσετε το εγώ σας και αντίθετα πόσο λίγο υπερασπίζεστε τον υγιή σας νου. 4Ποιος άλλος παρά ένας παράφρονας θα δεχόταν να πιστέψει κάτι που δεν είναι αληθινό και μετά θα προστάτευε αυτή την πεποίθηση με κόστος την ίδια την αλήθεια;

Share