Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Δίνουμε έμφαση στην αντίληψη και μέχρι τώρα έχουμε πει πολύ λίγα για τη γνώση. 2Κι αυτό διότι η αντίληψη πρέπει να ξεκαθαριστεί προτού να μπορέσεις να μάθεις ο,τιδήποτε. 3Το να γνωρίζεις σημαίνει να είσαι σίγουρος. Η αβεβαιότητα σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις. 4Η γνώση είναι ισχύς επειδή παρέχει βεβαιότητα και η βεβαιότητα είναι δύναμη. 5Η αντίληψη είναι προσωρινή. 6Ως στοιχείο της πεποίθησης για την ύπαρξη χώρου και χρόνου, υπόκειται ή στον φόβο ή στην αγάπη. 7Οι διαστρεβλωμένες αντιλήψεις παράγουν φόβο και οι αληθινές αντιλήψεις γεννούν αγάπη, αλλά καμιά από τις δύο δεν φέρνει βεβαιότητα διότι όλη η αντίληψη ποικίλλει. 8Γι αυτό δεν είναι γνώση. 9Η αληθινή αντίληψη είναι η βάση για την γνώση αλλά το να γνωρίζει κάποιος αποτελεί την επιβεβαίωση της αλήθειας πέρα από κάθε αντίληψη.
2. Ολες οι δυσκολίες σου προέρχονται από το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, τον αδελφό σου ή τον Θεό. 2Το να αναγνωρίσει κάποιος σημαίνει το «να γνωρίσει ξανά», γεγονός που υπαινίσσεται ότι γνώριζε από πριν. 3Μπορείς να δείς με πολλούς τρόπους επειδή η αντίληψη ενέχει ερμηνεία και συνεπώς η αντίληψη δεν είναι ολική ή συνεπής. 4Το θαύμα, ως τρόπος αντίληψης, δεν είναι γνώση. 5Είναι η σωστή απάντηση σε μια ερώτηση αλλά δεν ρωτά κανείς όταν γνωρίζει. 6Το να αμφισβητήσει κάποιος τις ψευδαισθήσεις είναι το πρώτο βήμα προς τη διάλυσή τους. 7Το θαύμα ή αλλιώς η σωστή απάντηση, τις διορθώνει. 8Αφού οι αντιλήψεις αλλάζουν, η εξάρτησή τους από τον χρόνο είναι φανερή. 9Το πώς αντιλαμβάνεσαι κάθε δεδομένη στιγμή καθορίζει ό,τι κάνεις και οι πράξεις συμβαίνουν μέσα στον χρόνο. 10Η γνώση είναι άχρονη, επειδή η βεβαιότητα είναι αδιαμφισβήτητη. 11Γνωρίζεις όταν έχεις πάψει πλέον να κάνεις ερωτήσεις.
3. Ο νους που ρωτά αντιλαμβάνεται τον εαυτό του μέσα στο χρόνο και έτσι ψάχνει για μελλοντικές απαντήσεις. 2Ο κλειστός νους πιστεύει ότι το μέλλον και το παρόν θα είναι το ίδιο. 3Αυτό δημιουργεί μια φαινομενικά σταθερή κατάσταση που είναι συνήθως μια προσπάθεια να αντιδράσει σ᾽ένα κρυμμένο φόβο, ότι το μέλλον θα είναι χειρότερο από το παρόν. 4Αυτός ο φόβος αναστέλλει την τάση για κάθε αμφισβήτηση.
4. Η αληθινή όραση είναι η φυσική αντίληψη της πνευματικής όρασης αλλά είναι περισσότερο μια διόρθωση παρά ένα γεγονός. 2Η πνευματική όραση είναι συμβολική και γι αυτό δεν αποτελεί ένα μηχανισμό μέσω του οποίου μπορεί να μάθει κανείς. 3Είναι όμως ένα μέσο σωστής αντίληψης, που επέρχεται με το θαύμα. 4 Ένα «όραμα του Θεού» θα ήταν ένα θαύμα παρά μια αποκάλυψη. 5Το γεγονός ότι η αντίληψη έχει την παραμικρή ανάμειξη μεταθέτει την εμπειρία από τη σφαίρα της γνώσης. 6Γι αυτό τα οράματα όσο άγια κι αν είναι δεν διαρκούν.
5. Η Βίβλος σου λέει να γνωρίσεις τον εαυτό σου ή να είσαι βέβαιος. 2Η βεβαιότητα προέρχεται από τον Θεό. 3 Όταν αγαπάς κάποιον τον αντιλαμβάνεσαι όπως είναι κι αυτό καθιστά δυνατό το να τον γνωρίσεις. 4 Ώσπου να τον συλλάβεις στην αντίληψή σου όπως είναι δεν μπορείς να τον γνωρίσεις. 5Ενόσω κάνεις ερωτήσεις γι αυτόν σαφώς υπαινίσσεσαι ότι δεν γνωρίζεις τον Θεό. 6Η βεβαιότητα δεν απαιτεί δράση. 7 Όταν λες ότι δρας μέσα από γνώση, στην πραγματικότητα συγχέεις τη γνώση με την αντίληψη. 8Η γνώση παρέχει τη δύναμη για δημιουργική σκέψη, αλλά όχι για σωστή πράξη. 9Η αντίληψη, τα θαύματα και οι πράξεις συνδέονται στενά μεταξύ τους. 10Η γνώση είναι το αποτέλεσμα της αποκάλυψης και προκαλεί μόνο σκέψη. 11Ακόμα και στην πιο πνευματικοποιημένη της μορφή η αντίληψη αφορά εν μέρη το σώμα. 12Η γνώση προέρχεται από τον βωμό μέσα σας και είναι άχρονη επειδή είναι βεβαία. 13Το να αντιλαμβάνεσαι την αλήθεια δεν είναι το ίδιο με το να την ξέρεις.
6. Η σωστή αντίληψη είναι απαραίτητη πριν μπορέσει ο Θεός να επικοινωνήσει απευθείας με τους βωμούς Του, τους οποίους εγκατέστησε μέσα στους Υιούς Του. 2Εκεί, Αυτός μπορεί να επικοινωνήσει τη βεβαιότητά Του και η γνώση Του θα φέρει αναμφισβήτητα ειρήνη. 3Ο Θεός δεν είναι ξένος προς τους Υιούς Του και οι Υιοί Του δεν είναι ξένοι μεταξύ τους. 4Η γνώση προηγήθηκε και από την αντίληψη και από τον χρόνο και τελικά θα τα αντικαταστήσει. 5Αυτό είναι το αληθινό νόημα του «Άλφα και του Ωμέγα», του «η αρχή και το τέλος» και του «πριν από τον Αβραάμ εγώ είμαι». 6Η αντίληψη μπορεί και πρέπει να σταθεροποιηθεί, αλλά η γνώση είναι σταθερή. 7Το «να φοβάσαι τον Θεό και να τηρείς τις εντολές Του», γίνεται «γνώρισε τον Θεό και δέξου τη βεβαιότητά Του».
7. Αν επιτεθείς στο λάθος με ένα άλλο, θα πληγωθείς. 2Δεν μπορείς να γνωρίσεις τον αδελφό σου όταν του επιτίθεσαι. 3Η επίθεση γίνεται πάντα σ᾽ έναν ξένο. 4Τον κάνεις ξένο με το να έχεις λανθασμένη αντίληψη γι᾽ αυτόν και έτσι δεν μπορείς να τον γνωρίσεις. 5Κι επειδή τον έκανες ξένο, τον φοβάσαι. 6Δες τον μέσα από σωστή αντίληψη ώστε να μπορείς να τον γνωρίσεις. 7Δεν υπάρχουν ξένοι στη Δημιουργία του Θεού. 8Για να δημιουργείς όπως Αυτός δημιούργησε, μπορείς να δημιουργείς μόνο ό,τι γνωρίζεις και άρα να το δέχεσαι ως δικό σου. 9Ο Θεός γνωρίζει τα παιδιά Του με πλήρη βεβαιότητα. 10Τα δημιούργησε με το να τα γνωρίζει. 11Τα γνωρίζει τέλεια. 12 Όταν αυτά δεν αναγνωρίζουν το ένα το άλλο δεν αναγνωρίζουν ούτε Αυτόν.

Share