Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όταν είσαι αποκαμωμένος, θυμήσου ότι έχεις βλάψει τον εαυτό σου. 2Αυτός που φέρει ανακούφιση, θα την προσφέρει σε εσένα που δεν μπορείς να την προσφέρεις στον εαυτό σου. 3Δεν γνωρίζεις πώς να την προσφέρεις διότι αν γνώριζες δεν θα μπορούσες ποτέ να φτάσεις στην εξάντληση και να νιώσεις αποκαμωμένος. 4Δεν μπορείς να υπο­φέρεις με οποιονδήποτε τρόπο παρά μόνο αν εσύ βλάψεις τον εαυτό σου, επειδή αυτό δεν ήταν ποτέ το Θέλημα του Πατέρα για τον Υιό Του. 50 πόνος δεν προέρχεται από Αυτόν επειδή δεν γνωρίζει την επίθεση και η ειρήνη Του σε περιβάλλει σιωπηλά. 6 Ο Θεός είναι πολύ γαλήνιος και σιωπηλός επειδή δεν υπάρχει διαμάχη μέσα Του. 7Η διαμάχη είναι η ρίζα όλου του κακού, επειδή καθώς είναι τυφλή δεν βλέπει σε ποιον επιτίθεται.8 Όμως πάντα επιτίθεται στον Υιό Του Θεού, και ο Υιός του Θεού είστε εσύ.
2. Ο Υιός του Θεού πράγματι έχει ανάγκη ανακούφισης και παρηγοριάς διότι δεν γνωρί­ζει τι κάνει, πιστεύοντας πως η θέληση του δεν του ανήκει. 2 Η Βασιλεία των Ουρανών είναι δική του κι όμως περιπλανιέται άστεγος. 3Στο σπίτι του Θεού είναι μόνος και εν μέσω των αδελφών του δεν έχει φίλους. 4Θα επέτρεπε ο Θεός να είναι αλήθεια αυτό όταν ο Ίδιος δεν θέλει να είναι μόνος Του; 5Και εφόσον η θέληση σας είναι δική Του, τότε αυτό δεν είναι αλή­θεια για σας επειδή δεν είναι αλήθεια για Εκείνον.
3. Ω παιδί μου, εάν γνώριζες ποιο είναι το Θέλημα του Θεού για σένα, η χαρά σου θα ήταν πλήρης! 2Και ό,τι Εκείνος θέλει, έχει ήδη συμβεί διότι ήταν ανέκαθεν αληθινό. 3Όταν έλθει το φως και σεις πείτε, «η Θέληση του Θεού είναι και δική μου» θα δείτε τόση ομορφιά που θα καταλάβετε πως δεν προέρχεται από σας. 4 Από τη χαρά σας θα δημιουργήσετε ομορ­φιά στο Όνομα Του, επειδή η χαρά σας δεν μπορεί να παρακρατηθεί μόνο για σας όπως δεν παρακρατείται και η δική Του. 5Ο μελαγχολικός, ψυχρός και σκοτεινός μικρός κόσμος σας θα εξαφανιστεί μέσα στο τίποτα και η καρδιά σας θα πλημμυρίσει από τόση χαρά που θα πηδήξετε στα Ουράνια, στην Παρουσία του Θεού. 6Δεν μπορώ να σας πω με τι μοιάζει αυτό διότι η καρδιά σας δεν είναι έτοιμη. 7Όμως, μπορώ να σας πω και να σας υπενθυμίζω συχνά, πως ό,τι ο Θεός θέλει για τον Εαυτό του το θέλει για σας και ό,τι θέλει για σας είναι δικό σας.
4. Ο δρόμος δεν είναι δύσκολος αλλά είναι πολύ διαφορετικός. 2Δικός σας είναι ο δρό­μος του πόνου, για τον οποίο ο Θεός δεν γνωρίζει τίποτα. 3 Αυτός ο δρόμος είναι πράγμα­τι, δύσκολος και πολύ μοναχικός. 4Ο πόνος και ο φόβος είναι οι σύντροφοι σας και σας συνοδεύουν στην πορεία ως συγκάτοικοι σας. 5 Όμως, το σκοτεινό ταξίδι δεν είναι ο δρό­μος του Υιού του Θεού. 6Περπατήστε στο φως και μην κοιτάτε τους σκοτεινούς συντρό­φους διότι δεν ταιριάζουν στον Υιό του Θεού ο οποίος δημιουργήθηκε από το φως και δια μέσου του φωτός. 7Το Μέγα Φως πάντα σας περιβάλλει και εσείς λάμπετε. 8Πώς μπορείτε να δείτε τους σκοτεινούς συντρόφους μέσα σε τέτοια φωταύγεια; 9Εάν τους βλέπετε είναι μόνο επειδή αρνείστε το φως. 10 Όμως, αντί να αρνείστε το φως αρνηθείτε αυτούς διότι το φως είναι εδώ και ο δρόμος είναι καθαρός.
5. Ο Θεός δεν κρύβει τίποτα από τον Υιό Του ακόμα κι αν ο Υιός Του κρύβει τον εαυτό του. 2 Όμως, ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να κρύψει τη δόξα του διότι ο Θεός τον θέλει ένδο­ξο και του έδωσε το φως που λάμπει μέσα του. 3Ποτέ δεν θα χάσετε τον δρόμο σας, διότι σας οδηγεί ο Θεός. 4 Όταν περιπλανιέστε κάνετε ένα ταξίδι που δεν είναι αληθινό. 5Οι σκο­τεινοί σύντροφοι, ο σκοτεινός δρόμος είναι όλα ψευδαισθήσεις. 6Στραφείτε προς το φως, διότι η μικρή σπίθα μέσα σας είναι τμήμα ενός τόσο μεγάλου φωτός που μπορεί να σαρώ­σει όλα τα σκοτάδια με μιας και για πάντα. 7Διότι ο Πατέρας σας είναι ο Δημιουργός σας και εσείς είστε όπως Αυτός.
6. Τα παιδιά του φωτός δεν μπορούν να διαμένουν στο σκότος, διότι το σκοτάδι δεν υπάρ­χει μέσα τους. 2Μην ξεγελιέστε από τους σκοτεινούς παρηγορητές και μην επιτρέψετε ποτέ να εισέλθουν στον νου του Υιού του Θεού διότι δεν έχουν θέση μέσα στον ναό Του.3 Όταν μπαίνετε στον πειρασμό να Τον αρνηθείτε θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλοι θεοί και δεχθείτε με ειρήνη το Θέλημα Του για εσάς. 4Διότι μόνο με ειρήνη μπορείτε να Το δεχθεί­τε.
7. Μόνο ο σταλμένος από τον Θεό Παρηγορητής μπορεί να σας φέρει ανακούφιση και παρηγοριά. 2Αυτός που φέρνει την ανακούφιση σας περιμένει στη γαλήνη του ναού Του να σας προσφέρει την ειρήνη που είναι δική σας. 3Προσφέρετέ Του ειρήνη ώστε να μπορείτε να εισέλθετε στον ναό Του και να Τον βρείτε να σας περιμένει.4 Γίνετε άγιοι μπροστά στον Θεό, διαφορετικά δεν θα μάθετε ότι βρίσκεστε εν τη Παρουσία Του. 5Διότι ό,τι είναι διαφο­ρετικό από τον Θεό δεν μπορεί να εισέλθει στον Νου Του επειδή δεν αποτελεί Σκέψη Του και συνεπώς δεν Του ανήκει. 6Ο νους σας πρέπει να είναι τόσο αγνός και καθάριος όσο ο δικός Του προκειμένου να γνωρίσετε αυτό που σας ανήκει. 7Φυλάξτε προσεκτικά τον ναό Του, διότι ο Θεός ο Ίδιος κατοικεί εκεί και διαμένει εν ειρήνη. 8Δεν μπορείτε να εισέλθετε στην Παρουσία του Θεού μαζί με τους σκοτεινούς συντρόφους σας αλλά δεν μπορείτε, επί­σης, να εισέλθετε μόνοι σας. 9Όλα τα αδέλφια σας πρέπει να εισέλθουν μαζί σας, διότι αν δεν τα δεχθείτε δεν μπορείτε να εισέλθετε. 10Διότι δεν μπορείτε να κατανοήσετε την ολό­τητα παρά μόνον αν εσείς είστε σε κατάσταση ολότητας και κανένα τμήμα του Υιού δεν μπορεί να αποκλειστεί από την Ολότητα του Πατέρα του.
8. Μέσα στον νου σας μπορείτε να δεχθείτε όλη την Υιότητα και να την ευλογήσετε με το φως που ο Πατέρας σας της έδωσε. 2Τότε, θα είστε άξιοι να διαμείνετε στον ναό μαζί Του, επειδή είναι το θέλημα σας να μην είστε μόνοι. 30 Θεός ευλόγησε τον Υιό Του για πάντα. 4Εάν τον ευλογήσετε στον χρόνο θα βρεθείτε μέσα στην αιωνιότητα. 5Ό χρόνος δεν μπορεί να σας χωρίσει από τον Θεό εάν τον χρησιμοποιήσετε προς χάριν της αιωνιότητας.

Share