Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Υπέρτατη Δόξα στο Θεό και σε εσάς επειδή Εκείνος το θέλησε. 2 Ζήτησε και θα σου δοθεί επειδή ήδη σου έχει δοθεί.3 Ζήτησε το φως και μάθε ότι είσαι φως.4 Εάν θέλεις κατανόηση και φώτιση θα τα μάθεις, επειδή η απόφασή σου να τα μάθεις είναι η απόφαση να ακούσεις το Δάσκαλο που γνωρίζει το φως και επομένως μπορεί να στο διδάξει. 5 Δεν υπάρχουν όρια στη μάθησή σου επειδή δεν υπάρχουν όρια στο νου σου. 6 Δεν υπάρχουν όρια στη διδασκαλία Του επειδή δημιουργήθηκε για να διδάσκει. 7 Κατανοώντας τη λειτουργία Του τέλεια την εκπληρώνει τέλεια, επειδή αυτή είναι η χαρά Του και η δική σας.
2. Η εκπλήρωση του Θελήματος του Θεού είναι η μόνη χαρά και ειρήνη που μπορείς να γνωρίσεις πλήρως, επειδή είναι η μόνη λειτουργία για την οποία μπορείς να έχεις πλήρη εμπειρία. 2 Όταν αυτό επιτευχθεί, τότε δεν υπάρχει άλλη εμπειρία.. 3 Παρ’όλα αυτά , η επιθυμία για άλλες εμπειρίες θα εμποδίσει την πραγματοποίησή της διότι το Θέλημα του Θεού δεν έχει τάση επιβολής πάνω σου, επειδή ακριβώς είναι μια εμπειρία πλήρους προθυμίας. 4 Το Άγιο Πνεύμα κατανοεί πώς να διδάξει κάτι τέτοιο, αλλά όχι εσύ. 5 Γι᾽ αυτό Το χρειάζεσαι και γι αυτό ο Θεός σου Το έδωσε. 6 Μόνο η διδασκαλία Του θα απελευθερώσει τη θέλησή σου προς το Θέλημα του Θεού, ενώνοντάς την με τη δύναμή Του και τη δόξα Του και καθιστώντας τη δική σου. 7 Τα μοιράζεσαι όπως ο Θεός τα μοιράζεται, επειδή αυτό είναι το φυσικό αποτέλεσμα της ύπαρξής τους.
3. Το Θέλημα του Πατέρα και του Υιού είναι Ένα μέσω της επέκτασής Τους.2 Η επέκτασή Τους είναι το αποτέλεσμα της Ενότητάς Τους και διατηρούν την Ενότητά Τους μέσω της επέκτασης της ενωμένης Τους Βούλησης. 3 Αυτή είναι η τέλεια δημιουργία αυτών που τέλεια δημιουργήθηκαν, σε ενότητα με τον Τέλειο Δημιουργό. 4 Ο Πατέρας πρέπει να δώσει Πατρότητα στον Υιό Του επειδή η Δική Του Πατρότητα πρέπει να επεκταθεί προς τα έξω. 5 Εσύ που η θέση σου είναι μέσα στο Θεό, έχεις την άγια λειτουργία να επεκτείνεις την Πατρότητά Του με το να μη Της θέτεις όρια. 6 Άφησε το Άγιο Πνεύμα να σε διδάξει πώς να το κάνεις αυτό, επειδή μπορείς να γνωρίσεις τι σημαίνει αυτό μόνο από τον ίδιο το Θεό.
4. Όταν συναντάς κάποιον, οποιονδήποτε, θυμήσου ότι αυτή είναι μια άγια συνάντηση. 2 Ανάλογα με το πώς τον βλέπεις ,θα δεις και τον εαυτό σου. 3 Όπως του συμπεριφερθείς, έτσι θα συμπεριφερθείς και στον εαυτό σου. 4 Όπως σκέφτεσαι γι αυτόν, έτσι θα σκεφτείς για τον εαυτό σου. 5 Ποτέ μην το ξεχνάς αυτό διότι μέσα σε αυτόν που συναντάς θα βρεις τον εαυτό σου ή θα τον χάσεις. 6 Κάθε φορά που δυο Υιοί του Θεού συναντιούνται, τους δίνεται άλλη μια ευκαιρία για σωτηρία. 7 Μην αφήσεις κανένα χωρίς να του δώσεις τη σωτηρία λαμβάνοντάς την και για τον εαυτό σου. 8 Διότι εγώ βρίσκομαι πάντοτε κοντά σου, και σε θυμάμαι.
5. O στόχος των μαθημάτων, άσχετα από το δάσκαλο που επιλέγεις είναι: «Γνώρισε τον εαυτό σου». 2 Δεν υπάρχει κάτι άλλο να αναζητήσεις. 3 Κάθε ένας ψάχνει τον εαυτό του και τη δύναμη και δόξα που νομίζει ότι έχασε. 4 Όταν βρίσκεσαι με οποιονδήποτε έχεις άλλη μια ευκαιρία να τις ξαναβρείς. 5 Η δύναμή σου και η δόξα σου είναι μέσα του επειδή είναι δικά σου. 6 Το εγώ προσπαθεί να τα βρει μόνο μέσα στον εαυτό σου, επειδή δεν ξέρει πού να ψάξει. 7 Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει πως αν ψάξεις μέσα σου μόνο δεν μπορείς να βρεις τον εαυτό σου επειδή δεν είναι αυτό που είσαι. 8 Κάθε φορά που βρίσκεσαι με έναν αδελφό μαθαίνεις τι είσαι επειδή διδάσκεις τι είσαι. 9 Θα ανταποκριθεί με πόνο ή με χαρά, ανάλογα με τον δάσκαλο που ακολουθείς. 10 Θα είναι φυλακισμένος ή θα ελευθερωθεί σύμφωνα με την απόφασή σου, όπως ακριβώς κι εσύ. 11 Ποτέ μην ξεχνάς την ευθύνη σου απέναντί του , επειδή είναι η ευθύνη σου απέναντι στον εαυτό σου. 12 Δώσε του τη θέση του στη Βασιλεία και θα έχεις τη δική σου.
6. Δεν μπορείς να βρεις τη Βασιλεία μόνος σου και εσείς που είστε η Βασιλεία δεν μπο­ρείτε να βρείτε τον εαυτό σας μόνοι σας. 2Για να πετύχεις τον στόχο των μαθημάτων λοι­πόν δεν μπορείς να ακούς το εγώ που σκοπός του είναι να νικήσει τον ίδιο του τον στόχο. 3 Το εγώ δεν το ξέρει αυτό, επειδή δεν ξέρει τίποτα. 4Αλλά εσύ μπορείς να το μάθεις και θα το μάθεις αν είσαι πρόθυμος να δεις τι καταλαβαίνει από εσένα το εγώ. 5 Αυτή είναι η ευθύ­νη σου, επειδή μόλις αληθινά το δεις θα δεχθείς την Εξιλέωση για τον εαυτό σου. 6 Ποια άλλη επιλογή θα έκανες; 7Έχοντας κάνει αυτή την επιλογή, θα κατα­λάβεις γιατί κάποτε πίστεψες ότι όταν συνάντησες κάποιον άλλο νόμισες ότι ήταν όντως κάποιος άλλος, ξέχωρος από σένα. 8 Και κάθε άγια συνάντηση, στην οποία μπαίνεις ολοκληρωτικά, θα σε διδάξει ότι αυτό δεν συμβαίνει.
7. Μπορείς να συναντήσεις μόνο ένα κομμάτι του εαυτού σου επειδή είσαι κομμάτι του Θεού, ο Οποίος είναι τα πάντα. 2Η δύναμη και η δόξα Του βρίσκονται παντού και από αυτές κανείς δεν μπορεί να σε αποκλείσει. 3 Το εγώ διδάσκει ότι η δύναμή σου βρίσκεται μέσα σε σένα μόνο. 4 Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει ότι όλη η δύναμη βρίσκεται στον Θεό και επομένως και σε σένα. 50 Θεός δεν επιθυμεί να υποφέρει κανείς. 6Δεν θέλει κανείς, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου, να υποφέρει εξαι­τίας μιας λανθασμένης απόφασης. 7 Γι αυτό σου έχει δώσει τα μέσα να την αναιρέσεις. 8 Μέσω της δύναμης και της δόξας Του όλες οι λανθασμένες αποφάσεις σου αναιρούνται πλήρως, απελευθερώνοντας εσένα και τους αδελφούς σου από κάθε σκέψη που σκλαβώνει οποιοδήποτε μέρος της Υιότητας. 9Οι λάθος αποφάσεις δεν έχουν καμιά δύναμη επειδή δεν είναι αληθινές. 10Η σκλαβιά που φαίνεται να προκαλούν δεν είναι πιο αληθινή απ όσο αυτές.
8. Η δύναμη και η δόξα ανήκουν μόνο στον Θεό. 2 Όπως κι εσύ. 3 Ο Θεός προσφέρει όλα όσα του ανήκουν, επειδή τα δίνει από τον εαυτό Του και όλα ανήκουν σ Αυτόν. 4Το να προ­σφέρεις από τον εαυτό σου είναι λειτουργία που Εκείνος σου έδωσε. 5 Η πλήρης εκπλή­ρωσή της σου επιτρέπει να θυμηθείς όλα όσα έχεις από Αυτόν και μέσω αυτής θα θυμη­θείς επίσης τι είσαι μέσα Του. 5Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις τη δύναμη να το κάνε­ις, επειδή αυτή είναι η δύναμη σου. 6Η δόξα είναι το δώρο του Θεού προς εσένα, επειδή αυτή είναι Εκείνος. 7Δες αυτή τη δόξα παντού για να θυμηθείς τι είσαι.

Share