Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η πίστη στην αμαρτία είναι μια διευθέτηση. 2Και μια διευθέτηση είναι μια αλλαγή: μια μεταβολή στην αντίληψη ή μια πεποίθηση σύμφωνα με την οποία κάτι που ίσχυε στο παρελθόν έχει τώρα διαφοροποιηθεί. 3Συνεπώς, κάθε διευθέτηση είναι μια διαστρέβλωση η οποία προσκαλεί τις άμυνες να την υποστηρίξουν ενάντια στην αλήθεια. 4Η γνώση δεν απαιτεί καμία απολύτως διευθέτηση και, μάλιστα, χάνεται εάν επιχειρηθεί οποιαδήποτε μεταβολή η αλλαγή της. 5Διότι έτσι η γνώση μειώνεται αμέσως σε απλή αντίληψη στην οποία επικρατεί η αμφιβολία, ενώ η βεβαιότητα χάνεται. 6Σ’αυτή την εξασθενημένη κατάσταση οι διευθετήσεις είναι απαραίτητες, επειδή η κατάσταση δεν είναι αληθινή. 7Ποιός χρειάζεται να κάνει διευθετήσεις και να προσαρμόσει τον εαυτό του στην αλήθεια όταν αυτή η αλήθεια είναι η ίδια η πραγματική κατάσταση του;
2.Oι οποιεσδήποτε διευθετήσεις προέρχονται από το εγώ. 2Διότι αποτελεί παγιωμένη πεποίθηση του εγώ ότι όλες οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται στην διευθέτηση, έτσι ώστε να γίνουν όπως το εγώ θα τις ήθελε. 3Οι άμεσες σχέσεις, στις οποίες δεν υπάρχουν παρεμβολές θεωρούνται πάντα επικίνδυνες. 4Το εγώ είναι ο αυτοδιορισμένος διαμεσολαβητής όλων των σχέσεων, ο οποίος κάνει όποιες διευθετήσεις θεωρεί απαραίτητες και τις παρεμβάλλει ανάμεσα σ’ εκείνους που θα ήθελαν να ενωθούν για να τους κρατά χωριστά και να αποτρέψει την ένωσή τους. 5Είναι αυτές οι προσεκτικά μελετημένες παρεμβολές που σας δυσκολεύουν να αναγνωρίσετε την άγια σχέση σας γι’ αυτό που πράγματι είναι.
3.Οι άγιοι δεν παρεμβάλλονται στην αλήθεια. 2Δεν τη φοβούνται διότι μέσω της αλήθειας αναγνωρίζουν την αγιοσύνη τους και αγάλλονται γι’ αυτό που βλέπουν. 3Κοιτούν κατευθείαν προς την αλήθεια και δεν επιχειρούν να ρυθμίσουν και να διευθετήσουν τον εαυτό τους. 4Και έτσι τη βλέπουν εντός τους, επειδή δεν αποφάσισαν να καθορίσουν οι ίδιου πού θα την έβρισκαν. 5Ο τρόπος που την κοιτούν απλώς θέτει μια ερώτησή η οποία τους απαντιέται καθώς την κοιτούν. 6Φτιάχνετε τον κόσμο και μετά διευθετείτε τον εαυτό σας σύμφωνα με αυτόν. 7Αλλά επίσης διευθετείτε και τον κόσμο σύμφωνα με τον εαυτό σας. 8Ετσι, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ’ εσάς και στον κόσμο, σύμφωνα με την αντίληψή σας η οποία και διαμόρφωσε αυτό που πιστεύετε για τον κόσμο και για τον εαυτό σας.
4.Όμως παραμένει μια απλή ερώτηση που χρειάζεται να απαντηθεί. 2Σας αρέσει αυτό που αντικρίζετε; – έναν κόσμο φόνου και επίθεσης μέσα στον οποίο βαδίζετε φοβισμένα εν μέσω συνεχών κινδύνων, μόνοι και έντρομοι, ελπίζοντας στην καλύτερη περίπτωση ότι ο θάνατος θα καθυστερήσει λίγο πριν σας πάρει και χαθείτε. 3 Εσείς τα επινοήσατε όλα αυτά. 4Είναι μια εικόνα αυτού που νομίζετε ότι είστε και του τρόπου με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας. 5Ενας δολοφόνος είναι τρομοκρατημένος κι εκείνοι που σκοτώνουν φοβούνται τον θάνατο. 6 Όλα αυτά δεν είναι παρά οι φοβισμένες σκέψεις εκείνων που θέλουν να διευθετήσουν έτσι τον εαυτό τους ώστε να ταιριάζει σ’ έναν κόσμο φτιαγμένο από τις ίδιες τις διευθετήσεις του. 7Κοιτούν προς τα έξω μέσω της λύπης η οποία επικρατεί εσωτερικά κι έτσι βλέπουν τη δυστυχία.
5.Δεν έχετε αναρωτηθεί πώς είναι ο πραγματικός κόσμος; 2Πώς θα σας φαινόταν αν τον κοιτούσατε με χαρούμενα μάτια. 3 Ο κόσμος που βλέπετε δεν είναι παρά η κρίση που κάνετε για τον εαυτό σας. 4Δεν είναι υπαρκτός. Όμως η κρίση σας τον δικαιώνει και τον επαληθεύει. 5Αυτός είναι ο κόσμος που βλέπετε: η κρίση σας για το εαυτό σας. 6Αυτή η αρρωστημένη εικόνα του εαυτού σας συντηρείται με προσοχή από το εγώ, διότι είναι η δική του εικόνα και την αγαπάει τοποθετώντας την έξω από σας, στον κόσμο. 7Και, έτσι, πρέπει να προσαρμοστείτε σ’ αυτόν τον κόσμο για όσο πιστεύετε πως η εικόνα αυτή βρίσκεται έξω από σας και εσείς βρίσκεστε υπό το έλεός της. 8 Αυτός ο κόσμος δεν έχει έλεος και εφόσον τον βλέπετε έξω από σας θα πρέπει πράγματι να νιώθετε φοβισμένοι. 9Ομως εσείς τον κάνατε ανελέητο και τώρα μπορείτε να τον διορθώσετε καθώς αντικρίζετε την κατάσταση του αληθινού ελέους.
6.Ποιος μπορεί να παραμένει για πολύ ανόσιος μέσα σε μια άγια σχέση; 2Ο κόσμος που βλέπουν οι άγιοι είναι ένα μαζί τους, ακριβώς όπως ο κόσμος που αντικρίζει το εγώ είναι όμοιός του. 3Ο κόσμος που βλέπουν οι άγιοι είναι όμορφος επειδή βλέπουν σ’ αυτόν την αθωότητά τους. 4Δεν αποπειρώνται να τον διευθετήσουν ώστε να τους ταιριάζει. 5 Πολύ ευγενικά του ψιθύρισαν «Τι είσαι;» και Εκείνος που επιζητεί τον κόσμο της αντίληψης τους απάντησε. 6Την κρίση που κάνετε για τον κόσμο μη την εκλαμβάνετε ως απάντηση στο ερώτημα, «Τι είμαι;» 7Ο κόσμος πιστεύει στην αμαρτία αλλά η πίστη που έκανε τον κόσμο έτσι όπως τον βλέπετε, δεν βρίσκεται έξω από σας.
7.Μην επιζητάτε να προσαρμόστε τον Υιό του θεού στην κατάσταση παραλογισμού του. 2Υπάρχει ένας ξένος μέσα του που περιπλανιέται άσκοπα στο σπίτι της αλήθειας αλλά η περιπλάνησή του θα πάψει. 3Ηρθε χωρίς κανένα σκοπό αλλά δεν θα παραμείνει μπροστά στο λαμπρό φως του Αγίου Πνεύματος που εσείς δεχθήκατε. 4Διότι στο σπίτι της αλήθειας αυτός δεν θα βρει στέγη, όμως εσείς είστε ευπρόσδεκτοι. 5Μη ρωτάτε αυτόν τον περαστικό ξένο, «Ποιος είμαι;» 6Αυτός, είναι το μόνο πράγμα σ’ ολόκληρο το σύμπαν που δεν γνωρίζει την απάντηση. 7Ομως εάν τον ρωτήσετε θα προσαρμόσετε τον εαυτό σας στην απάντησή του. 8Αυτή η μια άγρια σκέψη, με τη διάπυρη αλαζονεία αλλά συνάμα και τόσο αδύναμη και άνευ νοήματος, που ξεγλιστρά απαρατήρητη στο σύμπαν της αλήθειας, γίνεται ο οδηγός σας. 9Στρέφεστε σ’ αυτήν για να ρωτήσετε για το νόημα του σύμπαντος. 10 Και ρωτάτε, το μοναδικό πράγμα το οποίο είναι τυφλό μέσα σ’ όλα το σύμπαν της αλήθειας, «Πώς θα δω τον Υιό του θεού;»
8.Ποιός ζητά κρίση από αυτό που στερείται παντελώς κρίσης; 2Ακόμα κι αν το κάνατε θα πιστεύατε στην απάντησή του και θα διευθετούσατε ανάλογα τον εαυτό σας σαν να επρόκειτο για αλήθεια; 3Ο κόσμος που βλέπετε είναι αυτή η απάντηση που σας έδωσε, κι εσείς του δώσατε τη δύναμη να διευθετήσει έτσι τον κόσμο για να ταιριάζει στην απάντηση. 4Ζητήσατε από αυτό το νέφος της παραφροσύνης να σας πει ποιο είναι το νόημα της ανόσιας σχέση σας και την προσαρμόσατε σύμφωνα με την παράλογη απάντησή του. 5Πόσο ευτυχείς γίνατε μ’ αυτό; 6Ενώνεστε χαρούμενοι με τον αδελφό σας για να ευλογήσετε τον Υιό του θεού ευχαριστώντας τον για όλη την ευτυχία που σας προφέρει; 7Αναγνωρίσατε τον αδελφό σας ως το αιώνιο δώρο του θεού σ’ εσάς; 8Είδατε την αγιότητα να ακτινοβολεί από σας και τον αδελφό σας έτσι που να ευλογείστε αμοιβαία; 9Αυτά αποτελούν τον σκοπό της άγιας σχέσης. 10Μη ζητάτε τα μέσα για την επίτευξή της από το μοναδικό πράγμα που θα ήθελε η σχέση να είναι ανόσια. 11Μη του δίνετε τη δύναμη να διευθετεί και να ρυθμίζει τα μέσα και την κατάληξη.
9.Οι φυλακισμένοι είναι δεμένοι για χρόνια με βαριές αλυσίδες. 2Είναι πεινασμένοι και κάτισχνοι, αδύναμοι και εξαντλημένοι. 3Τα μάτια τους είναι για τόσο καιρό στραμμένα στο σκοτάδι που έχουν ξεχάσει το φως και δεν πετάγονται πάνω γεμάτοι χαρά τη στιγμή της απελευθέρωσης τους. 4Τους παίρνει λίγο χρόνο για να καταλάβουν τι είναι η ελευθερία. 5Ψαχνατε ξέπνοα στα τυφλά και μέσα στη σκόνη και βρήκατε το χέρι του αδελφού σας, αλλά είσαστε αβέβαιοι αν έπρεπε να το εγκαταλείψετε ή να αρπαχτείτε από τη ζωή που την είχατε ξεχάσει για τόσο καιρό. 6Ενισχύσετε το κράτημά σας και υψώστε τα μάτια σας προς το ισχυρό σύντροφό σας στον οποίο στηρίζεται το νόημα της δικής σας ελευθερίας. 7 Φαίνεται σαν να έχει σταυρωθεί δίπλα σ’ εσάς. 8Κι όμως η αγιότητα του παρέμεινε τέλεια και ανέγγιχτη και μ’ αυτόν στο πλάι σας θα μπείτε αυτή τη μέρα μαζί στον Παράδεισο και θα γνωρίσετε την ειρήνη του θεού.
10.Αυτό είναι το θέλημά μου για σένα και τον αδελφό σου, για τον ένα προς τον άλλο και για τον εαυτό σας. 2Σ’ αυτό υπάρχει μοναχά αγιότητα και ένωση δίχως περιορισμούς. 3Διότι, τι άλλο είναι ο Παράδεισος παρά τέλεια και άμεση ένωση η οποία δεν καλύπτεται από τον πέπλο του φόβου; 4Σ’ αυτόν είμαστε όλοι ένα και κοιτάμε ο ένας τον άλλον με τέλεια αγαθότητα και με τον ίδιο τρόπο κοιτά με και τον εαυτό μας. 5Εκεί είναι αδύνατες όλες οι σκέψεις διαχωρισμού μεταξύ μας. 6Εσύ που ήσουν φυλακισμένος στον διαχωρισμό είσαι τώρα ελεύθερος στον Παράδεισο. 7Και σ’ αυτόν ενώνομαι μαζί σου, φίλε μου, αδελφέ μου. Εαυτέ μου.
11.Το δώρο σου προς τον αδελφό σου μου έδωσε τη βεβαιότητα ότι ένωσή θα γίνει σύντομα. 2Μοιράσου , λοιπόν, αυτή την πίστη μαζί μου και γνώριζε πως είναι δικαιωμένη.3Δεν υπάρχει φόβος στην τέλεια αγάπη επειδή η τέλεια αγάπη δεν γνωρίζει αμαρτία και βλέπει τους άλλους σαν τον εαυτό της. 4Κοιτώντας με ευσπλαχνία εντός της, τι μπορεί να φοβηθεί εκτός της; 5Οι αθώοι βλέπουν την ασφάλεια και οι αγνοί στην καρδιά βλέπουν τον θεό μέσα σε κάθε Υιό Του, και στρέφονται προς τον Υιό για να τους οδηγήσει στον Πατέρα. 6Πού αλλού θα ήθελαν να πάνε παρά μόνο εκεί που θέλουν να είναι; 7Εσύ και ο αδελφός σου θα οδηγήσετε τώρα ο ένας τον άλλον στον Πατέρα με τόση βεβαιότητα όση ο Θεός δημιούργησε και διατήρησε άγιο τον Υιό Του. 8Το φως της αιώνιας υπόσχεσης της αθανασίας που σας έδωσε ο θεός βρίσκεται μέσα στον αδελφό σας. 9 Δείτε τον ως αναμάρτητο και δεν θα υπάρχει καθόλου φόβος μέσα μας.

Share