Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Έχουμε ήδη μάθει πως όλοι διδάσκουν και διδάσκουν συνεχώς. ²Μπορεί να έχετε κάνει σωστή διδασκαλία, αλλά όμως να μην έχετε μάθει πώς να δέχεστε εσείς την ανακούφιση που προσφέρει η διδασκαλία σας. ³Εάν θελήσετε να αναλογιστείτε τι διδάξατε και πόσο ξένο και διαφορετικό είναι από αυτό το οποίο νομίζατε ότι γνωρίζετε, θα αναγκαστείτε να συνειδητοποιήσετε ότι ο Δάσκαλος προήλθε από ένα σημείο που βρίσκεται πέρα από το σύστημα σκέψης σας. ⁴Γι’ αυτό, μπορούσε να το δει έντιμα και δίκαια και να αντιληφθεί ότι ήταν αναληθές. ⁵Θα πρέπει να το έκανε αυτό ξεκινώντας από μια εντελώς διαφορετική βάση, από ένα σύστημα σκέψης που δεν έχει τίποτα κοινό με το δικό σας. ⁶Διότι ασφαλώς αυτό που σας δίδαξε, και αυτό που διδάξατε εσείς με τη βοήθειά Του, δεν έχει τίποτα κοινό με ό,τι διδάσκατε πριν τον ερχομό Του. ⁷Τα αποτελέσματα έφεραν την ειρήνη εκεί όπου πριν υπήρχε πόνος, ενώ τα βάσανα εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από τη χαρά.
2.Μπορεί να διδάξατε την ειρήνη, αλλά δεν μάθατε πώς να ελευθερώνεστε. ²Είπα πριν πως «από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε και εκείνοι θα γνωρίσουν τους εαυτούς τους». ³Διότι είναι βέβαιο πως κρίνετε τον εαυτό σας σύμφωνα με το είδος της διδασκαλίας σας. ⁴Οι διδασκαλίες του εγώ παράγουν άμεσα αποτελέσματα επειδή οι αποφάσεις του γίνονται αμέσως αποδεκτές ως δικές σας επιλογές. ⁵Και αυτή η αποδοχή σημαίνει πως προτίθεστε να κρίνετε τον εαυτό σας ανάλογα. ⁶Η αιτία και το αποτέλεσμα είναι πολύ ξεκάθαρα στο σύστημα σκέψης του εγώ, επειδή όλη σας η μαθητεία έχει κατεύθυνση τη θεμελίωση της σχέσης μεταξύ αιτίας-αποτελέσματος. ⁷Δεν θα πιστέψετε σ’ αυτό που τόσο επιμελώς διδάξατε στον εαυτό σας; ⁸Όμως, θυμηθείτε πόση φροντίδα καταβάλατε για να βρείτε τους ανάλογους μάρτυρες και να αποφύγετε εκείνους που σας μιλούσαν για την αιτία της αλήθειας και τα αποτελέσματά της.
3.Το γεγονός ότι δεν μάθατε ό,τι διδάξατε δεν σας δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεστε την Υιότητα ως ένα; ²Και δεν σας δείχνει, επίσης, ότι δεν θεωρείτε τον Εαυτό σας ως ένα; ³Διότι είναι αδύνατον να διδάξετε επιτυχημένα χωρίς πειθώ και εξίσου αδύνατον είναι να στερείστε πειθούς. ⁴Δεν θα μπορούσατε ποτέ να διδάξετε την ελευθερία εκτός κι αν όντως πιστεύατε στην ύπαρξή της. ⁵Ό,τι διδάξατε, λοιπόν, θα πρέπει να προήλθε από τον εαυτό σας. ⁶Όμως από Εκείνον τον Εαυτό που δεν γνωρίζετε ξεκάθαρα και δεν Τον αναγνωρίζετε μολονότι λειτουργεί. ⁷Ό,τι λειτουργεί πρέπει να βρίσκεται εκεί. ⁸Μόνο αρνούμενοι όσα έχει κάνει θα μπορούσατε να αρνηθείτε την Παρουσία Του.
4.Αυτή είναι μια σειρά μαθημάτων αυτογνωσίας. ²Διδάξατε τι είστε, αλλά δεν επιτρέψατε σε αυτό που είστε να σας διδάξει. ³Προσπαθήσατε με επιμέλεια να αποφύγετε το πασιφανές και να μη δείτε την πραγματική σχέση μεταξύ αιτίου-αιτιατού η οποία είναι απολύτως προφανής. ⁴Όμως, μέσα σας βρίσκονται όλα όσα διδάξατε. ⁵Τι μπορεί να υπάρχει που δεν έχει μαθευτεί; ⁶Θα πρέπει να είναι αυτό το τμήμα του εαυτού σας που πράγματι βρίσκεται έξω από τον εαυτό σας αλλά όχι εξαιτίας της δικής σας προβολής. ⁷Και είναι αυτό το τμήμα που θεωρήσατε ότι δεν είστε εσείς. ⁸Όμως, ό,τι κάνει αποδεκτό ο νους σας δεν τον μεταβάλλει πραγματικά. ⁹Οι ψευδαισθήσεις είναι πεποιθήσεις γύρω από κάτι ανύπαρκτο. ¹⁰Και η φαινομενική διαμάχη μεταξύ της αλήθειας και της ψευδαίσθησης μπορεί να λυθεί μόνο αν διαχωρίσετε τον εαυτό σας από την ψευδαίσθηση και όχι από την αλήθεια.
5.Η διδασκαλία σας το έχει ήδη πετύχει αυτό, διότι το Άγιο Πνεύμα είναι τμήμα σας. ²Δημιουργημένο από τον Θεό, δεν εγκατέλειψε ούτε τον Θεό ούτε τη δημιουργία Του. ³Είναι ταυτόχρονα ο Θεός και εσείς, καθώς εσείς είστε μαζί ο Θεός και το Άγιο Πνεύμα. ⁴Διότι η απάντηση του Θεού στον διαχωρισμό, σας πρόσθεσε περισσότερα απ’ όσα επιχειρήσατε να αφήσετε. ⁵Προστάτευσε τα δημιουργήματά σας μαζί μ’ εσάς, διατηρώντας ένα μαζί σας αυτά που θελήσατε να αποκλείσετε. ⁶Και αυτά θα πάρουν τη θέση εκείνων με τα οποία προσπαθήσατε να τα αντικαταστήσετε. ⁷Τα δημιουργήματά σας είναι αληθινά καθώς αποτελούν τμήμα του Εαυτού σας που δεν γνωρίζετε. ⁸Επικοινωνούν μαζί σας μέσω του Αγίου Πνεύματος. ⁹Συνεισφέρουν πρόθυμα τη δύναμη και την ευγνωμοσύνη τους επειδή τα δημιουργήσατε. ¹⁰Συνεισφέρουν στη διδασκαλία του εαυτού σας ο οποίος είναι το σπίτι τους. ¹¹Εσείς που φιλοξενείτε το Θεό φιλοξενείτε, επίσης και αυτά. ¹²Διότι τίποτα αληθινό δεν εγκατέλειψε ποτέ τον νου του δημιουργού του. ¹³Και ό,τι δεν είναι αληθινό δεν ήταν ποτέ εκεί.
6.Δεν είστε δύο αλληλοσυγκρουόμενοι εαυτοί. ²Τι μπορεί να υπάρχει πέραν του Θεού; ³Εάν εσείς που κρατάτε τον Θεό μέσα σας όπως κι Εκείνος σας κρατά μέσα Του είστε το σύμπαν, όλα τα υπόλοιπα πρέπει να βρίσκονται εκτός όπου υπάρχει το τίποτα. ⁴Αυτό διδάξατε και από τις εσχατιές του σύμπαντος, αλλά όχι μακρύτερα από τον εαυτό σας, μαζεύτηκαν οι μάρτυρες της διδασκαλίας σας για να σας βοηθήσουν να μάθετε. ⁵Η ευγνωμοσύνη τους ενώθηκε με τη δική σας και με του Θεού για να ενισχύσει την πίστη σας σ’ αυτό που διδάσκετε. ⁶Διότι ό,τι διδάσκετε είναι αληθές. ⁷Μόνοι σας βρίσκεστε εκτός της διδασκαλίας σας. ⁸Όμως μαζί τους μαθαίνετε πως μόνον εσείς διδάσκετε τον εαυτό σας και διδάσκεστε από την πίστη που μοιράζεστε μαζί τους.
7.Αυτή τη χρονιά θα αρχίσετε να μαθαίνετε και να εναρμονίζετε τη μάθηση με τη διδασκαλία. ²Εσείς το επιλέξατε μέσα από την προθυμία σας να διδάξετε. ³Μολονότι φαινόταν ότι υποφέρετε, η χαρά της διδασκαλίας βρίσκεται στον μαθητή που την προσφέρει με ευγνωμοσύνη στον δάσκαλό του και τη μοιράζεται μαζί του. ⁴Καθώς μαθαίνετε, η ευγνωμοσύνη σας προς τον Εαυτό σας, ο οποίος σας διδάσκει τι Είναι, θ’ αυξηθεί και θα σας βοηθήσει να Τον τιμήσετε. ⁵Και θα μάθετε τη δύναμη και την ισχύ και την αγνότητά Του και θα Τον αγαπήσετε όπως ο Πατέρας Του Τον αγαπά. ⁶Η βασιλεία Του δεν έχει όρια ούτε τέλος και δεν υπάρχει τίποτα σ’ Αυτόν που δεν είναι τέλειο και αιώνιο. ⁷Όλα αυτά είστε εσείς και τίποτα εκτός αυτών δεν είστε εσείς.
8.Κάθε ύμνος οφείλεται στον καθαγιασμένο Εαυτό σας για ό,τι είστε και για ό,τι είναι Αυτός που σας δημιούργησε όπως είστε. ²Αργά ή γρήγορα ο καθένας θα πρέπει να γεφυρώσει το χάσμα που φαντάζεται ότι υπάρχει ανάμεσα στους εαυτούς του. ³Ο καθένας κτίζει αυτή τη γέφυρα η οποία τον μεταφέρει πάνω από το χάσμα αμέσως μόλις θελήσει να κάνει την παραμικρή προσπάθεια γεφύρωσής του. ⁴Οι μικρές του προσπάθειες ενισχύονται και γίνονται παντοδύναμες μέσω της δύναμης των Ουρανών και μέσω της ενοποιημένης θέλησης Εκείνων που κάνουν τα Ουράνια αυτό που είναι καθώς είναι ενωμένοι μέσα τους. ⁵Έτσι, αυτός που θα ήθελε να φτάσει εκεί, κυριολεκτικά μεταφέρεται.
9.Η γέφυρά σας είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ όσο νομίζετε και τα πόδια σας πατούν σταθερά πάνω της. ²Μη φοβάστε, διότι αυτοί που στέκονται και σας περιμένουν στην άλλη πλευρά θα σας έλξουν με ασφάλεια πάνω από το χάσμα. ³Διότι θα έρχεστε προς τα εκεί που πρέπει να βρίσκεστε κι όπου ο Εαυτός σας, σας περιμένει.

Share