Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο χαρούμενος μαθητής δεν μπορεί να νιώθει ένοχος για την μάθησή του. 2Αυτό είναι τόσο ουσιώδες για την μάθηση που ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάτε. 3Ο μαθητής που δεν έχει ενοχές μαθαίνει εύκολα επειδή οι σκέψεις του είναι ελεύθερες. 4Αυτό όμως εμπεριέχει την αναγνώριση ότι ενοχή σημαίνει παρεμβολή, όχι σωτηρία και γι’ αυτό δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.
2. Ίσως έχετε συνηθίσει να απενοχοποιείστε απλά και μόνο για να καταστείλετε τον πόνο της ενοχής, θεωρώντας πως η ενοχή έχει από μόνη της κάποια αξία. 2Πιστεύετε ότι η ενοχή και η απενοχοποίηση έχουν αξία αντιπροσωπεύοντας η καθεμία την απόδραση από την άλλη. 3Καμία από τις δύο δεν την θέλετε αποκλειστικά, διότι χωρίς και τις δύο μαζί δεν βλέπετε τον εαυτό σας ως σύνολο και, επομένως, ευτυχισμένο. 4Όμως είστε ακέραιοι, πλήρεις και υγιείς μόνο μέσα στην αθωότητα και μόνο μέσα σε αυτήν μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι. 5Δεν υπάρχει σύγκρουση σε αυτήν την κατάσταση. 6Αν επιθυμείτε την ενοχή αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πάψετε να εκτιμάτε την αξία της αθωότητας και θα την απωθήσετε από την αντίληψή σας.
3. Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός που μπορείτε να κάνετε με την ενοχή για να δραπετεύσετε από τον πόνο που μόνο η αθωότητα σάς γλιτώνει. 2Η ζωή εδώ είναι μάθηση όπως ακριβώς στον Ουρανό είναι δημιουργία. 3Κάθε φορά που ο πόνος της ενοχής φαίνεται να σας ελκύει, θυμηθείτε πως αν υποκύψετε σ’ αυτόν αποφασίζετε ενάντια στην ευτυχία σας και επομένως δεν θα μάθετε να είστε ευτυχισμένοι. 4Πείτε λοιπόν ευγενικά στον εαυτό σας με την πεποίθηση που πηγάζει από την Αγάπη του Θεού και του Υιού Του:

5Αυτό που βιώνω αυτό και θα εκδηλώσω.
6Αν είμαι ελεύθερος από ενοχές δεν έχω τίποτα να φοβηθώ.

7Επιλέγω την Εξιλέωση και όχι την απόρριψή της.
8 Θα αποδεχθώ την αθωότητά μου με το να την εκδηλώσω και να την μοιραστώ.
9Ας φέρω την ειρήνη από τον Πατέρα στον Υιό του Θεού.

4. Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό ακόμα και κάθε δευτερόλεπτο αποφασίζεις ανάμεσα στην σταύρωση και στην ανάσταση, ανάμεσα στο εγώ και στο Άγιο Πνεύμα. 2Το εγώ είναι η επιλογή της ενοχής, το Άγιο Πνεύμα είναι η επιλογή της αθωότητας. 3Η δύναμη της απόφασης είναι όλη δική σου. 4Έχουν οριστεί αυτά που ανάμεσά τους θα διαλέξεις, επειδή δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές παρά μόνο δύο, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση. 5Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους επειδή είναι άκρα αντίθετα και δεν είναι δυνατόν να συμφιλιωθούν. 6Όμως δεν μπορούν να είναι και οι δύο αληθινές. Είσαι ένοχος ή αθώος, δέσμιος ή ελεύθερος, δυστυχισμένος ή ευτυχισμένος.
5. Το θαύμα σε διδάσκει ότι έχεις διαλέξει την αθωότητα, την ελευθερία και την χαρά. 2Αυτό δεν είναι η αιτία αλλά το αποτέλεσμα 3Είναι το φυσικό αποτέλεσμα της ορθής απόφασης που επικυρώνει την ευτυχία που προέρχεται από την επιλογή σου να είσαι ελεύθερος από ενοχές. 4Σ΄όλους όσους προσφέρετε θεραπεία σας την επιστρέφουν. 5Αυτοί στους οποίους επιτίθεστε διατηρούν την επίθεση εναντίον σας. 6Δεν έχει καμία σημασία αν θα σας επιτεθούν και αυτοί ή όχι: εσείς, θα νομίζετε ότι σας επιτίθενται. 7Είναι αδύνατον να προσφέρετε αυτό που δεν θέλετε χωρίς αυτό το αντίτιμο. 8Το κόστος του να δίνεις είναι το να λαμβάνεις. 9Είτε πρόκειται για μία τιμωρία που σας κάνει να υποφέρετε, είτε για την ευτυχή απόκτηση ενός πολύτιμου θησαυρού που θέλετε να κρατήσετε.
6.Κανένα αντίτιμο δεν ζητείται από τον Υιό του Θεού, παρά μόνο από τον ίδιο του τον εαυτό για τον ίδιο του τον εαυτό. 2Κάθε ευκαιρία που του δίνετε για να θεραπευτεί είναι άλλη μια ευκαιρία για να αντικαταστήσει το σκοτάδι με φως και τον φόβο με αγάπη. 3Αν την αρνηθεί, δένεται με το σκοτάδι επειδή δεν επέλεξε να ελευθερώσει τον αδελφό του και να μπει μαζί του στο φως. 4Όταν δίνετε δύναμη στο τίποτα, πετάτε μακριά την ευκαιρία της χαράς που θα σας διδάξει ότι αυτό το τίποτα δεν έχει καμιά δύναμη. 5Με το να μη διαλύετε το σκοτάδι, φοβάστε και το σκοτάδι και το φως. 6Η χαρά να μαθαίνει κανείς ότι το σκοτάδι δεν έχει καμιά δύναμη πάνω στον Υιό του Θεού είναι το μάθημα ευτυχίας που διδάσκει το Άγιο Πνεύμα και που θα ήθελε και εσείς να διδάξετε μαζί Του. 7Είναι χαρά Του να το διδάσκει όπως θα είναι και δική σας.
7. Ο τρόπος να διδάξει κανείς αυτό το απλό μάθημα είναι αυτός: η Αθωότητα είναι ατρωσία. 2Επομένως εκδήλωνε την ατρωσία σου  στον καθένα. 3Δίδαξε τον πως, ό,τι κι αν επιχειρήσει να σού κάνει, η τέλεια ελευθερία σου από την πεποίθηση ότι μπορείς να βλαφθείς, θα τού δείξει ότι είναι αθώος. 4Δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σε βλάψει και αρνούμενος να τού επιτρέψεις να νομίσει ότι μπορεί, τού διδάσκεις ότι η Εξιλέωση, την οποία έχεις αποδεχθεί για τον εαυτό σου, είναι επίσης και δικιά του. 5Δεν υπάρχει τίποτα να συγχωρέσεις. 6Κανείς δεν μπορεί να βλάψει τον Υιό του Θεού. 7Η ενοχή Του εξ ολοκλήρου δεν έχει καμία αιτία και όντας χωρίς αιτία, δεν μπορεί να υπάρχει.
8. Ο Θεός είναι η μόνη Αιτία και η ενοχή δεν προέρχεται από Αυτόν. 2Μην διδάσκεις κανέναν ότι σε έχει πληγώσει επειδή έτσι διδάσκεις τον εαυτό σου ότι αυτό που δεν προέρχεται από τον Θεό έχει δύναμη πάνω σου.3 Ό,τι δεν έχει αιτία δεν μπορεί να υπάρχει. 4Επομένως μην στηρίζεις το αντίθετο και μην γεννάς αυτή την πεποίθηση σε κανένα νου. 5Πάντοτε να θυμάσαι πως ο νους είναι ένας και η αιτία μία. 6Θα μάθεις να επικοινωνείς με αυτή την ενότητα του ενός μόνο όταν μάθεις να αρνείσαι το αναίτιο και δεχθείς ως δική σας την Αιτία του Θεού. 7Η δύναμη που ο Θεός έδωσε στον Υιό Του τού ανήκει και ο Υιός Του δεν μπορεί να δει τίποτα άλλο, χωρίς να επιβάλλει στον εαυτό του την τιμωρία της ενοχής αντικαθιστώντας έτσι την γεμάτη ευτυχία διδασκαλία που πρόθυμα του προσφέρει το Άγιο Πνεύμα.
9. Κάθε φορά που επιλέγεις να αποφασίσει για τον εαυτό σου σκέφτεσαι καταστροφικά και η απόφαση θα είναι λάθος. 2Θα σε βλάψει εξαιτίας της ιδέας που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. 3Δεν είναι αλήθεια ότι μπορείς να αποφασίζεις μόνος σου ή μόνο για τον εαυτό σου. 4Καμία σκέψη του Υιού του Θεού δεν μπορεί να είναι ξέχωρη ή απομονωμένη από τα αποτελέσματά της. 5Κάθε απόφαση αφορά όλη την Υιότητα, κατευθυνόμενη προς τα μέσα και προς τα έξω και επηρεάζει ένα σύνολο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα μπορούσες ποτέ να ονειρευτείς.
10. Αυτοί που αποδέχονται την Επανόρθωση είναι άτρωτοι. 2Αλλά αυτοί που πιστεύουν ότι είναι ένοχοι θα ανταποκριθούν στην ενοχή επειδή νομίζουν ότι είναι σωτηρία και δεν θα αρνηθούν να τη δουν και να ταυτιστούν με αυτή. 3 Πιστεύουν πως η αυξανόμενη ενοχή είναι αυτοπροστασία. 4Και έτσι αποτυγχάνουν να κατανοήσουν το απλό γεγονός ότι θα τους βλάψει αυτό που δεν θέλουν.5 Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν πιστεύουν ότι αυτό που θέλουν είναι καλό. 6Όμως η βούληση τους δόθηκε επειδή είναι άγια και θα τους φέρει όλα όσα χρειάζονται τόσο φυσικά όπως η ειρήνη που δεν γνωρίζει όρια. 7Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αξία το οποίο η βούληση αδυνατεί να τους προσφέρει. 8Επειδή, όμως, δεν κατανοούν οι ίδιοι τη βούλησή τους, το Άγιο Πνεύμα την κατανοεί ήρεμα για λογαριασμό τους και τους παρέχει ό,τι χρειάζονται χωρίς κόπο και άγχος ή χωρίς το απίστευτο βάρος του να αποφασίζουν τι θέλουν από μόνοι τους.
11. Δεν θα συμβεί ποτέ να χρειαστεί να αποφασίσετε μόνοι σας. 2Έχετε βοήθεια η οποία γνωρίζει την απάντηση. 3Θα είστε ικανοποιημένοι με τα ελάχιστα που μπορείτε μόνοι σας να προσφέρετε στον εαυτό σας, όταν Εκείνος σας δίνει τα πάντα; 4Ποτέ δεν θα ρωτήσει τι έχετε κάνει για να είστε άξιοι των δώρων Του. 5Επομένως μην τα ζητάτε από τον εαυτό σας. 6Αντιθέτως, δεχθείτε την απάντηση Του Αγίου Πνεύματος, επειδή γνωρίζει ότι είστε αντάξιοι όλων όσων ο Θεός επιθυμεί για σας. 7Μην προσπαθήσετε να αποφύγετε τα δώρα που ο Θεός σας προσφέρει με τόση χαρά. 8Το Άγιο Πνεύμα σας προσφέρει όλα όσα ο Θεός Του έδωσε για σας. 9Δεν χρειάζεται ν’ αποφασίσετε αν τα αξίζετε ή όχι. 10Ο Θεός γνωρίζει ότι τα αξίζετε.
12. Είστε πρόθυμοι να αρνηθείτε την αλήθεια της απόφασης του Θεού και να την αντικαταστήσετε με την αξιολύπητη εξύμνηση του εαυτού σας, βάζοντας την στη θέση της ηρεμίας και της απόλυτα σταθερής αξίας του Υιού Του; 2Τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη του Θεού για την τέλεια αγνότητα όλων όσων δημιούργησε, επειδή είναι καθολικά αγνά. 3Η ειρήνη βρίσκεται σε κάθε νου που αποδέχεται γαλήνια το σχέδιο που ο Θεός τού όρισε για την Εξιλέωση, εξαλείφοντας το δικό του. 4Δεν γνωρίζετε τίποτα για τη σωτηρία επειδή δεν την κατανοείτε. 5Μην αποφασίζετε σχετικά με το τι είναι ή πού βρίσκεται, αλλά ζητείστε τα πάντα από το Άγιο Πνεύμα και αφήστε όλες τις αποφάσεις στην ευγενική Του καθοδήγηση.
13. Το Άγιο Πνεύμα που γνωρίζει το σχέδιο του Θεού, αυτό που ο Θεός επιθυμεί να ακολουθήσετε, μπορεί να σας διδάξει ποιο είναι. 2Μόνο η δική Του σοφία μπορεί να σας καθοδηγήσει να το ακολουθήσετε. 3Κάθε απόφαση που παίρνετε μόνοι σας κάθε άλλο παρά σηματοδοτεί ποια είναι η σωτηρία και από τι σώζεστε. 4Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι η σωτηρία είναι η απόδραση από τις ενοχές. 5Δεν έχετε κανέναν άλλο «εχθρό» και το Άγιο Πνεύμα είναι ο μόνος σας φίλος ενάντια σ΄αυτή τη διαστρέβλωση της αγνότητας του Υιού του Θεού. 6Είναι ο ισχυρός προστάτης της αθωότητας που σας απελευθερώνει. 7Και είναι δική Του η απόφαση να αποκαταστήσει όλα όσα θα σκίαζαν την αθωότητα του καθαρού νου σας.
14. Αφήστε Το, λοιπόν, να είναι ο μόνος Οδηγός που θα ακολουθούσατε προς τη σωτηρία. 2Γνωρίζει τον δρόμο και με χαρά σας οδηγεί προς αυτόν. 3Μαζί Του δεν θα αποτύχετε να μάθετε πως ό,τι ο Θεός βούλεται για σας είναι και δική σας βούληση. 4Χωρίς την καθοδήγησή Του θα νομίσετε πως από μόνοι σας γνωρίζετε και θα αποφασίσετε εις βάρος της ειρήνης σας, όπως αποφασίσατε ότι η σωτηρία σας εξαρτάται αποκλειστικά από σας. 6Η σωτηρία προέρχεται από το Άγιο Πνεύμα που ο Θεός Του την έδωσε για σας. 6 Το Άγιο Πνεύμα δεν το ξέχασε. 7Μην ξεχνάτε ούτε εσείς το Άγιο Πνεύμα και Εκείνο θα πάρει για σας κάθε απόφαση για τη σωτηρία σας και για τη θεμελίωση της ειρήνης του Θεού μέσα σας.
15. Μην επιδιώκετε να υπολογίσετε την αξία του Υιού του Θεού τον οποίο ο Θεός τον δημιούργησε άγιο, διότι αυτό θα σήμαινε πως αξιολογείτε τον Πατέρα του και κρίνετε εναντίον Του. 2Θα αισθανθείτε ένοχοι γι΄αυτό το κατά φαντασία έγκλημα που κανείς σ’ αυτό τον κόσμο ή στον Ουρανό δεν θα μπορούσε να διαπράξει. 3Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει μονάχα ότι το «αμάρτημα» της αυτό-αντικατάστασης στον θρόνο του Θεού δεν είναι πηγή ενοχής. 4Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα που προκαλούν φόβο. 5Κρατήστε με σταθερή ηρεμία την πίστη σας στο Άγιο Πνεύμα που σας αγαπά και θα σας οδηγήσει μακριά από την παραφροσύνη. 6Μπορείτε να διαλέξετε την παράνοια αλλά αυτή δεν είναι η πραγματικότητά σας. 7Ποτέ μην ξεχνάτε την Αγάπη του Θεού ο Οποίος σας θυμάται. 8Διότι είναι αδύνατον να επιτρέψει να εκπέσει ο Υιός Του από τον γεμάτο αγάπη Νου μέσα στον Οποίο δημιουργήθηκε και όπου η κατοικία του είναι σταθερά θεμελιωμένη μέσα σε τέλεια ειρήνη για πάντα.
16. Πείτε στο Άγιο Πνεύμα μονάχα «αποφάσισε για μένα» και αυτό θα γίνει. 2Διότι οι αποφάσεις Του αντανακλούν αυτά που ο Θεός γνωρίζει για σας και μέσα σ’ αυτό το φως οποιοδήποτε λάθος καθίσταται αδύνατο. 3Γιατί λοιπόν να παλεύετε αγωνιωδώς προσμένοντας αυτά που δεν μπορείτε να ξέρετε, όταν όλη η γνώση βρίσκεται πίσω από κάθε απόφαση που το Άγιο Πνεύμα παίρνει για σας; 4Μάθετε από τη σοφία και την Αγάπη Του και διδάξτε την απάντησή Του σε όλους όσοι μάχονται μέσα στο σκοτάδι. 5Διότι εσείς αποφασίζετε γι’αυτούς όπως και για τον εαυτό σας.
17. Πόσο θαυμάσιο είναι να παίρνετε όλες σας τις αποφάσεις μέσα από το Άγιο Πνεύμα του Οποίου η ίση Αγάπη προσφέρεται εξίσου σε όλους! 2Δεν αφήνει κανένα έξω από σας. 3Και έτσι σας δίνει αυτό που σας ανήκει, επειδή ο Πατέρας σας θα ήθελε να το μοιραστείτε μαζί Του. 4Αφήστε τον εαυτό σας να καθοδηγηθεί από το Άγιο Πνεύμα και μην το ξανασκέφτεστε. 5Έχετε εμπιστοσύνη στο Άγιο Πνεύμα και θα σας απαντήσει γρήγορα, με σιγουριά και Αγάπη για όλους όσους αγγίζει αυτή η απόφαση με οποιονδήποτε τρόπο. 6Και πράγματι αυτό θα συμβεί. 7Θα παίρνατε αποκλειστικά μόνοι σας την ευθύνη για την απόφαση αυτού που μπορεί να φέρει μόνο καλό σε όλους; 8Θα ξέρατε ποια είναι αυτή;
18. Διδάξατε στον εαυτό σας την πιο αφύσικη συνήθεια: το να μην επικοινωνεί με τον Δημιουργό του. 2Παρ’όλ’αυτά παραμένετε σε στενή επικοινωνία μαζί Του και με όλα όσα βρίσκονται μέσα Του όπως και μέσα σας. 3Ξεχάστε την απομόνωση μέσα από τη γεμάτη αγάπη καθοδήγησή Του και μάθετε για τη χαρούμενη επικοινωνία που παραμερίσατε αλλά που δεν χάθηκε.
19. Κάθε φορά που αμφιβάλλετε για το τι θα έπρεπε να κάνετε, φέρτε στον νου σας την Παρουσία Του Άγιου Πνεύματος μέσα σας και πείτε στον εαυτό σας τα εξής:

2Το Άγιο Πνεύμα με οδηγεί και ξέρει τον δρόμο που εγώ δεν γνωρίζω.
3Όμως, ποτέ δεν θα μου στερήσει αυτά που θα ήθελε να μάθω.
4Και έτσι Το εμπιστεύομαι για να μου μεταδώσει όλα όσα γνωρίζει για μένα.

5Μετά δώστε Του την ευκαιρία να σας διδάξει με ηρεμία πώς να αντιληφθείτε την αθωότητά σας η οποία ήδη υπάρχει μέσα σας.

Share