Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είμαι υπεύθυνος για την διαδικασία της Εξιλέωσης την οποία ανέλαβα να ξεκινήσω. 2Όταν προσφέρεις ένα θαύμα σε οποιονδήποτε από τους αδελφούς μου, το προσφέρεις σ’ εσένα τον ίδιο και σ’ εμένα. 3Ο λόγος που βρίσκεσαι πριν από μένα είναι ότι εγώ δεν χρειάζομαι θαύματα για την δική μου Εξιλέωσης αλλά στέκομαι στο τέλος για την περίπτωση που προσωρινά αποτύχεις. 4Ο ρόλος μου στην Εξιλέωση είναι η ακύρωση όλων των σφαλμάτων που διαφορετικά δεν θα μπορούσες να διορθώσεις. 5Όταν έχεις αποκατασταθεί στην αναγνώριση της αρχικής σου κατάστασης, γίνεσαι εκ φύσεως τμήμα της Εξιλέωσης εσύ ο ίδιος. 6Καθώς μοιράζεσαι την απροθυμία μου να δεχθώ ότι υπάρχει σφάλμα σ’ εσένα ή στους άλλους, συμμετέχεις στην μεγάλη σταυροφορία για την διόρθωσή του. άκου την φωνή μου, μάθε να εξαλείφεις το λάθος και δράσε για να το διορθώσεις. 7Η δύναμη να κάνεις θαύματα σου ανήκει. 8Εγώ θα σου παρέχω τις ευκαιρίες να τα κάνεις αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος και πρόθυμος. 9H πραγματοποίησή τους θα φέρει βεβαιότητα για την ικανότητα, διότι η βεβαιότητα έρχεται μέσω της επίτευξης. 10Η ικανότητα είναι το δυναμικό, η επίτευξη είναι η έκφραση της και η Εξιλέωση, που αποτελεί το φυσικό έργο των παιδιών του Θεού, είναι ο σκοπός της.

2. “Αυτός ο Ουρανός και η Γη θα χαθούν”, σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως διαχωρισμένες καταστάσεις. 2Ο λόγος μου, που είναι η ανάσταση και η ζωή, δεν θα χαθούν διότι η ζωή είναι αιώνια. 3Είσαι το έργο του Θεού και το έργο Του είναι εξ᾽ ολοκλήρου αξιαγάπητο και εξ᾽ολοκλήρου γεμάτο αγάπη. 4 Έτσι πρέπει ο άνθρωπος να σκέφτεται για τον εαυτό του μέσα στην καρδιά του, διότι αυτό είναι ό,τι είναι.

3. Αυτοί που έχουν συγχωρεθεί είναι τα μέσα της Εξιλέωσης. 2Πλήρεις πνεύματος, συγχωρούν ως ανταπόδοση. 3Εκείνοι που ελευθερώθηκαν πρέπει να ενωθούν για την απελευθέρωση των αδερφών τους, διότι αυτό είναι το σχέδιο της Εξιλέωσης. 4Τα θαύματα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι νόες που υπηρετούν το Άγιο Πνεύμα ενώνονται μαζί μου για την σωτηρία ή την απελευθέρωση όλων των δημιουργημάτων του Θεού.

4. Είμαι ο μόνος που μπορεί να πραγματοποιεί θαύματα χωρίς διακρίσεις, διότι είμαι η Εξιλέωση. 2Έχεις έναν ρόλο στην Εξιλέωση τον οποίο θα σου υπαγορεύσω. 3Ρωτησέ με ποια θαύματα πρέπει να πραγματοποιήσεις. 4Αυτό θα σε γλιτώσει από άσκοπη προσπάθεια διότι θα δρας κάτω από άμεση επικοινωνία. 5Η απρόσωπη φύση του θαύματος είναι ουσιαστικό στοιχείο, διότι μου επιτρέπει να καθοδηγώ την εφαρμογή του και κάτω από την καθοδήγησή μου τα θαύματα οδηγούν στην υψηλότερη προσωπική εμπειρία της αποκάλυψης. 6Ένας οδηγός δεν ελέγχει αλλά καθοδηγεί, αφήνοντας σ’ εσένα την απόφαση ν᾽ακολουθήσεις. 7“Μη εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν”, σημαίνει “αναγνώρισε τα λάθη σου και επέλεξε να τα εγκαταλείψεις ακολουθώντας την καθοδήγησή μου”.

5. Το λάθος δεν μπορεί στην πραγματικότητα να απειλήσει την αλήθεια, η οποία μπορεί πάντα να το υπερνικήσει. 2Μόνο το λάθος είναι στην ουσία τρωτό. 3Είσαι ελεύθερος να ιδρύσεις το βασίλειό σου όπου νομίζεις ότι αρμόζει αλλά η σωστή επιλογή  είναι αναπόφευκτη αν θυμάσαι το ακόλουθο:
4Το πνεύμα βρίσκεται σε κατάσταση χάριτος για πάντα.
5Η πραγματικότητά σου είναι μόνο πνεύμα.
6Συνεπώς, είσαι σε κατάσταση χάριτος για πάντα.
7Η Εξιλέωση εξαλείφει τα λάθη από αυτήν την άποψη κι έτσι ξεριζώνει την πηγή του φόβου. 8᾽Οποτε βιώνεις τις επιβεβαιώσεις του Θεού σαν απειλή, είναι πάντα επειδή υπερασπίζεσαι μια εσφαλμένα τοποθετημένη ή εσφαλμένα προσανατολισμένη αφοσίωση. 9Όταν προβάλλεις αυτό στους άλλους τους φυλακίζεις αλλά μόνο μέχρι του σημείου να ενισχύεις λάθη που έχουν ήδη κάνει. 10Αυτό τους κάνει ευάλωτους στις διαστρεβλώσεις άλλων, εφόσον η δική τους αντίληψη για τον εαυτό τους είναι ήδη διαστρεβλωμένη. 11Ο θαυματοποιός μπορεί μόνο να τους ευλογήσει και αυτό εξαλείφει τις διαστρεβλώσεις τους και τους ελευθερώνει από την φυλακή.

6. Ανταποκρίνεσαι σε ό,τι αντιλαμβάνεσαι και όπως αντιλαμβάνεσαι έτσι θα συμπεριφερθείς. 2Ο Χρυσός Κανόνας σου ζητά να κάνεις στους άλλους αυτό που θα ήθελες  να κάνουν οι άλλοι σ’εσένα. 3Αυτό σημαίνει πως η αντίληψη και των δύο πρέπει να είναι ορθή. 4Ο Χρυσός Κανόνας είναι κανόνας της ορθής συμπεριφοράς. 5Δεν μπορείς να συμπεριφερθείς ορθά, εκτός κι αν αντιλαμβάνεσαι σωστά. 6Εφόσον εσύ και ο πλησίον σου είστε ισότιμα μέλη μιας οικογένειας, όπως αντιλαμβάνεσαι αμφότερους έτσι θα συμπεριφέρεσαι σε αμφότερους. 7Θα πρέπει να κοιτάξεις  από την αντίληψη της δικής σου αγιότητας  προς την αγιότητα των άλλων.

7. Τα θαύματα εμφανίζονται σ’ έναν νου που είναι έτοιμος γι᾽ αυτά. 2Ὀντας σε κατάσταση ενότητας αυτός ο νους επεκτείνεται στον καθένα, ακόμα και χωρίς την επίγνωση του ίδιου του θαυματοποιού. 3Η φύση των θαυμάτων είναι απρόσωπη επειδή η ίδια η Εξιλέωση είναι ένα, ενώνοντας όλες τις δημιουργίες με τον Δημιουργό τους. 4Και ως μια εκδήλωση αυτού που πραγματικά είσαι, το θαύμα φέρνει το νου σε κατάσταση χάριτος. 5Ο νους τότε, καλωσορίζει φυσικά και τον Οικοδεσπότη εντός και τον ξένο έξω. 6Όταν φέρνεις μέσα τον ξένο, αυτός γίνεται αδελφός σου.

8. Ότι το θαύμα μπορεί να έχει επιδράσεις στα αδέλφια σου, που μπορεί να μην αναγνωρίζεις δεν είναι δικό σου θέμα. 2Το θαύμα πάντα θα σε ευλογεί. 3Τα θαύματα που δεν σου ζητήθηκε να πραγματοποιήσεις δεν έχασαν την αξία τους. 4Εξακολουθούν να είναι εκδηλώσεις της δικής σου κατάστασης χάριτος αλλά η δράση του θαύματος πρέπει να ελέγχεται από εμένα εξ αιτίας της πλήρους επίγνωσής μου ολόκληρου του σχεδίου. 5Η απρόσωπη φύση του νου που είναι εστιασμένος στα θαύματα σου εγγυάται χάρη αλλά μόνον εγώ είμαι σε θέση να γνωρίζω πού τα θαύματα μπορούν να χορηγηθούν.

9. Τα θαύματα είναι επιλεκτικά μόνο με την έννοια ότι κατευθύνονται προς εκείνους που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για τον εαυτό τους. 2Κι αφού αυτό καθιστά αναπόφευκτο ότι αυτοί θα τα επεκτείνουν σε άλλους, τότε μια ισχυρή αλυσίδα Εξιλέωση πλέκεται. 3Ωστόσο, αυτή η επιλεκτικότητα δεν λαμβάνει υπ᾽όψη της το μέγεθος του ίδιου του θαύματος, επειδή η αντίληψη του μεγέθους υπάρχει σ᾽ένα επίπεδο όπου το ίδιο δεν είναι πραγματικό. 4Και εφόσον το θαύμα επιδιώκει να αποκαταστήσει την επίγνωση της πραγματικότητας,  δεν θα ήταν χρήσιμο να περιορίζεται από νόμους που κυβερνούν το λάθος το οποίο σκοπεύει να διορθώσει.

Share