Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μην καταδικάζετε τον λυτρωτή σας επειδή νομίζει πως είναι ένα σώμα. 2Διότι πέρα απ τα όνειρα του βρίσκεται η πραγματικότητα του. 3Αλλά πρέπει να μάθει ότι είναι ένας λυτρωτής πρώτα, πριν να μπορέσει να θυμηθεί τι είναι. 4Και πρέπει να σώσει αυτός που προορίζεται να σωθεί. 5Η ευτυχία του εξαρτάται από το να σας σώσει. 6Διότι ποιος είναι λυτρωτής εκτός από εκείνον που δίνει λύτρωση;7 Έτσι μαθαίνει ότι πρέπει να δώσει την δική του. 8Εάν δεν δώσει δεν θα γνωρίσει ο,τι έχει, διότι το να δώσετε αποτελεί απόδειξη ότι έχετε. 9Μονάχα εκείνοι που νομίζουν ότι ο Θεός μειώνεται από την δύναμη τους θα αποτύγχαναν στο να κατανοήσουν ότι αυτό πρέπει να’ναι έτσι. 10Διότι ποιος θα μπορούσε να δώσει εάν δεν έχει, και ποιος θα έχανε δίνοντας αυτό που πρέπει ν αυξηθεί μ αυτόν τον τρόπο;
2. Νομίζετε ότι ο Πατέρας απώλεσε τον Εαυτό Του όταν σας δημιούργησε; 2Έγινε αδύναμος επειδή μοιράσθηκε την Αγάπη Του; 3Έγινε ατελής από την δική σας τελειοποίηση; 4Ή εσείς αποτελείτε την απόδειξη ότι Αυτός είναι τέλειος κι ολοκληρωμένος; 5Μην Του αρνείστε τον μάρτυρα Του στο όνειρο που ο Υιός Του προτιμά αντί για την Πραγματικότητα του. 6Πρέπει να γίνει λυτρωτής από το όνειρο που έφτιαξε, ώστε να ελευθερωθεί από αυτό. 7Πρέπει να δει κάποιον άλλον όχι ως ένα σώμα, ένα μαζί του, χωρίς τον τοίχο που έχτισε ο κόσμος για να κρατά χωριστά όλα τα ζωντανά πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν πως ζουν.
3. Εντός του ονείρου των σωμάτων και του θανάτου υπάρχει ένα ακόμα θέμα αλήθειας· όχι περισσότερη, ίσως, από μια μικροσκοπική σπίθα, ένα χώρο φωτός δημιουργημένο μέσα στο σκότος, όπου ο Θεός ακόμα ακτινοβολεί και αυτή η αλήθεια είναι ότι: δεν μπορείτε να αφυπνίσετε τον εαυτό σας. 2Εν τούτοις μπορείτε ν αφήσετε τον εαυτό σας να αφυπνισθεί. 3Μπορείτε να παραβλέψετε τα όνειρα του αδελφού σας. 4Τόσο τέλεια μπορείτε να του συγχωρήσετε τις αυταπάτες του που γίνεται ο σωτήρας σας από τα δικά σας όνειρα. 5Και καθώς τον βλέπετε ν ακτινοβολεί στο σκοτάδι, μέσα στον χώρο φωτός όπου ο Θεός διαμένει, θα δείτε ότι ο Ίδιος ο Θεός βρίσκεται εκεί που είναι το σώμα του. 6Μπρος σ αυτό το φως το σώμα εξαφανίζεται, καθώς οι βαριές σκιές πρέπει να υποχωρούν μπροστά στο φως. 7Το σκοτάδι δεν μπορεί να επιλέξει να παραμείνει. 8Ο ερχομός του φωτός σημαίνει ότι αυτό χάθηκε. 9Μέσα στη δόξα θα δείτε τον αδελφό σας τότε, και θα κατανοήσετε τι πραγματικά γεμίζει το χάσμα που για τόσο καιρό αντιλαμβανόσασταν να σας κρατά χωριστά. 10Εκεί, στη θέση του, ο μάρτυρας του Θεού έχει ξεκινήσει την ήπια οδό της καλοσύνης προς τον Υιό του Θεού. 11Όποιον συγχωρείτε, του δίνονται δυνάμεις να σας συγχωρέσει για τις αυταπάτες σας.12Προσφέροντας το δώρο της ελευθερίας σας προσφέρεται κι εσάς.
4. Ανοίξτε δρόμο για την αγάπη, την οποία δεν την δημιουργήσατε, αλλά μπορείτε να την επεκτείνετε. 2Πάνω στην γη αυτό σημαίνει να συγχωρείτε τον αδελφό σας, έτσι ώστε το σκοτάδι να διαλυθεί από το νου σας. 3Όταν φθάσει σ αυτόν φως από την συγχώρεση σας, δεν θα ξεχάσει τον λυτρωτή του, αφήνοντας τον αλύτρωτο. 4Διότι ήταν στο πρόσωπο σας που είδε το φως που αυτός θα το κρατούσε πέρα από τον εαυτό του, και τώρα βαδίζει μέσα από το σκοτάδι προς το παντοτινό φως.
5. Πόσο ιεροί είστε, ώστε ο Υιός του Θεού να μπορεί να είναι ο λυτρωτής σας εν μέσω ονείρων μοναξιάς και καταστροφής. 2Δείτε πόσο πρόθυμα έρχεται, και παραμερίζει από τις βαρείες σκιές που τον έκρυψαν, κι ακτινοβολεί πάνω σας με ευγνωμοσύνη κι αγάπη. 3Είναι ο ίδιος, αλλά όχι μόνο αυτός ο ίδιος. 4Κι όπως ο Πατέρας δεν έχασε κανένα μέρος του εαυτού του όταν σας δημιούργησε, έτσι και το φως σαυτόν είναι ακόμα λαμπρότερο επειδή δώσατε το φως σας σ αυτόν, για να τον σώσετε από το σκοτάδι. 5Και τώρα το φως μέσα σας πρέπει να είναι εξίσου λαμπρό όσο ακτινοβολεί μέσα σ αυτόν. 6Αυτή είναι η σπίθα που λάμπει μέσα στο όνειρο ώστε να μπορέσετε να τον βοηθήσετε ν αφυπνισθεί, και να’στε βέβαιοι ότι τ αφυπνιζόμενα μάτια του θα καρφωθούν πάνω σας. 7Και στην δική του χαρούμενη λύτρωση λυτρώνεστε.

Share