Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μην ικανοποιήστε με την μικρότητα. 2Βεβαιωθείτε όμως τι σημαίνει και γιατί ποτέ δεν θα μπορούσατε να βρείτε ικανοποίηση σ΄αυτήν. 3Η μικρότητα είναι αυτό που προσφέρετε στον εαυτό σας. 4Την προσφέρετε αντί για την μεγαλοσύνη, και τη δεχόσαστε. 5Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο είναι μικρά επειδή αυτός είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από μικρότητα και στηρίζεται στην αλλόκοτη πεποίθηση ότι η μικρότητα μπορεί να σας ικανοποιεί. 6Όταν μοχθείτε για ο,τιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, με την πεποίθηση πως θα σας φέρει ειρήνη, μειώνετε τον εαυτό σας και γίνεστε τυφλοί στη δόξα. 8Η μικρότητα και η δόξα είναι οι επιλογές του μόχθου σας και της επαγρύπνισής σας. 9Πάντα θα διαλέγετε την μία εις βάρος της άλλης.
2. Όμως αυτό που δεν συνειδητοποιείτε κάθε φορά που διαλέγετε, είναι ότι η επιλογή που κάνετε αποτελεί την αξία που αποδίδετε στον εαυτό σας. 2Αν διαλέξετε τη μικρότητα δεν θα έχετε ειρήνη διότι θα έχετε κρίνει τον εαυτό σας ανάξιό της. 3Και οτιδήποτε προσφέρετε ως υποκατάστατο θα είναι πολύ φτωχό δώρο για να σας ικανοποιήσει. 4Είναι ουσιαστικό να αποδεχθείτε με χαρά ότι δεν υπάρχει καμία μορφή μικρότητας που να μπορεί ποτέ να σας ικανοποιήσει. 5Είστε ελεύθεροι να δοκιμάσετε όσο θέλετε αλλά το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να καθυστερείτε την επιστροφή στο σπίτι σας. 6Διότι ικανοποιημένοι θα είσαστε μονάχα μέσα στο μεγαλείο που είναι το σπίτι σας. 7Ψάχνοντας τα λίγα αρνείστε τη δύναμη του εαυτού σας. 8Ο Θεός δεν επιθυμεί ο Υιός Του να ικανοποιείτε με τα λίγα, αλλά με τα πάντα. 9Διότι ο Θεός δεν είναι ικανοποιημένος χωρίς τον Υιό Του και ο Υιός Του δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με λιγότερα απ΄όσα του έδωσε ο Πατέρας Του.
3. Σας ρώτησα νωρίτερα, «Θα μπορούσατε να είστε αιχμάλωτοι του εγώ ή οικοδεσπότες του Θεού;» 2Επιτρέψτε στο Άγιο Πνεύμα να σας κάνει αυτή την ερώτηση κάθε φορά που αποφασίζετε. 3Διότι κάθε απόφαση που παίρνετε είναι απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα και ανάλογα προσκαλεί τη λύπη ή τη χαρά. 4Όταν ο Θεός σας προσέφερε τον Εαυτό Του τη στιγμή της δημιουργίας σας, σας καθιέρωσε ως οικοδεσπότες Του για πάντα. 5Δεν σας εγκατέλειψε όπως δεν Τον εγκαταλείψατε ούτε εσείς. 6Όλες οι προσπάθειές σας να αρνηθείτε τη μεγαλοσύνη Του και να καταστήσετε τον Υιό Του όμηρο του εγώ δεν μπορούν να κάνουν μικρό αυτόν που ο Θεός ένωσε με τον Εαυτό Του. 7Κάθε απόφαση που παίρνετε είναι για τον Ουρανό ή την κόλαση και σας φέρνει την επίγνωση αυτού που αποφασίσατε.
4. Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να διατηρήσει το μεγαλείο σας αμόλυντο και καθαρό από κάθε μικρότητα, ευκρινές και ασφαλές μέσα στον νου σας, ανεπηρέαστο από οποιοδήποτε μικρό δώροoθα σας προσέφερε ο κόσμος της μικρότητας. 2Αλλά γι΄αυτό δεν μπορείτε να αντιπαρατίθεστε στο Άγιο Πνεύμα ή σ΄αυτό που το Άγιο Πνεύμα βούλεται. 3Διότι η μικρότητα, και η πεποίθηση ότι μπορείτε να είσαστε ικανοποιημένοι μ΄αυτήν, είναι αποφάσεις που παίρνετε σχετικά με τον εαυτό σας.
5. Υπάρχει μία ευθύνη που έχετε για τον εαυτό σας και πρέπει να μάθετε να τη θυμόσαστε πάντα. 2Αρχικά αυτό το μάθημα ίσως φανεί δύσκολο αλλά θα μάθετε να το αγαπάτε μόλις συνειδητοποιήσετε ότι είναι αληθινό και δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αναγνώριση της δύναμής σας. 3Εσείς που επιζητήσατε και βρήκατε τη μικρότητα, θυμηθείτε αυτό: κάθε απόφαση που παίρνετε πηγάζει από αυτό που νομίζετε ότι είσαστε και αντιπροσωπεύει την αξία που αποδίδετε στον εαυτό σας. 4Αν πιστεύετε πως τα λίγα σας ικανοποιούν θα αυτοπεριοριστείτε και δεν θα βρείτε ικανοποίηση. 5Διότι η λειτουργία σας δεν είναι αυτά τα λίγα. 6Μόνο ανακαλύπτοντας και εκπληρώνοντας τη λειτουργία σας θα ξεφύγετε από τη μικρότητα.
6. Δεν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με το τι είναι η λειτουργία σας επειδή το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ποια είναι. 2Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το εύρος της διότι, μέσω του Αγίου Πνεύματος, φτάνει από τη Μεγαλοσύνη σ΄εσάς. 3Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε σκληρά γι΄αυτή, επειδή ήδη την έχετε. 4Οι προσπάθειές σας πρέπει να στραφούν ενάντια στη μικρότητα διότι απαιτείται αφοσίωση για να προστατέψετε τη μεγαλοσύνη σας σ΄αυτό τον κόσμο. 5Το να διατηρήσετε την τέλεια επίγνωση της μεγαλοσύνης σας σ΄ένα κόσμο μικρότητας είναι έργο που η μικρότητα δεν μπορεί ν΄αναλάβει. 6Όμως σας ζητείται για χάρη της μεγαλοσύνης σας και όχι της μικρότητάς σας. 7Δεν σας ζητείται να το αναλάβετε μόνοι σας. 8Η δύναμη του Θεού θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για χάρη του αγαπητού Του Υιού. 9Η δύναμη και η δόξα που βρίσκονται μέσα σας προερχόμενες από τον Θεό είναι για όλους που, όπως εσείς, αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως ασήμαντο και πιστεύουν πως η μικρότητα μπορεί να μεγεθυνθεί αποκτώντας μια έννοια μεγαλοσύνης που να μπορεί να τους ικανοποιεί. 10Μην προσφέρετε μικρότητα, ούτε να την αποδέχεστε. 11Μόνο τιμή αρμόζει στον οικοδεσπότη του Θεού. 12Η μικρότητά σας σας εξαπατά, αλλά η μεγαλοσύνη σας προέρχεται από Αυτόν που κατοικεί μέσα σας και μέσα στον Οποίο κι εσείς κατοικείτε. 13Μην αγγίζετε, λοιπόν, κανέναν στο Όνομα του Χριστού με μικρότητα, διότι είναι αιώνιος Οικοδεσπότης στον Πατέρα Του.
7. Αυτή την περίοδο (τα Χριστούγεννα)* που γιορτάζεται η γέννηση της αγιότητας σε αυτό τον κόσμο, ενωθείτε μ᾽εμένα, που έχω πάρει την απόφαση της αγιότητάς σας. 2Το κοινό καθήκον μας είναι ν’αποκαταστήσουμε την επίγνωση της μεγαλοσύνης στον οικοδεσπότη που ο Θεός όρισε για τον Εαυτό Του. 3 Είναι πέρα από κάθε μικρότητά σας να δώσετε το δώρο του Θεού αλλά όχι πέρα από εσάς. 4Διότι ο Θεός επιθυμεί να προσφέρει τον Εαυτό Του μέσα από εσάς. 5Μέσα από εσάς φτάνει στον καθένα και πέρα από τον καθένα στη δημιουργία του Υιού Του αλλά χωρίς να σας εγκαταλείπει. 6Επεκτείνεται για πάντα πολύ πέρα από τον μικρό σας κόσμο αλλά όμως μέσα σας. Φέρνει όλες τις επεκτάσεις Του σ᾽ εσάς που είστε οι οικοδεσπότες Του.
8. Και όχι μάταια αναρωτηθείτε, είναι άραγε θυσία να εγκαταλείψετε την μικρότητα; 2Δεν είναι θυσία να αφυπνιστείτε στη δόξα.3Αλλά είναι θυσία να δέχεστε ο,τιδήποτε λιγότερο από δόξα. 4Μάθετε λοιπόν πως είστε αντάξιοι του Πρίγκιπα της Ειρήνης που γεννήθηκε μέσα σας προς τιμή Εκείνου Του Οποίου είναι οικοδεσπότης. 5Δεν γνωρίζετε τι σημαίνει αγάπη επειδή έχετε προσπαθήσει να την εξαγοράσετε με μικρά δώρα κι έτσι της δώσατε πολύ λίγη αξία ώστε να μην μπορείτε να κατανοήσετε το μεγαλείο της. 6Η Αγάπη δεν είναι μικρή και κατοικεί μέσα σας επειδή εσείς είστε οικοδεσπότες του Θεού. 7Η χαμηλή αυτοεκτίμησή σας και όλες οι μικρές σας προσφορές χάνονται μπροστά στη μεγαλοσύνη που ζει μέσα σας.
9. Άγιο παιδί του Θεού, πότε θα μάθεις ότι μόνο η αγιότητα μπορεί να σου προσφέρει ικανοποίηση και να σου δώσει ειρήνη; 2Θυμήσου ότι δεν μαθαίνεις μόνο για τον εαυτό σου όχι περισσότερο απ᾽όσο έμαθα εγώ. 3Κι επειδή έμαθα για εσάς μπορείτε κι εσείς να μάθετε από εμένα. 4Επιθυμώ να σας διδάξω μόνο αυτό που σας ανήκει, έτσι που μαζί να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τη σαθρή μικρότητα που δεσμεύει τον οικοδεσπότη του Θεού στην ενοχή και στην αδυναμία, με τη χαρούμενη επίγνωση της δόξας που βρίσκεται μέσα σας. 5Η γέννησή μου μέσα σας αποτελεί την αφύπνισή σας στο μεγαλείο. 6Καλωσορίστε με, όχι μέσα σε φάτνη αλλά μέσα στον βωμό της αγιοσύνης, όπου η αγιοσύνη παραμένει σε τέλεια ειρήνη. 7Το Βασίλειό μου δεν είναι από αυτόν τον κόσμο επειδή βρίσκεται μέσα σας, 8Κι εσείς προέρχεστε από τον Πατέρα σας. 9Ας ενωθούμε τιμώντας εσάς που πρέπει να μείνετε πάντοτε μακριά από τη μικρότητα.
10. Πάρτε μαζί μου την απόφαση διότι εγώ αποφάσισα να είμαι κοντά σας. 2Βούλομαι όπως ο Πατέρας επειδή γνωρίζω ότι το Θέλημά Του είναι συνεχές και πάντοτε σε ειρήνη με το ίδιο. 3Τίποτα δεν θα σας ικανοποιήσει, παρά μόνο το Θέλημά Του. 4Μην αποδέχεστε τίποτα λιγότερο, ενθυμούμενοι ότι όλα όσα έμαθα είναι δικά σας. 5Ο,τι ο Πατέρας μου αγαπά κι εγώ αγαπώ όπως Εκείνος και δεν μπορώ να το δεχθώ παρά μόνο όπως είναι. 6Το ίδιο εξάλλου ισχύει και για σας. 7Όταν θα έχετε πλέον μάθει να δέχεστε αυτό που είσαστε δεν θα φτιάχνετε πλέον δώρα για να τα προσφέρετε στον εαυτό σας διότι θα γνωρίζετε ότι είστε πλήρεις και δεν χρειάζεστε τίποτα και δεν θα μπορείτε πλέον να δεχθείτε τίποτα μόνο για τον εαυτό σας. 8Αλλά θα δίνετε με χαρά, έχοντας λάβει. 9Ο οικοδεσπότης του Θεού δεν έχει ανάγκη να ψάξει για τίποτα.
11. Αν είστε ολοκληρωτικά πρόθυμοι να αφήσετε τη σωτηρία στο σχέδιο του Θεού και απρόθυμοι να επιχειρήσετε να αρπάξετε μόνοι σας την ειρήνη, η σωτηρία θα σας δοθεί. 2Μη σκεφτείτε όμως ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε το Δικό Του Σχέδιο με το δικό σας. 3Ενωθείτε μαζί μου στο Σχέδιό Του έτσι ώστε να ελευθερώσουμε όλους εκείνους που είναι δέσμιοι, καθώς θα διακηρύξουμε μαζί ότι ο Υιός του Θεού είναι ο οικοδεσπότης Του. 4Έτσι κανείς δεν θα μπορέσει να ξεχάσει αυτό που εσείς θα θυμηθείτε και γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο θα το θυμάστε.
12. Καλέστε όλους να θυμηθούν τον Θεό και τα Ουράνια που βρίσκονται μέσα Τους. 2Διότι όπου θα θέλατε να είναι ο αδελφός σας εκεί θα σκεφθείτε ότι είσαστε κι εσείς. 3Μην ακούτε την έκκλησή του για τη μικρότητα και την κόλαση, αλλά μονάχα την έκκλησή του για τον Ουρανό και το μεγαλείο. 4Μην ξεχνάτε πως η έκκλησή του είναι η δική σας έκκληση και απαντήστε του μαζί μου. 5Η δύναμη του Θεού βρίσκεται πάντοτε δίπλα στον οικοδεσπότη Του διότι αυτή η δύναμη προστατεύει την ειρήνη στην οποία Αυτός κατοικεί. 6Μη θέτετε τη μικρότητα πάνω στον άγιο βωμό Του που υψώνεται πάνω απ΄τα αστέρια και φτάνει ακόμα και στον Ουρανό, εξαιτίας αυτού που του δόθηκε.
(*προφανώς αυτό το τμήμα του κειμένου διοχετεύθηκε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων)

Share