Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μην ικανοποιήστε με την μικρότητα. 2Βεβαιωθείτε όμως τι σημαίνει και γιατί ποτέ δεν θα μπορούσατε να βρείτε ικανοποίηση σε αυτήν. 3Η μικρότητα είναι αυτό που προσφέρετε στον εαυτό σας. 4Την προσφέρετε αντί για την μεγαλοσύνη, και την δέχεστε. 5Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο είναι μικρά επειδή αυτός είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από μικρότητα και στηρίζεται στην αλλόκοτη πεποίθηση ότι η μικρότητα μπορεί να σας ικανοποιεί. 6Όταν μοχθείτε για ο,τιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, με την πεποίθηση πως θα σας φέρει ειρήνη, μειώνετε τον εαυτό σας και γίνεστε τυφλοί στην δόξα. 8Η μικρότητα και η δόξα είναι οι επιλογές του μόχθου σας και της επαγρύπνισής σας. 9Πάντα θα επιλέγετε την μία εις βάρος της άλλης.
2. Όμως αυτό που δεν συνειδητοποιείτε κάθε φορά που επιλέγετε, είναι ότι η επιλογή που κάνετε αποτελεί την αξία που αποδίδετε στον εαυτό σας. 2Αν επιλέξετε την μικρότητα δεν θα έχετε ειρήνη διότι θα έχετε κρίνει τον εαυτό σας ανάξιό της. 3Και οτιδήποτε προσφέρετε ως υποκατάστατο θα είναι πολύ φτωχό δώρο για να σας ικανοποιήσει. 4Είναι ουσιαστικό να αποδεχθείτε με χαρά ότι δεν υπάρχει καμία μορφή μικρότητας που να μπορεί ποτέ να σας ικανοποιήσει. 5Είστε ελεύθεροι να δοκιμάσετε όσο θέλετε αλλά το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να καθυστερείτε την επιστροφή στο σπίτι σας. 6Διότι ικανοποιημένοι θα είστε μόνο μέσα στο μεγαλείο που είναι το σπίτι σας.
3. Υπάρχει μία βαθειά ευθύνη που οφείλεις στον εαυτό σου και πρέπει να μάθεις να την θυμάσαι όλη την ώρα. 2Αυτό το μάθημα ίσως φανεί δύσκολο στην αρχή αλλά θα μάθεις να το αγαπάς μόλις συνειδητοποιήσεις ότι είναι αληθινό και δεν είναι παρά ένας φόρος τιμής στην δύναμή σου. 3Εσείς που επιζητήσατε και βρήκατε την μικρότητα, θυμηθείτε αυτό: κάθε απόφαση που παίρνετε πηγάζει από αυτό που νομίζετε ότι είστε και αντιπροσωπεύει την αξία που αποδίδετε στον εαυτό σας. 4Αν πιστεύετε πως τα λίγα σας ικανοποιούν θα αυτοπεριοριστείτε και δεν θα βρείτε ικανοποίηση. 5Διότι η λειτουργία σας δεν είναι αυτά τα λίγα. 6Μόνο ανακαλύπτοντας και εκπληρώνοντας την λειτουργία σας θα ξεφύγετε από την μικρότητα.
4. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιά είναι η λειτουργία σας επειδή το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ποια είναι. 2Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το εύρος της διότι, φτάνει σε εσάς μέσω του Αγίου Πνεύματος, από την Μεγαλοσύνη. 3Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε σκληρά γι΄αυτή, επειδή την έχετε. 4Οι προσπάθειές σας πρέπει να στραφούν ενάντια στη μικρότητα διότι απαιτείται αφοσίωση για να προστατέψετε τη μεγαλοσύνη σας σε αυτόν τον κόσμο. 5Να διατηρήσετε την τέλεια επίγνωση της μεγαλοσύνης σας σε έναν κόσμο μικρότητας είναι έργο που η μικρότητα δεν μπορεί να αναλάβει. 6Όμως σας ζητείται για χάρη της μεγαλοσύνης σας και όχι της μικρότητάς σας. 7Ούτε ζητείται να το αναλάβετε μόνοι σας. 8Ψάχνοντας τα λίγα αρνείστε την δύναμη του εαυτού σας. 9Η δύναμη του Θεού θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια που κάνετε για χάρη του αγαπητού Του Υιού. 10Ο Θεός δεν επιθυμεί ο Υιός Του να ικανοποιείται με τα λίγα αλλά με τα πάντα. 11Διότι ο Θεός δεν είναι ικανοποιημένος χωρίς τον Υιό Του και ο Υιός Του δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με λιγότερα από όσα του έδωσε ο Πατέρας Του.
5. Σας ρώτησα νωρίτερα, «Θα μπορούσατε να είστε αιχμάλωτοι του εγώ ή οικοδεσπότες του Θεού;» 2Επιτρέψτε στο Άγιο Πνεύμα να σας κάνει αυτή την ερώτηση κάθε φορά που αποφασίζετε. 3Διότι κάθε απόφαση που παίρνετε είναι απάντηση σ΄αυτό το ερώτημα και ανάλογα προσκαλεί την λύπη ή την χαρά. 4Όταν ο Θεός σας προσέφερε τον Εαυτό Του την στιγμή της δημιουργίας σας, σας καθιέρωσε ως οικοδεσπότες Του για πάντα. 5Δεν σας εγκατέλειψε όπως δεν Τον εγκαταλείψατε ούτε εσείς. 6Όλες οι προσπάθειές σας να αρνηθείτε την μεγαλοσύνη Του και να καταστήσετε τον Υιό Του όμηρο του εγώ δεν μπορούν να κάνουν μικρό αυτόν που ο Θεός ένωσε με τον Εαυτό Του. 7Κάθε απόφαση που παίρνετε είναι για τον Ουρανό ή για την κόλαση και σας φέρνει την επίγνωση αυτού που αποφασίσατε.
6. Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να διατηρήσει το μεγαλείο σας αμόλυντο και καθαρό από κάθε μικρότητα, ευκρινές και ασφαλές μέσα στον νου σας, ανεπηρέαστο από οποιοδήποτε μικρό δώρο θα σας προσέφερε ο κόσμος της μικρότητας. 2Αλλά γι΄αυτό δεν μπορείτε να αντιπαρατίθεστε στο Άγιο Πνεύμα σε αυτό που το Άγιο Πνεύμα βούλεται για εσάς. 3Αποφασίστε για τον Θεό μέσω του Αγ.Πνεύματος. 4Διότι η μικρότητα και η πεποίθηση ότι μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με αυτήν, είναι αποφάσεις που παίρνετε για τον εαυτόν σας. 5Η δύναμη και η δόξα που βρίσκονται μέσα σας προερχόμενες από τον Θεό είναι για όλους που, όπως εσείς, αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως ασήμαντο και πιστεύουν πως η μικρότητα μπορεί να μεγεθυνθεί αποκτώντας μια έννοια μεγαλοσύνης που να μπορεί να τους ικανοποιεί. 6Μην προσφέρετε μικρότητα, ούτε να την αποδέχεστε. 7Μόνο τιμή αρμόζει στον οικοδεσπότη του Θεού. 8Η μικρότητά σας σας εξαπατά αλλά η μεγαλοσύνη σας προέρχεται από Αυτόν που κατοικεί μέσα σας και μέσα στον Οποίο κι εσείς κατοικείτε. 9Μην αγγίζετε, λοιπόν, κανέναν στο Όνομα του Χριστού με μικρότητα, διότι είναι αιώνιος Οικοδεσπότης στον Πατέρα Του.
7. Αυτή την περίοδο (των Χριστουγέννων)* που γιορτάζεται η γέννηση της αγιότητας σε αυτόν τον κόσμο, ενωθείτε με εμένα, που αποφάσισα την αγιοσύνη για εσάς. 2Το καθήκον μας μαζί να αποκαταστήσουμε την επίγνωση της μεγαλοσύνης στον οικοδεσπότη που ο Θεός όρισε για τον Εαυτό Του. 3 Είναι πέρα από κάθε μικρότητά σας να δώσετε το δώρο του Θεού αλλά όχι πέρα από εσάς. 4Διότι ο Θεός επιθυμεί να προσφέρει τον Εαυτό Του μέσα από εσάς. 5Μέσα από εσάς φτάνει στον καθένα και πέρα από τον καθένα στη δημιουργία του Υιού Του αλλά χωρίς να σας εγκαταλείπει. 6Επεκτείνεται για πάντα πολύ πέρα από τον μικρό σας κόσμο αλλά όμως μέσα σας. Φέρνει όλες τις επεκτάσεις Του σ᾽ εσάς που είστε οι οικοδεσπότες Του.
8. Και όχι μάταια αναρωτηθείτε, είναι άραγε θυσία να εγκαταλείψετε την μικρότητα; 2Δεν είναι θυσία να αφυπνιστείτε στη δόξα.3Αλλά είναι θυσία να δέχεστε ο,τιδήποτε λιγότερο από δόξα. 4Μάθετε λοιπόν πως είστε αντάξιοι του Πρίγκιπα της Ειρήνης που γεννήθηκε μέσα σας προς τιμή Εκείνου Του Οποίου είναι οικοδεσπότης. 5Δεν γνωρίζετε τι σημαίνει αγάπη επειδή έχετε προσπαθήσει να την εξαγοράσετε με μικρά δώρα κι έτσι της δώσατε πολύ λίγη αξία ώστε να μην μπορείτε να κατανοήσετε το μεγαλείο της. 6Η Αγάπη δεν είναι μικρή και κατοικεί μέσα σας επειδή εσείς είστε οικοδεσπότες του Θεού. 7Η χαμηλή αυτοεκτίμησή σας και όλες οι μικρές σας προσφορές χάνονται μπροστά στην μεγαλοσύνη που ζει μέσα σας.
9. Άγιο παιδί του Θεού, πότε θα μάθεις ότι μόνο η αγιότητα μπορεί να σου προσφέρει ικανοποίηση και να σου δώσει ειρήνη; 2Θυμήσου ότι δεν μαθαίνεις μόνο για τον εαυτό σου, όχι περισσότερο από όσο κι εγώ έμαθα . 3Ακριβώς επειδή έμαθα για εσάς μπορείτε κι εσείς να μάθετε από εμένα. 4Επιθυμώ να σας διδάξω μόνο αυτό που σας ανήκει, έτσι που μαζί να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε την σαθρή μικρότητα που δεσμεύει τον οικοδεσπότη του Θεού στην ενοχή και στην αδυναμία, με την χαρούμενη επίγνωση της δόξας που βρίσκεται μέσα σας. 5Η γέννησή μου μέσα σας αποτελεί την αφύπνισή σας στο μεγαλείο. 6Καλωσορίστε με, όχι μέσα σε φάτνη αλλά μέσα στον βωμό της αγιοσύνης, όπου η αγιοσύνη παραμένει σε τέλεια ειρήνη. 7Το Βασίλειό μου δεν είναι από αυτόν τον κόσμο επειδή βρίσκεται μέσα σας, 8Κι εσείς προέρχεστε από τον Πατέρα σας. 9Ας ενωθούμε τιμώντας εσάς που πρέπει να μένετε πάντα πέρα από την μικρότητα.
10. Αποφασίστε με εμένα που αποφάσισα να μείνω μαζί σας. 2Βούλομαι όπως ο Πατέρας επειδή γνωρίζω ότι το Θέλημά Του είναι συνεχές και πάντοτε σε ειρήνη με το ίδιο. 3Τίποτα δεν θα σας ικανοποιήσει, παρά μόνο το Θέλημά Του. 4Μην αποδέχεστε τίποτα λιγότερο, ενθυμούμενοι ότι όλα όσα έμαθα είναι δικά σας. 5Ο,τι ο Πατέρας μου αγαπά κι εγώ αγαπώ όπως Εκείνος και δεν μπορώ να το δεχθώ παρά μόνο όπως είναι. 6Το ίδιο εξάλλου ισχύει και για σας. 7Όταν θα έχετε πλέον μάθει να δέχεστε αυτό που είστε δεν θα φτιάχνετε πλέον δώρα για να τα προσφέρετε στον εαυτό σας διότι θα γνωρίζετε ότι είστε πλήρεις και δεν χρειάζεστε τίποτα και δεν θα μπορείτε πλέον να δεχθείτε τίποτα μόνο για τον εαυτό σας. 8Αλλά θα δίνετε με χαρά, έχοντας λάβει. 9Ο οικοδεσπότης του Θεού δεν έχει ανάγκη να ψάξει για τίποτα.
11. Αν είστε ολοκληρωτικά πρόθυμοι να αφήσετε την σωτηρία στο σχέδιο του Θεού και απρόθυμοι να επιχειρήσετε να αρπάξετε μόνοι σας την ειρήνη, η σωτηρία θα σας δοθεί. 2Μην σκεφτείτε όμως ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε το Δικό Του Σχέδιο με το δικό σας. 3Ενωθείτε μαζί μου στο Σχέδιό Του έτσι ώστε να ελευθερώσουμε όλους εκείνους που είναι δέσμιοι, καθώς θα διακηρύξουμε μαζί ότι ο Υιός του Θεού είναι ο οικοδεσπότης Του. 4Έτσι κανείς δεν θα μπορέσει να ξεχάσει αυτό που εσείς θα θυμηθείτε και γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο θα το θυμάστε.
12. Καλέστε όλους να θυμηθούν τον Θεό και τα Ουράνια που βρίσκονται μέσα Τους. 2Διότι όπου θα θέλατε να είναι ο αδελφός σας εκεί θα σκεφθείτε ότι είστε κι εσείς. 3Μην ακούτε την έκκλησή του για την μικρότητα και την κόλαση αλλά μονάχα την έκκλησή του για τον Ουρανό και το μεγαλείο. 4Μην ξεχνάτε πως η έκκλησή του είναι η δική σας έκκληση και απαντήστε του μαζί μου. 5Η δύναμη του Θεού βρίσκεται πάντα δίπλα στον οικοδεσπότη Του διότι αυτή η δύναμη προστατεύει την ειρήνη στην οποία Αυτός κατοικεί. 6Μην θέτετε την μικρότητα πάνω στον άγιο βωμό Του που υψώνεται πάνω από τα αστέρια και φτάνει ακόμα και στον Ουρανό, εξαιτίας αυτού που του δόθηκε.
(*προφανώς αυτό το τμήμα του κειμένου δόθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων)

Share