Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όπως ήδη έχουμε τονίσει, κάθε ιδέα αρχίζει στον νου Εκείνου που την σκέφτεται. 2Συνεπώς, ό,τι επεκτείνεται προς τα έξω από τον νου εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα του και από ό,τι αυτός επεκτείνει γνωρίζει τον εαυτό του. 3Η λέξη “γνωρίζει” είναι σωστά τοποθετημένη εδώ, επειδή το άγιο Πνεύμα διατηρεί ακέραια τη γνώση στον νου σας μέσω της αμερόληπτης αντίληψής του. 4Με το να μην επιτίθεται σε τίποτα, δεν βάζει εμπόδια στην επικοινωνία με τον Θεό. 5Συνεπώς η ύπαρξη δεν απειλείται ποτέ. 6Το μέρος του Νου σας που είναι όπως του Θεού δεν μπορεί να μολυνθεί. 7Το εγώ ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι μέρος αυτού του τμήματος αλλά μέσω του εγώ μπορείτε να ακούσετε, να διδάσκετε και να μάθετε ό,τι δεν είναι αληθινό. 8Διδάξατε τον εαυτό σας να πιστεύει πως είστε ό,τι πραγματικά δεν είστε. 9Δεν μπορείτε να διδάξετε ό,τι δεν έχετε διδαχθεί και ό,τι διδάσκετε το ενισχύετε για τον εαυτό σας, επειδή το μοιράζεστε. 10Μαθαίνετε ό,τι διδάσκετε.
2. Να γιατί πρέπει να διδάσκετε ένα μόνο μάθημα. 2Εάν θέλετε να απαλλάξετε τον εαυτό σας από τις διαμάχες, πρέπει να μαθαίνετε μόνο από το Άγιο Πνεύμα και να διδάσκετε μόνο μέσω Αυτού. 3Είστε μόνο αγάπη αλλά όποτε το αρνείστε μετατρέπετε αυτό που πραγματικά είστε σε κάτι που πρέπει να το διδαχθείτε για να το θυμηθείτε. 4Έχω ήδη πει πως το μήνυμα της σταύρωσης ήταν, “Δίδαξε μόνο την αγάπη, επειδή είσαι μόνο αγάπη”. 5Αυτό είναι το τέλεια ενοποιημένο μάθημα, επειδή είναι το μόνο μάθημα που είναι ένα. 6Μόνο διδάσκοντάς το, το μαθαίνετε. 7“Ό,τι διδάσκεις αυτό και μαθαίνεις”. 8Εαν αυτό ισχύει και όντως ισχύει, μην ξεχνάτε πως ό,τι διδάσκετε σας διδάσκει κι εσάς επίσης. 9Και ό,τι προβάλετε ή επεκτείνετε αυτό και πιστεύετε.
3. Η μόνη ασφάλεια έγκειται στην επέκταση του Αγίου Πνεύματος, επειδή καθώς βλέπετε τη γλυκύτητα και την ηπιότητα στους άλλους, ο ίδιος ο νους σας αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως σώο και αβλαβή. 2Εφόσον μπορεί να το αποδεχθεί αυτό πλήρως, δεν βλέπει για ποιο λόγο να προστατεύσει τον εαυτό του. 3Η προστασία του Θεού τότε κατέρχεται επάνω του επιβεβαιώνοντάς του πως είναι απόλυτα ασφαλής για πάντα. 4Οι απόλυτα ασφαλείς είναι καθ᾽ολοκληρίαν αγαθοί. 5Ευλογόυν επειδή γνωρίζουν ότι είναι ευλογημένοι. 6Δίχως ανησυχία ο νους είναι καθ᾽ολοκληρίαν καλός και επειδή επεκτείνει προς τα έξω ευεργεσίες, ευεργετείται και ο ίδιος. 7Η ασφάλεια είναι η πλήρης παραίτηση από την επίθεση. 8Δεν χωράει κανένας συμβιβασμός σε εαυτό. 9Διδάσκοντας την επίθεση με οποιοδήποτε τρόπο, τότε την διδάσκετε κι εσείς κι έτσι θα σας πληγώσει. 10Ωστόσο, αυτή η διδασκαλία δεν είναι αθάνατη και μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν με το να μην την διδάσκετε.
4. Καθώς δεν γίνεται να μην διδάσκετε, η σωτηρία σας έγκειται στο να διδάσκετε το ακριβώς αντίθετο από ό,τι πιστεύει το εγώ. 2Έτσι θα μάθετε την αλήθεια που θα σας ελευθερώσει και θα σας διατηρήσει ελεύθερους, καθώς οι άλλοι θα διδάσκοντα αυτή την αλήθεια από σας. 3Ομόνος τρόπος για να έχετε ειρήνη είναι να διδάσκετε την ειρήνη. 4Με το να διδάσκετε την ειρήνη θα πρέπει να τη μαθαίνετε κι εσείς οι ίδιοι, επειδή δεν μπορείτε να διδάξετε ό,τι δεν σας είναι οικείο. 5Μόνο έτσι μπορείτε να ξαναπάρετε πίσω τη γνώση που πετάξατε. 6Πρέπει να έχετε μια ιδέα που μπορείτε να τη μοιραστείτε. 7Ξυπνά στον νου σας μέσω της πειστικής διδασκαλίας σας. 8Ό,τι διδάσκετε, αυτό και μαθαίνετε. 9Διδάξτε μόνο την αγάπη και μάθετε πως η αγάπη σας ανήκει και πως είστε η αγάπη.

Share