Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η περιπλοκότητα δεν ανήκει στον Θεό. 2 Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν όλα όσα Εκείνος γνωρίζει είναι ένα. 3 Γνωρίζει μία δημιουργία, μία πραγματικότητα, μία αλήθεια και έναν μόνο Υιό. 4 Τίποτα δεν συγκρούεται με την ενότητα. 5 Πώς λοιπόν θα μπορούσε Εκείνος να περιέχει πολυπλοκότητα; 6 Τί υπάρχει για να αποφασίσει; 7 Διότι η σύγκρουση καθιστά δυνατή την επιλογή. 8 Η αλήθεια είναι απλή· είναι μία χωρίς αντίθετα. 9 Και πώς θα μπορούσε η αντιπαλότητα να εισχωρήσει στην απλή της παρουσία και να φέρει πολυπλοκότητα εκεί που υπάρχει ενότητα; 10 Η αλήθεια δεν παίρνει αποφάσεις, διότι δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα στο οποία να αποφασίσει.
11 Μόνο αν υπήρχε θα ήταν η επιλογή ένα αναγκαίο βήμα προς την ενότητα. 12 Αυτό που είναι τα πάντα δεν αφήνει χώρο για τίποτε άλλο. 13 Όμως αυτό το εύρος είναι πέρα απ τον αντικειμενικό στόχο αυτών των μαθημάτων. 14 Κι ούτε είναι αναγκαίο να σκεφτόμαστε κάτι που δεν μπορεί άμεσα να κατανοηθεί.
2. Υπάρχουν σύνορα σκέψης που στέκονται ανάμεσα σ αυτό τον κόσμο και τον Ουρανό. 2 Αυτά δεν είναι ένας χώρος και όταν τα φθάσετε είναι πέρα από τον χρόνο. 3 Είναι ο τόπος συνάντησης των σκέψεων όπου αλληλοσυγκρουόμενες αξίες συναντώνται και όλες οι ψευδαισθήσεις έρχονται αντιμέτωπες με την αλήθεια και κρίνονται ψευδείς. 4Αυτά τα σύνορα είναι ακριβώς πέρα απ την πύλη του Ουρανού.5 Έτσι κάθε σκέψη εξαγνίζεται και απλοποιείται. 6Αρνείστε την αμαρτία και αντ αυτής λαμβάνετε τα πάντα.
3. Αυτό είναι το τέλος της διαδρομής. 2 Έχουμε αναφερθεί σε αυτό ως τον πραγματικόκόσμο. 3 Και όμως εδώ υπάρχει μια αντίφαση,όπου οι λέξεις υπονοούν μία περιορισμένη πραγματικότητα, μία μερική αλήθεια, ένα τμήμα του σύμπαντος που έγινε αληθινό. 4Αυτό συμβαίνει επειδή η γνώση δεν επιτίθεται στην αντίληψη.5 Έρχονται εδώ μαζί και μόνο η μια συνεχίζει περνώντας την πύλη προς την Ενότητα. 6 Η σωτηρία είναι ένα σύνορο όπου ο τόπος, ο χρόνος και η επιλογή έχουν ακόμα νόημα και όμως μπορεί να δει κανείς πως αυτά είναι προσωρινά, αβάσιμα, και πως κάθε επιλογή έχει ήδη γίνει.
4. Τίποτα απ αυτά στα οποία πιστεύει ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να καταστραφεί. 2 Αλλά εκείνο που γι αυτόν είναι αληθινό πρέπει να συγκριθεί για τελευταία φορά, η τελευταία δυνατή αξιολόγηση είναι η έσχατη κρίση γι αυτόν τον κόσμο. 3 Είναι η κρίση της αλήθειας για την ψευδαίσθηση, η κρίση της γνώσης για την αντίληψη ότι Δεν έχει κανένα νόημα και δεν υπάρχει. 4Αυτή δεν είναι μία δική σας απόφαση. 5 Είναι η δήλωση ενός απλού γεγονότος. 6 Αλλά σ αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν απλά γεγονότα διότι αυτό που είναι όμοιο κι αυτό που είναι διαφορετικό παραμένει ασαφές. 7 Το μόνο που έχει ουσία είναι να κάνετε αυτή τη διάκριση. 8 Κι εδώ βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στους κόσμους. 9Σ αυτόν η επιλογή γίνεται αδύνατη. 10Στον πραγματικό η επιλογή απλοποιείται.
5. Η σωτηρία σταματά μπροστά στον Ουρανό επειδή μονάχα η αντίληψη χρειάζεται σωτηρία. 2 Ο Ουρανός δεν χάθηκε ποτέ και έτσι δεν μπορεί να σωθεί. 3Όμως ποιος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στον Ουρανό και στην κόλαση αν δεν γνωρίζει ότι δεν είναι το ίδιο; 4Αυτή η διαφορά είναι ο στόχος μάθησης που έχουν θέσει αυτά τα μαθήματα. 5Δεν θα πάνε πέρα απ αυτόν. 6Ο μοναδικός τους σκοπός είναι να διδάξουν τί είναι όμοιο και τί διαφορετικό, αφήνοντας χώρο να κάνετε την μία μοναδική επιλογή που μπορεί να γίνει.
6. Δεν υπάρχει βάση για επιλογή σ αυτόν τον σύνθετο και υπερπολύπλοκο κόσμο. 2 Επειδή κανείς δεν καταλαβαίνει τί είναι όμοιο, και φαίνεται να επιλέγει εκεί όπου δεν υπάρχει επιλογή πραγματικά. 3 Ο αληθινός κόσμος είναι η περιοχή όπου γίνεται η αληθινή επιλογή, όχι προς το αποτέλεσμα, αλλά ως προς την αντίληψη της ύπαρξης εναλλακτικών επιλογών.4 Το γεγονός ότι υπάρχει επιλογή είναι ψευδαίσθηση. 5 Όμως σ αυτή βρίσκεται η κατάλυση κάθε ψευδαίσθησης και αυτής συμπεριλαμβανομένης.
7. Δεν είναι κι αύτη σαν την ιδιαίτερη λειτουργία σας, όπου ο διαχωρισμός καταλύεται μέσω της αλλαγής του σκοπού σ αυτό που κάποτε ήταν ιδιαιτερότητα και τώρα είναι ενότητα; 2 Όλες οι ψευδαισθήσεις είναι μία.3 Και σ αυτήν την αναγνώριση βρίσκεται η ικανότητα να παραιτηθείτε απ όλες τις προσπάθειες επιλογής της μίας ή της άλλης ψευδαίσθησης βλέποντάς τες ως διαφορετικές. 4 Πόσο εύκολη είναι η επιλογή ανάμεσα σε δύο τόσο ξεκάθαρα διαφορετικά πράγματα. 5Δεν υπάρχει σύγκρουση εδώ. 6 Καμία θυσία δεν είναι δυνατή στην αναγνώριση και κατάλυση μίας ψευδαίσθησης . 7 Όπου κάθε πραγματικότητα έχει αποσυρθεί από αυτό που ποτέ δεν ήταν αληθινό, μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να το εγκαταλείψετε και να επιλέξετε αυτό που πρέπει να είναι αληθινό;

Share