Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει ένα μάθημα και το εφαρμόζει σε όλους, σε όλες τις καταστάσεις. 2Καθώς δεν περιέχει διαμάχη, μεγιστοποιεί όλες τις προσπάθειες και όλα τα αποτελέσματα. 3Διδάσκοντας την δύναμη της Βασιλείας του ίδιου του Θεού, σας διδάσκει πως όλη η δύναμη είναι δική σας. 4Οι εφαρμογές της δεν έχουν σημασία. 5Είναι πάντα μέγιστες. 6Η επαγρύπνησή σας δεν την καθιστά δική σας αλλά σας επιτρέπει να τνη χρησιμοποιείτε πάντα και με κάθε τρόπο. 7Όταν είπα, «Είμαι μαζί σας πάντα», το εννοούσα κυριολεκτικά. 8Δεν είμαι απών για κανέναν σε καμία περίσταση. 9Κι επειδή είμαι συνεχώς μαζί σας, εσείς είστε η οδός, η αλήθεια και η ζωή. 10Δεν δημιουργήσατε εσείς αυτή την δύναμη ούτε κι εγώ. 11Δημιουργήθηκε για να μοιράζεται από κοινού και έτσι δεν έχει νόημα να γίνεται αντιληπτή σαν, τάχα, να ανήκει σε κάποιον και σε κάποιον άλλο όχι. 12Αυτού του είδους η αντίληψη την καθιστά άνευ νοήματος, εφόσον την περιορίζει ή παραβλέπει την αληθινή και μοναδική της σημασία.
2. Το νόημα του Θεού παραμένει στην Βασιλεία, επειδή εκεί την τοποθέτησε Εκείνος. 2Δεν παραμένει στον χρόνο. 3Απλώς παραμένει στην Βασιλεία, επειδή ανήκει σε αυτήν, το ίδιο κι εσείς. 4Πως μπορείτε εσείς που είστε το νόημα του Θεού να αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας εκτός της Βασιλείας; 5Μπορείτε να δείτε τον Εαυτό σας ως διαχωρισμένο από το νόημά σας, μόνο αν βιώνετε τον εαυτό σας ως μη πραγματικό. 6Να γιατί το εγώ είναι παράλογο: διδάσκει πως είστε κάτι που δεν είστε. 7Αυτό είναι κάτι τόσο αντιφατικό, που είναι ξεκάθαρα αδύνατον. 8Είναι ένα μάθημα που δεν μπορείτε να μάθετε στ᾽ αλήθεια και γι’ αυτό δεν μπορείτε να το διδάξετε πραγματικά. 9Κι όμως, συνεχώς διδάσκετε. 10Θα πρέπει, λοιπόν, να διδάσκετε κάτι άλλο, ακόμα κι αν το εγώ δεν ξέρει τι είναι αυτό. 11Το εγώ λοιπόν συνεχώς αποδομείται και υποπτεύεται τα κίνητρά σας. 12Ο νους σας δεν μπορεί να ενοποιηθεί συμμαχώντας με το εγώ, επειδή ο νους δεν του ανήκει. 13Όμως ό,τι είναι «προδοτικό» για το εγώ, είναι πιστό στην ειρήνη. 14Συνεπώς, ο «εχθρός» του εγώ είναι ο δικός σας φίλος.
3. Είπα ήδη ότι ο φίλος του εγώ δεν είναι τμήμα δικό σας, επειδή το εγώ αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σε εμπόλεμη κατάσταση και γι’ αυτό χρειάζεται συμμάχους. 2Εσείς που δεν βρίσκεστε σε πόλεμο πρέπει να αναζητήσετε αδελφούς και να αναγνωρίσετε όλους όσους βλέπετε ως αδερφούς, διότι μόνο οι ίσοι βρίσκονται σε κατάσταση ειρήνης. 3Επειδή οι ίσοι μεταξύ τους Υιοί του Θεού έχουν τα πάντα, δεν είναι ανταγωνιστικοί. 4Όμως, αν αντιληφθούν οποιονδήποτε από τους αδερφούς τους ως ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τελείως ισότιμο, η ιδέα του ανταγωνισμού εισέρχεται στον νου τους. 5Μην υποτιμάτε την ανάγκη σας να επαγρυπνείτε ενάντια σε αυτήν την ιδέα, διότι όλες οι συγκρούσεις σας απορρέουν από αυτήν. 6Είναι η πεποίθηση πως είναι δυνατόν να υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και έτσι αποδέχεστε το αδύνατον ως αληθινό. 7Διαφέρει καθόλου αυτό, από το να πείτε πως αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας ως ανύπαρκτο;
4. Για να είστε μέσα στη Βασιλεία αρκεί μόνο να εστιάσετε την πλήρη προσοχή σας σε Αυτήν. 2Για όσο θα πιστεύετε ότι μπορείτε να λαμβάνετε υπόψη κάτι ανύπαρκτο, επιλέγετε τη διαμάχη. 3 Είναι πράγματι αυτή μια επιλογή; 4Φαίνεται πως είναι αλλά αυτό που φαίνεται και αυτό που πράγματι είναι δεν έχουν σχέση. 5Εσείς που είστε η Βασιλεία δεν ασχολείστε με το φαινομενικό. 6Η πραγματικότητα σας ανήκει, διότι είστε η πραγματικότητα. 7Έτσι, το να έχεις και το να είσαι ενώνονται ξανά, όχι στην Βασιλεία αλλά στον νου σας. 8Ο βωμός που υπάρχει εκεί είναι η μόνη πραγματικότητα. 9Ο βωμός είναι απολύτως καθαρός στην σκέψη, διότι αποτελεί αντανάκλαση της Τέλειας σκέψης. 10Ο ορθός νους σας βλέπει μόνο αδέλφια, επειδή βλέπει μόνο μέσα από το δικό του φως.
5. Ο Θεός ο ίδιος φώτισε τον νου σας και τον κρατά φωτισμένο με το δικό Του φως, επειδή ο νους σας είναι το φως Του. 2Αυτό είναι εντελώς πέρα από κάθε αμφισβήτηση και όταν ρωτάτε, παίρνετε την Απάντηση. 3Η Απάντηση απλώς εξαλείφει την ερώτηση, με το να καθιστά σαφές πως, το να αναρωτιέστε για την πραγματικότητα, ισούται με το να κάνετε άσκοπες ερωτήσεις. 4Να γιατί το Άγιο Πνεύμα δεν θέτει ποτέ ερωτήσεις. 5Η μοναδική του λειτουργία είναι να εξαλείψει ό,τι υπόκειται σε αμφιβολία κι έτσι, να οδηγεί τελικά στην βεβαιότητα. 6Οι σίγουροι είναι απόλυτα ήρεμοι, επειδή δεν βρίσκονται σε αμφιβολία. 7Δεν κάνουν ερωτήσεις, επειδή τίποτα που να επιδέχεται αμφισβήτηση δεν εισέρχεται στον νου τους. 8Αυτό τους καθιστά απόλυτα γαλήνιους, επειδή αυτή την γαλήνη μοιράζονται, γνωρίζοντας τι πραγματικά είναι.

Share