Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ίσως ν᾽ αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο κρίσιμο να εξετάσετε το μίσος σας και να συνει­δητοποιήσετε όλη του την έκταση. 2Ίσως επίσης να σκεφτείτε ότι θα ήταν αρκετά εύκολο για το Άγιο Πνεύμα να σας το δείξει, και να το διαλύσει χωρίς να χρειαστεί εσείς να το φέρετε στην επίγνωση σας.3 Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα εμπόδιο που εσείς έχετε παρεμ­βάλλει ανάμεσα σ᾽ εσάς και στην Επανόρθωση. 4Έχουμε πει ότι κανένας δεν θα ανεχθεί τον φόβο αν τον αναγνωρίσει. 5Εντούτοις μέσα στην γεμάτη σύγχυση κατάσταση του νου σας δεν φοβάστε τον φόβο. 6Δεν σας αρέσει αλλά δεν είναι επιθυμία σας να επι­τεθείτε σ᾽ εκείνο που πραγματικά σας τρομάζει. 7Δεν είστε σοβαρά ενοχλημένοι από την εχθρότητα σας. 8Την κρατάτε κρυμμένη επειδή πιο πολύ φοβάστε ό,τι αυτή καλύπτει. 9Θα μπορούσατε ακόμα και να περιεργαστείτε τον πιο σκοτεινό ακρογωνιαίο λίθο του εγώ χωρίς φόβο εάν δεν πιστεύατε ότι, χωρίς το εγώ, θα βρίσκατε μέσα σας κάτι που φοβάστε ακόμη περισσότερο. 10Δεν φοβάστε στην πραγματικότητα την σταύρωση. 11Ο πραγματικός σας φόβος είναι για την λύτρωση.
2.Κάτω από το σκοτεινό θεμέλιο του εγώ βρίσκεται η μνήμη του Θεού κι αυτό είναι που φοβάστε πραγματικά. 2Διότι αυτή η μνήμη θα σας αποκαθιστούσε ακαριαία στη σωστή σας θέση κι αυτή την θέση ζητήσατε να εγκαταλείψετε. 3Ο φόβος για την επίθεση δεν είναι τίπο­τε συγκρινόμενος με τον φόβο σας για την αγάπη. 4Θα ήσασταν πρόθυμοι ακόμα και να εξε­τάσετε την άγρια επιθυμία σας να σκοτώσετε τον Υιό του Θεού αν δεν πιστεύατε ότι σας σώζει από την αγάπη. 5Διότι αυτός ο πόθος προκάλεσε τον διαχωρισμό, και τον προστατέ­ψατε επειδή δεν επιθυμείτε να θεραπεύσετε την κατάσταση του διαχωρισμού.6 Συνειδητοποιείτε ότι, αν απομακρύνετε το σκοτεινό σύννεφο που την συσκοτίζει, η αγάπη σας για τον Πατέρα σας θα σας ωθούσε ν᾽ αποκριθείτε στο Κάλεσμα Του και να κάνετε ένα άλμα στους Ουρανούς. 7Πιστεύετε πως η επίθεση είναι λύτρωση επειδή θα σας απέτρεπε από αυτό. 8Ακόμη βαθύτερα από τα θεμέλια του εγώ και πολύ ισχυρότερη απ᾽ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να γίνει, είναι η έντονη και φλογερή σας αγάπη για τον Θεό και η δική Του για εσάς. 9Αυτό είναι που στην πραγματικότητα θέλετε να κρύψετε.
3.Ειλικρινά, δεν είναι πιο δύσκολο για εσάς να πείτε «αγαπώ» παρά «μισώ»; 2Συσχετίζε­τε την αγάπη με αδυναμία και το μίσος με δύναμη και η δική σας αληθινή δύναμη, σας φαί­νεται ως η αληθινή σας αδυναμία. 3Διότι δεν θα μπορούσατε να ελέγξετε την χαρούμενη ανταπόκριση σας στο κάλεσμα της αγάπης αν το ακούγατε κι ολόκληρος ο κόσμος που νομίσατε ότι φτιάξατε θα εξαφανιζόταν.4 Το Άγιο Πνεύμα λοιπόν, φαίνεται ότι επιτίθεται στο φρούριο σας, διότι θα θέλατε να κλείσετε έξω τον Θεό κι Εκείνος δεν επιθυμεί να Τον αποκλείσετε.
4.Έχετε κτίσει ολόκληρο το παράλογο σύστημα πεποιθήσεων σας επειδή νομίζετε ότι θα ήσαστε ανίσχυροι ενώπιον του Θεού και ότι θα μπορούσατε να σωθείτε από την Αγάπη Του επειδή νομίζετε ότι θα σας συνέθλιβε εκμηδενίζοντας σας. 2Φοβάστε ότι θα σας σάρωνε από τον εαυτό σας και θα σας έκανε ασήμαντους, επειδή πιστεύετε ότι η σπουδαιότητα έγκειται στην αντίσταση κι ότι η επίθεση είναι μεγαλείο. 3Νομίζετε πως έχετε φτιάξει έναν κόσμο που ο Θεός θα κατέστρεφε κι ότι αγαπώντας τον Θεό, πράγμα που βέβαια κάνετε, θα απορρίπτατε τον κόσμο σας, πράγμα το οποίο σίγουρα θα κάνατε. 4Λοιπόν, έχετε χρησιμοποιήσει τον κόσμο για να καλύψετε την αγάπη σας κι όσο βαθύτερα προχωρείτε μέσα στη μαυρίλα των θεμελίων του εγώ, τόσο πιο κοντά πλησιάζετε στην Αγάπη που είναι κρυμ­μένη εκεί. 5Και είναι αυτό που σας τρομάζει.
5.Μπορείτε ν αποδεχθείτε την παραφροσύνη διότι εσείς την κατασκευάσατε αλλά δεν μπορείτε ν᾽ αποδεχθείτε την αγάπη διότι δεν την κατασκευάσατε εσείς. 2Θα προτιμούσατε μάλλον να είστε ένας σκλάβος της σταύρωσης παρά ένας λυτρωμένος Υιός του Θεού. 3Ο ατομικός σας θάνατος φαίνεται πιο πολύτιμος από τη ζωντανή σας ενότητα, διότι αυτό που σας δόθηκε δεν είναι τόσο αγαπητό όσο εκείνο που φτιάξατε εσείς. 4Φοβάστε περισσότερο τον Θεό παρά το εγώ και η αγάπη δεν μπορεί να εισέλθει εκεί όπου δεν είναι καλοδε­χούμενη. 5 Αλλά το μίσος μπορεί, διότι εισέρχεται με δική του θέληση και δεν ενδιαφέρεται για τη δική σας.
6. Πρέπει να εξετάσετε τις αυταπάτες σας και να μην τις κρατάτε κρυμμένες, επειδή δεν στηρίζονται σε δικά τους θεμέλια.2 Συγκαλυμμένα φαίνονται ότι στηρίζονται σε δικά τους θεμέλια, κι έτσι μοιάζουν αυθύπαρκτες.3 Αυτή είναι η ουσιαστική αυταπάτη πάνω στην οποία στηρίζονται όλες οι άλλες. 4 Διότι κάτω από αυτές και συγκαλυμμένος για όσο αυτές είναι κρυμμένες, βρίσκεται ο στοργικός νους που νόμισε ότι ο θυμός του κατασκεύασε τις ψευ­δαισθήσεις. 5 Κι ο πόνος σε αυτόν τον νου είναι τόσο εμφανής, όταν είναι ακάλυπτος, που δεν είναι δυνατόν να του αρνηθούν την ανάγκη του για θεραπεία.6 Όλα τα τεχνάσματα και τα παιχνίδια που του προσφέρετε δεν μπορούν να τον θεραπεύσουν, διότι εδώ βρίσκεται η πραγματική σταύρωση του Υιού του Θεού.
7. Κι εντούτοις δεν σταυρώνεται. 2 Εδώ είναι και τα δύο και ο πόνος του και η θεραπεία του, διότι η όραση του Αγίου Πνεύματος είναι γεμάτη έλεος και το γιατρικό Του είναι άμεσο. 3Μην κρύβετε τα βάσανα σας από το βλέμμα Του αλλά φέρτε τα με χαρά σε Αυτόν. 4Αποθέστε μπρος στην αιώνια σοφία Του όλους σας τους πόνους κι αφήστε Το να σας θεραπεύσει. 5Μην αφήνετε καμιά κηλίδα πόνου κρυμμένη από το φως Του και ψάξτε τον νου σας προσεκτικά για τυχόν σκέψεις που φοβάστε ν᾽ αποκαλύψετε. 6Διότι το Άγιο Πνεύμα θα θεραπεύσει κάθε μικρή σκέψη που φυλάγατε για να σας πληγώνει και θα την καθαρίσει από τη μικρότητα της, αποκαθιστώντας την στο μεγαλείο του Θεού.
8. Πίσω από όλο το ψευδές μεγαλείο που αγαπάτε, βρίσκεται η αληθινή σας έκκληση για βοήθεια. 2Διότι καλείτε για αγάπη τον Πατέρα σας όπως και ο Πατέρας σας, σας καλεί προς Αυτόν. 3Σ αυτό το μέρος όπου έχετε κρυφτεί, θέλετε μονάχα να ενωθείτε με τον Πατέρα, στην στοργική Του ενθύμηση. 4Θα ανακαλύψετε αυτό το μέρος της αλήθειας καθώς το βλέ­πετε στους αδελφούς σας, διότι αν και μπορεί αυτοί να απατούν τον εαυτό τους, όπως εσείς, επιθυμούν το μεγαλείο που βρίσκεται μέσα τους. 5Και καθώς το αντιλαμβάνεστε, το καλωσορίζετε και είναι δικό σας. 6Διότι το μεγαλείο είναι δικαίωμα του Υιού του Θεού και καμιά αυταπάτη δεν μπορεί να τον ικανοποιήσει ή να τον σώσει από αυτό που είναι. 7Μόνο η αγάπη του είναι αληθινή και θα είναι ικανοποιημένος μόνο με την πραγματικότητα του.
9. Σώστε τον από τις αυταπάτες του για να μπορέσετε ν᾽ αποδεχθείτε το μεγαλείο του Πατέρα σας εν ειρήνη και χαρά. 2Αλλά μην εξαιρείτε κανέναν από την αγάπη σας, ειδεμή θα κρύβετε ένα σκοτεινό μέρος μέσα στον νου σας όπου το Άγιο Πνεύμα δεν είναι ευπρόσ­δεκτο. 3Κι έτσι θα εξαιρέσετε τον εαυτό σας από τη θεραπευτική Του δύναμη, διότι με το να μην προσφέρετε ολοκληρωτική αγάπη δεν θα θεραπευτείτε εντελώς. 4Η θεραπεία πρέπει να είναι τόσο πλήρης όσο και ο φόβος, διότι η αγάπη δεν μπορεί να εισέλθει εκεί όπου υπάρχει μια κηλίδα φόβου για να καταστρέψει την υποδοχή της.
10. Εσείς που προτιμάτε τον διαχωρισμό από την διανοητική υγεία δεν μπορείτε να τον αποκτήσετε στον ορθό νου σας.2 Ήσασταν εν ειρήνη μέχρι που ζητήσατε ιδιαίτερη εύνοια. 3Κι ο Θεός δεν την παραχώρησε διότι το αίτημα αυτό Τού ήταν ξένο, και δεν μπορούσατε να ζητήσετε κάτι τέτοιο από ένα Πατέρα που αληθινά αγαπούσε τον Υιό Του. 4Λοιπόν, Τον κάνατε ένα μη στοργικό Πατέρα, ζητώντας Του αυτό που μονάχα ένας άστοργος πατέρας θα μπορούσε να δώσει. 5Και η ειρήνη του Υιού του Θεού θρυμματίστηκε, διότι δεν μπορούσε πια να καταλάβει τον Ποτέρα του. 6Φοβόταν ό,τι είχε κάνει αλλά ακόμη περισσότερο φοβόταν τον αληθινό του Πατέρα, αφού είχε προσβάλλει την δική του ένδοξη ισότητα μαζί Του.
11. Ευρισκόμενος εν ειρήνη δεν χρειαζόταν τίποτα και δεν ζητούσε τίποτα. 2Σε πόλεμο ζητούσε τα πάντα και δεν εύρισκε τίποτα. 3Διότι πώς μπορούσε η ευγένεια της αγάπης ν᾽ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του, παρά μόνο αναχωρώντας εν ειρήνη κι επιστρέφοντας στον Πατέρα; 4Εάν ο Υιός δεν επιθυμούσε να παραμείνει εν ειρήνη, δεν θα μπορούσε να παραμείνει καθόλου. 5Ένας σκοτεινιασμένος νους δεν μπορεί να ζήσει στο φως, και πρέπει ν᾽ αναζητήσει ένα σκοτεινό μέρος όπου να μπορεί να πιστεύει ότι βρίσκεται εκεί όπου δεν μπορεί να βρίσκεται. 6Ο Θεός δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό. 7Ωστόσο, εσείς ζητήσατε να συμβεί και συνεπώς, πιστέψατε ότι ήταν έτσι.
12.Το “να ξεχωρίζεις” είναι να «απομονώνεις» κι έτσι κατασκευάζεις μοναχικότητα. 2Ο Θεός δεν το έκανε αυτό σ᾽εσάς. 3Μπορούσε να σας απομονώσει, ενώ γνωρίζει ότι η ειρήνη σας βρί­σκεται στην Ενότητα Του; 4Σας αρνήθηκε μονάχα την παράκληση σας για πόνο, διότι τα βάσανα δεν είναι δικό Του δημιούργημα. 5Αφού σας έδωσε δημιουργία, δεν μπορούσε να σας την πάρει. 6Δεν μπορούσε πάρα να ανταποκριθεί στην παράφρονη παράκληση σας με μια εχέφρονη απάντηση που θα παρέμενε μαζί σας μέσα στην παραφροσύνη σας. 7Κι αυτό έκανε. 8 Όποιος ακούει την απάντηση Του θα εγκαταλείψει την παραφροσύνη. 9Διότι η απάντηση Του είναι το σημείο αναφοράς πέρα από τις αυταπάτες, από το οποίο μπορείτε να κοιτάξετε προς τα πίσω σε αυτές και να τις δείτε όπως είναι: παράλογες. 10Αλλά αναζητήστε αυτό το μέρος και θα το βρείτε, διότι η Αγάπη βρίσκεται μέσα σας και θα σας οδηγήσει εκεί.

Share