Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Δεν έχετε επιτεθεί στον Θεό και Τον αγαπάτε όντως. 2Μπορείτε να αλλάξετε την πραγ­ματικότητα σας; 3Κανείς δεν μπορεί να θέλει την καταστροφή του. 4Όταν νομίζετε ότι επι­τίθεστε στον εαυτό σας, είναι ένα βέβαιο σημάδι ότι μισείτε ο,τι νομίζετε ότι είστε. 5Και είναι αυτό και μόνον που μπορεί να δεχθεί επίθεση από εσάς. 6Αυτό που νομίζετε ότι είστε μπορεί να είναι πολύ αξιομίσητο και ο,τι σας σπρώχνει να φτιάξετε αυτή η παράξενη εικόνα μπορεί να είναι πολύ καταστροφικό. 7Κι όμως η καταστροφή δεν είναι πιο αληθινή από την εικόνα, μολονότι εκείνοι που φτιάχνουν είδωλα τα λατρεύουν. 8Τα είδωλα δεν είναι τίποτα αλλά εκείνοι που τα λατρεύουν είναι Υιοί του Θεού που νοσούν. 9Ο Θεός θέλει να τους απελευθερώσει από την αρρώστια τους και να τους επαναφέρει στον Νου Του. °Δεν θα περιορίσει τη δύναμη που έχετε να τους βοηθήσετε, διότι Εκείνος σας την έδωσε. 11Μην την φοβάστε, επειδή αυτή είναι η σωτηρία σας.
2.Τι άλλη Ανακούφιση θα μπορούσε να υπάρξει για τα νοσούντα παιδιά του Θεού εκτός από την δύναμη Του μέσα σας; 2Θυμηθείτε ότι δεν έχει σημασία πού μέσα στην Υιότητα γίνε­ται αποδεκτός ο Θεός. 3Γίνεται πάντα αποδεκτός καθολικά και όταν ο νους σας Τον δέχε­ται, η ανάμνηση Του ξυπνά μέσα σε όλη την Υιότητα. 4Θεραπεύστε τα αδέλφια σας απλώς με το να δεχθείτε τον Θεό για λογαριασμό τους. 5Όι νόες σας δεν είναι διαχωρισμένοι και ο Θεός έχει μόνο ένα κανάλι θεραπείας διότι δεν έχει παρά μονάχα έναν Υιό. 6Ο παραμένων Σύνδεσμος Επικοινωνίας (σημ.μεταφρ. εννοεί το Άγιο Πνεύμα) του Θεού με τα παιδιά του τα ενώνει μεταξύ τους και με τον Θεό. 7Το να έχετε αυτή την επίγνωση σημαίνει να θεραπεύσετε τα παιδιά του Θεού επειδή πρόκειται για την επίγνωση ότι κανείς δεν είναι διαχωρισμένος και έτσι κανείς δεν είναι άρρωστος.
3.Πιστεύοντας ότι ο Υιός του Θεού μπορεί να αρρωστήσει σημαίνει πως πιστεύετε ότι ο Θεός μπορεί να υποφέρει. 2Η Αγάπη δεν μπορεί να υποφέρει, επειδή δεν μπορεί να επιτε­θεί. 3Η ανάμνηση της αγάπης, συνεπώς, σας κάνει άτρωτους. 4Μην παίρνετε το μέρος της ασθένειας μπροστά σ’έναν Υιό του Θεού, ακόμα κι αν εκείνος πιστεύει στην ασθένεια. 5Αποδεχόμενοι εκ μέρους Του τον Θεό μέσα του, αναγνωρίζετε την Αγάπη του Θεού που εκείνος έχει ξεχάσει. 6Αναγνωρίζοντάς τον ως μέρος του Θεού του υπενθυμίζετε την αλή­θεια για τον εαυτό του, την οποία εκείνος αρνείται. 7Θα ενισχύσετε την άρνηση του προς τον Θεό χάνοντας έτσι εσείς την όραση του ίδιου του εαυτού σας; 8Η θα του θυμίσετε την ολότητα Του και θα θυμηθείτε μαζί τον Δημιουργό σας;
4.Το να πιστέψετε πως ένας Υιός του Θεού ασθενεί σημαίνει να λατρέψετε το ίδιο είδω­λο μ’ εκείνον. 2Ο Θεός δημιούργησε την αγάπη όχι την ειδωλολατρία. 3Όλες οι μορφές ειδωλολατρίας είναι καρικατούρες της δημιουργίας, τις οποίες έχουν διδάξει ασθενείς νόες τόσο διαχωρισμένοι ώστε δεν γνωρίζουν ότι η δημιουργία μοιράζεται τη δύναμη της και ποτέ δεν τη σφετερίζεται. 4Ή ασθένεια είναι ειδωλολατρεία διότι είναι η πίστη ότι μπορεί να στερηθείτε τη δύναμη σας. 5Όμως, αυτό είναι αδύνατον επειδή είστε μέρος του Θεού, ο οποίος είναι όλη η δύναμη. 6Ενας άρρωστος θεός πρέπει να είναι είδωλο φτιαγμέ­νο κατ᾽ εικόνα αυτού που πιστεύει ο κατασκευαστής του για τον εαυτό του. 7Και ακριβώς αυτό αντιλαμβάνεται το εγώ στον Υιό του Θεού: έναν άρρωστο θεό, αυτοδημιουργημένο, αυτάρκη, πολύ φαύλο και πολύ τρωτό. 8Αυτό είναι το είδωλο που θα λατρεύατε; 9Αυτή είναι η εικόνα που θα επαγρυπνούσατε για να διατηρήσετε; 10Στα αλήθεια φοβάστε να τα χάσε­τε αυτά;
5.Κοιτάξτε νηφάλια τα λογικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το σύστημα σκέψης του εγώ και κρίνετε αν σας προσφέρουν αυτό που στ᾽αλήθεια επιθυμείτε, επειδή μόνο αυτά σας προσφέρει. 2Για να τα αποκτήσετε είστε πρόθυμοι να επιτεθείτε στη Θεότητα των αδελφών σας κι έτσι να χάσετε την όραση και της δικής σας. 3Και είστε πρόθυμοι να την κρατήσετε κρυμμένη, προκειμένου να προστατεύσετε ένα είδωλο που πιστεύετε ότι θα σας σώσει από κινδύνους οι οποίοι δεν είναι υπαρκτοί.
6.Δεν υπάρχουν ειδωλολάτρες στη Βασιλεία αλλά υπάρχει βαθιά εκτίμηση για όλα όσα δημιούργησε ο Θεός, λόγω της νηφάλιας επίγνωσης ότι το καθένα από αυτά είναι μέρος Του. 2Ό Υιός του Θεού δεν γνωρίζει είδωλα αλλά γνωρίζει τον Πατέρα του. 3Η υγεία σε αυτόν τον κόσμο είναι το αντίστοιχο της αξίας στον Ουρανό. 4Η συνεισφορά μου σ᾽εσάς είναι από αγάπη, επειδή εσείς δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας. 5Όταν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας αρρωσταίνετε, αλλά η εκτίμηση μου για σας μπορεί να σας θεραπεύσει διότι η αξία του Υιού του Θεού είναι μία. 6Όταν είπα «Σας δίνω την ειρήνη μου» το εννοούσα. 7Η ειρήνη έρχεται από τον Θεό και μέσω εμού σ᾽εσάς. 8Είναι δική σας μολονότι μπορεί να μην την ζητά­τε.
7.Όταν ένας αδελφός νοσεί είναι επειδή δεν ζητά την ειρήνη και συνεπώς δεν γνωρί­ζει ότι την έχει. 2Η αποδοχή της ειρήνης είναι η άρνηση της ψευδαίσθησης και η ασθένεια είναι ψευδαίσθηση. 3Όμως, κάθε Υιός του Θεού έχει τη δύναμη να αρνηθεί τις ψευδαισθή­σεις για λογαριασμό ολόκληρης της Βασιλείας, απλώς και μόνο επειδή τις αρνείται στον εαυτό του. 4Μπορώ να σας θεραπεύσω επειδή σας γνωρίζω. 5Ξέρω την αξία που έχετε για εσάς και είναι αυτή η αξία που σας κάνει πλήρεις. 6Ενας πλήρης νους δεν είναι ειδωλολά­τρης και δεν γνωρίζει αντιμαχόμενους νόμους. 7Θα σας θεραπεύσω απλώς και μόνο επει­δή έχω ένα μόνο μήνυμα και είναι αληθινό. 8Η πίστη σας σε αυτό θα σας κάνει πλήρεις εάν με εμπιστευτείτε.
8.Δεν φέρνω το μήνυμα του Θεού με δόλο και θα το μάθετε αυτό μαθαίνοντας πως πάντα λαμβάνετε τόσα όσα μπορείτε να δεχθείτε. 2Θα μπορούσατε να δεχθείτε τώρα την ειρήνη για όλους και να τους προσφέρετε τέλεια ελευθερία από όλες τις ψευδαισθήσεις επειδή ακούσατε τη Φωνή Του. 3Αλλά μη βάζετε άλλους θεούς πάνω από Εκείνον γιατί δεν θα Τον ακούσετε. 4Ό Θεός δεν ζηλεύει τους θεούς που φτιάχνετε, εσείς όμως ζηλεύετε. 5Θα θέλα­τε να τους σώσετε και να τους υπηρετήσετε επειδή πιστεύετε ότι αυτοί σας έφτιαξαν. 6Πιστεύετε ότι αυτοί είναι ο πατέρας σας επειδή προβάλλετε σε αυτούς το τρομακτικό γεγο­νός ότι τους φτιάξατε για να αντικαταστήσετε τον Θεό. 7Όμως, όταν φαίνονται να σας μιλούν, θυμηθείτε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Θεό και πως όσες αντικα­ταστάσεις κι αν επιχειρήσατε δεν είναι παρά το τίποτα. Πολύ απλά, τότε, ίσως πιστέψετε ότι φοβάστε το τίποτα αλλά στ’ αλήθεια αυτό που φοβάστε είναι ένα τίποτα. 2Μέσω αυτής της συνειδητοποίησης θεραπεύεστε. 3Ακούτε τον θεό τον οποίο αφουγκράζεστε. 4“Κατασκευάσατε τον θεό της ασθένειας και φτιάχνοντας τον καταστήσατε τον εαυτό σας ικανό να τον ακούει. 5Όμως, δεν τον δημιουργήσατε, επει­δή αυτός δεν είναι το Θέλημα του Πατρός. 6Γι αυτό δεν είναι αιώνιος και θα καταστραφεί για σας τη στιγμή που θα δηλώσετε την πρόθεση σας να δεχτείτε μόνο το αιώνιο.
9.Εάν ο Θεός δεν έχει παρά έναν Υιό, τότε δεν υπάρχει παρά ένας Θεός. 2Μοιράζεστε την πραγματικότητα μαζί Του, επειδή η πραγματικότητα δεν είναι διαιρεμένη. 3Το να δεχθεί­τε άλλους θεούς αντί για Εκείνον σημαίνει να τοποθετείτε άλλες εικόνες αντί του εαυτού σας. 4Δεν συνειδητοποιείτε πόσο πολύ ακούτε τους δικούς σας θεούς και πόσο επαγρυ­πνείτε για χάρη τους. 5Όμως αυτοί υπάρχουν επειδή εσείς τους τιμάτε. 6Αποδώστε τις τιμές εκεί που αρμόζει και η ειρήνη θα είναι δική σας. 7Είναι η κληρονομιά σας από τον πραγμα­τικό Πατέρα σας. 8Δεν μπορείτε να κατασκευάσετε τον Πατέρα σας και ο πατέρας που φτιάξατε δεν σας κατασκεύασε. 9Δεν πρέπει να τιμάτε τις ψευδαισθήσεις διότι τότε τιμάτε το τίποτα. 10Όμως, ούτε ο φόβος τους αρμόζει, επειδή το τίποτα δεν μπορεί να είναι τρο­μακτικό. 11“Επιλέξατε να φοβάστε την αγάπη λόγω της τέλειας ακινδυνότητάς της και εξαι­τίας αυτού του φόβου είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε την ίδια την τέλεια αρωγή και την τέλεια βοήθεια σας.
10.Μόνο στον βωμό του Θεού θα βρείτε ειρήνη. 2Και αυτός ο βωμός βρίσκεται μέσα σας επειδή ο Θεός τον τοποθέτησε εκεί. 3Η Φωνή Του ακόμα σας καλεί να επιστρέψετε και θα ακουστεί όταν δεν θα έχετε άλλους θεούς αντί γι Αυτόν. 4Μπορείτε να εγκαταλείψετε τον θεό της αρρώστιας για χάρη των αδελφών σας· στην πραγματικότητα θα χρειαστεί να το κάνετε εάν θέλετε να τον εγκαταλείψετε για χάρη σας. 5Διότι, αν δείτε τον θεό της αρρώ­στιας οπουδήποτε, τότε τον έχετε αποδεχθεί. 6Και αν τον δεχτείτε θα γονατίσετε και θα τον λατρέψετε, επειδή φτιάχτηκε ως αντικαταστάτης του Θεού. 7Αυτός αντιπροσωπεύει την πεποίθηση ότι μπορείτε να επιλέξετε ποιος θεός είναι ο αληθινός. 8Μολονότι είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, είναι και άλλο τόσο ξεκά­θαρο ότι τα πάντα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο εσείς αντιλαμβάνεστε την πραγ­ματικότητα.

Share