Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η Εξιλέωση μπορεί να γίνει αποδεκτή μέσα σου μόνο μέσω της απελευθέρωσης του εσωτερικού φωτός. 2Από την εποχή του διαχωρισμού, οι άμυνες έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου εναντίον της Εξιλέωσης κι έτσι συνττηρούν τον διαχωρισμό. 3Αυτό γενικά εμφανίζεται ως ανάγκη για προστασία του σώματος. 4Οι πολλαπλές φαντασιώσεις για το σώμα στις οποίες εμπλέκεται ο νους, εγείρονται από την διαστρεβλωμένη πεποίθηση ότι το σώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσον για να επιτευχθεί η “εξιλέωση”. 5Η αντίληψη για το σώμα ως ναού είναι το πρώτο βήμα στην διόρθωση αυτής της διαστρέβλωσης, επειδή μεταβάλλει μόνο ένα μέρος της. 6Όντως αναγνωρίζει ότι η Εξιλέωση με όρους υλικούς είναι αδύνατη. 7Το επόμενο βήμα, πάντως, είναι να συνειδητοποιήσεις ότι ένας ναός δεν είναι καθόλου μια κατασκευή. 8Η πραγματική του αγιότητα έγκειται στον εσωτερικό βωμό γύρω από τον οποίο αυτή η κατασκευή χτίζεται. 9Η έμφαση στις όμορφες κατασκευές είναι σημάδι φόβου για την Εξιλέωση και απροθυμία προσέγγισης τού ίδιου τού βωμού. 10Η αληθινή ομορφιά τού ναού δεν μπορεί να είναι ορατή με τα υλικά μάτια. 11Η πνευματική όραση, από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να δει καθόλου την κατασκευή επειδή είναι τέλεια όραση. 12Μπορεί, ωστόσο, να δει τον βωμό πεντακάθαρα.

2.Διότι, η τέλεια αποτελεσματικότητα της Εξιλέωσης ανήκει στο κέντρο του εσωτερικού βωμού, όπου εξαλείφει τον διαχωρισμό και επανορθώνει την ολότητα του νου. 2Πριν τον διαχωρισμό ο νους ήταν άτρωτος από τον φόβο, επειδή ο φόβος δεν υπήρχε. 3Και τα δυο, ο διαχωρισμός και ο φόβος είναι διαστρεβλωμένα δημιουργήματα, που πρέπει να εξαλειφθούν για την αποκατάσταση του ναού και για το άνοιγμα του βωμού ώστε να δεχτεί την Εξιλέωση. 4Αυτό θεραπεύει τον διαχωρισμό βάζοντας μέσα σου την μοναδική αποτελεσματική άμυνα ενάντια σε όλες τις σκέψεις διαχωρισμού κάνοντάς σε απόλυτα άτρωτο.

3.Η αποδοχή της Εξιλέωσης από όλους, είναι μόνο ζήτημα χρόνου. 2Αυτό μπορεί να φανεί ότι αντιμάχεται την ελεύθερη βούληση λόγω της αναπόφευκτης τελικής απόφασης αλλά δεν είναι έτσι. 3Μπορεί να χρονοτριβείς και είσαι ικανός να αναβάλλεις συνεχώς αλλά δεν μπορείς να αποχωρήσεις εντελώς από τον Δημιουργό σου, ο Οποίος έθεσε όρια στην ικανότητά σου να δημιουργείς διαστρεβλωμένα. 4Μία φυλακισμένη θέληση παράγει μια κατάσταση, η οποία σε ακραίο βαθμό, γίνεται συνολικά αφόρητη. 5Η ανοχή στον πόνο μπορεί να είναι υψηλή αλλά δεν είναι απεριόριστη. 6Τελικά ο καθένας συνειδητοποιεί, έστω και αμυδρά, ότι πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. 7Καθώς εδραιώνεται ακράδαντα αυτή η συνειδητοποίηση, γίνεται μια κρίσιμη καμπή. 8Αυτό ξανα ξυπνά τελικά την πνευματική όραση, αποδυναμώνοντας ταυτόγχρονα, την επένδυση στην σωματική ὀραση. 9Η εναλλασσόμενη επένδυση στα δύο επιπέδα αντίληψης βιώνεται συνήθως ως σύγκρουση, η οποία μπορεί να γίνει οξύτατη. 10Αλλά η έκβαση είναι τόσο βέβαιη όσο ο Θεός.

4.Η πνευματική όραση κυριολεκτικά δεν μπορεί να δει λάθος και απλά αναζητά την Εξιλέωση. 2Ολες οι λύσεις που αναζητούν τα μάτια του σώματος διαλύονται. 3Η πνευματική όραση κοιτάζει εντός και αναγνωρίζει αμέσως ότι ο βωμός έχει βεβηλωθεί και χρειάζεται να αποκατασταθεί και να προστατευτεί. 4Εχοντας πλήρη επίγνωση της ορθής άμυνας ξεπερνά όλες τις άλλες κοιτώντας τα παλιά λάθη στο φως της αλήθειας. 5Λόγω της δύναμης αυτής της όρασης, φέρνει τον νου στην υπηρεσία της. 6Αυτό αποκαθιστά ξανά την δύναμη του νου και τον κάνει όλο και πιο απρόθυμο να ανέχεται την καθυστέρηση συνειδητοποιώντας ότι αυτό προσθέτει περιττό πόνο. 7Ως αποτέλεσμα, ο νους γίνεται όλο και πιο ευαίσθητος σε αυτό που κάποτε είχε θεωρήσει ως πολύ μικρές δυσάρεστες παρεμβολές.

5.Τα παιδιά του Θεού δικαιούνται την τέλεια ανακούφιση που προέρχεται από την τέλεια εμπιστοσύνη. 2Μέχρι να το επιτύχουν αυτό ξοδεύουν τον εαυτό τους και τις αληθινές δημιουργικές δυνάμεις τους σε άχρηστες απόπειρες να κάνουν τους εαυτούς τους να νιώσουν πιο άνετα με ακατάλληλους τρόπους. 3Αλλά τα αληθινά μέσα έχουν ήδη διατεθεί και δεν απαιτούν καμιά προσπάθεια εκ μέρους τους. 4Η Εξιλέωση είναι το μοναδικό δώρο το οποίο αξίζει να προσφερθεί στον βωμό του Θεού, λόγω της αξίας του ίδιου του βωμού. 5Δημιουργήθηκε τέλειος και δικαιούται πλήρως να λαμβάνει τελειότητα. 6Ο Θεός και τα δημιουργήματά Του εξαρτώνται απόλυτα ο Ένας από τον Άλλον. 7Αυτός εξαρτάται από αυτά επειδή Αυτός τα δημιούργησε τέλεια. 8Τους έδωσε την ειρήνη Του έτσι ώστε να μην κλονίζονται και να μην εξαπατώνται. 9Όποτε είσαι φοβισμένος είσαι εξαπατημένος και ο νους σου δεν μπορεί να υπηρετήσει το Άγιο Πνεύμα. 10Αυτό σε κάνει να λοιμοκτονείς, διότι σου αρνείται τον άρτον τον επιούσιον. 11Ο Θεός είναι μόνος  χωρίς τους Υιούς Του και εκείνοι είναι μόνοι χωρίς Αυτόν. 12Πρέπει να μάθουν να βλέπουν τον κόσμο ως μέσον θεραπείας του διαχωρισμού. 13Η Εξιλέωση είναι η εγγύηση ότι τελικά θα πετύχουν.

Share