Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τα είδωλα είναι απολύτως συγκεκριμένα. 2Όμως η θέληση σας είναι οικουμενική, όντας απεριόριστη. 3Κι έτσι δεν έχει μορφή, ούτε και υπάρχει έννοια που να την εκφράζει στην φρασεολογία του μορφικού κόσμου. 4Τα είδωλα είναι όρια. 5Είναι η πεποίθηση ότι υπάρχουν μορφές που θα φέρουν ευτυχία, κι ότι, με τον περιορισμό, όλα επιτυγχάνονται. 6Είναι σαν να είπατε, “Δεν έχω ανάγκη των πάντων. Αυτό το μικρό πράγμα θέλω, κι αυτό θα είναι τα πάντα για μένα”. 7Κι αυτό πρέπει ν αποτύχει να σας ικανοποιήσει, επειδή είναι η δική σας θέληση τα πάντα να είναι δικά σας. 8Αποφασίζοντας υπέρ των ειδώλων επιζητείτε την απώλεια. 9Αποφασίζοντας υπέρ της αλήθειας τα πάντα είναι δικά σας.
2. Δεν είναι η μορφή που αναζητάτε. 2Ποια μορφή θα μπορούσε ν αποτελέσει υποκατάστατο για τον Θεό, την Αγάπη του Πατέρα; 3Ποια μορφή μπορεί να πάρει την θέση όλης της αγάπης της Θεϊκότητας του Θεού Υιού; 4Ποιό είδωλο μπορεί να κάνει δύο εκείνο που είναι ένα; 5Μπορεί το απεριόριστο να περιορισθεί; 6Δεν επιθυμείτε ένα είδωλο. 7Δεν είναι το θέλημα σας να έχετε ένα είδωλο. 8Δεν θα σας δώσει το δώρο που αναζητάτε. 9Όταν αποφασίζετε ως προς τη μορφή αυτού που θέλετε, χάνετε την κατανόηση του σκοπού του. 10Έτσι βλέπετε την θέληση σας εκτός του ειδώλου, υποβιβάζοντας την μ αυτόν τον τρόπο σε μια συγκεκριμένη μορφή. 11Εν τούτοις αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι η θέληση σας, διότι εκείνο που συμμετέχει σ όλη τη δημιουργία δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένο με μικρές ιδέες και μικρά πράγματα.
3. Πίσω από την αναζήτηση ειδώλων βρίσκεται η λαχτάρα για ολοκλήρωση. 2Η πληρότητα δεν έχει μορφή επειδή είναι απεριόριστη. 3Το να αναζητάτε ένα συγκεκριμένο άτομο ή ένα πράγμα να προστεθεί σε σας για να ολοκληρωθείτε, μπορεί μόνο να σημαίνει πως πιστεύετε ότι λείπει κάποια μορφή. 4Και με το να την βρείτε, θα πετύχετε την ολοκλήρωση σε μια μορφή που σας αρέσει. 5Αυτός είναι ο στόχος ενός ειδώλου: ότι δεν θα κοιτάξετε πέρα απ αυτό, στην πηγή της πεποίθησης ότι είστε ανολοκλήρωτοι. 6Μόνο αν είχατε αμαρτήσει θα μπορούσε να συμβεί αυτό. 7Διότι η αμαρτία είναι η ιδέα ότι είστε μόνοι, διαχωρισμένοι από το όλον. 8Κι έτσι θα ήταν απαραίτητο ν αναζητήσετε την πληρότητα πέρα από τα σύνορα των ορίων του εαυτού σας.
4. Ποτέ δεν είναι το είδωλο αυτό που αναζητάτε. 2Αλλά αυτό που νομίζετε ότι αυτό θα σας προσφέρει. 3Το θέλετε πράγματι κι έχετε το δικαίωμα να το ζητάτε. Ούτε και θα ήταν δυνατόν να σας το αρνηθούν. 4Η θέληση σας να είστε ολοκληρωμένοι δεν είναι παρά και του Θεού το Θέλημα, κι αυτό σας δίδεται με το να είστε Δικοί Του. 5Ο Θεός δεν γνωρίζει μορφή. 6Δεν μπορεί να σας απαντήσει με όρους που δεν έχουν νόημα. 7Και η θέληση σας δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί με άδειες μορφές, φτιαγμένες για να γεμίσουν ένα χάσμα που δεν υπάρχει. 8Δεν είναι αυτό που επιθυμείτε. 9Η Δημιουργία δεν δίνει σε κανένα χωριστό άτομο και σε κανένα χωριστό πράγμα την δύναμη να ολοκληρώσει τον Υιό του Θεού. 10Ποιό είδωλο μπορεί να κληθεί να δώσει στον Υιό του Θεού αυτό που ήδη έχει;
5. Η ολοκλήρωση είναι η λειτουργία του Υιού του Θεού. 2Δεν έχει ανάγκη ούτε καν να την αναζητήσει. 3Πέρα απ όλα τα είδωλα στέκεται η ιερή του θέληση να είναι αυτός που πράγματι είναι. 4Διότι για το πλήρες δεν έχει νόημα το περισσότερο. 5Εάν υπήρχε στον Υιό του Θεού αλλαγή, εάν μπορούσε να μειωθεί στο επίπεδο οποιασδήποτε μορφής και να περιορισθεί σ αυτό που δεν βρίσκεται εντός του, δεν θα ήταν όπως τον έπλασε ο Θεός. 6Τι είδωλο μπορεί να χρειάζεται για να είναι ο εαυτός του; 7Διότι μπορεί αυτός να μοιράσει ένα μέρος του εαυτού του; Αυτό που δεν είναι πλήρες δεν μπορεί να δώσει πληρότητα. 8Αλλά δεν μπορεί να του αρνηθεί αυτό που ζητά πραγματικά. 9Η θέληση σας εισακούεται. 10Όχι σε οποιαδήποτε μορφή που δεν θα σας ικανοποιούσε, αλλά στην πλήρη απολύτως αξιαγάπητη Σκέψη που έχει ο Θεός για σας.
6. Τίποτα που δεν το γνωρίζει ο Θεός δεν υπάρχει. 2Κι ο,τι Αυτός γνωρίζει υπάρχει για πάντα, χωρίς μεταβολή. 3Διότι οι σκέψεις διαρκούν τόσο όσο και ο νους που τις σκέφθηκε. 4Και στον Νου του Θεού δεν υπάρχει τέλος, ούτε κάποιος χρόνος κατά τον οποίο οι Σκέψεις Του να ήσαν απούσες ή να υπόκειντο στην αλλαγή. 5Οι σκέψεις δεν γεννιούνται και δεν μπορούν να πεθάνουν. 6Μοιράζονται τις ιδιότητες του δημιουργού τους, κι ούτε έχουν ζωή ξέχωρη από την δική του.7 Οι σκέψεις που σκέφτεστε είναι στο νού σας όπως είστε κι εσείς μέσα στο Νου που σας σκέφτηκε. 8Κι έτσι δεν υπάρχουν ξεχωριστά μέρη σ ο,τι υπάρχει μέσα στο Νου του Θεού. 9Είναι για πάντα ένα, αιωνίως ενωμένα και εν ειρήνη.
7. Οι σκέψεις φαίνεται πως πάνε κι έρχονται. 2Εν τούτοις όλ αυτά σημαίνουν ότι εσείς έχετε μερικές φορές επίγνωση της ύπαρξης τους, και μερικές όχι. 3Μια ξεχασμένη σκέψη γεννιέται ξανά σε σας όταν σας επιστρέφει η επίγνωση. 4Εν τούτοις δεν πέθανε όταν την ξεχάσατε. 5Ήταν πάντα εκεί, αλλά εσείς δεν είχατε επίγνωση της ύπαρξης της. 6Η Σκέψη που έχει ο Θεός για σας δεν επηρεάζεται καθόλου από την δική σας λησμοσύνη. 7Θα είναι πάντα ακριβώς όπως ήταν πριν τον χρόνο που την ξεχάσατε, και θα είναι ακριβώς η ίδια όταν θυμηθείτε. 8Και είναι η ίδια στο μεσοδιάστημα όταν ξεχάσατε.
8. Οι Σκέψεις του Θεού είναι πολύ πιο πέρα από κάθε αλλαγή, και λάμπουν παντοτινά. 2Δεν περιμένουν γέννηση. 3Περιμένουν υποδοχή και ενθύμηση. 4Η Σκέψη που έχει ο Θεός για σας είναι σαν άστρο, αμετάβλητο σ έναν αιώνιο ουρανό. 5Τόσο ψηλά στους Ουρανούς είναι τοποθετημένο ώστε εκείνοι που είναι έξω απ αυτούς δεν γνωρίζουν ότι είναι εκεί. 6Εν τούτοις ακίνητο και λευκό και αξιαγάπητο θα ακτινοβολεί διαμέσου της αιωνιότητας. 7Δεν υπήρξε καιρός που να μην ήταν εκείκαμιά στιγμή που το φως του να θάμπωσε ή να έγινε λιγότερο τέλειο.
9. Όποιος γνωρίζει τον Πατέρα γνωρίζει αυτό το φως, διότι Αυτός είναι ο αιώνιος ουρανός που το κρατά ασφαλές, για πάντα ανυψωμένο και με ασφάλεια αγκυροβολημένο. 2Η τέλεια αγνότητα του δεν εξαρτάται από το αν φαίνεται από την γη ή όχι. 3Ο ουρανός το αγκαλιάζει και το κρατά απαλά στην τέλεια θέση του, η οποία είναι τόσο μακριά από την γη όσο και η γη από τους Ουρανούς. 4Δεν είναι η απόσταση ούτε ο χρόνος που κρατά αυτό το άστρο αθέατο από τη γη. 5Αλλά αυτοί που αναζητούν είδωλο δεν μπορούν να ξέρουν ότι το άστρο είναι εκεί.
10. Πέρα απ όλα τα είδωλα βρίσκεται η σκέψη που έχει ο Θεός για σας. 2Τελείως ανεπηρέαστη από την αναστάτωση και τον τρόμο του κόσμου, τα όνειρα της γέννησης και του θανάτου που τα ονειρεύονται εδώ, τις μύριες μορφές που μπορεί να πάρει ο φόβος· εντελώς ανενόχλητη, η Σκέψη που έχει ο Θεός για σας παραμένει ακριβώς όπως ήταν πάντα. 3Περιβαλλόμενη από μια γαλήνη τόσο πλήρη που κανένας ήχος μάχης δεν πλησιάζει από μακριά, αναπαύεται σε βεβαιότητα και τέλεια ειρήνη. 4Εδώ βρίσκεται η μοναδική σας πραγματικότητα φυλαγμένη με ασφάλεια, εντελώς ανίδεη για όλο τον κόσμο που λατρεύει είδωλα, και δεν γνωρίζει τον Θεό. 5Σε πλήρη βεβαιότητα της αμεταβλητότητάς της και της ανάπαυσης της στον αιώνιο οίκο της, η Σκέψη που ο Θεός έχει για σας δεν εγκατέλειψε ποτέ το Νου του Δημιουργού της Τον Οποίον γνωρίζει, όπως κι ο Δημιουργός της γνωρίζει ότι αυτή είναι εκεί.
11. Πού θα μπορούσε να υπάρχει η Σκέψη που έχει ο Θεός για σας εκτός από εκεί που εσείς είστε; 2Είναι η πραγματικότητα σας ένα πράγμα ξέχωρο από σας, και σ έναν κόσμο για τον οποίο η πραγματικότητα σας δεν γνωρίζει τίποτα; 3Έξω από σας δεν υπάρχει αιώνιος ουρανός, αμετάβλητο αστέρι και πραγματικότητα. 4Ο νους του Υιού των Ουρανών βρίσκεται στους Ουρανούς, διότι εκεί ο Νους του Πατέρα και του Υιού συμμετείχε στην δημιουργία η οποία δεν μπορεί να έχει τέλος. 5Δεν έχετε δυο πραγματικότητες αλλά μία. 6Ούτε και μπορείτε να έχετε επίγνωση περισσότερης από μιας. 7Η πραγματικότητα σας είτε είναι ένα είδωλο είτε η Σκέψη που έχει ο Θεός για σας. 8Μην ξεχνάτε, λοιπόν, ότι τα είδωλα πρέπει να κρύψουν αυτό που είστε, όχι από τον Νου του Θεού, αλλά από τον δικό σας. 9Το άστρο ακόμα ακτινοβολεί, ο ουρανός δεν άλλαξε ποτέ. 10Αλλά εσείς, ο ιερός Υιός του Ίδιου του Θεού, είστε ανίδεος της πραγματικότητας σας.

Share