Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η ισχύς δεν μπορεί να εναντιωθεί. Διότι η εναντίωση θα την εξασθενούσε, και η εξασθενημένη ισχύς είναι μια αντίφαση ιδεών. Η αδύναμη ισχύς είναι χωρίς νόημα, και η ισχύς που χρησιμοποιείται για να εξασθενήσει επιχειρεί να περιορίσει. Κι ως εκ τούτου πρέπει να είναι περιορισμένη και ανίσχυρη, διότι αυτός είναι ο στόχος της. Η ισχύς είναι χωρίς αντιπαράθεση, για να είναι ο εαυτός της. Καμία αδυναμία δεν μπορεί να εισβάλλει πάνω της χωρίς να την αλλάξει σε κάτι που δεν είναι. Το να εξασθενείς είναι το να περιορίζεις, και να επιβάλλεις κάτι που είναι αντίθετο και που αντικρούει την έννοια στην οποία επιτίθεται. Και μ αυτό ενώνεται στην ιδέα ένα κάτι που την κάνει ακατανόητη. Ποιος μπορεί να καταλάβει μια διπλή έννοια, τέτοια όπως “ανίσχυρη ισχύς” ή “μισητή αγάπη”;
2. Έχετε αποφασίσει πως ο αδελφός σας είναι ένα σύμβολο για μια “μισητή αγάπη”, μια “ανίσχυρη δύναμη”, και πάνα απ όλα, ένας “ζωντανός θάνατος”. Κι έτσι δεν έχει νόημα για σας, διότι αντιπροσωπεύει κάτι το δίχως νόημα. Αντιπροσωπεύει μια διπλή σκέψη, όπου η μισή ακυρώνεται από την υπόλοιπη μισή. Εν τούτοις ακόμα κι αυτή γρήγορα αντικρούεται από την μισή που ακύρωσε, κι έτσι και οι δύο εξαφανίζονται. Και τώρα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Τα σύμβολα τα οποία δεν αντιπροσωπεύουν παρά ιδέες ανύπαρκτες πρέπει ν αντιπροσωπεύουν τον άδειο χώρο και το τίποτα. Εν τούτοις το τίποτα κι ο άδειος χώρος δεν μπορούν ν αποτελέσουν παρεμβολή. Αυτό που μπορεί να εμποδίσει την επίγνωση της πραγματικότητας είναι η πεποίθηση ότι υπάρχει κάτι εκεί.
3. Η εικόνα του αδελφού σας που βλέπετε δεν σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο να επιτεθείτε ή να αρνηθείτε- ν αγαπήσετε ή να μισήσετε, ή να προικίσετε με δύναμη ή να δείτε σαν ανίσχυρο. Η εικόνα έχει πλήρως ακυρωθεί, επειδή συμβόλιζε μια αντίφαση που ακύρωσε την σκέψη που αντιπροσωπεύει. Κι έτσι η εικόνα δεν έχει καμία αιτία. Ποιος μπορεί ν αντιληφθεί ένα αποτέλεσμα χωρίς αιτία; Τί άλλο μπορεί να είναι το αναίτιο εκτός από τίποτα; Η εικόνα του αδελφού σας που βλέπετε είναι εντελώς απούσα και δεν υπήρξε ποτέ. Αφήστε, λοιπόν, τον κενό χώρο που καταλαμβάνει ν αναγνωρισθεί ως άδειος, και τον χρόνο που αφιερώθηκε στην θέαση του να γίνει αντιληπτός σαν να ξοδεύτηκε αδρανώς, ένας χρόνος χωρίς απασχόληση.
4. Ένας άδειος χώρος που δεν βλέπεται ως γεμάτος, ένα αχρησιμοποίητο διάστημα χρόνου που δεν βλέπεται ως ξοδεμένο και πλήρως κατειλημμένο, γίνεται μια σιωπηλή πρόσκληση προς την αλήθεια να εισέλθει, και να νοιώσει σαν στο σπίτι της. Καμία προετοιμασία δεν μπορεί να γίνει που θα αύξανε την πραγματική γοητεία της πρόσκλησης. Διότι ό,τι αφήνετε ως κενό ο Θεός θα το γεμίσει, κι όπου υπάρχει Αυτός πρέπει να κατοικεί η αλήθεια. Μη εξασθενημένη ισχύς, χωρίς αντιθέσεις, είναι η δημιουργία. Γι αυτό δεν υπάρχουν σύμβολα. Τίποτα δεν δείχνει πέρα από την αλήθεια, διότι τί μπορεί ν αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από τα πάντα; Εν τούτοις η αληθινή εξουδετέρωση πρέπει να είναι ευγενική. Κι έτσι η πρώτη αντικατάσταση για την εικόνα σας είναι μια άλλη εικόνα ενός άλλου είδους.
5. Καθώς το τίποτα δεν μπορεί ν απεικονισθεί, έτσι δεν υπάρχει σύμβολο για την ολότητα. Η Πραγματικότητα είναι σε τελευταία ανάλυση γνωστή χωρίς μορφή, χωρίς απεικόνιση και αθέατη. Η συγχώρεση δεν είναι ακόμη μια δύναμη γνωστή ως πλήρως ελεύθερη ορίων. Εν τούτοις δεν θέτει περιορισμούς που εσείς επιλέξατε να επιβάλλετε. Η συγχώρεση είναι το μέσον με το οποίο η αλήθεια αντιπροσωπεύεται προσωρινά. Αφήνει το Άγιο Πνεύμα να κάνει δυνατή την ανταλλαγή εικόνων, μέχρι την εποχή που τα βοηθήματα δεν θα έχουν νόημα και η μάθηση θα έχει γίνει. Κανένα διδακτικό βοήθημα δεν έχει χρήση που να μπορεί να εκτείνεται πέρα από τον στόχο της μάθησης. Όταν ο στόχος της έχει εκπληρωθεί είναι χωρίς λειτουργία. Εν τούτοις εντός του διαστήματος της μάθησης έχει κάποια χρήση που τώρα την φοβάστε αλλά όμως θα αγαπήσετε.
6. Η εικόνα του αδελφού σας που σας δόθηκε για να κατέχει τον χώρο που τόσο πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος και κενός δεν θα χρειασθεί κανενός είδους υπεράσπιση. Διότι θα της δώσετε συντριπτική προτίμηση. Κι ούτε θα καθυστερήσετε έστω για μια στιγμή για να αποφασίσετε ότι είναι η μόνη που θέλετε. Δεν αντιπροσωπεύει διπλές έννοιες. Αν και δεν είναι παρά μόνο η μισή εικόνα και είναι ανολοκλήρωτη, εντός του εαυτού της είναι η ίδια. Το άλλο μισό εκείνου που αντιπροσωπεύει παραμένει άγνωστο αλλά δεν ακυρώνεται. Κι έτσι ο Θεός είναι ελεύθερος να κάνει ο Ίδιος το τελικό βήμα. Γι΄αυτό εσείς δεν χρειάζεσε ούτε εικόνες ούτε διδακτικά βοηθήματα. Κι αυτό που τελικά θα πάρει την θέση κάθε βοηθήματος μάθησης απλά θα είναι.
7. Η συγχώρεση εξαφανίζεται και τα σύμβολα ξεθωριάζουν και τίποτα από όσα είδαν ποτέ τα μάτια κι άκουσαν ποτέ τα αφτιά δεν παραμένει για να γίνει αντιληπτό. Μια Δύναμη πλήρως απεριόριστη έχει έρθει, όχι για να καταστρέψει, αλλά για να λάβει όσα της ανήκουν. Δεν υπάρχει επιλογή λειτουργίας πουθενά. Την επιλογή που φοβόσασταν μήπως χάσετε δεν την είχατε ποτέ. Εν τούτοις μόνο αυτή φαίνεται να εμποδίζει την απεριόριστη Δύναμη και τις απλές σκέψεις, πλήρεις και ευτυχισμένες, χωρίς εναντίωση. Δεν γνωρίζετε την ειρήνη της δύναμης που δεν αντιτίθεται σε τίποτα. Εν τούτοις κανένα άλλο είδος δεν μπορεί να υπάρξει. Καλωσορίστε την Δύναμη πέρα από την συγχώρεση και πέρα από τον κόσμο των συμβόλων και των περιορισμών. Αυτός απλά θα ήταν, κι έτσι Αυτός απλά είναι.

Share