Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όλες οι ιδιαίτερες σχέσεις έχουν την αμαρτία ως στόχο τους.2 Πρόκειται για παζάρεμα με την πραγματικότητα προς την οποία εμφανίζουν μια φαινομενική ενότητα.3 Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το παζάρεμα αποσκοπεί στο να βάλει όρια και μισείτε κάθε αδελφό με τον οποίο έχετε μία σχέση που σας περιορίζει.4 Ίσως προσπαθήσετε να συνεχίσετε την διαπραγμάτευση στο όνομα της “δικαιοσύνης” που μερικές φορές απαιτεί από σας να πληρώσετε, ενώ ίσως πιο συχνά απαιτείτε πληρωμή απ’τον άλλο.5 Έτσι μέσα σ΄αυτό το “κλίμα δικαιοσύνης” επιχειρείτε να απαλύνετε την ενοχή που πηγάζει από τον σκοπό της σχέσης όπως τον έχετε δεχτεί.6 Και γι’ αυτό το Άγιο Πνεύμα πρέπει να αλλάξει το σκοπό της έτσι που να την κάνει χρήσιμη σ΄Εκείνο και αβλαβή για σας.
2. Αν δεχθείτε αυτή την αλήθεια έχετε δεχθεί την ιδέα να κάνετε χώρο για την αλήθεια.2 Η πηγή της αμαρτίας χάνεται.3 Ίσως φαντάζεστε ό,τι εξακολουθείτε να βιώνετε τα αποτελέσματα της αλλά δεν είναι πλέον σκοπός σας και δεν τον επιθυμείτε πια.4 Κανείς δεν επιτρέπει την αλλαγή ενός σκοπού που επιθυμεί γιατί τίποτα δεν προστατεύεται και δεν διατηρείται με τόση φροντίδα όσο ένας στόχος που ο νους αποδέχεται.5 Αυτό το σκοπό θα ακολουθήσει ο νους άλλοτε με απροθυμία κι άλλοτε ευχάριστα αλλά πάντοτε με πίστη και με επιμονή που η πίστη φέρνει αναπόφευκτα.6 Η δύναμη της πίστης δεν αναγνωρίζεται ποτέ αν την χρησιμοποιήσετε για την αμαρτία.7 Αλλά είναι πάντοτε αναγνωρίσιμη αν την χρησιμοποιείτε για την αγάπη.
3. Γιατί σας φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι η πίστη μετακινεί βουνά;2 Αυτό είναι πράγματι ένα μικρό κατόρθωμα για μία τέτοια δύναμη.3 Γιατί η πίστη μπορεί να κρατήσει δέσμιο τον Υιό του Θεού όσο αυτός πιστεύει ότι είναι δέσμιος.4 Και όταν αποδεσμεύεται αυτό συμβαίνει επειδή δεν πιστεύει πλέον σ΄αυτά τα δεσμά αποσύροντας την πίστη του ότι μπορούν να τον κρατούν δέσμιο και τοποθετεί την πίστη του στην ελευθερία.5 Είναι αδύνατον να δείξουμε την ίδια πίστη σε δύο πράγματα αντίθετα.6 Η πίστη που δίνετε στην αμαρτία είναι πίστη που στερείτε από την αγιότητα.7 Και αυτό που προσφέρετε στην αγιότητα αποσύρεται από την αμαρτία.
4. Η πίστη, η πεποίθηση και η όραση είναι τα μέσα με τα οποία φθάνει κανείς το στόχο της αγιότητας.2 Μέσα απ’ αυτά το Άγιο Πνεύμα σας οδηγεί στον πραγματικό κόσμο και μακριά από κάθε ψευδαίσθηση όπου η πίστη σας επενδύθηκε.3 Αυτή είναι η κατεύθυνση Του η μόνη κατεύθυνση που βλέπει.4 Και όταν αναρωτιέστε σας υπενθυμίζει πως υπάρχει μόνο μία κατεύθυνση.5 Η πίστη, η πεποίθηση και η όρασή Του είναι στη διάθεσή σας.6 Και όταν τα αποδεχθείτε πλήρως θα εγκαταλείψετε τα δικά σας που δεν θα τα χρειάζεστε πια.7 Γιατί η πίστη, η πεποίθηση και η όραση έχουν αξία μόνο όταν φτάσετε στο στάδιο της βεβαιότητας.8 Στον ουρανό είναι άγνωστα.9 Όμως θα φτάσετε μέσα απ’ αυτά στον Ουρανό.
5. Είναι αδύνατον ο Υιός του Θεού να μην έχει πίστη αλλά μπορεί να επιλέξει προς τα πού θέλει να κατευθύνει την πίστη του.2 Η απιστία δεν είναι έλλειψη πίστης αλλά πίστη στο τίποτα.3 Η πίστη που δίνετε στις ψευδαισθήσεις δεν στερείται δύναμης αφού μέσα από αυτή ο Υιός του Θεού πιστεύει πως είναι ανίσχυρος.4 Έτσι έχει έλλειψη πίστης στον εαυτό του αλλά ισχυρή πίστη στις ψευδαισθήσεις σχετικά με τον εαυτό του.5 Γιατί την πίστη, την αντίληψη και τα πιστεύω τα φτιάξατε ως μέσα για να χάσετε την βεβαιότητά σας και να βρείτε την αμαρτία.6 Αυτή η παρανοϊκή κατεύθυνση ήταν επιλογή σας και μέσα απ’ την πίστη σας σ’ αυτή την επιλογή κατασκευάσατε αυτό που επιθυμούσατε.
6. Το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που σκοπό τους είχαν την αμαρτία και μέσα των οποίων την επιδιώκετε.2 Αλλά καθώς τα χρησιμοποιεί αυτά οδηγούν μακριά από την αμαρτία γιατί ο σκοπός Του βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.3 Βλέπει τα μέσα που χρησιμοποιείτε αλλά όχι το σκοπό για τον οποίο τα φτιάξατε.4 Το Άγιο Πνεύμα βλέπει την αξία τους σαν ένα μέσο να επιτύχει αυτό που βούλεται για σας και έτσι ποτέ δεν θα σας τα στερούσε.5 Φτιάξατε την αντίληψη έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε διακρίσεις ανάμεσα στους αδελφούς σας και να επιδιώκετε την αμαρτία μαζί τους.6 Το Άγιο Πνεύμα βλέπει την αντίληψη ως ένα μέσο να σας διδάξει ότι το να δείτε μία άγια σχέση είναι το μόνο που θέλετε να δείτε.7 Ύστερα θα πιστέψετε στην αγιότητα που θα θέλετε και θα πιστεύετε σ’ αυτή εξαιτίας της επιθυμίας σας.
7. Η πίστη και η πεποίθηση προσαρτώνται στην όραση, όπως όλα τα μέσα που κάποτε εξυπηρετούσαν την αμαρτία αλλά η κατεύθυνσή τους επαναπροσδιορίζεται προς την αγιότητα.2 Γιατί αυτό που θεωρείτε αμαρτία είναι περιορισμός και αυτόν που προσπαθείτε να περιορίσετε στο σώμα τον μισείτε επειδή τον φοβόσαστε.3 Μέσα στην άρνησή σας να τον συγχωρήσετε θα θέλατε να τον καταδικάσετε σε περιορισμό στο σώμα επειδή αρέσκεστε στα μέσα της αμαρτίας.4 Και έτσι το σώμα έχει την πίστη και τα πιστεύω σας.5 Η αγιότητα όμως ελευθερώνει τον αδελφό σας αφαιρώντας το μίσος με το να εξαλείψει το φόβο όχι σαν ένα σύμπτωμα αλλά σαν την πηγή του.
8. Εκείνοι που είναι πρόθυμοι να ελευθερώσουν τους αδελφούς τους από το σώμα δεν έχουν φόβο.2 Έχουν αποκηρύξει τα μέσα της αμαρτίας με το να επιλέξουν την εξάλειψη όλων των περιορισμών.3 Καθώς επιθυμούν να κοιτάζουν τους αδελφούς τους μέσα στην αγιότητα η δύναμη της πίστης τους βλέπει πέρα από το σώμα έτσι που να υποβοηθά την όραση και όχι να την εμποδίζει.4 Πρώτα όμως επέλεξαν να αναγνωρίσουν πόσο πολύ η πίστη τους είχε περιορίσει την κατανόηση τους για τον κόσμο επιθυμώντας να θέσουν την δύναμη του άλλου.5 Τα θαύματα που ακολουθούν αυτή την απόφαση γεννιούνται επίσης από την πίστη.6 Διότι σε όσους επιλέγουν να δουν πέρα από την αμαρτία τους δίνεται η όραση και οδηγούνται στην αγιότητα.
10. Εκείνοι που πιστεύουν στην αμαρτία πρέπει να πιστεύουν πως το Άγιο Πνεύμα επιζητά θυσία γιατί μ’ αυτό τον τρόπο νομίζουν πως επιτυγχάνεται ο σκοπός τους.2 Αδελφέ μου, το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι η θυσία δεν φέρνει τίποτα.3 Δεν κάνει παζάρια.4 Και αν ζητάτε να Το περιορίσετε θα Το μισήσετε επειδή φοβάστε.5 Το δώρο που σας έδωσε, μεγαλύτερο απ’ οτιδήποτε, στέκει απ’ αυτή την πλευρά του Ουρανού.6 Η στιγμή της αναγνώρισής του βρίσκεται εδώ, τώρα.7 Ενώστε την επίγνωσή σας με αυτό που έχει ήδη ενωθεί.8 Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την πίστη που δίνετε στον αδελφό σας.9 Γιατί το Άγιο Πνεύμα που αγαπά τον κόσμο τον βλέπει για σας, χωρίς ίχνος αμαρτίας πάνω του και μέσα στην αθωότητα που τον κάνει να φαίνεται τόσο όμορφος όσο κι ο Ουρανός.
11. Η πίστη σας στη θυσία έχει αποκτήσει μεγάλη δύναμη στα μάτια σας όμως δεν συνειδητοποιείτε πως εξαιτίας αυτής της πεποίθησης δεν μπορείτε να δείτε.2 Διότι η θυσία προέρχεται από ένα σώμα και μέσω ενός άλλου σώματος.3 Ο νους από μόνος του δεν μπορεί ούτε να τη ζητήσει ούτε να την λάβει όπως ούτε και το σώμα.4 Η πρόθεση βρίσκεται μέσα στο νου που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το σώμα για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της αμαρτίας στην οποία ο νους πιστεύει.5 Έτσι η ένωση του νου με το σώμα είναι μια αναπόφευκτη πεποίθηση για εκείνους που δίνουν αξία στην αμαρτία.6 Και έτσι η αμαρτία αποτελεί ένα μέσο για περιορισμό κι επομένως για μίσος.
12. Νομίζετε πως το Άγιο Πνεύμα ενδιαφέρεται γι’ αυτό;2 Δεν ασχολείται με αυτό από το οποίο έχει σκοπό να σας οδηγήσει μακριά του.3 Νομίζετε πως σας στερεί πράγματα για το καλό σας.4 Αλλά το “καλό” και η “στέρηση” είναι άκρα αντίθετα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ενωθούν.5 Είναι σαν να λέμε πως ο ήλιος και το φεγγάρι είναι το ίδιο επειδή τα βλέπουμε την νύχτα και τη μέρα και επομένως πρέπει να είναι το ίδιο.6 Όμως βλέποντας το ένα, αυτό είναι ένα σημάδι ότι το άλλο έχει εξαφανιστεί και δεν το βλέπετε.7 Και ούτε είναι δυνατόν αυτό που δίνει φως να είναι ενωμένο μ’ αυτό που βασίζεται στο σκοτάδι για να γίνει ορατό.8 Κι ούτε το ένα απαιτεί την θυσία του άλλου.9 Όμως το κάθε ένα τους εξαρτάται από την απουσία του άλλου.
13. Το σώμα φτιάχτηκε για να θυσιάζεται στην αμαρτία και επομένως μπορεί να το δει κανείς μέσα στο σκοτάδι.2 Όμως μέσα στο φως της όρασης μπορείτε να το κοιτάξετε διαφορετικά.3 Μπορείτε να έχετε πίστη σ’ αυτό ότι θα εξυπηρετήσει το σκοπό του Αγίου Πνεύματος και να του δώσετε τη δύναμη να γίνει μέσον που θα βοηθήσει τους τυφλούς να δουν.4 Αλλά καθώς θα βλέπουν θα αρχίσουν να βλέπουν πέρα απ’ αυτό, όπως και εσείς.5 Η πίστη και η πεποίθηση που δώσατε σ’ αυτό ανήκει σε κάτι πέρα από το σώμα.6 Μεταφέρατε την αντίληψη, τις πεποιθήσεις και την πίστη από τον νου στο σώμα.7 Αφήστε τα τώρα να επιστρέψουν πίσω σ’ αυτό που τα παρήγαγε και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να σωθεί από αυτό που κατασκεύασε.

Share