Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Συγχώρεση είναι η ανάμνηση μόνο των σκέψεων αγάπης που προσφέρατε στο παρελθόν και των σκέψεων αγάπης που λάβατε. 2Συγχώρεση είναι η επιλεκτική μνήμη, η οποία δεν εξαρτάται από την δική σας επιλογή. 3Διότι οι σκιώδεις φιγούρες που θα μπορούσατε να κάνετε αθάνατες είναι «εχθροί» της πραγματικότητας. 4Να είστε πρόθυμοι να συγχωρήσετε τον Υιό του Θεού για όσα δεν έχει κάνει. 5Οι σκιώδεις φιγούρες είναι οι μάρτυρες που επικαλείστε για να επιδείξετε ότι έκανε αυτά που δεν έχει κάνει. 6Επειδή τις επικαλείστε, θα είστε σε θέση να τις ακούσετε. 7Κι εσείς που τις συντηρείτε από δική σας επιλογή δεν καταλαβαίνετε πώς εισήλθαν στον νου σας και ποιός είναι ο σκοπός τους. 8Αντιπροσωπεύουν το κακό που πιστεύετε ότι έχει γίνει. 9Τις διατηρείτε μόνο για να ανταποδώσετε το κακό με κακό, ελπίζοντας ότι η μαρτυρία τους σας επιτρέπει να σκέφτεστε την ενοχή των άλλων χωρίς να βλάπτεται ο εαυτός σας. 10Μιλούν τόσο ξεκάθαρα για τον διαχωρισμό  ώστε όποιοσδήποτε δεν έχει εμμονή με την διατήρηση του διαχωρισμού δεν θα μπορούσε να τις ακούσει. 11Σας προσφέρουν τους «λόγους» για τους οποίους πρέπει να εισέλθετε σε ανόσιες συμμαχίες για να υποστηριχθούν οι στόχοι του εγώ και μετατρέψετε τις σχέσεις σας σε μάρτυρες της δύναμης του.
2.Είναι αυτές ακριβώς οι σκιώδεις φιγούρες που θα έκαναν άγιο το εγώ στα μάτια σας, και θα σας δίδασκαν πως ό,τι κάνετε για να το διασφαλίσετε είναι ειλικρινής αγάπη. 2Οι σκιώδεις φιγούρες πάντα μιλούν για εκδίκηση, και όλες οι σχέσεις στις οποίες εισχωρούν είναι απολύτως ανόσιες. 3Χωρίς εξαίρεση, αυτές οι σχέσεις έχουν ως σκοπό την άρνηση της αλήθειας για τον άλλο και για τον εαυτό σας. 4Να γιατί βλέπετε ό,τι δεν υπάρχει και γίνεστε αμφότεροι σκλάβοι της εκδίκησης. 5Και γιατί ό,τι σας θυμίζει τα περασμένα σας παράπονα σας έλκει, και φαίνεται πως είναι με το μέρος της αγάπης, άσχετα πόσο διαστρεβλωμένες είναι οι συσχετίσεις τις οποίες κάνετε. 6Και γιατί τελικά όλες αυτές οι σχέσεις γίνονται απόπειρες ένωσης μέσω του σώματος, διότι μόνο τα σώματα μπορείτε να δείτε σαν μέσα εκδίκησης. 7Το ότι τα σώματα έχουν κεντρικό ρόλο σε όλες τις ανόσιες σχέσεις είναι αποδεδειγμένο. 8Η ίδια η εμπειρία σας, σας το δίδαξε. 9Αλλά αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε είναι όλοι οι λόγοι που τείνουν να κάνουν ανόσια την σχέση. 10Διότι η ανοσιότητα επιδιώκει την αυτοενίσχυσή της, όπως ακριβώς και η αγιότητα, συγκεντρώνοντας πάνω της ό,τι αντιλαμβάνεται ως όμοιο.
3.Στην ανόσια σχέση, δεν είναι το σώμα του άλλου με το οποίο επιχειρείται η ένωση αλλά τα σώματα εκείνων που δεν είναι εκεί. 2Διότι ακόμα και το σώμα του άλλου μέσα στο οποίο τον περιορίζει ήδη η αντίληψη σας δεν είναι καν το επίκεντρο. 3Κάθε βήμα προς την κατασκευή, την συντήρηση και την διακοπή της ανόσιας σχέσης είναι κίνηση προς ακόμα μεγαλύτερη διάσπαση και αναλήθεια. 4Οι σκιώδεις φιγούρες εισέρχονται όλο και περισσότερο κι εκείνος ο οποίος τις αντιλαμβάνεται μειώνεται ως προς την αξία του.
4.Ο χρόνος, πράγματι, δεν είναι με το μέρος της ανόσιας σχέσης. 2Διότι ο χρόνος είναι σκληρός στα χέρια του εγώ, όσο ευγενικός είναι όταν χρησιμοποιείται για ήπια και ευγενική συμπεριφορά. 3Τότε, η έλξη της ανόσιας σχέσης αρχίζει να ξεθωριάζει και να αμφισβητείται σχεδόν αμέσως. 4Με το που δημιουργείται, εισχωρεί μέσα της η αμφιβολία, διότι ο σκοπός της ανόσιας σχέσης είναι αδύνατον να επιτευχθεί. 5Το «ιδανικό» της ανόσιας σχέσης είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει στην πραγματικότητα του άλλου να εισέλθει για να μη «χαλάσει» το όνειρο. 6Και όσο λιγότερα φέρνει στην σχέση η πραγματικότητα του άλλου, τόσο «καλύτερα». 7Έτσι, αυτή η προσπάθεια ένωσης γίνεται ένας τρόπος αποκλεισμού ακόμα κι εκείνου με τον οποίο επιζητείται η ένωση. 8Διότι η ανόσια σχέση σχηματίστηκε για να τον βγάλει απέξω, ώστε να μπορεί να γίνει η ένωση με τις φαντασιώσεις μια αδιατάραχτη «ευδαιμονία».
5.Πώς μπορεί το Αγιο Πνεύμα να φέρει τη δική Του ερμηνεία για το σώμα ως μέσον επικοινωνίας σε σχέσεις που ο μόνος στόχος τους είναι η απομάκρυνση από την πραγματικότητα; 2Μόνο η συγχώρεση Του επιτρέπει να το κάνει. 3Εάν όλα εκτός από τις σκέψεις αγάπης ξεχαστούν, τότε ό,τι μένει είναι αιώνιο. 4Και το μεταμορφωμένο παρελθόν γίνεται όπως το παρόν. 5Δεν μάχεται πια το παρελθόν με το τώρα. 6Αυτό επεκτείνει συνεχώς το παρόν αυξάνοντας την πραγματικότητα και την αξία του στην κατανόησή σας. 7Μέσα σε αυτές τις σκέψεις αγάπης, βρίσκεται η λάμψη της ομορφιάς που είναι κρυμμένη στην ασχήμια της ανόσιας σχέσης, στην οποία επικρατεί η ενθύμηση του μίσους. 8Ωστόσο, για να ζωντανέψουν οι σκέψεις αγάπης πρέπει να δοθεί η σχέση σ᾽ Εκείνον ο Οποίος της δίνει ζωή κι ομορφιά. 9Να γιατί Εξιλέωση εστιάζεται στο παρελθόν, το οποίο είναι η πηγή του διαχωρισμού, και εκεί στο παρελθόν πρέπει να αποδομηθεί ο διαχωρισμός. 10Διότι ο διαχωρισμός πρέπει να διορθωθεί εκεί ακριβώς όπου έγινε.
6.Το εγώ επιδιώκει να «λύσει» τα προβλήματα του, όχι στην πηγή τους αλλά εκεί όπου δεν έχουν δημιουργηθεί. 2Και έτσι η επιδίωξη του είναι η μη εξεύρεση λύσης. 3Το Άγιο Πνεύμα θέλει να προτείνει πλήρεις και τέλειες λύσεις και γι᾽ αυτό αναζητά και βρίσκει την πηγή των προβλημάτων, εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται, και εκεί την αποδομεί. 4Και με κάθε βήμα που κάνει το Άγιο Πνεύμα τόσο αποδομείται ο διαχωρισμός και η ενότητα έρχεται πλησιέστερα. 5Το Άγιο Πνεύμα δεν μπερδεύεται από οποιαδήποτε «αιτία» για διαχωρισμό. 6Το μόνο που αντιλαμβάνεται στον διαχωρισμό είναι ότι αυτός πρέπει να αποδομηθεί. 7Αφήστε Το να αποκαλύψει την κρυφή λάμψη ομορφιάς στις σχέσεις σας και να σας την δείξει. 8Η ομορφιά της θα σας έλξει τόσο ώστε δεν θα θελήσετε ποτέ πια να την χάσετε από τα μάτια σας. 9Επειδή θα την επιθυμείτε όλο και περισσότερο θα αυξηθεί η απροθυμία σας να την αφήσετε να παραμένει κρυμμένη για σας. 10Και θα μάθετε να αναζητάτε και να εδραιώνετε τις συνθήκες στις οποίες αυτή η ομορφιά μπορεί να είναι ορατή.
7.Και θα τα κάνετε με χαρά όλα αυτά, αν αφήσετε το Άγιο Πνεύμα να κρατήσει μπροστά σας τη λάμψη, για να φωτίσει τον δρόμο σας και να τον κάνει ξεκάθαρο. 2Ο Υιός του θεού είναι ένας. 3Με όποιον ο Θεός ενώθηκε σε ένα, το εγώ δεν μπορεί να τους χωρίσει. 4Η λάμψη της αγιότητας πρέπει να είναι ασφαλής, όσο κρυμμένη κι αν είναι, σε κάθε σχέση. 5Διότι ο Δημιουργός της μιας σχέσης δεν άφησε τίποτα χωρίς τον Εαυτό Του. 6Αυτή είναι η μόνη πλευρά της σχέσης που βλέπει το Άγιο Πνεύμα, διότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι αληθινό. 7Κάνατε τη σχέση μη αληθινή και συνεπώς ανόσια, με το να τη δείτε εκεί όπου δεν είναι και όπως δεν είναι. 8Δώστε το παρελθόν σ᾽ Εκείνον ο Οποίος μπορεί να αλλάξει τον νου σας σχετικά με αυτό. 9Αλλά πριν, βεβαιωθείτε ότι συνειδητοποιείτε πλήρως τι θεωρήσατε ότι αντιπροσωπεύει το παρελθόν και γιατί.
8.Το παρελθόν μετατρέπεται σε δικαιολογία για να κάνετε μια συνεχή, ανόσια συμμαχία με το εγώ το οποίο αντιμάχεται το παρόν. 2Διότι το παρόν είναιη συγχώρεση. 3Γι αυτό, οι σχέσεις που η ανόσια συμμαχία υπαγορεύει δεν γίνονται αντιληπτές ούτε βιώνονται ως τώρα. 4Έτσι, το πλαίσιο αναφοράς στο οποίο ψάχνει για νόημα το παρόν είναι μια ψευδαίσθησητου παρελθόντος, όπου παρακρατούνται όλα τα στοιχεία της ανόσιας σχέσης, και εγκαταλείπονται όλα τα υπόλοιπα. 5Και συνεπώς ό,τι εγκαταλείπεται, είναι όλη η αλήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει το παρελθόν στο παρόν, ως μάρτυρα της αλήθειας του. 6Ό,τι παρακρατείται δεν είναι παρά η μαρτυρία της πραγματικότητας του ονείρου.
9.Εξακολουθεί πάντα να εξαρτάται από σας να επιλέξετε να ενωθείτε με την αλήθεια ή την ψευδαίσθηση. 2Αλλά θυμηθείτε ότι το να επιλέξετε το ένα, σημαίνει να εγκαταλείψετε το άλλο. 3Αυτό που θα επιλέξετε θα σας προικίσει με ομορφιά κι αλήθεια, επειδή η επιλογή στηρίζεται στο τι εσείς αξιολογείτε ως σημαντικότερο, την λάμψη της ομορφιάς ή το πέπλο της ασχήμιας, τον αληθινό κόσμο ή τον κόσμο της ενοχής και του φόβου, την αλήθεια ή την ψευδαίσθηση, την ελευθερία ή την σκλαβιά όλα είναι το ίδιο. 4Διότι δεν μπορείτε ποτέ να επιλέγετε παρά μόνο ανάμεσα στον Θεό και το εγώ. 5Τα συστήματα σκέψης είναι ή αληθινά ή ψεύτικα και όλα τα παρεπόμενα τους προέρχονταν απλά από αυτό. 6Μόνο οι Σκέψεις του Θεού είναι αληθινές. 7Και ό,τι έρχεται ως επακόλουθο τους, όσο και η άγια Πηγή από την οποία προήλθαν, είναι αληθινό.
10.Άγιε αδελφέ μου, θα ήθελα να εισχωρήσω σε όλες τις σχέσεις σου, και να βρεθώ ανάμεσα σ εσένα και στις φαντασιώσεις σου. 2Επίτρεψε η σχέση μου μαζί σου να είναι αληθινή για σένα και άσε με να φέρω αλήθεια στην αντίληψή σου για τους αδελφούς σου. 3Δεν δημιουργήθηκαν για να σου επιτρέψουν να πληγώσεις τον εαυτό σου, μέσω αυτών. 4Δημιουργήθηκαν για να δημιουργούν μαζί σου. 5Αυτή την αλήθεια θα ήθελα να παρεμβάλλω ανάμεσα σ᾽ εσένα και στον στόχο της τρέλας σου. 6Μην αποχωρίζεσαι από μένα και μην αφήσεις τον άγιο σκοπό της Επανόρθωσης να χαθεί μέσα σε όνειρα εκδίκησης. 7Οι σχέσεις στις οποίες ευνοούνται τέτοια όνειρα, έχουν αποκλείσει εμένα. 8Άφησέ με να εισέλθω στο Όνομα του Θεού και να φέρω ειρήνη σε σένα που μπορείς να προσφέρεις ειρήνη σε μένα.

Share