Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ας μην είμαστε σήμερα ούτε υπερόπτες ούτε ψευτοταπεινοί. 2Έχουμε προχωρήσει πέρα από αυτές τις ανοησίες. 3Δεν μπορούμε να κρίνουμε τον εαυτό μας, ούτε και χρειάζεται να κάνουμε κάτι τέτοιο. 4Αυτά είναι  μόνο απόπειρες να καθυστερήσουμε την απόφαση μας και να αναβάλλουμε την αποδοχή της λειτουργίας μας. 5Το καθήκον μας δεν είναι να κρίνουμε την αξία μας, ούτε και μπορούμε να γνωρίσουμε ποιος ρόλος είναι ο καλύτερος για μας ή τι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο που δεν μπορούμε να το δούμε ολόκληρο. 6Ο ρόλος μας καθορίζεται στον Ουρανό, όχι στην κόλαση.7Και ό,τι πιστεύουμε ότι είναι η δύναμή μας είναι συχνά υπεροψία.
2. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος που σού έχει δοθεί, επιλέχθηκε από την Φωνή για τον Θεό, η λειτουργία της Οποίας είναι να μιλά και για σένα επίσης.2Διότι το Άγιο Πνεύμα βλέπει τα προτερήματα σου ακριβώς όπως είναι και αντιλαμβάνεται εξίσου καλά πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο, για ποιόν σκοπό, για ποιον και πότε. Αυτό επιλέγει και αποδέχεται τον ρόλο σου για σένα. 3Αυτό δεν εργάζεται χωρίς την δική σου συγκατάθεση. 4Αλλά ούτε και τρέφει αυταπάτες για το ποιος είσαι και ακούει μόνο την Φωνή Του, μέσα σου.
3. Είναι μέσω της ικανότητας Του να ακούει μία Φωνή η Οποία είναι η Δική Του, που καταφέρνεις να αντιληφθείς επιτέλους ότι υπάρχει μια Φωνή μέσα σου. 2Και αυτή η μία Φωνή καθορίζει την λειτουργία σου και σού την μεταδίδει, δίνοντας σου την δύναμη να την καταλαβαίνεις, να κάνεις ό,τι υπαγορεύει και να πετυχαίνεις στο καθετί που κάνεις και το οποίο σχετίζεται με αυτήν. 3Ο Θεός έχει ενωθεί με τον Υιό Του σε αυτό το έργο κι έτσι ο Υιός Του γίνεται ο αγγελιαφόρος της ενότητας με Αυτόν.
4. Είναι αυτή η ένωση του Πατέρα και τού Υιού μέσω της Φωνής για τον Θεό, που ξεχωρίζει την σωτηρία από τον κόσμο.2Είναι αυτή η Φωνή που μιλά για νόμους που ο κόσμος δεν υπακούει, η Οποία υπόσχεται την σωτηρία από όλες τις αμαρτίες και την κατάργηση της ενοχής στο νου που ο Θεός δημιούργησε αναμάρτητο. 3Τώρα αυτός ο νους αρχίζει να αντιλαμβάνεται και πάλι Ποιος τον δημιούργησε και την διαρκή ένωση του με Αυτόν. 4Ετσι και ο Εαυτός του είναι η μόνη πραγματικότητα στην Οποία το θέλημα του και τού Θεού είναι ενωμένα.
5. Ένας αγγελιαφόρος δεν είναι αυτός που γράφει το μήνυμα που διανέμει. 2Ούτε και αμφισβητεί το δικαίωμα αυτού που το γράφει, ούτε και ερωτά γιατί έχει διαλέξει εκείνους που θα λάβουν το μήνυμα που φέρνει. 3Είναι αρκετό για τον αγγελιαφόρο να αποδεχτεί το μήνυμα, να το δώσει σε αυτούς για τους οποίους έχει προοριστεί και να εκπληρώσει τον ρόλο του στην διανομή του. 4Αν αποφασίζει ο ίδιος τι πρέπει να λένε τα μηνύματα, ή ποιος είναι ο σκοπός τους ή πού πρέπει να δοθούν, δεν εκτελεί το καθήκον του ως αγγελιαφόρος του Λόγου.
6. Υπάρχει μια βασική διαφορά στον ρόλο των αγγελιαφόρων του Ουρανού, η οποία τους ξεχωρίζει από τους αγγελιαφόρους που διορίζει ο κόσμος. 2Τα μηνύματα που διανέμουν προορίζονται πρώτα για αυτούς. 3Και μόνο στον βαθμό που μπορούν να τα δεχτούν οι ίδιοι είναι ικανοί να τα πάνε πιο πέρα και να τα δώσουν παντού όπου προορίζονται. 4Όμοια με τους αγγελιαφόρους της γης, οι αγγελιαφόροι του Θεού δεν έγραψαν οι ίδιοι τα μηνύματα που φέρνουν, ωστόσο, οι αγγελιαφόροι του Θεού γίνονται οι πρώτοι αληθινοί παραλήπτες αυτών των μηνυμάτων, λαμβάνοντας για να προετοιμαστούν να δώσουν.
7. Ένας γήινος αγγελιαφόρος εκπληρώνει τον ρόλο του παραδίδοντας όλα τα μηνύματα του. 2Οι αγγελιαφόροι του Θεού εκπληρώνουν το καθήκον τους καθώς δέχονται τα μηνύματα για τον εαυτό τους και δείχνουν ότι τα καταλαβαίνουν καθώς τα παραδίδουν. 3Δεν επιλέγουν κανέναν ρόλο που δεν τους έχει δοθεί από την εξουσία Του. 4Και έτσι ωφελούνται από κάθε μήνυμα που παραδίνουν.
8. Είσαι πρόθυμος να λάβεις τα μηνύματα του Θεού; 2Διότι έτσι γίνεσαι αγγελιαφόρος Του. 3Εχεις διοριστεί τώρα. 4Κι ωστόσο περιμένεις και δεν δίνεις τα μηνύματα που έχεις λάβει. 5Και έτσι δεν ξέρεις ότι είναι δικά σου και δεν τα αναγνωρίζεις. 6Κανένας δεν μπορεί να λάβει και να καταλάβει ότι έχει λάβει, μέχρι να αρχίσει να δίνει. 7Διότι στο δόσιμο έγκειται η αποδοχή αυτού που έχει λάβει.
9. Εσύ που είσαι τώρα ο αγγελιαφόρος του Θεού, λάβε τα μηνύματα Του. 2Επειδή αυτό αποτελεί μέρος του ρόλου που σού έχει ανατεθεί.3Ό Θεός δεν έχει παραλείψει να σού προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι και αυτό που σού έχει προσφέρει έχει γίνει αποδεκτό. 4Ωστόσο, ένα άλλο μέρος του έργου, που σου έχει ανατεθεί, πρέπει ακόμα να επιτευχθεί. 5Το Άγιο Πνεύμα που έχει λάβει για σένα τα μηνύματα του Θεού, θα ήθελε να τα λάβεις και εσύ επίσης. 6Επειδή έτσι ταυτίζεσαι με Αυτό και ζητάς ό,τι είναι δικό σου.
10. Αυτή είναι η ένωση που επιχειρούμε να αναγνωρίσουμε σήμερα. 2Δεν θα επιδιώξουμε να κρατήσουμε το νου μας μακριά από το Άγιο Πνεύμα το Οποίο μιλά για μας, γιατί δεν είναι παρά η φωνή μας που ακούμε καθώς στρέφουμε την προσοχή μας σε Αυτό. 3Αυτό μόνο Του μπορεί να μιλήσει σε μας και για μας, ενώνοντας σε μια Φωνή την λήψη και την προσφορά του Λόγου του Θεού,   την προσφορά  και την λήψη του Θελήματος Του.
11. Εξασκούμεθα δίνοντάς Του ό,τι θα ήθελε από μας, ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τα δώρα που μας δίνει. 2Αυτό χρειάζεται την φωνή μας, ώστε να μπορεί να μιλά μέσα από μας. 3Χρειάζεται τα χέρια μας, για να κρατούν τα μηνύματα Του και να τα δίνουν σε εκείνους που έχει ορίσει. 4Χρειάζεται τα πόδια μας για να μας φέρει εκεί που θέλει, ώστε εκείνοι που περιμένουν στην δυστυχία να μπορέσουν επιτέλους να ελευθερωθούν. 5Και χρειάζεται το θέλημα μας ενωμένο με το Δικό Του, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε οι αληθινοί παραλήπτες των δώρων που δίνει.
12. Ας μάθουμε μόνο αυτό το μάθημα για σήμερα: δεν θα αναγνωρίσουμε ό,τι λαμβάνουμε μέχρι να το δώσουμε. 2Το έχεις ακούσει αυτό να λέγεται εκατό φορές, με εκατό διαφορετικούς τρόπους και παρ᾽ όλα αυτά δεν το πιστεύεις ακόμα. 3Να είσαι σίγουρος για αυτό όμως: μέχρι να το πιστέψεις, θα λάβεις χίλια θαύματα και μετά θα λάβεις χίλια ακόμα αλλά δεν θα γνωρίζεις ότι ο ίδιος ο Θεός δεν έχει αφήσει κανένα δώρο που να μην σου έχει ήδη δώσει, ούτε έχει αρνηθεί έστω και την παραμικρή ευλογία για τον Υιό Του. 4Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για σένα, μέχρι να ταυτιστείς με Αυτόν και με τους Δικούς Του;
13. Το μάθημα μας, λοιπόν, για σήμερα είναι:

2Είμαι ένας από τους διακόνους του Θεού και είμαι ευγνώμων, που ξέρω τον τρόπο με τον οποίο να αναγνωρίσω ότι είμαι ελεύθερος.

14. Ο κόσμος εξαφανίζεται σιγά σιγά, καθώς φωτίζουμε το νου μας και συνειδητοποιούμε ότι αυτά τα άγια λόγια είναι αληθινά. 2Είναι το μήνυμα που μας στέλνεται σήμερα από τον Δημιουργό μας. 3Τώρα δείχνουμε πώς αυτό το μήνυμα έχει αλλάξει την γνώμη μας για τον εαυτό μας και για το ποια είναι η λειτουργία μας. 4Διότι καθώς δείχνουμε ότι δεν δεχόμαστε καμιά θέληση που δεν μοιραζόμαστε, τα πολλά δώρα του Δημιουργού μας θα μας γίνουν ορατά  και θα πηδήξουν στα χέρια μας και θα αναγνωρίσουμε τι έχουμε λάβει.

Share