Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτή είναι η διακήρυξη της απελευθέρωσης σου από τα δεσμά του κόσμου. 2Και με αυτήν όλος ο κόσμος απελευθερώνεται επίσης. 3Δεν βλέπεις τι έχεις κάνει με το να δώσεις στον κόσμο το ρόλο του δεσμοφύλακα του Υιού του Θεού. 4Τι άλλο θα μπορούσε να είναι παρά διεφθαρμένος και φοβισμένος, τρομαγμένος από τις σκιές, βάναυσος και άγριος, στερούμενος κάθε λογικής, τυφλός και τρελός από το μίσος;
2.Τι έχεις κάνει, που αυτός πρέπει να είναι ο κόσμος σου; 2Τι έχεις κάνει, που αυτό είναι το τι βλέπεις; 3Απαρνήσου τον ίδιο σου τον Εαυτό και αυτό είναι ό,τι παραμένει. 4Κοιτάζεις το χάος και διακηρύσσεις ότι είναι ο εαυτός σου. 5Δεν υπάρχει θέα που να μη σου το επιβεβαιώνει αυτό. 6Δεν υπάρχει ήχος που να μη μαρτυρεί την αδυναμία μέσα σου και γύρω σου, δεν υπάρχει αναπνοή που παίρνεις, που να φαίνεται να σε φέρνει κοντά στο θάνατο, δεν υπάρχει ελπίδα που έχεις που δεν θα διαλυθεί στα δάκρυα.
3.Απαρνήσου τον ίδιο σου τον εαυτό και δε θα διαφύγεις από την τρέλα που προκάλεσε αυτή την παράξενη και αφύσικη σκέψη — φάντασμα που εμπαίζει τη δημιουργία και κοροϊδεύει το Θεό. 2Απαρνήσου τον ίδιο σου τον Εαυτό και θα επιτεθείς στο σύμπαν μόνος σου, χωρίς ένα φίλο, ένας μικροσκοπικός κόκκος σκόνης εναντίον των λεγεώνων των εχθρών σου. 3Απαρνήσου τον ίδιο σου τον Εαυτό και θα δεις το κακό, την αμαρτία και το θάνατο και θα παρατηρήσεις την απόγνωση να αρπάζει από τα χέρια σου κάθε ίχνος ελπίδας, χωρίς να σου αφήνει τίποτα παρά μόνο την επιθυμία να πεθάνεις.
4.Κι ωστόσο, τι άλλο μπορεί να είναι αυτό εκτός από ένα παιχνίδι που παίζεις και στο οποίο η ταυτότητα σου μπορεί να διαψευστεί; 2Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. Είναι ανοησία να πιστεύεις ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. 4Με αυτή τη σκέψη μόνο απελευθερώ­νονται όλοι. 5Με αυτή μόνο την αλήθεια όλες οι ψευδαισθήσεις φεύγουν. 6Σε αυτή μόνο την πραγματικότητα η αθωότητα διακηρύσσεται για πάντα σαν μέρος του κάθε πράγματος, ο κεντρικός πυρήνας της ύπαρξης του και η εγγύηση της αθανασίας του.
5. Άφησε όμως τη σημερινή ιδέα να βρει μια θέση μεταξύ των σκέψεων σου και θα έχεις ανυψωθεί πολύ πιο πάνω από τον κόσμο και όλες τις εγκόσμιες σκέψεις που τον κρατούν φυλακισμένο. 2Και από αυτό το μέρος της ασφάλειας και της ελευθερίας θα επιστρέψεις και θα τον απελευθερώσεις. 3Γιατί αυτός που μπορεί να δεχτεί τον αληθινό Εαυτό του έχει αληθινά σωθεί. 4Και η σωτηρία του είναι το δώρο που δίνει στον καθένα, σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης για Αυτόν που έδειξε το δρόμο προς την ευτυχία, το δρόμο που άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο.
6. Μια άγια σκέψη όπως αυτή και θα είσαι ελεύθερος: είσαι ο άγιος Υιός του Ίδιου του Θεού. 2Και με αυτή την άγια σκέψη μαθαίνεις επίσης ότι έχεις ελευθερώσει τον κόσμο. 3Δεν έχεις ανάγκη να χρησιμοποιήσεις τον κόσμο απάνθρωπα και μετά να αντιληφθείς αυτή την άγρια ανάγκη μέσα σε αυτόν. 4Τον απελευθερώνεις από τη φυλάκιση που του έχεις επιβάλει. 5Δεν θα δεις μια ρημαγμένη εικόνα του εαυτού σου να βαδίζει στον κόσμο τρομαγμένη, με τον κόσμο να σπαρταρά με αγωνία επειδή οι φόβοι σου έχουν αφήσει το σημάδι του θανάτου πάνω στην καρδιά του.
7. Να είσαι χαρούμενος σήμερα για το πόσο εύκολα εξουδετερώνεται η κόλαση. 2Το μόνο που χρειάζεται να πεις στον εαυτό σου είναι το εξής:
3Είμαι ο άγιος Υιός του Ίδιου του Θεού. 4Δεν μπορεί να υποφέρω, δεν μπορεί να πονώ, δεν μπορεί να χάσω τίποτα, ούτε να μην κάνω όλα αυτά που ζητά η σωτηρία.
5Και με αυτήν τη σκέψη το καθετί που κοιτάζεις μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά.
8. Ένα θαύμα έχει φωτίσει όλα τα σκοτεινά και αρχαία σπήλαια, όπου οι τελετουργίες του θανάτου αντηχούσαν από τότε που άρχισε ο χρόνος. 2Γιατί ο χρόνος έχει χάσει την εξουσία του πάνω στον κόσμο. 3Ο Υιός του Θεού έχει έρθει με δόξα για να λυτρώσει τους χαμένους, να σώσει τους ανήμπορους και να δώσει στον κόσμο το δώρο της συγχώρεσης του. 4Ποιος θα μπορούσε να δει τον κόσμο σαν σκοτεινό και αμαρτωλό, όταν ο Υιός του Θεού έχει έρθει ξανά, επιτέλους, για να τον απελευθερώσει;
9. Εσύ που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου σαν αδύναμο κι ασθενικό, με μάταιες ελπίδες και ρημαγμένα όνειρα, γεννημένος μόνο και μόνο για να πεθάνεις, να κλάψεις και να πονέσεις, άκουσε το εξής: σου έχει δοθεί όλη η δύναμη στη γη και στον Ουρανό. 2Δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορείς να κάνεις. 3Παίζεις το παιχνίδι του θανάτου και της αδυναμίας, οικτρά δεμένος με το θάνατο σ’έναν κόσμο που δεν σου δείχνει ευσπλαχνία. 4Οταν όμως του δώσεις ευσπλαχνία, η ευσπλαχνία του θα λάμψει πάνω σου
10. Άφησε λοιπόν τον Υιό του Θεού να ξυπνήσει από τον ύπνο του ανοίγοντας τα άγια μάτια του, να επιστρέψει και πάλι για να ευλογήσει τον κόσμο που έπλασε. 2Από ένα λάθος άρχισε ο κόσμος αλλά θα τελειώσει με το καθρέπτισμα της αγιοσύνης του Υιού. 3Και ο Υιός δεν θα κοιμάται πια, ούτε θα ονειρεύεται το θάνατο. 4Ενώσου λοιπόν μ᾽εμένα σήμερα. 5Η δόξα σου είναι το φως που σώζει τον κόσμο. 6Μην αρνείσαι πλέον τη σωτηρία. 7Κοίταξε τον κόσμο γύρω σου και δες τη δυστυχία εκεί. 8Δεν είναι πρόθυμη η καρδιά σου να φέρει ανάπαυση στους κουρασμένους αδελφούς σου;
11. Περιμένουν τη δική σου απελευθέρωση. Παραμέ­νουν αλυσοδεμένοι ώσπου να ελευθερωθείς. 3Δεν μπορούν να δουν την ευσπλαχνία του κόσμου μέχρι να την βρεις εσύ στον εαυτό σου. 4Πονούν μέχρι που να αρνηθείς εσύ την εξουσία του πόνου πάνω σου. 5Πεθαίνουν μέχρι που να δεχτείς εσύ τη δική σου αιώνια ζωή. 6Είσαι ο άγιος Υιός του Ίδιου του Θεού. 7Να το θυμάσαι αυτό και όλος ο κόσμος θα είναι ελεύθερος. 8Να το θυμάσαι αυτό και η γη και ο Ουρανός θα είναι ένα.

Share