Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτή είναι η διακήρυξη της απελευθέρωσης σου από τα δεσμά του κόσμου. 2Και με αυτήν όλος ο κόσμος απελευθερώνεται επίσης. 3Δεν βλέπεις τι έχεις κάνει δίνοντας στον κόσμο τον ρόλο του δεσμοφύλακα του Υιού του Θεού. 4Τι άλλο θα μπορούσε να είναι παρά διεφθαρμένος και φοβισμένος, τρομαγμένος από τις σκιές, βάναυσος και άγριος, στερούμενος κάθε λογικής, τυφλός και τρελός από το μίσος;

2.Τι έχεις κάνει, που αυτός πρέπει να είναι ο κόσμος σου; 2Τι έχεις κάνει, που αυτό είναι που βλέπεις; 3Αρνήσου την ίδια σου την Ταυτότητα και αυτό είναι ό,τι παραμένει. 4Κοιτάζεις το χάος και διακηρύσσεις ότι είναι ο εαυτός σου. 5Δεν υπάρχει θέα που να μην σου το επιβεβαιώνει αυτό. 6Δεν υπάρχει ήχος που να μην μαρτυρά την αδυναμία μέσα σου και γύρω σου, δεν υπάρχει αναπνοή που παίρνεις, που να μην φαίνεται να σε φέρνει πιο κοντά στον θάνατο, δεν υπάρχει ελπίδα που έχεις που δεν θα διαλυθεί στα δάκρυα.

3.Αρνήσου την ίδια σου την Ταυτότητα και δεν θα διαφύγεις από την τρέλα που προκάλεσε αυτή την παράξενη, αφύσικη σαν φάντασμα σκέψη που εμπαίζει την δημιουργία και κοροϊδεύει τον Θεό. 2Αρνήσου την ίδια σου την Ταυτότητα και θα επιτεθείς στο σύμπαν μόνος σου, χωρίς έναν φίλο, ένας μικροσκοπικός κόκκος σκόνης εναντίον των λεγεώνων των εχθρών σου. 3Αρνήσου τον ίδιο σου τον Εαυτό και θα δεις το κακό, την αμαρτία και τον θάνατο και θα παρατηρήσεις την απόγνωση να αρπάζει από τα χέρια σου κάθε ίχνος ελπίδας, χωρίς να σου αφήνει τίποτα παρά μόνο την επιθυμία να πεθάνεις.

4.Κι ωστόσο, τι άλλο μπορεί να είναι αυτό εκτός από ένα παιχνίδι που παίζεις και στο οποίο αρνείσαι την Ταυτότητα σου; 2Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 3Είναι ανοησία να πιστεύεις ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. 4Με αυτή μόνον την σκέψη όλοι απελευθερώ­νονται. 5Με αυτήν μόνον την αλήθεια όλες οι ψευδαισθήσεις φεύγουν. 6Σε αυτή μόνο την πραγματικότητα  διακηρύσσεται η αιώνια  αθωότητα των πάντων, ο κεντρικός πυρήνας της ύπαρξης τους και η εγγύηση της αθανασίας τους.

5. Άφησε όμως την σημερινή ιδέα να βρει μια θέση μεταξύ των σκέψεων σου και θα έχεις ανυψωθεί πολύ πιο πάνω από τον κόσμο και όλες τις εγκόσμιες σκέψεις που τον κρατούν φυλακισμένο. 2Και από αυτό το μέρος της ασφάλειας και της ελευθερίας θα επιστρέψεις και θα τον απελευθερώσεις. 3Διότι αυτός που μπορεί να δεχτεί την αληθινή του Ταυτότητα του έχει αληθινά σωθεί. 4Και η σωτηρία του είναι το δώρο που δίνει στον καθένα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για Αυτόν που έδειξε τον δρόμο προς την ευτυχία, τον δρόμο που άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο.

6. Μια άγια σκέψη όπως αυτή και θα είσαι ελεύθερος: είσαι ο άγιος Υιός του Ίδιου του Θεού. 2Και με αυτήν την άγια σκέψη μαθαίνεις επίσης ότι έχεις ελευθερώσει τον κόσμο. 3Δεν έχεις ανάγκη να χρησιμοποιήσεις τον κόσμο βάναυσα και μετά να αντιληφθείς αυτή την ίδια άγρια ανάγκη μέσα σε αυτόν. 4Τον απελευθερώνεις από την φυλάκιση που του έχεις επιβάλει. 5Δεν θα δεις μια ρημαγμένη εικόνα του εαυτού σου να βαδίζει στον κόσμο τρομαγμένη, με τον κόσμο να σπαρταρά με αγωνία επειδή οι φόβοι σου έχουν αφήσει το σημάδι του θανάτου πάνω στην καρδιά του.

7. Να είσαι χαρούμενος σήμερα για το πόσο εύκολα εξουδετερώνεται η κόλαση. 2Το μόνο που χρειάζεται να πεις στον εαυτό σου είναι το εξής:

3Είμαι ο άγιος Υιός του Ίδιου του Θεού. 4Δεν μπορώ να υποφέρω, δεν μπορώ να πονώ, δεν μπορώ να χάσω τίποτα, ούτε να αποτύχω να κάνω όλα αυτά που ζητά η σωτηρία.

5Και με αυτήν τη σκέψη το καθετί που κοιτάζεις μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά.

8. Ένα θαύμα έχει φωτίσει όλα τα σκοτεινά και αρχαία σπήλαια, όπου οι τελετουργίες του θανάτου αντηχούσαν από τότε που άρχισε ο χρόνος. 2Διότι ο χρόνος έχει χάσει την εξουσία του πάνω στον κόσμο. 3Ο Υιός του Θεού έχει έρθει δοξαστικά για να λυτρώσει τους χαμένους, να σώσει τους ανήμπορους και να δώσει στον κόσμο το δώρο της συγχώρεσης του. 4Ποιος θα μπορούσε να δει τον κόσμο σκοτεινό και αμαρτωλό, όταν ο Υιός του Θεού έχει έρθει ξανά, επιτέλους, για να τον απελευθερώσει;

9. Εσύ που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου αδύναμο κι ασθενικό, με μάταιες ελπίδες και ρημαγμένα όνειρα, γεννημένο μόνο για να πεθάνει, για να κλάψει και να πονέσει, άκου το εξής: σου έχει δοθεί όλη η δύναμη στην γη και στον Ουρανό. 2Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να κάνεις. 3Παίζεις το παιχνίδι του θανάτου και της αδυναμίας, οικτρά δεμένος με τον θάνατο σ’ έναν κόσμο που δεν σου δείχνει ευσπλαχνία. 4Οταν όμως του δώσεις ευσπλαχνία, η ευσπλαχνία του θα λάμψει επάνω σου.

10. Άφησε, λοιπόν, τον Υιό του Θεού να ξυπνήσει από τον ύπνο του, ανοίγοντας τα άγια μάτια του, να επιστρέψει και πάλι για να ευλογήσει τον κόσμο που έπλασε. 2Από ένα λάθος άρχισε ο κόσμος αλλά θα τελειώσει με το καθρέπτισμα της αγιοσύνης του Υιού. 3Και ο Υιός δεν θα κοιμάται πια, ούτε θα ονειρεύεται τον θάνατο. 4Ενώσου λοιπόν με εμένα σήμερα. 5Η δόξα σου είναι το φως που σώζει τον κόσμο. 6Μην καθυστερείς πια την σωτηρία. 7Κοίτα τον κόσμο γύρω σου και δες την δυστυχία εκεί. 8Δεν είναι πρόθυμη η καρδιά σου να φέρει ανάπαυση στους κουρασμένους αδελφούς σου;

11. Περιμένουν την δική σου απελευθέρωση. 2Παραμέ­νουν αλυσοδεμένοι ώσπου εσύ να ελευθερωθείς. 3Δεν μπορούν να δουν την ευσπλαχνία του κόσμου μέχρι να την βρεις εσύ στον εαυτό σου. 4Πονούν μέχρι που να αρνηθείς εσύ την εξουσία του πόνου επάνω σου. 5Πεθαίνουν μέχρι που να δεχτείς εσύ την δική σου αιώνια ζωή. 6Είσαι ο άγιος Υιός του Ίδιου του Θεού. 7Να το θυμάσαι αυτό και όλος ο κόσμος θα είναι ελεύθερος. 8Να το θυμάσαι αυτό και η γη και ο Ουρανός θα είναι ένα.

Share