Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτή μονάχα η σκέψη, αν διατηρείτο σταθερά στο νου, θα έσωζε τον κόσμο. 2Από καιρού εις καιρόν θα την επαναλαμβάνουμε, καθώς φτάνουμε σε νέα στάδια στη μάθηση μας.3Θα έχει πολύ μεγαλύτερο νόημα για σένα καθώς προχωρείς. 4Αυτά τα λόγια είναι ιερά, γιατί είναι τα λόγια που ο Θεός έδωσε ως απάντηση στον κόσμο που έπλασες. 5Με αυτά ο κόσμος εξαφανίζεται και όλα τα πράγματα που βλέπονται μέσα στη συννεφιασμένη καταχνιά και στις νεφελώδεις ψευδαισθήσεις  χάνονται καθώς λέει κάποιος αυτά τα λόγια. 6Επειδή προέρχονται από το Θεό.
2. Αυτός είναι ο Λόγος με τον οποίο ο Υιός έγινε η ευτυχία του Πατέρα Του, η Αγάπη Του και η πληρότητά Του. 2Εδώ διακηρύσσεται η δημιουργία και τιμάται όπως είναι. 3Δεν υπάρχει κανένα όνειρο που αυτά τα λόγια δε θα εξαφανίσουν, καμιά σκέψη αμαρτίας και καμιά ψευδαίσθηση μέσα στο όνειρο που δεν θα διαλυθούν μπροστά στην δύναμή τους. 4Είναι η σάλπιγγα της αφύπνισης που αντηχεί σε όλο τον κόσμο. 5Οι νεκροί ξυπνούν για να απαντήσουν στο κάλεσμα της. 6Και αυτοί που ζουν και ακούν το σάλπισμα της ποτέ δε θα δουν το θάνατο.
3. Είναι πράγματι άγιος αυτός που κάνει αυτά τα λόγια δικά του, ανυψώνον­τας τα στο νου του όταν ξυπνά το πρωί, ανακαλώντας τα στην μνήμη του όλη την ημέρα και παίρνοντάς τα μαζί του την νύχτα όταν πάει να κοιμηθεί. 2Τα όνειρα του είναι γεμάτα ευτυχία και η ανάπαυση του σίγουρη, η ασφάλεια του εξασφαλισμένη και το σώμα του θεραπευμένο, επειδή κοιμάται και ξυπνά με την αλήθεια πάντοτε μπροστά του. 3Θα σώσει τον κόσμο, επειδή δίνει στον κόσμο ό,τι λαμβάνει κάθε φορά που εφαρμόζει τα λόγια της αλήθειας.
4. Σήμερα εξασκούμεθα απλά. 2Γιατί τα λόγια που χρησιμοποιούμε είναι ισχυρά και δεν χρειάζονται άλλες σκέψεις για να αλλάξουν τον νου εκείνου που τα χρησιμοποιεί. 3Τόσο ολοκληρωτικά μεταβάλλεται ο νους, που γίνεται τώρα το θησαυροφυλάκιο στο οποίο ο Θεός τοποθετεί όλα τα δώρα Του, όλη την Αγάπη Του, για να διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο και να αυξηθεί με το δόσιμο της και να διατηρήσει την πληρότητα της επειδή το μοίρασμα της είναι απεριόριστο. 4Και έτσι μαθαίνεις να σκέπτεσαι με τον Θεό.5Ή όραση του Χριστού έχει επανορθώσει την δική σου όραση με το να διασώσει τον νου σου.
5. Τιμάμε εσένα σήμερα. 2Δικό σου είναι το δικαίωμα για την τέλεια αγιοσύνη που τώρα αποδέχεσαι. 3Με αυτή την αποδοχή η σωτηρία έρχεται στον καθένα, γιατί ποιος θα μπορούσε να αγαπά την αμαρτία όταν τέτοια αγιοσύνη έχει ευλογήσει τον κόσμο; 4Ποιὀς θα μπορούσε να απελπιστεί, όταν η τέλεια χαρά είναι δική σου, διαθέσιμη σε όλους ως θεραπεία για την θλίψη και την δυστυχία ,για κάθε αίσθηση απώλειας και για την πλήρη απόδραση από την αμαρτία και την ενοχή;
6. Και ποιός δεν θα ήθελε να είναι αδερφός σου τώρα, εσένα, που είσαι ο λυτρωτής του και ο σωτήρας του. 2Ποιός θα μπορούσε να μην σε καλωσορίζει στην καρδιά του με μια πρόσκληση γεμάτη αγάπη, ανυπομονώντας να ενωθεί με έναν όμοιο του στην αγιοσύνη; 3Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 4Αυτά τα λόγια διαλύουν το σκοτάδι και η νύχτα εξαφανίζεται. 5Το φως έχει έρθει σήμερα να ευλογήσει τον κόσμο. 6Επειδή έχεις αναγνωρίσει τον Υιό του Θεού και σε αυτήν την αναγνώριση γίνεται και η αναγνώριση το κόσμου.

Share