Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η αντίληψη είναι συνεπής, 2Ό,τι βλέπεις καθρεφτίζει τις σκέψεις σου. 3Και οι σκέψεις σου απλά και μόνο καθρεφτίζουν την επιλογή σου του τι θέλεις να δεις. 4Οι αξίες σου το καθορίζουν αυτό, γιατί το καθετί στο οποίο δίνεις αξία θα θέλεις και να το δεις πιστεύοντας ότι αυτό που βλέπεις υπάρχει πραγματικά. 5Κανένας δεν μπορεί να δει ένα κόσμο στον οποίο ο νους του δεν έχει δώσει αξία. 6Και κανένας δεν μπορεί να μη δει αυτό που πιστεύει και αυτό που θέλει.
2. Ποιος μπορεί όμως στην πραγματικότητα να μισεί και να αγαπά ταυτόχρονα; 2Ποιος μπορεί να επιθυμεί ό,τι δε θέλει να υπάρχει; 3Και ποιος μπορεί να διαλέξει να δει ένα κόσμο τον οποίο φοβάται; 4Ο φόβος πρέπει να τυφλώνει, γιατί αυτό είναι το όπλο του: ότι φοβάσαι να δεις, δεν μπορείς να το δεις. 5Η αγάπη και η αντίληψη επομένως προχωρούν χέρι-χέρι, αλλά ο φόβος κρύβει στο σκοτάδι ό,τι υπάρχει.
3. Επομένως, τι μπορεί να προβάλλει ο φόβος πάνω στον κόσμο; 2Τι μπορεί να δει κανείς στο σκοτάδι που να είναι πραγματικό; 3Η αλήθεια επισκιάζεται από το φόβο και ό,τι απομένει δεν είναι παρά μία φαντασία. 4Τι μπορεί όμως να είναι πραγματικό στις τυφλές φαντασίες που γεννά ο πανικός; 5Τι θα ήθελες από αυτό να σου αποκαλυφθεί; 6Τι θα ήθελες να κρατήσεις σ ένα τέτοιο όνειρο;
4. Ο φόβος έχει πλάσει το κάθε τι που νομίζεις ότι βλέπεις. 2Όλους τους διαχωρισμούς, όλες τις διακρίσεις, και το πλήθος των διαφορών που πιστεύεις ότι συγκροτούν τον κόσμο. 3Όλα αυτά δεν υπάρχουν. 4Ο εχθρός της αγάπης τα έχει επινοήσει. 5Η αγάπη όμως δεν μπορεί να έχει κανένα εχθρό, και έτσι όλα αυτά δεν έχουν καμιά αιτία, ούτε ύπαρξη, ούτε συνέπειες. 6Μπορεί να τα εκτιμά κανείς, αλλά παραμένουν μη πραγματικά. 7Μπορούν να αναζητηθούν, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν. 8Σήμερα δε θα τα αναζητήσουμε, ούτε και θα χάσουμε τη μέρα μας ψάχνοντας για ό,τι δεν μπορεί να βρεθεί.
5. Είναι αδύνατο να βλέπεις ταυτόχρονα δύο κόσμους που ποτέ δε συμπίπτουν. 2Αναζήτησε τον ένα και ο άλλος εξαφανίζεται. 3Αλλά ο ένας παραμένει. 4Αυτοί οι κόσμοι αποτελούν το φάσμα των επιλογών σου, η απόφαση σου δεν μπορεί να υπερβεί αυτές τις επιλογές. 5Το πραγματικό και το μη πραγματικό, και τίποτα άλλο εκτός από αυτά, είναι οι μόνες επιλογές που μπορείς να κάνεις.
6. Σήμερα δε θα επιχειρήσουμε να κάνουμε κανένα συμβιβασμό εκεί που κανένας δεν είναι δυνατός. 2Ο κόσμος που βλέπεις είναι η απόδειξη ότι έχεις ήδη κάνει μια επιλογή, η οποία είναι τόσο εκτενής όσο και το αντίθετο της. 3Αυτό που θα θέλαμε να μάθουμε σήμερα είναι περισσότερο από το να μάθεις απλώς ότι δεν μπορείς να βλέπεις δύο κόσμους ταυτόχρονα. 4Διδάσκεσαι επίσης ότι ο κόσμος που βλέπεις είναι εντελώς συνεπής από την οπτική γωνία από την οποία τον βλέπεις. 5Είναι όλος ο ίδιος επειδή προέρχεται από ένα συναίσθημα, και καθρεφτίζει την πηγή του στο καθετί που βλέπεις.
7. Έξι φορές σήμερα, με ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη, δίνουμε χαρούμενα πέντε λεπτά στη σκέψη που βάζει τέλος σε όλους τους συμβιβασμούς και τις αμφιβολίες και τις υπερβαίνουμε όλες μαζί. 2Δε θα κάνουμε χίλιες διακρίσεις δίχως νόημα και θα επιχειρήσουμε να φέρουμε μαζί μας ένα μικρό κομμάτι της μη πραγματικότητας, καθώς αφιερώνουμε τους νόες μας στο να βρούμε ό,τι είναι πραγματικό.
8. Άρχισε την αναζήτηση σου για τον άλλο κόσμο ζητώντας μια δύναμη πέρα από τη δική σου και αναγνωρίζοντας τι είναι αυτό που αναζητάς. 2Δε θέλεις ψευδαισθή­σεις. 3Και έρχεσαι σε αυτά τα πεντάλεπτα αδειάζοντας τα χέρια σου από όλους τους μηδαμινούς θησαυρούς αυτού του κόσμου. 4Περιμένεις το θεό να σε βοηθήσει, καθώς λες τα εξής:

5Είναι αδύνατο να βλέπω δύο κόσμους ταυτόχρονα.
6Ας δεχτώ τη δύναμη που μου προσφέρει ο Θεός και ας μη δω καμιά αξία σε αυτό τον κόσμο,
ώστε να μπορέσω να βρω την ελευθερία μου και τη σωτηρία μου.
9. Ο Θεός θα βρίσκεται εκεί. 2Γιατί έχεις επικαλεστεί τη μεγάλη αστείρευτη Δύναμη, η Οποία με ευγνωμοσύνη θα κάνει αυτό το γιγαντιαίο βήμα μαζί με σένα. 3Ούτε και θα παραλείψεις να δεις τις ευχαριστίες Του να αποκαλύπτονται στην πραγματική αντίληψη και την αλήθεια. 4Δε θα αμφιβάλλεις για ό,τι θα δεις, γιατί αν και έχει να κάνει με αντίληψη δεν είναι το είδος της όρασης που τα μάτια σου έχουν ποτέ πριν δει δίχως βοήθεια. 5Και θα γνωρίζεις ότι η δύναμη του Θεού σε στηρίζει καθώς έκανες αυτή την επιλογή.
10. Διώχνε τον πειρασμό σήμερα όποτε εμφανίζεται απλώς με το να θυμάσαι τα όρια της επιλογής σου. 2Το μη πραγματικό ή το πραγματικό, το ψεύδος ή η αλήθεια είναι ό,τι βλέπεις και το μόνο που βλέπεις. 3Η αντίληψη είναι συνεπής με την επιλογή σου, και η κόλαση ή ο Ουρανός έρχεται σε σένα όλος μαζί.
11. Δέξου ένα μικρό κομμάτι της κόλασης σαν κάτι πραγματικό και θα έχεις καταδικάσει τα μάτια σου και καταραστεί την όραση σου και ό,τι θα βλέπεις θα είναι κόλαση πράγματι. 3Η απελευθέρωση του Ουρανού όμως ακόμα παραμένει εντός του πεδίου της επιλογής σου, για να αντικαταστήσει το καθετί που θα σου έδειχνε η κόλαση. Το μόνο που χρειάζεται να λες σε οποιοδήποτε κομμάτι της κόλασης, οποιαδήποτε μορφή κι αν παίρνει, είναι απλώς το εξής:
4Είναι αδύνατο να βλέπω δυο κόσμους ταυτόχρονα.5Αναζητώ την ελευθερία και τη σωτηρία μου
και αυτό εδώ δεν είναι κάτι που θέλω.

Share