Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η αντίληψη είναι συνεπής. 2Ό,τι βλέπεις καθρεφτίζει τις σκέψεις σου. 3Και οι σκέψεις σου απλά και μόνο καθρεφτίζουν την επιλογή σου για το τι θέλεις να δεις. 4Οι αξίες σου το καθορίζουν αυτό, διότι σε ό,τι δίνεις αξία θα θέλεις και να το δεις πιστεύοντας ότι αυτό που βλέπεις υπάρχει πραγματικά. 5Κανένας δεν μπορεί να δει ένα κόσμο στον οποίο ο νους του δεν έχει δώσει αξία. 6Και κανένας δεν μπορεί να μην δει αυτό που πιστεύει ότι θέλει.
2. Ποιος μπορεί όμως στην πραγματικότητα να μισεί και να αγαπά ταυτόχρονα; 2Ποιος μπορεί να επιθυμεί ό,τι δεν θέλει να υπάρχει; 3Και ποιος μπορεί να επιλέξει να δει έναν κόσμο τον οποίο φοβάται; 4Ο φόβος πρέπει να τυφλώνει, επειδή αυτό είναι το όπλο του: ό,τι φοβάσαι να δεις, δεν μπορείς να το δεις. 5Η αγάπη και η αντίληψη επομένως προχωρούν χέρι-χέρι, αλλά ο φόβος κρύβει στο σκοτάδι ό,τι υπάρχει.
3. Επομένως, τι μπορεί να προβάλλει ο φόβος πάνω στον κόσμο; 2Τι μπορεί να δει κανείς στο σκοτάδι που να είναι πραγματικό; 3Η αλήθεια επισκιάζεται από τον φόβο και ό,τι απομένει δεν είναι παρά μία φαντασία. 4Τι μπορεί όμως να είναι πραγματικό στις τυφλές φαντασίες που γεννά ο πανικός; 5Τι θα ήθελες από αυτές να σου δείξουν; 6Τι θα ήθελες να κρατήσεις σε ένα τέτοιο όνειρο;
4. Ο φόβος έχει πλάσει κάθε τι που νομίζεις ότι βλέπεις. 2Όλους τους διαχωρισμούς, όλες τις διακρίσεις, και το πλήθος των διαφορών που πιστεύεις ότι συγκροτούν τον κόσμο. 3Όλα αυτά δεν υπάρχουν. 4Ο εχθρός της αγάπης τα έχει επινοήσει. 5Η αγάπη όμως δεν μπορεί να έχει κανένα εχθρό, και έτσι όλα αυτά δεν έχουν καμιά αιτία, ούτε ύπαρξη, ούτε συνέπειες. 6Μπορεί κάποιος να τα εκτιμά αλλά παραμένουν μη πραγματικά. 7Μπορούν να αναζητηθούν αλλά δεν μπορούν να βρεθούν. 8Σήμερα δεν θα τα αναζητήσουμε, ούτε και θα χάσουμε την μέρα μας ψάχνοντας για το ανεύρετο.
5. Είναι αδύνατο να βλέπεις  δύο κόσμους που ποτέ δεν συμπίπτουν. 2Αναζήτησε τον ένα και ο άλλος εξαφανίζεται. 3Αλλά ο ένας παραμένει. 4Αυτοί οι κόσμοι αποτελούν το φάσμα των επιλογών σου, πέρα από το οποίο η απόφαση σου δεν μπορεί να πάει. 5Το πραγματικό και το μη πραγματικό, είναι όλα όσα υπάρχουν για να επιλέξεις ανάμεσά τους και τίποτα άλλο εκτός από αυτά.
6. Σήμερα δεν θα επιχειρήσουμε να συμβιβάσουμε τα ασυμβίβαστα. 2Ο κόσμος που βλέπεις είναι η απόδειξη ότι έχεις ήδη κάνει μια επιλογή, τόσο εμπεριέχουσα τα πάντα όσο και το αντίθετο της. 3Αυτό που θα θέλαμε να μάθουμε σήμερα είναι περισσότερα από το να διδαχθείς απλώς ότι δεν μπορείς να βλέπεις δύο κόσμους . 4Διδάσκεσαι επίσης ότι ο κόσμος που βλέπεις είναι εντελώς συνεπής από την οπτική γωνία από την οποία τον βλέπεις. 5Είναι όλος ένα κομμάτι επειδή προέρχεται από ένα συναίσθημα και καθρεφτίζει την πηγή του σε όλα όσα βλέπεις.
7. Έξι φορές σήμερα, με ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη, δίνουμε χαρούμενα πέντε λεπτά στην σκέψη που βάζει τέλος σε όλους τους συμβιβασμούς και τις αμφιβολίες και τις υπερβαίνουμε όλες μαζί. 2Δεν θα κάνουμε χίλιες διακρίσεις δίχως νόημα, ούτε θα επιχειρήσουμε να φέρουμε μαζί μας ένα μικρό κομμάτι του μη πραγματικού καθώς αφιερώνουμε τους νόες μας να βρούμε μόνον ό,τι είναι πραγματικό.
8. Άρχισε την αναζήτηση σου για τον άλλο κόσμο ζητώντας μια δύναμη πέρα από την δική σου και αναγνωρίζοντας τι είναι αυτό που αναζητάς. 2Δεν θέλεις ψευδαισθή­σεις. 3Και έρχεσαι σε αυτά τα πεντάλεπτα αδειάζοντας τα χέρια σου από όλους τους μηδαμινούς θησαυρούς αυτού του κόσμου. 4Περιμένεις τον Θεό να σε βοηθήσει, καθώς λες:

5Είναι αδύνατον να βλέπω δύο κόσμους.
6Ας δεχτώ την δύναμη που μου προσφέρει ο Θεός και ας μην δω καμιά αξία σε αυτόν τον κόσμο,
ώστε να μπορέσω να βρω την ελευθερία μου και την λύτρωσή μου.

9. Ο Θεός θα είναι εκεί. 2Επειδή έχεις επικαλεστεί την πανίσχυρη Δύναμη, η Οποία με ευγνωμοσύνη θα κάνει αυτό το γιγαντιαίο βήμα μαζί σου. 3Ούτε και θα παραλείψεις να δεις τις ευχαριστίες Του να αποκαλύπτονται στην πραγματική αντίληψη και στην αλήθεια. 4Δεν θα αμφιβάλλεις για ό,τι θα δεις, επειδή, αν και είναι αντίληψη, δεν είναι το είδος της όρασης που τα μάτια σου έχουν δει ποτέ πριν, χωρίς βοήθεια . 5Και θα γνωρίζεις ότι η δύναμη του Θεού σε στηρίζει καθώς έκανες αυτήν την επιλογή.
10. Διώχνε τον πειρασμό εύκολα σήμερα, όποτε εμφανίζεται, απλώς με το να θυμάσαι τα όρια της επιλογής σου. 2Το μη πραγματικό ή το πραγματικό, το ψεύδος ή η αλήθεια είναι αυτό που βλέπεις και το μόνο που βλέπεις. 3Η αντίληψη είναι συνεπής με την επιλογή σου και η κόλαση ή ο Ουρανός έρχεται σε σένα όλος μαζί.
11. Δέξου ένα μικρό κομμάτι της κόλασης σαν κάτι πραγματικό και θα έχεις καταδικάσει τα μάτια σου και καταραστεί την όραση σου και ό,τι θα βλέπεις θα είναι κόλαση πράγματι. 2Η απελευθέρωση του Ουρανού όμως, ακόμα παραμένει εντός του πεδίου της επιλογής σου, για να αντικαταστήσει το καθετί που θα σου έδειχνε η κόλαση. 3Το μόνο που χρειάζεται να λες σε οποιοδήποτε κομμάτι της κόλασης, οποιαδήποτε μορφή κι αν παίρνει, είναι απλώς αυτό:

4Είναι αδύνατον να βλέπω δυο κόσμους .5Αναζητώ την ελευθερία και την λύτρωσή μου
και αυτό δεν είναι μέρος αυτού που θέλω.

 

Share