Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
M-25.1

Η απάντηση σ αυτή την ερώτηση μοιάζει πολύ με την προηγούμενη. 2 Βέβαια, “αφύσικες” δυνάμεις δεν υπάρχουν, και το να κατασκευάζει κανεις μια δύναμη που δεν υπάρχει προφανώς είναι απλά μια επίκληση στη μαγεία. 3 Ωστόσο, είναι εξίσου προφανές ότι κάθε ανθρωπος έχει πολλές ικανότητες των οποίων δεν έχει επίγνωση. 4 Καθώς αυξάνεται η επίγνωσή του, κάλλιστα μπορεί να αναπτύξει ικανότητες που θα του φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές. 5 Παρόλα αυτά, τίποτα από ό,τι μπορεί να κάνει δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τη μεγαλειώδη έκπληξη που θα νιώσει ενθυμούμενος Ποιός είναι. 6 Ας είναι στραμμένη λοιπόν όλη η μάθησή του και κάθε προσπάθειά του προς αυτή τη μια μεγάλη τελική έκπληξη, και δεν θα ικανοποιείται καθυστερώντας με τις μικρές εκπλήξεις που μπορεί να του προκύπτουν στο δρόμο.

M-25.2.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές “ψυχικές” δυνάμεις που ευθυγραμμίζονται απόλυτα με αυτά τα μαθήματα. 2 Η επικοινωνία δεν περιορίζεται στο μικρό εύρος καναλιών που ο κόσμος αναγνωρίζει. 3 Εαν περιοριζόταν, η προσπάθεια να διδαχθεί η σωτηρία δεν θα είχε πολύ νόημα. 4 Θα ήταν αδύνατον να διδαχθεί. 5 Τα όρια που ο κόσμος βάζει στην επικοινωνία είναι τα κύρια εμπόδια στην εμπειρία της άμεσης επικοινωνίας με το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο είναι πάντοτε Παρόν, και η Φωνή Του πάντα διαθέσιμη – γι αυτούς που ακουν, όμως. 6 Αυτά τα όρια τίθενται λόγω φόβου, επειδή χωρίς αυτά, τα τείχη που περιβάλλουν όλα τα διαχωρισμένα μέρη του κόσμου θα κατέρρεαν στο άκουσμα του ιερού ήχου της Φωνής Του. 7 Όποιος ξεπερνά αυτά τα όρια με οποιοδήποτε τρόπο, απλά πλησιάζει περισσότερο στην αληθινή του φύση . 8 Δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερο, ούτε υπάρχει κάτι το μαγικό στα επιτεύγματά του.

M-25.3.

Οι φαινομενικά νέες ικανότητες που μπορεί να εκδηλώνονται καθώς προχωρά, μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες. 2 Προσφερόμενες στο Άγιο Πνεύμα, και χρησιμοποιούμενες με την καθοδήγησή Του, αποτελούν πολύτιμα διδακτικά μέσα. 3 Κάτω από αυτό το πρίσμα, το ερώτημα για το πως προκύπτουν είναι ασήμαντο. 4 Το μόνο κριτήριο που έχει σημασία είναι το πως χρησιμοποιούνται. 5 Εάν κάποιος τις εκλάβει ως αυτοσκοπό, αυτό θα καθυστερήσει την πρόοδό του. 6 Ούτε και η αξία τους έγκειται στο να αποδεικνύουν κάτι, όπως επιτεύγματα του παρελθόντος, ασυνήθιστο συντονισμό με το “αόρατο”, ή “ειδικές” εύνοιες από τον Θεό. 7 Ο Θεός δεν κάνει ιδιαίτερα χατήρια, και κανείς δεν κατέχει δυνάμεις που να μην είναι διαθέσιμες στον κάθε ένα. 8 Mόνο με μαγικά τεχνάσματα “επιδεικνύονται” oι ιδιαίτερες δυνάμεις .

M-25.4.

Όταν κάτι είναι γνήσιο δεν χρησιμοποιείται για εξαπάτηση. 2 Το Άγιο Πνεύμα είναι ανίκανο να εξαπατήσει, γι αυτό και μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο αυθεντικές ικανότητες. 3 Ό,τι χρησιμοποιείται για μαγεία, Του είναι άχρηστο. 4 Αλλά και ό,τι χρησιμοποιεί το Άγιο Πνεύμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγεία. 5 Ωστόσο, οι ασυνήθιστες ικανότητες έχουν μια ιδιάζουσα γοητεία η οποία μπορεί να είναι περίεργα δελεαστική. 6 Σαυτές τις ικανότητες υπάρχουν θετικά στοιχεία που το Αγιο Πνεύμα τα θέλει και τα χρειάζεται. 7 Το εγώ όμως βλέπει σ αυτά ακριβώς τα πλεονεκτήματα μια ευκαιρία να δοξάσει τον εαυτό του. 8 Και είναι πράγματι τραγικό, τα θετικά στοιχεία να μετατρέπονται σε αδυναμίες. 9 Όμως, αυτό που δεν προσφέρεται στο Άγιο Πνεύμα, αναγκαστικά προσφέρεται στην αδυναμία, επειδή ό,τι παρακρατείται από την αγάπη δίνεται στο φόβο, οπότε και θα προκαλεί φόβο.

M-25.5.

Ακόμα και εκείνοι που δεν προσδίδουν πια αξία στα υλικά πράγματα του κόσμου μπορεί να εξακολουθούν να εξαπατώνται από τις “ψυχικές” δυνάμεις. 2 Καθώς η επένδυση στα υλικά δώρα του κόσμου έχει αποσυρθεί, το εγώ έχει απειληθεί σοβαρά. 3 Ίσως όμως είναι ακόμα αρκετά δυνατό ώστε να ανασυνταχθεί κάτω από αυτόν τον πειρασμό για να ξανακερδίσει δύναμη με δόλιο τρόπο. 4 Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται εγκαίρως την άμυνα του εγώ σ αυτή την περίπτωση, παρόλο που δεν είναι και τόσο περίτεχνη. 5. Όμως, αν υπάρχει μια εναπομένουσα επιθυμία για αυταπάτη, τότε αυτή διευκολύνεται. 6 Τώρα η “δύναμη” δεν είναι πλέον μια αυθεντική ικανότητα, και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αξιόπιστα. 7 Είναι σχεδόν αναπόφευκτο, εκτός κι αν το άτομο αλλάξει γνώμη σχετικά με το σκοπό της, ότι θα υποστηρίζει την αμφίβολη εντιμότητα της “δύναμής” του αυξάνοντας την αυτοεξαπάτησή του .

M-25.6.

Κάθε ικανότητα που αναπτύσσει κάποιος, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει καλό. 2 Σ αυτό δεν υπάρχει εξαίρεση. 3 Και όσο πιο ασυνήθιστη και απρόσμενη είναι αυτή η δύναμη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η δυνητική χρησιμότητά της. 4 Η Σωτηρία έχει ανάγκη κάθε ικανότητα, επειδή ό,τι θα ήθελε να καταστρέψει ο κόσμος, το Άγιο Πνεύμα θα ήθελε να το αποκαταστήσει. 5 Οι “ψυχικές” δυνάμεις έχουν χρησιμοποιηθεί για επίκληση του διαβόλου, πράγμα που απλά σημαίνει την ισχυροποίηση του εγώ. 6 Κι όμως σ΄αυτές βρίσκεται επίσης ένα σπουδαίο κανάλι ελπίδας και θεραπείας στην υπηρεσία του Αγίου Πνεύματος. 7 Όσοι έχουν αναπτύξει “ψυχικές” δυνάμεις απλά έχουν επιτρέψει να αρθούν κάποιοι από τους περιορισμούς που είχαν βάλει στον νου τους. 8 Αν όμως χρησιμοποιούν την αυξημένη ελευθερία τους για να φυλακιστούν περισσότερο, δεν κάνουν άλλο από το να βάζουν ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στους εαυτούς τους. 9 Το Άγιο Πνεύμα χρειάζεται αυτά τα δώρα, και εκείνοι που τα προσφέρουν αποκλειστικά σε Αυτό, πορεύονται με την ευγνωμοσύνη του Χριστού στις καρδιές τους, και με το άγιο βλέμμα Του να τους ακολουθεί.

Share