Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αν δεν μπορείτε να ακούσετε την φωνή που μιλά για τον Θεό, είναι επειδή επιλέγετε να μην ακούτε. 2’Οτι, όντως, ακούτε την φωνή του εγώ, αποδεικνύεται από την στάση σας, τα συναισθήματά σας και την συμπεριφορά σας. 3’Ομως, το εγώ είναι που θέλετε. 4Πολεμάτε για να διατηρηθεί και μοχθείτε για να το σώσετε. 5Γεμίζετε τον νου σας με σκοτεινά σχέδια για να σώσετε το πρόσωπο του εγώ σας και δεν ψάχνετε να βρείτε το πρόσωπο του Χριστού. 6Πράγματι, ο καθρέπτης μέσα στον οποίο το εγώ επιζητά να δει το πρόσωπο του είναι σκοτεινός. 7Πώς αλλιώς παρά μόνο με καθρέπτες μπορεί να συντηρήσει την απάτη της ύπαρξης του; 8Αλλά πού θα ψάξετε να βρείτε τον εαυτό σας εξαρτάται από εσάς.
2. Έχω πει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον νου σας αλλάζοντας την συμπεριφορά σας αλλά, επίσης, έχω πεί και μάλιστα πολλές φορές, ότι μπορείτε να αλλάξετε τον νου σας. 2Όταν η διάθεση σας λέει ότι έχετε κάνει λάθος επιλογή κι αυτό συμβαίνει όταν δεν είστε χαρούμενοι, τότε μάθετε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει. 3Σε κάθε περίπτωση, έχετε κάνει μια λάθος σκέψη για κάποιον αδελφό που ο Θεός δημιούργησε και αντιλαμβάνεστε εικόνες που το εγώ σας κατασκευάζει σε κάποιο σκοτεινό καθρέφτη. 4Σκεφτείτε με ειλικρίνεια αυτό που σας πέρασε από τον νου και το οποίο ο Θεός δεν θα σκεφτόταν ποτέ και αυτό που δεν σκεφτήκατε και που ο Θεός θα ήθελε να σκεφτείτε. 5Ψάξτε αυτό που κάνατε και αυτό που δεν κάνατε και αλλάξτε τον νου σας έτσι ώστε να σκέφτεται με τον Θεό. 6Ίσως αυτό σας φανεί δύσκολο αλλά είναι πολύ πιο εύκολο από το αντίθετο του. 7Ο νους σας είναι ενωμένος με τον Νου του Θεού. 8Το γεγονός ότι το αρνηθήκατε και σκεφτόσαστε διαφορετικά έχει δώσει συνοχή στο εγώ σας αλλά κυριολεκτικά έχει προκαλέσει διάσπαση στον νου σας. 9Ως αδελφός που σας αγαπά, ανησυχώ πραγματικά για τον νου σας και σας παροτρύνω να ακολουθήσετε το παράδειγμα μου καθώς κοιτάτε τον εαυτό σας και τον αδερφό σας και βλέπετε και στους δύο σας τα ένδοξα δημιουργήματα ενός ένδοξου Πατέρα.
3. Όταν αισθάνεστε λύπη, μάθετε ότι αυτό δεν είναι ανάγκη να συμβαίνει. 2Η κατάθλιψη προέρχεται από μια αίσθηση στέρησης, από κάτι που θέλετε και δεν έχετε. 3Θυμηθείτε ότι δεν στερείστε τίποτα, εκτός αυτών που εσείς αποφασίζετε και απλά αλλάξτε απόφαση.
4. Όταν έχετε άγχος και νευρικότητα συνειδητοποιήστε ότι το άγχος προέρχεται από την ιδιοτροπία του εγώ και μάθετε ότι αυτό δεν είναι ανάγκη να συμβαίνει. 2Αγρυπνείτε ενάντια στις επιταγές του εγώ.
5. Όταν αισθάνεστε ενοχές θυμηθείτε ότι, το εγώ έχει πράγματι παραβιάσει τους νόμους του Θεού αλλά όχι εσείς. 2Αφήστε τις «αμαρτίες» του εγώ σε εμένα. 3Αυτός είναι ο σκοπός της Εξιλέωσης. 4Αλλά μέχρι να αλλάξετε τον νου σας σχετικά με εκείνους που πλήγωσε το εγώ σας, η Εξιλέωση δεν μπορεί να σας ελευθερώσει. 5Ενόσω αισθάνεστε ένοχοι, το εγώ σας, επιβάλλεται επειδή μόνο το εγώ μπορεί να βιώσει ενοχή. 6Αυτό δεν είναι ανάγκη να συμβαίνει.
6. Να επιτηρείτε τον νου σας για τους πειρασμούς του εγώ και μην εξαπατάστε από αυτό. 2Δεν σας προσφέρει τίποτα. 3Όταν παραιτηθείτε από αυτήν την εκούσια αποσύνδεση από το πνεύμα, θα δείτε πως ο νους σας μπορεί να εστιαστεί και να ανυψωθεί πάνω από την κόπωση και να θεραπευτεί. 4Όμως δεν επαγρυπνείτε επαρκώς έναντι των απαιτήσεων του εγώ, ώστε να απαγκιστρωθείτε. 5Αυτό δεν είναι ανάγκη να συμβαίνει.
7. Η συνήθεια της ενασχόλησης με τον Θεό και τα δημιουργήματα Του γίνεται εύκολα, αν αρνηθείτε ενεργά να αφήσετε τον νου σας να ξεγλιστρήσει. 2Δεν πρόκειται για πρόβλημα συγκέντρωσης, είναι η πεποίθηση ότι κανείς δεν αξίζει αρκετή προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας. 3Μείνετε με συνέπεια δίπλα μου ενάντια σε αυτή την αυταπάτη και μην επιτρέψετε σε αυτό το αξιοκαταφρόνητο πιστεύω να σας τραβήξει πίσω. 4Οι αποκαρδιωμένοι είναι ανώφελοι και για  τον εαυτό και για μένα αλλά μόνο το εγώ μπορεί να είναι αποκαρδιωμένο.
8.Σκεφτήκατε ποτέ σοβαρά πόσες ευκαιρίες είχατε να δώσετε χαρά στον εαυτό σας και πόσες από αυτές αρνηθήκατε; 2Δεν υπάρχουν όρια στην δύναμη ενός Υιού του θεού αλλά ο ίδιος μπορεί να περιορίσει την εκδήλωση της δύναμης του, όπως και όσο το επιθυμεί. 3Ο νους μου μπορεί να ενωθεί με τον δικό σας και η λάμψη τους θα κάνει το εγώ να χαθεί, εξαπολύοντας την δύναμη του Θεού σε όλα όσα σκέφτεστε και κάνετε. 4Μην αρκείστε σε τίποτα λιγότερο από αυτό και αρνηθείτε να δεχτείτε ο,τιδήποτε άλλο ως στόχο σας εκτός από αυτό. 5Να επιτηρείτε τον νου σας προσεκτικά για οποιεσδήποτε πεποιθήσεις εμποδίζουν την πληρότητα του και απομακρυνθείτε από αυτές. 6Κρίνετε με μέτρο πώς αισθάνεστε σχετικά με το πόσο καλά τα έχετε καταφέρει, διότι αυτή είναι η μόνη σωστή χρήση της κρίσης. 7Η κρίση, όπως και κάθε άλλο είδος άμυνας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο άμυνας ή επίθεσης, μπορεί να βλάψει ή να θεραπεύσει. 8 Το εγώ θα πρέπει να τεθεί σε κρίση και να βρεθεί ελλειπές. 9Το εγώ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την δική σας πίστη, προστασία και αγάπη. 10Αφήστε το να κριθεί αληθινά και τότε πρέπει να αποσύρετε την αφοσίωση, την προστασία και την αγάπη από αυτό.
9. Είστε ο καθρέφτης της αλήθειας μέσα στον οποίο ο Θεός ο Ίδιος λάμπει σε τέλειο φώς. 2Αυτά είναι τα μόνα λόγια που χρειάζεται να πείτε στο σκοτεινό καθρέφτη του εγώ: «δεν θα κοιτάξω εκεί, επειδή ξέρω ότι αυτές οι εικόνες δεν είναι αληθινές». 3Ύστερα αφήστε τον Θείο Ένα να λάμψει με ειρήνη πάνω σας, γνωρίζοντας πως έτσι και μόνον έτσι μπορεί να γίνει. 4Ο Νους Του έλαμψε πάνω σας την στιγμή της δημιουργίας σας και έφερε τον νου σας σε ύπαρξη. 5Ο Νους Του εξακολουθεί να λάμπει πάνω σας και πρέπει να λάμψει και μέσα από σας. 6Το εγώ σας δεν μπορεί να Τον εμποδίσει να λάμψει επάνω σας αλλά μπορεί να σας αποτρέψει να Τον αφήσετε να λάμψει μέσα από σας.
10. Ο πρώτος Ερχομός του Χριστού είναι απλά ένα ακόμη όνομα για την δημιουργία, διότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού. 2Ο Δεύτερος Ερχομός Του δεν είναι τίποτε άλλο παρά το τέλος της βασιλείας του εγώ και η θεραπεία του νου. 3Δημιουργήθηκα όπως κι εσείς στον Πρώτο Ερχομό και σας καλώ να ενωθείτε μαζί μου στον Δεύτερο. 4Πρωτοστατώ στον Δεύτερο Ερχομό και η κρίση μου, που είναι μονάχα μέσον προστασίας, δεν μπορεί να σφάλλει επειδή ποτέ δεν επιτίθεται. 5Η δική σας μπορεί να έχει τόσο διαστρεβλωθεί που να πιστεύετε ότι έκανα λάθος να σας επιλέξω. 6Σας διαβεβαιώ, γι’ αυτό το λάθος είναι υπεύθυνο το εγώ σας. 7Μην νομίσετε ότι μια τέτοια στάση δηλώνει ταπεινότητα. 8Το εγώ σας προσπαθεί να σας πείσει ότι εκείνο είναι αληθινό και όχι εγώ, επειδή αν εγώ είμαι πραγματικός τότε το ίδιο είστε κι εσείς. 9Αυτή είναι η γνώση και σας διαβεβαιώ ότι αυτή η γνώση σημαίνει ότι ο Χριστός ήρθε στον νου σας και τον θεράπευσε.
11. Δεν επιτίθεμαι στο εγώ σας. 2Αλλά δουλεύω με τον ανώτερο νου σας, τον οίκο του Αγίου Πνεύματος, είτε κοιμάστε είτε έχετε αφυπνιστεί και το ίδιο κάνει το εγώ σας με τον κατώτερο νου σας που αποτελεί κατοικία του. 3Εγώ στέκω άγρυπνος για σας, επειδή βρισκόσαστε σε μεγάλη σύγχυση για να μπορείτε ν’ αναγνωρίσετε την ίδια σας την ελπίδα. 4Δεν κάνω λάθος. 5Ο νους σας θα επιλέξει να ενωθεί με τον δικό μου και μαζί είμαστε ανίκητοι. 6Εσείς και οι αδελφοί σας θα ενωθείτε στο όνομα μου και θα αποκατασταθεί ο νους σας. 7Ανάστησα τους νεκρούς, γνωρίζοντας ότι η ζωή είναι αιώνια όπως ο ζωντανός Θεός που την δημιούργησε. 8Γιατί πιστεύετε ότι θα είναι δυσκολότερο για μένα να εμπνεύσω αυτούς που απομακρύνθηκαν από το πνεύμα ή αυτούς που υπήρξαν ασταθείς ; 9Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στα θαύματα. 10Εσείς το πιστεύετε. 11Σας έχω καλέσει κι εσείς θα ανταποκριθείτε. 12Καταλαβαίνω ότι τα θαύματα είναι κάτι το φυσικό, επειδή είναι εκφράσεις αγάπης. 13Το κάλεσμα μου προς εσάς είναι τόσο φυσικό, όσο η ανταπόκριση σας και είναι αναπόφευκτη.

Share