Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Αυτό που έχει κρύψει ο φόβος, εξακολουθεί να είναι κομμάτι σου. 2Η συμμετοχή σου στην Επανόρθωση είναι ο τρόπος να βγείς από τον φόβο. 3Το Άγιο Πνεύμα θα σε βοηθήσει να επανερμηνεύσεις όλα όσα αντιλαμβάνεσαι ότι σου προκαλούν φόβο και θα σε διδάξει πως μόνο ό,τι είναι γεμάτο αγάπη είναι αληθινό. 4Η αλήθεια βρίσκεται πέρα από την ικανότητα σου να καταστρέφεις αλλά ολοκληρωτικά μέσα στην ικανότητα σου να αποδέχεσαι. 5Σου ανήκει επειδή, ως προέκταση του Θεού, την δημιούργησες μαζί Του. 6Είναι δική σου, επειδή είναι ένα μέρος σου, όπως ακριβώς κι εσύ είσαι μέρος του Θεού, επειδή Αυτός σε δημιούργησε. 7Τίποτα καλό δεν μπορεί να χαθεί, επειδή προέρχε­ται από το Άγιο Πνεύμα, την Φωνή για δημιουργία. 8Τίποτα που δεν είναι καλό δεν δημιουρ­γήθηκε ποτέ και επομένως δεν μπορεί να προστατευτεί. 9Η Επανόρθωση είναι η εγγύηση της ασφάλειας της Βασιλείας και η ένωση της Υιότητας είναι η προστασία της. 10Το εγώ δεν μπορεί να υπερισχύσει της Βασιλείας, επειδή η Υιότητα είναι ενωμένη. 11Στην παρουσία εκείνων που ακούν το Κάλεσμα του Αγίου Πνεύματος να ενωθούν, το εγώ ξεθωριάζει και καταλύεται.
2.Ό,τι κατασκευάζει το εγώ, το κρατά για τον εαυτό του και έτσι είναι αδύναμο. 2Η ύπαρ­ξη του δεν μοιράζεται με κανένα. 3Δεν πεθαίνει, επειδή απλά δεν γεννήθηκε ποτέ. 4Η σωματική γέννηση δεν είναι μια αρχή, είναι μια συνέχεια. 5Ο,τιδήποτε συνεχίζεται έχει ήδη γεννη­θεί. 6Θα αυξηθεί όσο είστε πρόθυμοι να επιστρέψετε το αθεράπευτο μέρος του νου σας στο ανώτερο μέρος, επιστρέφοντας το αδιαίρετο στην δημιουργία. 7 Έχω έρθει να σου δώσω το θεμέλιο, έτσι ώστε οι ίδιες οι σκέψεις σου να μπορούν πράγματι να σ᾽ελευθερώσουν. 8 Έχεις κρατήσει το βάρος αμοίραστων ιδεών που είναι πολύ αδύναμες για να αυξηθούν αλλά καθώς τις κατασκεύαζες δεν συνειδητοποιούσες πώς να τις απαλείψεις μετά. 9Δεν μπο­ρείτε ν᾽ακυρώσετε τα λάθη του παρελθόντος μόνοι σας. 10Δεν θα εξαφανιστούν από τον νου σας χωρίς την Επανόρθωση που είναι μια θεραπεία την οποία δεν έχετε φτιά­ξει εσείς. 11Η Επανόρθωση πρέπει να κατανοηθεί ως η κατ᾽εξοχήν δράση για μοί­ρασμα. 12Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι, ακόμα και σε αυτόν τον κόσμο, είναι δυνατόν να ακούσεις την μία Φωνή. 13Αν είστε κομμάτι του Θεού και η Υιότητα είναι ένα, δεν μπορείτε να είστε περιορισμένοι στον εαυτό που βλέπει το εγώ.
3.Κάθε σκέψη αγάπης που κάνει οποιοδήποτε μέρος της Υιότητας ανήκει σε κάθε μέρος. 2Μοιράζεται επειδή αγαπά. 3Το μοίρασμα είναι ο τρόπος που ο Θεός δημιουργεί κι επίσης ο δικός σου. 4Το εγώ μπορεί να σε κρατά σε εξορία από την Βασιλεία αλλά στην ίδια την Βασιλεία δεν έχει καμία δύναμη. 5Οι ιδέες του πνεύ­ματος δεν εγκαταλείπουν τον νου που τις σκέφτεται, ούτε μπορούν να συγκρούονται μετα­ξύ τους. 6Αντίθετα, οι ιδέες του εγώ μπορούν να συγκρούονται επειδή εκδηλώνονται σε διαφορετικά επίπεδα και περιλαμβάνουν, επίσης, αντίθετες ιδέες στο ίδιο επίπεδο. 7Είναι αδύνατον να μοιραστεί κάποιος αντικρουόμενες ιδέες. 8Μπορείς μόνο να μοιραστείς σκέψεις που προέρχονται από τον Θεό και τις οποίες Εκείνος κρατά για εσένα. 9Διότι από τέτοιες σκέψεις είναι φτιαγμένη η Βασιλεία των Ουρανών. 10Οι υπόλοιπες παραμένουν σ᾽εσένα, ώσπου το Άγιο Πνεύμα να τις επανερμηνεύσει στο φως της Βασιλείας καθιστώντας τες κι αυτές άξιες να μοιραστούν. 11Όταν έχουν επαρκώς εξαγνιστεί, Το Άγιο Πνεύμα σου επιτρέπει να τις μοιραστείς. 12Η απόφαση να τις μοιραστείς είναι ο εξαγνισμός τους.
4.Εγώ, άκουσα την μία Φωνή επειδή κατανόησα ότι δεν μπορούσα να εξιλεωθώ μόνο για τον εαυτό μου. 2Το να ακούτε την μία Φωνή υπονοεί την απόφα­ση να την μοιράζεστε διότι μόνο έτσι Την ακούτε και οι ίδιοι. 3Ο Νους που βρισκόταν μέσα μου εξακολουθεί ακατανίκητα να έλκεται προς κάθε νου που δημιούργησε ο Θεός, επειδή η Ολότητα του Θεού είναι η Ολότητα του Υιού Του. 4Δεν μπορείτε να πληγωθείτε και δεν θέλετε να δείξετε στον αδελφό σας τίποτα άλλο παρά την ολότητα σας. 5Δείξτε του ότι δεν μπορεί να σας βλάψει και μην κρατάτε τίποτα εναντίον του, διαφορετικά θα το κρατάτε εναντίον του ίδιου σας του εαυτού. 6Αυτό είναι το νόημα του «στρέψτε το μάγου­λο κι από την άλλη μεριά».
5.Η διδασκαλία γίνεται με πολλούς τρόπους, μα πάνω απ᾽ όλα με παραδείγματα. 2Η διδα­σκαλία θα πρέπει να είναι θεραπευτική, επειδή είναι μοίρασμα ιδεών και αναγνώριση ότι, με το να μοιραζόμαστε ιδέες, τις ενδυναμώνουμε. 3Δεν μπορώ να ξεχάσω την ανάγκη μου να διδάξω όσα έμαθα και τα οποία ανυψώθηκαν μέσα μου, επειδή τα έμαθα. 4Σας καλώ να διδάξετε ό,τι έχετε μάθει, επειδή με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βασίζεστε σε αυτά. 5Κάντέ το στο όνομα μου, επειδή τ᾽ όνομα μου είναι τ᾽ Όνομα του Υιού του Θεού. 6Ό,τι έμαθα, ελεύθερα σας δίνω και αγάλλεται ο Νους που βρισκόταν μέσα μου καθώς επιλέγετε να το ακού­σετε.
6.Το Άγιο Πνεύμα επιφέρει την εξιλέωση μέσα σε όλους αναιρώντας και έτσι σηκώνει το βάρος που εσείς βάλατε μέσα στον νου σας. 2Ακολουθώντας Το, οδηγείστε πίσω στον Θεό όπου ανήκετε και πώς αλλιώς θα βρείτε τον δρόμο παρά παίρνοντας και τον αδελφό σας μαζί σας; 3Ο ρόλος μου στην Εξιλέωση δεν θα είναι πλήρης μέχρι κι εσείς να πάρετε μέρος σε αυτήν και να την χαρίσετε και σε άλλους. 4Όπως διδάσκετε, έτσι και θα μάθετε. 5Ποτέ δεν θα σας αφήσω ούτε θα σας εγκαταλείψω, επειδή αυτό θα σήμαινε ότι εγκαταλείπω τον εαυτό μου και τον Θεό που με δημιούργησε. 6Εγκαταλείπετε τον εαυτό σας και τον Θεό, αν εγκατα­λείψετε κάποιον από τους αδελφούς σας. 7 Πρέπει να μάθετε να τους βλέπετε όπως είναι και να κατανοήσετε ότι ανήκουν στον Θεό όπως κι εσείς. 8Πώς θα μπορούσατε να συμπε­ριφερθείτε στον αδελφό σας καλύτερα από το ν᾽ αποδώσετε στον Θεό αυτά που Του ανή­κουν;
7.Η Εξιλέωση σας δίνει την δύναμη του θεραπευμένου νου αλλά η δύναμη για δημιουργία έρχεται από τον Θεό. 2Γι αυτό εκείνοι που έχουν συγχωρεθεί πρέ­πει να αφιερωθούν πρώτα στην θεραπεία, επειδή έχοντας λάβει την ιδέα της θεραπείας πρέ­πει να την δώσουν, για να εξακολουθούν να την έχουν. 3Η πλήρης δύναμη της δημιουργίας δεν μπορεί να εκφραστεί ενόσω οποιεσδήποτε ιδέες του Θεού παρακρατούνται από την Βασιλεία. 4Η ενωμένη Θέληση της Υιότητας είναι ο μόνος δημιουργός που μπορεί να δημι­ουργήσει όπως ο Πατέρας, επειδή μόνο όσοι είναι πλήρεις σκέφτονται ολοκληρωμένα και η σκέψη του Θεού δεν έχει έλλειψη από τίποτα. 5Ό,τιδήποτε σκέφτεστε το οποίο δεν είναι μέσω του Αγίου Πνεύματος, είναι ελλειπές.
8.Πώς είναι δυνατόν να υποφέρετε εσείς που είστε τόσο άγιοι; 2Ολο το παρελθόν σας, εκτός από την ομορφιά του, έχει χαθεί και δεν έχει μείνει τίποτα παρά μόνο μια ευλογία. 3Έχω φυλάξει κάθε σας καλοσύνη και κάθε σκέψη αγάπης που κάνατε ποτέ. 4Τα έχω εξα­γνίσει από τα λάθη που έκρυβαν το φως τους και τα διαφύλαξα για λογαριασμό σας, μέσα στην ίδια τους την τέλεια ακτινοβολία. 5Είναι άφθαρτα από καταστροφή και μακριά από κάθε ενοχή. 6Προήλθαν από το Άγιο Πνεύμα μέσα σας και γνωρίζουμε πως οτιδήποτε ο Θεός δημιουργεί είναι αιώνιο. 7Μπορείτε πράγματι να πορευτείτε εν ειρήνη, επειδή σας έχω αγα­πήσει όπως αγάπησα τον εαυτό μου. 8Πορευτείτε με τις ευλογίες μου και για τις ευλογίες μου. 9Κρατήστε τες και μοιραστείτε τες, έτσι ώστε πάντοτε να είναι δικές σας. 10Θέτω την αγάπη του Θεού στην καρδιά σας και στα χέρια σας για να την κρατήσετε και να την μοιρα­στείτε. 11Η καρδιά είναι αγνή για να την κρατήσει και τα χέρια είναι δυνατά για την δώσουν. 12Δεν μπορούμε να αποτύχουμε. 13Η ευθυκρισία μου είναι τόσο ισχυρή όσο και η σοφία του Θεού, στου Οποίου την Καρδιά και τα Χέρια εμπιστευόμαστε την ύπαρξη μας. 14Τα γαλήνια παιδιά Του είναι τα ευλογημένα Του Τέκνα. 15Οι Σκέψεις του Θεού σας συντροφεύουν.

Share