Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η συγχώρεση είναι το αντίστοιχο σε αυτόν τον κόσμο με την δικαιοσύνη του Ουρανού. 2Μεταφράζει τον κόσμο της αμαρτίας σ’ έναν κόσμο απλό, όπου η δικαιοσύνη μπορεί ν’ αντανακλαστεί πέρα από την πύλη πίσω από την οποία βρίσκεται το απεριόριστο. 3Τίποτα δεν θα μπορούσε να χρειάζεται συγχώρεση στην απεριόριστη αγάπη. 4Και αυτό που στον κόσμο είναι φιλανθρωπία δίνει τηn θέση του στην απλή δικαιοσύνη όταν περνά την πύλη που οδηγεί στον Ουρανό. 5Κανείς δεν συγχωρεί αν έχει πιστέψει στην αμαρτία κι εξακολουθεί να πιστεύει πως έχει πολλά να του συγχωρεθούν. 6Η συγχώρεση έτσι γίνεται το μέσον με το οποίο μαθαίνει πως δεν έχει κάνει τίποτα για το οποίο να πρέπει να συγχωρεθεί. 7Η συγχώρεση πάντα παραμένει με αυτόν που την προσφέρει, ώσπου να δει ότι ο εαυτός του δεν την χρειάζεται πλέον. 8Και έτσι επιστρέφει στην πραγματική του λειτουργία της δημιουργίας την οποία η συγχώρεση του προσφέρει ξανά.
2. Η συγχώρεση μετατρέπει ένα κόσμο αμαρτίας σ᾽ έναν κόσμο δόξας, υπέροχο να τον βλέπει κανείς. 2Κάθε λουλούδι λάμπει στο φώς, και κάθε πουλί τραγουδά την χαρά του Ουρανού. 3Δεν υπάρχει λύπη και χωρισμός εδώ, επειδή όλα έχουν ολοκληρωτικά συγχωρεθεί. 4Και αυτό που έχει συγχωρεθεί πρέπει να ενώνει, καθώς τίποτα δεν στέκει εμπόδιο ανάμεσα τους για να τα κρατά χωριστά. 5Οι αναμάρτητοι πρέπει ν᾽ αντιλαμβάνονται πως είναι ένα, διότι τίποτα δεν στέκει ανάμεσα τους που να απωθεί τον άλλο έξω από αυτήν την ενότητα. 6Και στον χώρο που η αμαρτία άφησε κενό εκείνοι ενώνονται χαρούμενοι σε ένα, αναγνωρίζοντας πως αυτό που είναι κομμάτι τους δεν απομακρύνθηκε και δεν αποχωρίστηκε ποτέ από αυτούς.
3. Ο άγιος τόπος στον οποίο στέκεστε δεν είναι άλλος από τον τόπο από όπου έφυγε η αμαρτία. 2Και εδώ βλέπετε το πρόσωπο του Χριστού να προβάλλει στην θέση που καταλάμβανε η αμαρτία. 3Ποιός θα δει το πρόσωπο του Χριστού και δεν θα θυμηθεί τον Πατέρα Του όπως Εκείνος πραγματικά είναι; 4Ποιός θα μπορούσε να φοβηθεί την αγάπη και όμως να σταθεί εκεί από όπου η αμαρτία έφυγε αφήνοντας χώρο για τον βωμό του Ουρανού να υψωθεί ψηλά πάνω από τον κόσμο και να φθάσει πέρα από το σύμπαν για ν᾽ αγγίξει την Καρδιά ολόκληρης της δημιουργίας; 5Τί είναι ο Ουρανός παρά ένα τραγούδι ευγνωμοσύνης, αγάπης και εξύμνησης από κάθε τι δημιουργημένο προς την Πηγή της δημιουργίας του; 6Ο πιο άγιος βωμός υψώνεται εκεί όπου πιστεύατε πως υπήρχε αμαρτία. 7Κι έρχεται εδώ κάθε ουράνιο φως να αναζωπυρωθεί και χαρμόσυνα να αυξηθεί. 8Γιατί εδώ ό,τι ήταν χαμένο γι᾽ αυτό (το ουράνιο φώς) αποκαθίσταται και όλη του η ακτινοβολία ξαναγίνεται πλήρης ξανά. 9Διότι όποιος ακούει το τραγούδι του Ουρανού δεν παραμένει άφωνος αλλά προσθέτει την δύναμη της φωνής του στο τραγούδι και το κάνει ακόμη πιο γλυκό. 10Και όλοι συνοδεύουν το τραγούδι στον βωμό ο οποίος υψώθηκε σε εκείνο το ελάχιστο σημείο που η αμαρτία διακήρυττε πως ήταν δικό της.11Και αυτό το σημείο που τότε ήταν μικρό υψώθηκε και μεγάλωσε τόσο σαν ένα τραγούδι που το σύμπαν ενώθηκε μαζί του με μιά φωνή.
4. Η συγχώρεση δεν φέρνει μικρά θαύματα να αποθέσει μπρος στις πύλες των Ουρανών. 2Εδώ έρχεται ο ίδιος ο Υιός του Θεού να λάβει κάθε δώρο που τον φέρνει εγγύτερα στον οίκο του. 3Κανένα δεν χάνεται και κανένα δεν θεωρείται πολυτιμότερο από κάποιο άλλο. 4Καθένα τους του θυμίζει την Αγάπη του Πατέρα του και καθένα τους τον διδάσκει πώς ό,τι φοβόταν ήταν αυτό που το αγαπά περισσότερο. 5Τι άλλο παρά μόνο ένα θαύμα θα τον έκανε να αλλάξει γνώμη, ώστε να καταλάβει ότι η αγάπη δεν είναι επίφοβη;6Τι άλλο θαύμα υπάρχει εκτός από αυτό; 7Και τι άλλο χρειάζεται ώστε η απόσταση, ο χώρος μεταξύ σας, να εξαφανιστεί;
5. Εκεί όπου η αμαρτία ήταν αντιληπτή ανατέλλει ένας κόσμος που θα γίνει ο βωμός της αλήθειας και θα ενωθείτε με τα Ουράνια φώτα εκεί και θα τραγουδήσετε το τραγούδι τους της ευγνωμοσύνης και δοξολογίας. 2Και καθώς σας προσεγγίζουν για να ολοκληρωθείτε, έτσι κι εσείς θα ενωθείτε μαζί τους.3Επειδή κανείς δεν ακούει το τραγούδι του Ουρανού παραμένοντας χωρίς φωνή που προσθέτει την δύναμή της στο τραγούδι, κάνοντάς το ακόμα γλυκύτερο. 4Και κάθε ένας ενώνεται στο τραγούδι του βωμού που υψώθηκε στο ελάχιστο σημείο το οποίο διεκδικούσε για τον εαυτό της η ενοχή. 5Κι ό,τι ήταν ελάχιστο τότε εκτινάχθηκε σε ένα μέγιστο τραγούδι όπου το σύμπαν ενώθηκε με μία μονάχα φωνή.
6. Αυτό το μικρό σημείο αμαρτίας που στέκει εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τον αδελφό σας εξακολουθεί να αναστέλλει το ευτυχές άνοιγμα της πύλης του Ουρανού. 2Πόσο μικρό είναι το εμπόδιο που σας στερεί τον πλούτο του Ουρανού. 3Και πόσο μεγάλη θα είναι η χαρά του Ουρανού όταν ενωθείτε με την παντοδύναμη χορωδία που ψάλλει για την Αγάπη του Θεού.

Share