Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Θα επιτεθείτε σε ο,τι δεν ικανοποιεί, κι έτσι δεν θα δείτε ότι εσείς το φτιάξατε. 2Πάντα πολεμάτε τις αυταπάτες. 3Διότι η αλήθεια πίσω τους είναι τόσο αξιαγάπητη και τόσο γαλήνια μέσα στην τρυφερή καλοσύνη, που αν είχατε επίγνωση της ύπαρξης της θα ξεχνούσατε εντελώς την αμυντική στάση, και θα σπεύδατε να την αγκαλιάσετε. 4Στην αλήθεια δεν θα μπορούσατε ποτέ να επιτεθείτε. 5Κι αυτό το ξέρατε όταν φτιάξατε είδωλα. 6Φτιάχτηκαν ώστε αυτή να μπορέσει να ξεχαστεί. 7Επιτίθεσθε σε ψεύτικες ιδέες, και ποτέ στις αληθινές. 8 Όλα τα είδωλα είναι οι ψεύτικες ιδέες που φτιάξατε για να γεμίσετε το χάσμα που νομίζετε ότι εγέρθηκε ανάμεσα σε σας και σε ο,τι είναι αληθινό. 9Και τους επιτίθεσθε για τα πράγματα που νομίζετε ότι αντιπροσωπεύουν. 10 Σε ό,τι βρίσκεται πέρα απ αυτά δεν μπορεί να γίνει επίθεση.
2. Οι φθειρόμενοι, απογοητευτικοί θεοί που φτιάξατε είναι φουσκωτά παιδικά παιχνίδια. 2Ένα παιδί τρομάζει όταν ένα ξύλινο κεφάλι ξεπηδά καθώς ανοίγει ξαφνικά ένα κουτί, ή όταν μια μαλακή και σιωπηλή μάλλινη αρκούδα αρχίζει να τσιρίζει καθώς την πιάνει. 3Οι κανόνες που το παιδί έφτιαξε για τα κουτιά και τις αρκούδες το απογοήτευσαν, κι έσπασαν τον “έλεγχο του” επί του περιβάλλοντος του. 4Και φοβάται, επειδή νόμιζε ότι οι κανόνες το προστάτευαν. 5Τώρα πρέπει να μάθει ότι τα κουτιά και τ αρκουδάκια δεν το εξαπάτησαν, δεν παρέβησαν κανόνες, ούτε σημαίνουν πως ο κόσμος του έγινε χαοτικός κι επισφαλής. 6Αυτό έκανε λάθος. 7Παρεξήγησε εκείνο που το έκανε ασφαλές, και νόμισε πως είχε φύγει.
3. Το χάσμα που δεν υπάρχει είναι γεμάτο από παιχνίδια αμέτρητων μορφών. 2Και το κάθε ένα φαίνεται να παραβαίνει τους κανόνες που θέσατε γι αυτό. 3Ποτέ δεν ήταν το πράγμα που νομίσατε. 4Πρέπει να φανεί ότι παραβαίνει τους κανόνες σας για ασφάλεια, αφού οι κανόνες ήσαν λάθος. 5Αλλά εσείς δεν βρίσκεστε σε κίνδυνο. 6Μπορείτε να κοροϊδέψετε τα κεφάλια που ξεπετάγονται απότομα και τα παιχνίδια που τσιρίζουν, όπως κάνει το παιδί που μαθαίνει ότι δεν αποτελούν απειλή γι αυτό. 7Εν τούτοις όσο του αρέσει να παίζει μαζί τους, εξακολουθεί να τα αντιλαμβάνεται σαν να υπακούουν στους κανονισμούς που έφτιαξε για την διασκέδαση του. 8Έτσι υπάρχουν ακόμα κανόνες που φαίνονται να παραβιάζονται και να το τρομάζουν. 9 Είναι όμως στο έλεος των παιχνιδιών; 10Και μπορούν αυτά ν αντιπροσωπεύουν γι αυτό μια απειλή;
4. Η πραγματικότητα συμμορφώνεται προς τους νόμους του Θεού, και όχι στους κανόνες που εσύ όρισες. 2Οι Δικοί Του νόμοι εγγυώνται την ασφάλεια σου. 3Όλες οι αυταπάτες που πιστεύεις για τον εαυτό σου δεν υπακούουν σε νόμους. 4Φαίνονται να χορεύουν για λίγο, σύμφωνα με τους κανόνες που όρισες γι αυτές. 5Αλλά μετά καταρρέουν και δεν μπορούν να ξανασηκωθούν. 6Δεν είναι παρά παιχνίδια, παιδί μου, έτσι λοιπόν μην θλίβεσαι γι αυτά. 7Ο χορός τους ποτέ δεν σου έφερε χαρά. 8Αλλά ούτε και ήταν πράγματα για να σε τρομάξουν, ούτε και να σου προσφέρουν ασφάλεια εάν υπάκουαν στους κανόνες σου. 9Δεν πρέπει ούτε να τα λατρεύεις ούτε να τους επιτίθεσαι, αλλά να τα θεωρείς σαν παιδικά παιχνίδια χωρίς καμία δική τους σημασία. 10Δες κάποια έννοια σ αυτά και θα την δεις σε όλα. 11Αν δεν δεις καμία έννοια σ αυτά δεν θα σε αγγίξουν.
5. Τα φαινόμενα απατούν επειδή είναι φαινόμενα κι όχι πραγματικότητα. 2Μην διαμένετε σ αυτά όποια μορφή κι αν έχουν. 3Το μόνο που κάνουν είναι να σκοτεινιάζουν την πραγματικότητα και να φέρνουν φόβο επειδή κρύβουν την αλήθεια. 4Μην επιτίθεσθε σ ο,τι κατασκευάσατε για να σας εξαπατήσει, διότι έτσι αποδεικνύετε ότι εξαπατηθήκατε. 5Η επίθεση έχει την δύναμη να κάνει τις αυταπάτες αληθινές. Εν τούτοις αυτό που κάνει είναι ένα τίποτα. 6Ποιος θα μπορούσε να γίνει τρομακτικός από μια δύναμη που δεν μπορεί να έχει κανένα πραγματικό αποτέλεσμα; 7Τι θα μπορούσε να’ναι εκτός από μια αυταπάτη, που κάνει τα πράγματα να φαίνονται όμοια μ αυτήν; 8Κοιτάξτε με ηρεμία τα παιχνίδια της, και κατανοήστε ότι είναι είδωλα που χορεύουν σε μάταιες επιθυμίες. 9Μην τους δίνετε την λατρεία σας, διότι δεν υπάρχουν. 10Ο Υιός του θεού δεν χρειάζεται άμυνα ενάντια στα όνειρα του. 11Τα είδωλα του δεν τον απειλούν καθόλου. 12Το μόνο του λάθος είναι ότι τα νομίζει πραγματικά. 13Τί μπορεί να κάνει η δύναμη των ψευδαισθήσεων;
6. Τα φαινόμενα μπορούν να εξαπατήσουν τον νου που θέλει να εξαπατηθεί. 2Και μπορείτε να κάνετε μια απλή επιλογή που θα σας θέσει για πάντα πέρα από την πλάνη. 3Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με το πώς θα γίνει αυτό διότι δεν μπορείτε να το καταλάβετε. 4Αλλά θα καταλάβετε ότι έχουν επέλθει ισχυρές αλλαγές, όταν αποφασίσετε ένα πολύ απλό πράγμα- δεν επιθυμείτε οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει ένα είδωλο. 5Διότι έτσι δηλώνει ο Υιός του Θεού ότι είναι ελεύθερος από είδωλα. 6Κι έτσι είναι ελεύθερος.
7. Η σωτηρία αποτελεί όντως ένα παράδοξο! 2Τι άλλο θα μπορούσε να ήταν εκτός από ένα χαρούμενο όνειρο; 3Σας ζητά να συγχωρήσετε όλα τα πράγματα που ποτέ δεν έκανε κανείς· να αγνοήσετε ότι δεν υπάρχει, και να μην θεωρείτε το μη πραγματικό σαν πραγματικότητα. 4Δεν σας ζητείται παρά ν αφήσετε να γίνει το θέλημα σας, και να μην αναζητάτε πλέον τα πράγματα που δεν επιθυμείτε. 5Και σας ζητείται να αφήσετε τον εαυτό σας να ελευθερωθεί απ όλα τα όνειρα που ποτέ δεν ήσασταν, και να μην αναζητάτε πια να υποκαταστήσετε με την δύναμη των μάταιων επιθυμιών την Θέληση του Θεού.
8. Εδώ αρχίζει το όνειρο του διαχωρισμού να ξεθωριάζει και να εξαφανίζεται. 2Διότι εδώ το χάσμα που δεν υπάρχει αρχίζει να γίνεται αντιληπτό χωρίς τα παιχνίδια του τρόμου που φτιάξατε. 3Δεν σας ζητείται τίποτα περισσότερο απ αυτό. 4Να’στε πράγματι χαρούμενοι που η σωτηρία ζητά τόσο λίγα, κι όχι τόσα πολλά. 5Στην πραγματικότητα δεν ζητά τίποτα. 6Κι ακόμα και στις αυταπάτες δεν ζητά παρά η συγχώρεση να είναι το υποκατάστατο του φόβου. 7Τέτοιος είναι ο μόνος κανόνας για ευτυχισμένα όνειρα. 8Το χάσμα εκκενώνεται από τα παιχνίδια του φόβου, και τότε η ανυπαρξία του γίνεται ξεκάθαρη. 9Τα όνειρα δεν έχουν προορισμό. 10Κι ο Υιός του Θεού δεν τα χρειάζεται. 11Δεν του προσφέρουν ούτε ένα πράγμα που θα μπορούσε ποτέ να χρειάζεται. 12Απαλλάσσεται από τις αυταπάτες με την θέληση του, και αποκαθίσταται σ αυτό που είναι πράγματι. 13Τι άλλο θα μπορούσε να ήταν το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του, εκτός από ένα μέσον για να το δώσει στον Εαυτό Του;

Share