Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η απόδραση από το σκοτάδι περιλαμβάνει δύο στάδια: πρώτον την αναγνώριση ότι το σκοτάδι δεν μπορεί να κρύψει. 2Το στάδιο αυτό συνήθως συνεπάγεται φόβο. 3Δεύτερον, την αναγνώριση ότι δεν υπάρχει τίποτα που να θἐλεις να κρύψεις ακόμα κι αν μπορούσες. 4Αυτό το στάδιο φέρνει απόδραση από τον φόβο. 5Όταν έχεις γίνει πρόθυμος να μην θέλεις να κρύψεις τίποτα, όχι μόνο θα είσαι πρόθυμος να εισέλθεις σε επικοινωνία αλλά επίσης θα κατανοείς την ειρήνη και την χαρά.

2. Η αγιότητα δεν μπορεί ποτέ πραγματικά να κρυφτεί στο σκοτάδι αλλά μπορείς να εξαπατήσεις τον εαυτό σου σχετικά με αυτήν. 2Αυτή η εξαπάτηση σε γεμίζει φόβο, διότι συνειδητοποιείς στην καρδιά σου ότι είναι εξαπάτηση και γι’ αυτό κάνεις τεράστιες προσπάθειες να την εγκαθιδρύσεις ως αληθινή 3Το θαύμα φέρνει την πραγματικότητα εκεί που ανήκει. 4Η πραγματικότητα ανήκει μόνο στο πνεύμα και το θαύμα αναγνωρίζει μόνο την αλήθεια. 5Έτσι λύνει τις ψευδαισθήσεις για τον εαυτό σου και σε φέρνει σε κοινωνία με τον εαυτό σου και τον Θεό. 6Το θαύμα ενώνεται με την Επανόρθωση(Εξιλέωση), με το να θέτει τον νου στην υπηρεσία του Αγίου Πνεύματος. 7Αυτό εδραιώνει την αρμόζουσα  λειτουργίας του νου και να διορθώνει τα λάθη του τα οποία είναι μόνο  έλλειψη αγάπης. 8Ο νους σου μπορεί να κατέχεται από ψευδαισθήσεις αλλά το πνεύμα είναι παντοτινά ελεύθερο. 9Εάν ένας νους αντιλαμβάνεται χωρίς αγάπη, ό,τι αντιλαμβάνεται είναι ένα άδειο κέλυφος και δεν έχει επίγνωση του πνεύματος που βρίσκεται εντός. 10Αλλά η Επανόρθωση (Εξιλέωση) αποκαθιστά το πνεύμα στην ορθή του θέση. 11Ο νους ο οποίος υπηρετεί το πνεύμα είναι άτρωτος.

3. Το σκοτάδι είναι έλλειψη φωτός, όπως η αμαρτία είναι έλλειψη αγάπης. 2Από μόνο του δεν έχει μοναδικές ιδιότητες. 3Είναι ένα παράδειγμα πεποίθησης στην “έλλειψη” από το οποίο μόνο λάθος μπορεί να προκύψει. 4Η αλήθεια είναι πάντα άφθονη. 5Εκείνοι που αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν ότι έχουν τα πάντα δεν έχουν ανάγκες οποιουδήποτε είδους. 6Ο σκοπός της Επανόρθωσης (Εξιλέωσης) είναι να αποκαταστήσει τα πάντα σ᾽εσένα ή μάλλον να τα αποκαταστήσει στην επίγνωσή σου. 7Σου δόθηκαν τα πάντα όταν δημιουργήθηκες, ακριβώς όπως και στον καθένα.

4. Η αδειοσύνη που γεννιέται από τον φόβο πρέπει να αντικατασταθεί από την συγχώρεση. 2Αυτό εννοεί η Βίβλος στο “Δεν υπάρχει θάνατος” και γι’ αυτό μπορούσα ν᾽αποδείξω ότι δεν υπάρχει θάνατος. 3Ήρθα να εκπληρώσω τον νόμο επανερμηνεύοντάς τον. 4Ο νόμος, αν κατανοηθεί σωστά, προσφέρει μόνο προστασία. 5Είναι εκείνοι που δεν ἀλλαξαν ακόμα τον νου τους που έφεραν την αντίληψη της “πύρινης κόλασης” μέσα σε αυτόν (τον νόμο). 6Σε διαβεβαιώ ότι θα δώσω μαρτυρία για όποιον με αφήνει και σε όποιον βαθμό το επιτρέπει. 7Η μαρτυρία σου δηλώνει την πίστη σου και έτσι την δυναμώνει. 8Εκείνοι που δίνουν μαρτυρία για μένα δηλώνουν, μέσω των θαυμάτων τους, ότι έχουν εγκαταλείψει την πίστη στην στέρηση για χάρη της αφθονίας που έμαθαν ότι τους ανήκει.

Share