Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ο Θεός θεμελίωσε την σχέση Του μαζί σου για να σε κάνει ευτυχισμένο και τίποτα από όσα κάνεις που δεν μοιράζεται τον σκοπό Του, δεν μπορεί να είναι αληθινό. 2Ο σκοπός τον οποίο απέδωσε ο Θεός σε οτιδήποτε, είναι η μόνη του λειτουργία. 3Εξαιτίας του λόγου για τον οποίο δημιούργησε την σχέση Του μαζί σου η λειτουργία των σχέσεων έγινε το «δίδειν ευτυχία» για πάντα. 4Και τίποτα άλλο. 5Για να εκπληρώσεις αυτή την λειτουργία σχετίζεσαι με τα δημιουργήματά σου όπως ο Θεός με τα δικά Του. 6Διότι οτιδήποτε δημιούργησε ο Θεός δεν εξαιρείται από την ευτυχία και οτιδήποτε δημιούργησε ο Θεός θα επέκτεινε την ευτυχία ακριβώς όπως έκανε ο Δημιουργός του. 7Ό,τι δεν πληρεί αυτήν την λειτουργία δεν μπορεί να είναι αληθινό.
2.Σε αυτόν τον κόσμο είναι αδύνατον να δημιουργείς. 2Όμως, είναι δυνατόν να συμβάλλεις στην ευτυχία. 3Έχω πει επανειλημμένα ότι το Άγιο Πνεύμα δεν θα σου στερήσει τις ιδιαίτερες σχέσεις σου αλλά θα τις μεταμορφώσει. 4Αυτό σημαίνει ότι θα αποκαταστήσει στις σχέσεις σου την λειτουργία που τους δόθηκε από τον θεό. 5Η λειτουργία που τους έδωσες εσύ είναι ξεκάθαρα να μην συμβάλλουν στην ευτυχία. 6Αλλά, η άγια σχέση μοιράζεται τον σκοπό του Θεού αντί να επιχειρεί να φτιάξει υποκατάστατό του. 7Κάθε ιδιαίτερη σχέση που έχεις φτιάξει είναι ένα υποκατάστατο της Θέλησης του θεού και εξυμνεί την δική σου αντί για την δική Του εξ αιτίας της ψευδαίσθησης ότι είναι διαφορετικές.
3.Εχεις συνάψει πραγματικά αληθινές σχέσεις ακόμα και σε αυτόν τον κόσμο. 2Όμως, δεν τις αναγνωρίζεις επειδή έχεις δώσει τόση υπεροχή στα υποκατάστατα τους ώστε όταν η αλήθεια σε καλεί, όπως κάνει συνεχώς, απαντάς με ένα υποκατάστατο. 3Ο θεμελιώδης σκοπός κάθε ιδιαίτερης σχέσης που έχεις κάνει είναι να απασχολεί τον νου σου τόσο πλήρως ώστε να μην ακούς το κάλεσμα της αλήθειας.
4.Υπό μια έννοια, η ιδιαίτερη σχέση ήταν η απάντηση του εγώ στην δημιουργία του Αγίου Πνεύματος, Το οποίο ήταν η Απάντηση του Θεού στον διαχωρισμό. 2Διότι, μολονότι το εγώ δεν κατανοούσε τι είχε δημιουργηθεί είχε επίγνωση μιας απειλής. 3Ολόκληρο το αμυντικό σύστημα που ανέπτυξε το εγώ για να προστατεύσει τον διαχωρισμό από το Άγιο Πνεύμα, ήταν η αντίδραση του προς το δώρο με το οποίο το ευλόγησε ο θεός και με την ευλογία Του, του έδωσε την δυνατότητα να θεραπευτεί. 4Αυτή η ευλογία περιέχει μέσα της την αλήθεια για τα πάντα. 5Και η αλήθεια είναι ότι το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται σε στενή σχέση μαζί σου, επειδή μέσα Του ενυπάρχει για σένα, αποκατεστημένη η σχέση σου με τον Θεό. 6Η σχέση μαζί Του ποτέ δεν διεκόπει, επειδή το Άγιο Πνεύμα δεν διαχωρίστηκε από κανέναν αφ᾽ότου έγινε ο διαχωρισμός. 7Μέσω Αυτού όλες οι άγιες σχέσεις σου έχουν προσεχτικά διατηρηθεί ώστε να υπηρετήσουν τον σκοπό του Θεού για σένα.
5.Το εγώ είναι πάντα σε ετοιμότητα προς την απειλή και ένα μέρος του νου σου, στο οποίο το εγώ έγινε αποδεκτό, έχει αγωνία να διατηρήσει τον δικό του τρόπο σκέψης, όπως τον βλέπει. 2Δεν συνειδητοποιεί ότι είναι εντελώς παράλογο. 3Κι εσύ, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ακριβώς τι σημαίνει αυτό αν θέλεις να αποκατασταθεί η νοητική σου υγεία. 4Οι παρανοϊκοί προστατεύουν τα συστήματα σκέψης τους με εξίσου παρανοϊκό τρόπο. 5Όλες τους οι άμυνες είναι τόσο παράλογες όσο κι αυτό που υποτίθεται ότι προστατεύουν. 6Δεν υπάρχει τίποτα στον διαχωρισμό, σε κανένα τμήμα, σε καμία «λογική» και σε κανένα χαρακτηριστικό, που να μην είναι παρανοϊκό. 7Και η «προστασία» του είναι κι αυτή τμήμα του και τόσο παρανοϊκή όσο και το σύνολο. 8Η ιδιαίτερη σχέση, η οποία αποτελεί την κύρια άμυνα του, πρέπει, ως εκ τούτου να είναι παρανοϊκή.
6.Τώρα πια, έχεις ελάχιστη δυσκολία να συνειδητοποιήσεις ότι το σύστημα σκέψης που προστατεύει η ιδιαίτερη σχέση δεν είναι παρά ένα σύστημα παραισθήσεων. 2Αναγνωρίζεις, έστω και σε γενικές γραμμές, ότι το εγώ είναι παράλογο. 3Ωστόσο, η ιδιαίτερη σχέση, ακόμα σου φαίνεται ότι με κάποιον τρόπο είναι «διαφορετική». 4Κι όμως, την εξετάσαμε πολύ πιο κοντά από όσο άλλες πλευρές του εγώ τις οποίες θα εγκατέλειπες με μεγαλύτερη προθυμία. 5Για όσο αυτή παραμένει δεν θα αφήσεις τις άλλες να φύγουν. 6Διότι ούτε αυτή έχει κάτι το διαφορετικό. 7Διατηρώντας αυτήν, τότε τις διατηρείς όλες.
7.Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι όλες οι άμυνες κάνουν αυτό το οποίο θα υπερασπιζόντουσαν. 2Η αποτελεσματικότητα τους στηρίζεται στο ότι προσφέρουν αυτό που υπερασπίζονται. 3Αυτό που υπερασπίζονται έχει τοποθετηθεί μέσα τους για ασφαλή φύλαξη και καθώς λειτουργούν το φέρνουν σε εσένα. 4Κάθε άμυνα λειτουργεί προσφέροντας δώρα και το δώρο είναι πάντα μια μικρογραφία του συστήματος σκέψης που η άμυνα προστατεύει, τοποθετημένο σε χρυσή κορνίζα. 5Η κορνίζα είναι περίτεχνη, πολύτιμη, αστραφτερή, στολισμένη με πετράδια. 6Ο σκοπός της είναι να έχει αξία από μόνη της και να τραβήξει την προσοχή σου από αυτό που περικλείει. 7Αλλά δεν γίνεται να έχεις την κορνίζα χωρίς την εικόνα. 8Οι άμυνες  λειτουργούν για να σε κάνουν να σκεφτείς ότι γίνεται.
8.Η ιδιαίτερη προσωπική σχέση έχει την πιο επιβλητική και απατηλή κορνίζα απ᾽ όλες τις άμυνες που το εγώ χρησιμοποιεί. 2Εδώ προσφέρεται το σύστημα σκέψης της, περιβαλλόμενο από μια κορνίζα τόσο βαριά και περίτεχνη που μπροστά της η εικόνα σχεδόν εξαφανίζεται από την επιβλητική κατασκευή. 3Μέσα στην κορνίζα έχουν υφανθεί κάθε είδους φαντασιόπληκτες και κατακερματισμένες ψευδαισθήσεις αγάπης ανακατεμένες με όνειρα θυσίας και αυτομεγαλοσύνης και περιπεπλεγμένες με επίχρυσα νήματα αυτοκαταστροφής. 4Σαν ρουμπίνια αστράφτει το αίμα και σαν διαμάντια λάμπουν τα δάκρυα μέσα στο αδύναμο φως στο οποίο η προσφορά γίνεται.
9.Κοίτα την εικόνα. 2Μην αφήνεις την κορνίζα να σε αποσπά. 3Αυτό το δώρο σου προσφέρεται για την καταδίκη σου και αν το δεχθείς θα πιστέψεις ότι είσαι καταδικασμένος. 4Δεν μπορείς να έχεις την κορνίζα δίχως την εικόνα. 5Σε αυτό που δίνεις αξία είναι στην κορνίζα διότι εκεί δεν βλέπεις καμία σύγκρουση. 6Όμως, η κορνίζα δεν είναι παρά το περιτύλιγμα του δώρου για την σύγκρουση. 7Η κορνίζα δεν είναι το δώρο. 8Μην εξαπατάσαι από τις επιφανειακές πλευρές αυτού του συστήματος σκέψης, διότι σε αυτές εμπεριέχεται το όλον πλήρες από κάθε πλευρά. 9Σε αυτό το αστραφτερό δώρο βρίσκεται ο θάνατος. 10Μην αφήνεις την ματιά σου να προσηλώνεται στην υπνωτιστική λάμψη της κορνίζας. 11Κοίτα την εικόνα και συνειδητοποίησε ότι σου προσφέρεται ο θάνατος.
10.Να γιατί η άγια στιγμή είναι τόσο σημαντική στην άμυνα της αλήθειας. 2Η ίδια η αλήθεια δεν χρειάζεται άμυνα αλλά εσύ χρειάζεσαι, εναντίον της αποδοχής σου του δώρου του θανάτου. 3Όταν εσύ που είσαι αλήθεια αποδέχεσαι μια ιδέα τόσο επικίνδυνη για την αλήθεια, απειλείς την αλήθεια με καταστροφή. 4Και τώρα, πρέπει να αναλάβουν την άμυνά σου, για να διατηρηθεί η αλήθεια πλήρης. 5Η δύναμη του Ουρανού, η Αγάπη του Θεού, τα δάκρυα του Χριστού και η χαρά του αιώνιου Πνεύματος Του παρατάσσονται για να σε υπερασπιστούν από την δική σου επίθεση. 6Διότι Τους επιτίθεσαι και Αυτοί πρέπει να σε σώσουν, επειδή αγαπούν τους Εαυτούς Τους.
11.Η άγια στιγμή είναι μια μικρογραφία του Παραδείσου που σας έχει σταλεί από τον Παράδεισο. 2Είναι κι αυτή μια εικόνα μέσα σε μια κορνίζα. 3Όμως αν δεχθείτε αυτό το δώρο δεν θα δείτε καν την κορνίζα, διότι αυτό το δώρο μπορεί να γίνει αποδεκτό μόνο μέσω της προσήλωσης όλης της προσοχής σας στην εικόνα. 4Η άγια στιγμή είναι μικρογραφία της αιωνιότητας. 5Είναι μια εικόνα του άχρονου βαλμένη σε μια κορνίζα χρόνου. 6Εάν εστιάσετε την προσοχή σας στην εικόνα, θα συνειδητοποιήσετε ότι ήταν μόνο η κορνίζα που σας έκανε να πιστεύετε ότι υπήρχε μια εικόνα. 7Δίχως την κορνίζα, η εικόνα παρουσιάζεται όπως πράγματι είναι. 8Διότι, όπως ολόκληρο το σύστημα σκέψης του εγώ στηρίζεται στα δώρα του, έτσι και ολόκληρος ο Παράδεισος στηρίζεται σε αυτή την στιγμή, που είναι δανεισμένη από την αιωνιότητα και έχει προσαρμοστεί στον χρόνο για χάρη σας.
12.Σας προσφέρονται δύο δώρα. 2Καθένα είναι πλήρες και δεν μπορεί να γίνει εν μέρει αποδεκτό. 3Το καθένα είναι μια εντελώς διαφορετική εικόνα όλων αυτών που μπορείτε να έχετε. 4Δεν μπορείτε να συγκρίνετε την αξία τους συγκρίνοντας την εικόνα με την κορνίζα της. 5Η σύγκριση πρέπει να γίνει μόνο μεταξύ των εικόνων διαφορετικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. 6Θυμηθείτε ότι το δώρο είναι η εικόνα. 7Μόνο σε αυτή την βάση είστε ελεύθεροι να επιλέξετε. 8Κοιτάξτε τις εικόνες. 9Κοιτάξτε και τις δύο. 10Η μία είναι μια ασήμαντη μικροεικονίτσα, δυσδιάκριτη κάτω από τις πελώριες βαριές σκιές της κορνίζας της. 11Ή άλλη έχει μια ανάλαφρη κορνίζα, είναι κρεμασμένη στο φως και είναι πραγματικά αξιολάτρευτη γι αυτό ακριβώς που είναι ως εικόνα.
13.Εσείς που τόσο σκληρά προσπαθήσατε, κι ακόμα προσπαθείτε, να ταιριάξετε μια καλύτερη εικόνα στη λάθος κορνίζα και έτσι να συνδυάσετε τα ασυνδύαστα δεχθείτε το ακόλουθο και χαρείτε: αυτές οι εικόνες έχουν η καθεμιά την κορνίζα που της ταιριάζει απόλυτα. 2Η μία έχει κορνιζαριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περνά απαρατήρητη. 3Η άλλη έχει κορνιζαριστεί έτσι που να φαίνεται απολύτως καθαρά. 4Η εικόνα του σκότους και του θανάτου γίνεται λιγότερο πειστική καθώς την αναζητάτε ανάμεσα στα περιτυλίγματα της. 5Καθώς τα δίχως νόημα πετράδια της κορνίζας που έδειχναν να ακτινοβολούν μέσα στο σκοτάδι, έρχονται στο φως, ξεθωριάζει και πεθαίνει και δεν μπορεί πια να αποσπάσει την προσοχή σας από την εικόνα. 6Και τελικά, κοιτάτε την ίδια την εικόνα και βλέπετε επιτέλους πως δίχως την προστασία της κορνίζας της δεν έχει κανένα νόημα.
14.Η άλλη εικόνα έχει μια ελαφριά κορνίζα διότι ο χρόνος δεν μπορεί να περιέχει την αιωνιότητα. 2Εδώ δεν υπάρχει κανενός είδους απόσπαση της προσοχής στην κορνίζα. 3Η εικόνα των Ουρανών και της αιωνιότητας γίνεται όλο και πειστικότερη καθώς την κοιτάτε. 4Και τώρα, μέσω της πραγματικής σύγκρισης, μπορεί επιτέλους να γίνει ο μετασχηματισμός και των δύο εικόνων. 5Δίνεται στην καθεμιά τους η θέση που της αξίζει εφόσον έχουν εξεταστεί συγκριτικά μεταξύ τους. 6Η σκοτεινή εικόνα, που ήλθε στο φως, δεν γίνεται πλέον αντιληπτή ως τρομακτική. 7Την είδατε επιτέλους όπως είναι: μόνο μια εικόνα. 8Και αυτό που βλέπετε το αναγνωρίζετε γι αυτό που πράγματι είναι: μόνο μια εικόνα εκείνου που θεωρούσατε πραγματικό και τίποτα άλλο. 9Διότι εκτός από την ίδια την εικόνα δεν θα δείτε τίποτα άλλο.
15.Η εικόνα του φωτός, ξεκάθαρη και εντελώς αντίθετη, μετασχηματίζεται σε αυτό που βρίσκεται πέρα από την ίδια την εικόνα. 2Καθώς την κοιτάτε συνειδητοποιείτε πως δεν πρόκεπαι για εικόνα αλλά για πραγματικότητα. 3Δεν αποτελεί τη σχηματοποιημένη αντιπροσώπευση ενός συστήματος σκέψης αλλά την Σκέψη καθαυτή. 4Ό,τι αντιπροσωπεύει βρίσκεται εκεί, παρόν. 5Η κορνίζα ξεθωριάζει απαλά και ο Θεός εγείρεται στην ενθύμηση σας προσφέροντας σας ολόκληρη την δημιουργία ως αντάλλαγμα για την παντελώς στερημένη νοήματος και αξίας μικροεικόνα σας.
16.Καθώς ο Θεός ανέρχεται στην αρμόζουσα γι’ Αυτόν και για σας θέση, θα βιώσετε ξανά το νόημα της σχέσης και θα γνωρίζετε ότι είναι αληθινό. 2Ας ανέλθουμε μαζί εν ειρήνη προς τον Πατέρα, αφήνοντας Τον να επικρατήσει στους νόες μας. 3Θα κερδίσουμε τα πάντα αποδίδοντας Του δόξα και δύναμη και αρνούμενοι τις ψευδαισθήσεις. 4Η δόξα και η δύναμη βρίσκονται εντός μας μέσω της επικράτησης του Θεού στον νου μας. 5Ό,τι Εκείνος πρόσφερε είναι δικό Του. 6Ακτινοβολεί μέσα σε κάθε τμήμα Του όπως ακτινοβολεί και στο σύνολο. 7Ολόκληρη η πραγματικότητα της σχέσης σας με τον Θεό στηρίζεται στην μεταξύ μας σχέση. 8Η άγια στιγμή ακτινοβολεί εξίσου σε όλες τις σχέσεις διότι μέσα της όλες οι σχέσεις είναι μία. 9Σε αυτήν βρίσκεται μόνο η θεραπεία, ήδη ολοκληρωμένη και τέλεια. 10Σε αυτήν βρίσκεται ο Θεός και όπου Εκείνος βρίσκεται μόνο το ολοκληρωμένο και το τέλειο μπορεί να υπάρχει.

Share