Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ο Θεός θεμελίωσε την σχέση Του μαζί σου για να σε κάνει ευτυχισμένο και τίποτα από όσα κάνεις που δεν μοιράζεται τον σκοπό Του, δεν μπορεί να είναι πραγματικό. 2Ο σκοπός τον οποίο απέδωσε ο Θεός σε οτιδήποτε, είναι η μόνη του λειτουργία. 3Εξαιτίας του λόγου για τον οποίο δημιούργησε την σχέση Του μαζί σου, η λειτουργία των σχέσεων έγινε για πάντα «να συμβάλλει στην ευτυχία». 4Και τίποτα άλλο. 5Για να εκπληρώσεις αυτήν την λειτουργία σχετίζεσαι με τα δημιουργήματά σου όπως ο Θεός με τα δικά Του. 6Διότι οτιδήποτε δημιούργησε ο Θεός δεν εξαιρείται από την ευτυχία και οτιδήποτε δημιούργησε ο Θεός θα επέκτεινε την ευτυχία ακριβώς όπως έκανε ο Δημιουργός του. 7Ό,τι δεν πληροί αυτήν την λειτουργία δεν μπορεί να είναι πραγματικό.

2.Σε αυτόν τον κόσμο είναι αδύνατον να δημιουργείς. 2Όμως, είναι δυνατόν να συμβάλλεις στην ευτυχία. 3Έχω πει επανειλημμένα ότι το Άγιο Πνεύμα δεν θα σου στερήσει τις ιδιαίτερες σχέσεις σου αλλά θα τις μεταμορφώσει. 4Αυτό σημαίνει ότι το Αγιο Πνεύμα θα αποκαταστήσει σε αυτές την λειτουργία που τους δόθηκε από τον θεό. 5Η λειτουργία που τους έδωσες εσύ είναι ξεκάθαρα να μην συμβάλλουν στην ευτυχία. 6Αλλά, η άγια σχέση μοιράζεται τον σκοπό του Θεού αντί να επιχειρεί να φτιάξει υποκατάστατό του. 7Κάθε ιδιαίτερη σχέση που έχεις φτιάξει είναι ένα υποκατάστατο της Βούλησης του θεού και εξυμνεί την δική σου αντί για την δική Του εξ αιτίας της ψευδαίσθησης ότι είναι διαφορετικές.

3.᾽Εχεις φτιάξει πολύ πραγματικές σχέσεις ακόμα και σε αυτόν τον κόσμο. 2Όμως, δεν τις αναγνωρίζεις επειδή έχεις δώσει τόση υπεροχή στα υποκατάστατα τους, ώστε όταν η αλήθεια σε καλεί, όπως κάνει συνεχώς, απαντάς με ένα υποκατάστατο. 3Ο θεμελιώδης σκοπός κάθε ιδιαίτερης σχέσης που έχεις κάνει είναι να απασχολεί τον νου σου τόσο πλήρως ώστε να μην ακούς το κάλεσμα της αλήθειας.

4.Υπό μια έννοια, η ιδιαίτερη σχέση ήταν η απάντηση του εγώ στην δημιουργία του Αγίου Πνεύματος, Το οποίο ήταν η Απάντηση του Θεού στον διαχωρισμό. 2Διότι, μολονότι το εγώ δεν κατανοούσε τι είχε δημιουργηθεί είχε επίγνωση μιας απειλής. 3Ολόκληρο το αμυντικό σύστημα που ανέπτυξε το εγώ για να προστατεύσει τον διαχωρισμό από το Άγιο Πνεύμα, ήταν η ανταπόκρισή του προς το δώρο με το οποίο το ευλόγησε ο θεός και με την ευλογία Του, του έδωσε την δυνατότητα να θεραπευτεί. 4Αυτή η ευλογία περιέχει μέσα της την αλήθεια για τα πάντα. 5Και η αλήθεια είναι ότι το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται σε στενή σχέση μαζί σου, επειδή μέσα Του ενυπάρχει για σένα, αποκατεστημένη η σχέση σου με τον Θεό. 6Η σχέση μαζί Του ποτέ δεν διεκόπει, επειδή το Άγιο Πνεύμα δεν διαχωρίστηκε από κανέναν αφ᾽ότου έγινε ο διαχωρισμός. 7Και μέσω Αυτού έχουν προσεχτικά διατηρηθεί όλες οι άγιες σχέσεις σου, ώστε να υπηρετήσουν τον σκοπό του Θεού για σένα.

5.Το εγώ είναι πάντα σε ετοιμότητα προς την απειλή και το μέρος του νου σου, στο οποίο το εγώ έγινε αποδεκτό, έχει αγωνία να διατηρήσει τον δικό του τρόπο σκέψης, όπως τον αντιλαμβάνεται. 2Δεν συνειδητοποιεί ότι είναι εντελώς παράλογο. 3Κι εσύ, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ακριβώς τι σημαίνει αυτό αν θέλεις να αποκατασταθεί η νοητική σου υγεία. 4Οι παρανοϊκοί προστατεύουν τα συστήματα σκέψης τους αλλά το κάνουν παρανοϊκά. 5Και όλες τους οι άμυνες είναι τόσο παράλογες όσο κι αυτό που υποτίθεται ότι προστατεύουν. 6Ο διαχωρισμός δεν έχει τίποτα μέσα του, κανένα μέρος, καμία “λογική” και κανένα χαρακτηριστικό, που να μην είναι παρανοϊκό. 7Και η «προστασία» του είναι κι αυτή τμήμα του και τόσο παρανοϊκή όσο και το σύνολο. 8Η ιδιαίτερη σχέση, η οποία αποτελεί την κύρια άμυνα του, πρέπει, ως εκ τούτου να είναι παρανοϊκή.

6.Τώρα πια, έχεις ελάχιστη δυσκολία να συνειδητοποιήσεις ότι το σύστημα σκέψης που προστατεύει η ιδιαίτερη σχέση δεν είναι παρά ένα σύστημα παραισθήσεων. 2Αναγνωρίζεις, έστω και σε γενικές γραμμές, ότι το εγώ είναι παράλογο. 3Ωστόσο, η ιδιαίτερη σχέση, ακόμα σου φαίνεται ότι με κάποιον τρόπο είναι “διαφορετική”. 4Κι όμως, την εξετάσαμε πολύ πιο κοντά από όσο άλλες πλευρές του εγώ τις οποίες θα εγκατέλειπες με μεγαλύτερη προθυμία. 5Για όσο αυτή παραμένει δεν θα αφήσεις τις άλλες να φύγουν. 6Διότι ούτε αυτή έχει κάτι το διαφορετικό. 7Διατηρώντας αυτήν, τότε τις διατηρείς όλες.

7.Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι όλες οι άμυνες κάνουν αυτό το οποίο θα υπερασπιζόντουσαν. 2Η αποτελεσματικότητα τους στηρίζεται στο ότι προσφέρουν αυτό που υπερασπίζονται. 3Αυτό που υπερασπίζονται έχει τοποθετηθεί μέσα τους για ασφαλή φύλαξη και καθώς λειτουργούν το φέρνουν σε εσένα. 4Κάθε άμυνα λειτουργεί προσφέροντας δώρα και το δώρο είναι πάντα μια μικρογραφία του συστήματος σκέψης που η άμυνα προστατεύει, τοποθετημένο σε χρυσή κορνίζα. 5Η κορνίζα είναι περίτεχνη, πολύτιμη, αστραφτερή, στολισμένη με πετράδια. 6Ο σκοπός της είναι να έχει αξία από μόνη της και να τραβήξει την προσοχή σου από αυτό που περικλείει. 7Αλλά δεν γίνεται να έχεις την κορνίζα χωρίς την εικόνα. 8Οι άμυνες  λειτουργούν για να σε κάνουν να σκεφτείς ότι μπορείς.

8.Η ιδιαίτερη σχέση έχει την πιο επιβλητική και απατηλή κορνίζα απ᾽ όλες τις άμυνες που το εγώ χρησιμοποιεί. 2Εδώ προσφέρεται το σύστημα σκέψης της, περιβαλλόμενο από μια κορνίζα τόσο βαριά και περίτεχνη που μπροστά της η εικόνα σχεδόν εξαφανίζεται από την επιβλητική κατασκευή. 3Μέσα στην κορνίζα έχουν υφανθεί κάθε είδους φαντασιόπληκτες και κατακερματισμένες ψευδαισθήσεις αγάπης ανακατεμένες με όνειρα θυσίας και αυτομεγαλοσύνης και περιπεπλεγμένες με επίχρυσα νήματα αυτοκαταστροφής. 4Σαν ρουμπίνια αστράφτει το αίμα και σαν διαμάντια έχουν την όψη τα δάκρυα και γυαλίζουν στο αδύναμο φως στο οποίο η προσφορά γίνεται.

9.Κοίτα την εικόνα. 2Μην αφήνεις την κορνίζα να σε αποσπά. 3Αυτό το δώρο σου δίνεται για την καταδίκη σου και αν το πάρεις θα πιστέψεις ότι είσαι καταδικασμένος. 4Δεν μπορείς να έχεις την κορνίζα δίχως την εικόνα. 5Σε αυτό που δίνεις αξία είναι στην κορνίζα διότι εκεί δεν βλέπεις καμία σύγκρουση. 6Όμως, η κορνίζα δεν είναι παρά το περιτύλιγμα του δώρου της σύγκρουσης. 7Η κορνίζα δεν είναι το δώρο. 8Μην εξαπατάσαι από τις επιφανειακές όψεις αυτού του συστήματος σκέψης, διότι αυτές οι όψεις εμπεριέχουν το σύνολο, πλήρες σε κάθε όψη. 9Σε αυτό το αστραφτερό δώρο βρίσκεται ο θάνατος. 10Μην αφήνεις την ματιά σου να προσηλώνεται στην υπνωτιστική λάμψη της κορνίζας. 11Κοίτα την εικόνα και συνειδητοποίησε ότι σου προσφέρεται ο θάνατος.

10.Να γιατί η άγια στιγμή είναι τόσο σημαντική στην άμυνα της αλήθειας. 2Η ίδια η αλήθεια δεν χρειάζεται άμυνα αλλά εσύ χρειάζεσαι, εναντίον της αποδοχής σου του δώρου του θανάτου. 3Όταν εσύ που είσαι αλήθεια αποδέχεσαι μια ιδέα τόσο επικίνδυνη για την αλήθεια, απειλείς την αλήθεια με καταστροφή. 4Και τώρα, πρέπει να αναλάβει η άμυνά σου, για να διατηρηθεί η αλήθεια πλήρης. 5Η δύναμη του Ουρανού, η Αγάπη του Θεού, τα δάκρυα του Χριστού και η χαρά του αιώνιου Πνεύματος Του παρατάσσονται για να σε υπερασπιστούν από την δική σου επίθεση. 6Διότι Τους επιτίθεσαι, όντας μέρος τους και Αυτοί πρέπει να σε σώσουν, επειδή αγαπούν τους Εαυτούς Τους.

11.Η άγια στιγμή είναι μια μικρογραφία του Ουρανού, σταλμένη σε σένα από τον Ουρανό. 2Είναι κι αυτή μια εικόνα σε μια κορνίζα. 3Όμως αν δεχθείς αυτό το δώρο δεν θα δείς καθόλου την κορνίζα, διότι αυτό το δώρο μπορεί να γίνει δεκτό μόνο μέσω της προθυμίας σου να εστιάσεις όλη την προσοχή σου στην εικόνα. 4Η άγια στιγμή είναι μικρογραφία της αιωνιότητας. 5Είναι μια εικόνα του άχρονου βαλμένη σε μια κορνίζα χρόνου. 6Εάν εστιάσεις την προσοχή σου στην εικόνα, θα συνειδητοποιήσεις ότι ήταν μόνο η κορνίζα που σε έκανε να νομίζεις ότι υπήρχε μια εικόνα. 7Δίχως την κορνίζα, η εικόνα θεωρείται ως αυτό που αντιπροσωπεύει. 8Διότι, όπως ολόκληρο το σύστημα σκέψης του εγώ στηρίζεται στα δώρα του, έτσι και ολόκληρος ο Ουρανός στηρίζεται σε αυτή την στιγμή, δανεισμένη από την αιωνιότητα και τοποθετημένη στον χρόνο για χάρη σου.

12.Σου προσφέρονται δύο δώρα. 2Το καθένα είναι ολοκληρωμένο και δεν μπορεί να γίνει εν μέρει αποδεκτό. 3Το καθένα είναι μια εικόνα όλων αυτών που μπορείς να έχεις, ιδωμένα από διαφορετική οπτική. 4Δεν μπορείς να συγκρίνεις την αξία τους συγκρίνοντας μια εικόνα με μια κορνίζα. 5Πρέπει να συγκρίνεις μόνο τις εικόνες διαφορετικά η σύγκριση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. 6Θυμηθήσου ότι η εικόνα είναι το δώρο. 7Και μόνο σε αυτή την βάση είσαι ελεύθερος να επιλέξεις. 8Κοίτα τις εικόνες. 9Και τις δύο. 10Η μία είναι μια μικροσκοπική μικροεικονίτσα, δυσδιάκριτη τελείως κάτω από τις πελώριες βαριές σκιές του πελώριου και δυσανάλογου πλαισίου της. 11Ή άλλη έχει μια ανάλαφρη κορνίζα και είναι κρεμασμένη στο φως, αξιολάτρευτη γι᾽αυτό ακριβώς που είναι.

13.Εσύ που τόσο σκληρά προσπάθησες κι ακόμα προσπαθείς, να ταιριάξεις την καλύτερη εικόνα στην λάθος κορνίζα και έτσι να συνδυάσεις τα ασυνδύαστα δεξου το ακόλουθο και να χαίρεσαι: αυτές οι εικόνες έχουν κορνιζαριστεί η καθεμιά τέλεια γι᾽αυτό που αντιπροσωπεύει. 2Η μία είναι κορνιζαρισμένη έτσι ώστε να μην εστιάζει και να μην την βλέπει κάποιος. 3Η άλλη είναι κορνιζαρισμένη έτσι που να φαίνεται απολύτως καθαρά. 4Η εικόνα του σκότους και του θανάτου γίνεται λιγότερο πειστική καθώς αναζητάς να την δεις ανάμεσα στα περιτυλίγματά της. 5Καθώς, κάθε δίχως νόημα πετράδι που μοιάζει να λάμπει από την κορνίζα στο σκοτάδι, έρχεται στο φως, γίνεται θολό και χωρίς ζωή και παύει να σε αποσπά από την εικόνα. 6Και τελικά, κοιτάς την ίδια την εικόνα και βλέπεις επιτέλους πως απροστάτευτη από την κορνίζα, δεν έχει κανένα νόημα.

14.Η άλλη εικόνα έχει μια ελαφριά κορνίζα διότι ο χρόνος δεν μπορεί να περιέχει την αιωνιότητα. 2Εδώ δεν υπάρχει κανενός είδους απόσπαση. 3Η εικόνα των Ουρανών και της αιωνιότητας γίνεται όλο και πειστικότερη καθώς την κοιτάς. 4Και τώρα, συγκρίνοντας πραγματικά, μπορεί επιτέλους να γίνει μια μεταμόρφωση και των δύο εικόνων. 5Δίνεται στην καθεμιά τους η θέση που της αξίζει εφόσον έχουν εξεταστεί η μια σε σχέση με την άλλη. 6Η σκοτεινή εικόνα, που ήλθε στο φως, δεν γίνεται πλέον αντιληπτή ως τρομακτική αλλά το γεγονός ότι είναι μόνο μια εικόνα, επιτέλους ξεκαθαρίστηκε. 7Και αυτό που βλέπεις εκεί θα το αναγνωρίσεις γι᾽αυτό που πράγματι είναι: μια εικόνα αυτού που νόμισες  πραγματικό και τίποτα περισσότερο. 8Διότι πέρα από αυτή την εικόνα δεν θα δείς τίποτα.

15.Η εικόνα του φωτός, ξεκάθαρη και αλάνθαστη αντίθεση, μεταμορφώνεται σε αυτό που βρίσκεται πέρα από την ίδια την εικόνα. 2Καθώς την κοιτάς συνειδητοποιείς πως δεν είναι μια εικόνα αλλά μια πραγματικότητα. 3Δεν είναι μια μορφοποιημένη αναπαράσταση ενός συστήματος σκέψης αλλά η ίδια η Σκέψη. 4Αυτό που αντιπροσωπεύει βρίσκεται εκεί. 5Η κορνίζα ξεθωριάζει απαλά και ο Θεός εγείρεται στην ενθύμηση σου προσφέροντας σου ολόκληρη την δημιουργία ως αντάλλαγμα για την μικρή εικόνα σου, την εξ ολοκλήρου χωρίς αξία και παντελώς στερημένη νοήματος.

16.Καθώς ο Θεός ανέρχεται στην αρμόζουσα θέση Του κι εσύ στην δικιά σου, θα βιώσεις ξανά το νόημα της σχέσης και θα γνωρίζεις ότι είναι αληθινό. 2Ας ανέλθουμε μαζί εν ειρήνη προς τον Πατέρα, αφήνοντας Τον να επικρατήσει στους νόες μας. 3Θα κερδίσουμε τα πάντα αποδίδοντας Του δόξα και δύναμη και χωρίς ψευδαισθήσεις για το πού βρίσκονται. 4Η δόξα και η δύναμη βρίσκονται εντός μας μέσω της επικράτησης του Θεού στον νου μας. 5Ό,τι Εκείνος πρόσφερε είναι δικό Του. 6Ακτινοβολεί μέσα σε κάθε τμήμα Του όπως και στο όλον. 7Ολόκληρη η πραγματικότητα της σχέσης σου μαζί Του στηρίζεται στην σχέση του ενός με τον άλλον. 8Η άγια στιγμή ακτινοβολεί εξίσου σε όλες τις σχέσεις διότι μέσα της όλες οι σχέσεις είναι ένα. 9Γιατί εδώ, μόνο θεραπεία είναι, ήδη πλήρης και τέλεια. 10Γιατί εδώ είναι ο Θεός και όπου Αυτός είναι μόνο το τέλειο και το πλήρες μπορεί να υπάρχει.

Share