Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτά τα μαθήματα μπορείτε να τα μάθετε άμεσα, εκτός αν πιστεύετε ότι το Θέλημα του Θεού χρειάζεται χρόνο για να πραγματοποιηθεί. 2Και αυτό σημαίνει μόνον ότι θα προτιμούσατε να καθυστερήσετε να αναγνωρίσετε πως αυτό είναι το Θέλημα Του. 3Η άγια στιγμή είναι αυτή η στιγμή και η κάθε στιγμή. 4Είναι αυτή που εσείς θέλετε να είναι. 5Αυτή που δεν επιθυμείτε να είναι η άγια στιγμή για σας, χάνεται. 6Πρέπει ν΄ αποφασίσετε λοιπόν πότε είναι. 7Μην καθυστερείτε. 8Διότι η άγια στιγμή στέκει πανέτοιμη να την αποδεχθείτε πέρα από το παρελθόν και το μέλλον. 9Όμως αν δεν την θέλετε δεν μπορείτε να την φέρετε με χαρά στην επίγνωσή σας, αν και αυτή φέρει την λύτρωσή σας από την μικρότητα.
2. Η εξάσκησή σας επομένως εξαρτάται από την προθυμία σας να εγκαταλείψετε πλήρως την μικρότητα. 2Η στιγμή στην οποία η μεγαλοσύνη σας θα ανατείλει είναι μακριά ή κοντά ανάλογα με την επιθυμία σας γι΄αυτήν. 3Για όσο δεν την επιθυμείτε και ασπάζεστε την μικρότητα τόσο μακριά θα βρίσκεται κι εκείνη από εσάς. 4Όσο όμως πιο πολύ την επιθυμείτε τόσο πιο κοντά σας θα την φέρνετε. 5Μην σκέφτεστε ότι μπορείτε να βρείτε την σωτηρία με τον δικό σας τρόπο και ότι έτσι θα την αποκτήσετε. 6Εγκαταλείψτε κάθε σχέδιο για την σωτηρία με αντάλλαγμα το σχέδιο του Θεού. 7Το δικό Του σχέδιο θα σας ικανοποιήσει ενώ κανένα άλλο δεν μπορεί να σας φέρει την ειρήνη. 8Διότι η ειρήνη είναι του Θεού και κανένος άλλου εκτός από Αυτόν
3. Να είστε ταπεινοί μπροστά Του και όμως σπουδαίοι μέσα σε Αυτόν. 2Μην δίνετε αξία σε κανένα από τα σχέδια του εγώ. 3Διότι έτσι αφήνετε κενή την  θέση σας μέσα στο Σχέδιο Του, την οποία πρέπει να καλύψετε αν θέλετε να ενωθείτε μαζί μου μέσω της απόφασής σας να μην λάβετε μέρος σε κανένα άλλο σχέδιο παρά μόνο στο δικό Του. 4Σας καλώ να εκπληρώσετε τον άγιο ρόλο στο σχέδιο που Εκείνος έδωσε στον κόσμο έτσι ώστε να απελευθερωθεί από την μικρότητά του. 5Ο Θεός επιθυμεί ο οικοδεσπότης Του να είναι ολοκληρωτικά ελεύθερος. 6Κάθε αφοσίωση που δείχνετε σε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο σωτηρίας εκτός του σχεδίου του Θεού, μειώνει την αξία του Θελήματος Του για εσάς μέσα στον νου σας. 7Κι όμως ο νους σας είναι ο οικοδεσπότης Του.
4. Θα θέλατε να μάθετε πόσο τέλειος και άσπιλος είναι ο άγιος βωμός πάνω στον οποίο ο Πατέρας σας έβαλε τον Εαυτό Του; 2Αυτό θα το αναγνωρίσετε μέσα στην άγια στιγμή στην οποία με προθυμία και χαρά θα παραιτηθείτε από κάθε άλλο σχέδιο. 3Διότι εκεί βρίσκεται η τέλεια ειρήνη, επειδή εσείς υπήρξατε πρόθυμοι να ανταποκριθείτε στις προϋποθέσεις της. 4Μπορείτε να επικαλεστείτε την άγια στιγμή οπουδήποτε και οποτεδήποτε την θελήσετε. 5Στην διάρκεια της εξάσκησής σας προσπαθήστε να εγκαταλείψετε κάθε άλλο σχέδιο που έχετε αποδεχθεί στο παρελθόν μέσω του οποίου προσπαθήσατε να βρείτε το μεγαλείο στην μικρότητα. 6Δεν βρίσκεται εκεί. 7Χρησιμοποιήστε την άγια στιγμή για να αναγνωρίσετε ότι μόνοι σας δεν μπορείτε να ξέρετε που βρίσκεται και το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε είναι να εξαπατήσετε τον εαυτό σας.
5. Στέκομαι μέσα στην άγια στιγμή, τόσο ξεκάθαρος όσο θα με θέλατε. 2Και ο βαθμός στον οποίο μαθαίνετε να με αποδέχεστε είναι το μέτρο του χρόνου στον οποίο η άγια στιγμή θα είναι δική σας. 3Σας καλώ να κάνετε την άγια στιγμή δική σας αμέσως, διότι η απελευθέρωση από την μικρότητα στο νου του οικοδεσπότη του Θεού εξαρτάται από την προθυμία και όχι από τον χρόνο.
6.Ο λόγος που αυτα τα μαθήματα είναι απλά είναι επειδή η αλήθεια είναι απλή. 2Η περιπλοκότητα είναι στοιχείο του εγώ και δεν είναι τίποτε άλλο από μια απόπειρα του εγώ να σκιάσει αυτό που είναι ολοφάνερο. 3Μέσα στην άγια στιγμή θα μπορούσατε να ζείτε αιώνια αρχίζοντας από τώρα και φτάνοντας ως την αιωνιότητα. 4Ο λόγος γι΄αυτό είναι απλός. 5Μην σκιάζετε την απλότητα αυτού του λόγου ο οποίος είναι ο ακόλουθος: η άγια στιγμή είναι μια στιγμή όπου λαμβάνετε και προσφέρετε τέλεια επικοινωνία. 6Αυτό σημαίνει, όμως, ότι είναι μια στιγμή στην οποία ο νους σας είναι ανοιχτός για να λάβει και για να δώσει. 7Είναι η αναγνώριση ότι όλοι οι νόες βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους. 8Επομένως, δεν επιζητά ν΄αλλάξει τίποτα αλλά απλά να αποδεχθεί τα πάντα.
7. Πως μπορεί να συμβεί αυτό όταν θα προτιμούσατε να έχετε κρυφές σκέψεις και να τις κρατάτε για τον εαυτό σας; 2Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό θα ήταν να αρνηθείτε την τέλεια επικοινωνία που κάνει την άγια στιγμή αυτό που είναι. 3Πιστεύετε πως μπορείτε να έχετε σκέψεις που δεν θα θέλατε να μοιραστείτε και πως η σωτηρία βρίσκεται στο να κρατάτε σκέψεις για τον εαυτό σας. 4Διότι μέσα από τις σκέψεις που κρατάτε για τον εαυτό σας, νομίζετε πως βρίσκετε έναν τρόπο να κρατήσετε αυτό που θα θέλατε να έχετε μόνο εσείς και να μοιραστείτε μόνον αυτά που θα θέλατε να μοιραστείτε. 5Και μετά από αυτό απορείτε γιατί δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε πλήρως με τους γύρο σας ούτε και με τον Θεό που σας περιβάλλει όλους.
8. Κάθε σκέψη που θα θέλατε να κρατήσετε κρυφή καταστρέφει την επικοινωνία διότι αυτό είναι που ουσιαστικά προκαλείτε. 2Έιναι αδύνατον να αναγνωρίσετε την τέλεια επικοινωνία όταν η ρήξη στην επικοινωνία έχει αξία για σας. 3Ρωτήστε τον εαυτό σας ειλικρινά: « Θα ήθελα να έχω τέλεια επικοινωνία και είμαι ολοκληρωτικά πρόθυμος να εγκαταλείψω για πάντα οτιδήποτε παρεμβαίνει σ΄αυτή;» 4Αν η απάντηση είναι όχι, τότε η ετοιμότητα του Αγίου Πνεύματος να σας προσφέρει την τέλεια επικοινωνία δεν επαρκεί για να γίνει δική σας, επειδή εσείς δεν είστε έτοιμοι να την μοιραστείτε μαζί Του. 5Δεν μπορεί να εισέλθει σ΄ένα νου που έχει αποφασίσει να αντιτίθεται στην τέλεια επικοινωνία. 6Διότι η άγια στιγμή δίνεται και λαμβάνεται με ισότιμη προθυμία, όντας η αποδοχή μιας και μόνο Θελήσεως που κυβερνά όλη τη σκέψη.
9. Η απαραίτητη προϋπόθεση για την άγια στιγμή δεν απαιτεί να μην έχετε σκέψεις που δεν είναι αγνές. 2Απαιτεί όμως να μην κρατήσετε καμία από αυτές για τον εαυτό σας. 3Η αθωότητα δεν είναι κάτι που φτιάξατε εσείς. 4Σας δίνεται την στιγμή που την αποδέχεστε. 5Η Εξιλέωση δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε η ανάγκη για αυτήν. 6Δεν θα μπορείτε να αποδεχθείτε την τέλεια επικοινωνία όσο θα την κρύβετε από τον εαυτό σας. 7Διότι αυτό που θα κρύβατε είναι κρυμμένο από εσάς. 8Στην εξάσκησή σας, λοιπόν, προσπαθήστε ν᾽αντισταθείτε στην αυταπάτη και μην προσπαθείτε να προστατέψετε τις σκέψεις που θα θέλατε να κρατήσετε για τον εαυτό σας. 9Αφήστε την αγνότητα του Αγίου Πνεύματος να τις κάνει να χαθούν μέσα στη λάμψη της άγιας στιγμής και να φέρει την επίγνωσή σας στην κατάσταση ετοιμότητας για την αγνότητα που σας προσφέρει. 10Έτσι, θα σας ετοιμάσει για να αναγνωρίσετε ότι είστε οικοδεσπότες του Θεού και όμηροι σε κανέναν και σε τίποτα.

Share