Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Όταν αποδεχθείτε την αθωότητα ενός αδελφού θα δείτε την Επανόρθωση μέσα του. 2Διότι εφόσον αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μέσα του, κάνετε την Επανόρθωση και δική σας και βρίσκετε αυτό για το οποίο ψάχνατε. 3Δεν θα δείτε το σύμβολο της αθωότητας να ακτινοβολεί μέσα στον αδελφό σας όσο εξακολουθείτε να πιστεύετε πως δεν βρίσκεται εκεί. 4Η δική του απαλλαγή από ενοχές είναι η δική σας Επανόρθωση. 5Αποδώστε του την αθωότητά του και θα δείτε την αλήθεια αυτού που έχετε αναγνωρίσει. 6Η αλήθεια είναι κάτι που πρέπει πρώτα να προσφέρουμε για να τη λάβουμε, όπως ο Θεός την έδωσε πρώτα στον Υιό Του. 7Ο πρώτος μέσα στον χρόνο δεν σημαίνει τίποτα, αλλά ο Πρώτος μέσα στην αιωνιότητα είναι ο Θεός, ο Πατέρας, ο Οποίος είναι ο Πρώτος και ο Ένας. 8Δεν υπάρχει κανείς άλλος πέρα από τον Πρώτο, διότι δεν υπάρχει αριθμητική σειρά εφόσον δεν υπάρχει δεύτερος ή τρίτος παρά μόνον ο Πρώτος.
2. Εσείς που ανήκετε στην Πρώτη Αιτία, που δημιουργηθήκατε από Εκείνον καθ᾽ ομοίωση και ως μέρος Του, είστε κάτι περισσότερο από αθώοι. 2Η κατάσταση της αθωότητας είναι αυτή στην οποία βρίσκεστε όταν ο διαστρεβλωμένος νους θεραπευτεί από τη λανθασμένη πεποίθηση της ενοχής. 3Αυτή και μόνο αυτή την κατάσταση πρέπει να πετύχετε, με τον Θεό στο πλευρό σας. 4Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα νομίζετε ότι είστε χωριστά από τον Θεό. 5Ίσως μπορείτε να αισθανθείτε την Παρουσία Του δίπλα σας, αλλά δεν μπορείτε να ξέρετε ότι είστε ένα με Αυτόν. 6Αυτό δεν διδάσκεται. 7Η μάθηση ισχύει μόνο στην κατάσταση που κάτι τέτοιο συμβαίνει από μόνο του.
3. Όταν πλέον εγκαταλείψετε αυτά που σκιάζουν την αλήθεια μέσα στον άγιο νου σας, αφήνοντας τα ν᾽ αποδομηθούν και σταθείτε μέσα στη χάρη μπροστά στον Πατέρα σας, Εκείνος θα σας προσφέρει τον Εαυτό Του, όπως έκανε πάντα. 2Διότι Εκείνος αυτό μόνο γνωρίζει, δηλαδή την προσφορά και αυτή αποτελεί όλη Του τη γνώση. 3Αυτό που Εκείνος δεν γνωρίζει δεν μπορεί να υπάρξει και επομένως δεν μπορεί και να δοθεί. 4Μην ζητάτε να σας δοθεί τίποτα διότι αυτό έχει ήδη γίνει. 5Ζητήστε όμως να μάθετε πώς να συγχωρείτε και πώς να αποκαταστήσετε τον νου σας. 6Ο Η Επανόρθωση γίνεται πραγματική και ορατή για εκείνους που την χρησιμοποιούν. 7Αυτή είναι η μόνη σας λειτουργία πάνω στη γη και πρέπει να μάθετε ότι αυτή είναι όλα όσα θέλετε να μάθετε. 8Μέχρι να την μάθετε θα αισθάνεστε ένοχοι. 9Διότι τελικά η ενοχή όποια μορφή κι αν πάρει, πηγάζει από την αποτυχία σας να εκπληρώσετε τη λειτουργία σας μέσα στον Νου του Θεού όπου όλα [[όσα]] σας ανήκουν. 10Μπορείτε λοιπόν να δραπετεύσετε από αυτή την ενοχή αποτυγχάνοντας να εκπληρώσετε τη λειτουργία σας εδώ;
4. Δεν χρειάζεται να καταλάβετε τη δημιουργία για να κάνετε αυτό που πρέπει να γίνει, και μπορείτε να το κάνετε έστω και προτού ακόμα να αποκτήσει νόημα για σας η γνώση αυτή. 2Ο Θεός δεν καταλύει φραγμούς, όπως εξάλλου δεν τους δημιούργησε. 3Οι φραγμοί χάνονται όταν εσείς τους αποδεσμεύσετε από τον νου σας. 2Ο Θεός δεν θα αποτύχει κι ούτε απέτυχε ποτέ σε τίποτα. 5Πάρτε την απόφαση ότι ο Θεός έχει δίκιο και ότι εσείς έχετε κάνει λάθος σχετικά με τον εαυτό σας. 6Σας δημιούργησε από τον εαυτό Του, μέσα Του. 7Γνωρίζει τι είσαστε. 8Θυμηθείτε πως δεν υπάρχει δεύτερος γι’ Αυτόν. 9Άρα, δεν μπορεί να υπάρξει κανείς χωρίς την Αγιότητά Του, ούτε κανείς που να είναι ανάξιος της τέλειας Αγάπης Του. 10Μην αποτύχετε στη λειτουργία σας να αγαπήσετε μέσα σ΄ένα χώρο στερημένο από αγάπη, (όπως είναι αυτός ο κόσμος), φτιαγμένο από σκοτάδι και απάτη, επειδή με αυτό τον τρόπο καταλύονται το σκοτάδι και η απάτη. 11Μην απογοητεύσετε τον εαυτό σας αλλά, αντίθετα, προσφέρετε στον Θεό και στον εαυτό σας τον άμεμπτο Υιό Του. 12Ο Θεός ο ίδιος θα ανταλλάξει το δώρο σας με το δικό Του. 13Και αυτό το μικρό δώρο που θα προσφέρετε εσείς δεν θα είναι παρά η εκτίμησή σας για την Αγάπη Του.
5. Προτού πάρετε αποφάσεις για τον εαυτό σας, θυμηθείτε πρώτα ότι αποφασίσατε ενάντια στη λειτουργία σας στον Ουρανό και ύστερα σκεφθείτε προσεκτικά αν θέλετε να πάρετε αποφάσεις εδώ. 2Η μοναδική λειτουργία σας εδώ είναι το να αποφασίσετε ενάντια στην απόφαση του τι θέλετε, αναγνωρίζοντας έτσι την άγνοιά σας σχετικά με αυτό. 3Πως λοιπόν μπορείτε ν’ αποφασίσετε τι θα έπρεπε να κάνετε; 4Αφήστε όλες τις αποφάσεις στον Ένα που μιλάει για τον Θεό. 5Εκείνος γνωρίζει τα πάντα για τη λειτουργία σας. 6Έτσι, θα σας διδάξει πώς να αφαιρέσετε το φριχτό βάρος που έχετε βάλει πάνω σας με το να μην αγαπάτε τον Υιό του Θεού και με το να προσπαθείτε να του διδάξετε την ενοχή αντί για την αγάπη. 7Παραιτηθείτε απ΄αυτή τη μανιασμένη και παράλογη προσπάθεια που σας στερεί τη χαρά να ζείτε με τον Θεό και Πατέρα σας και σας εμποδίζει να ξυπνήσετε χαρούμενα στην Αγάπη και την Αγιότητα Του που ενώνονται μεταξύ τους όπως και η αλήθεια μέσα σας, κάνοντάς σας ένα μαζί Του.
6. Όταν μάθετε πώς να αποφασίζετε με τον Θεό, όλες οι αποφάσεις γίνονται τόσο εύκολες και σωστές όσο και η αναπνοή. 2Δεν υπάρχει μόχθος και θα οδηγηθείτε τόσο ήπια σαν να κατηφορίζατε ένα ήσυχο μονοπάτι το καλοκαίρι. 3Μόνο η δική σας προαίρεση φαίνεται να κάνει την απόφαση δύσκολη. 4Το Άγιο Πνεύμα δεν θα καθυστερήσει να απαντήσει σε κάθε σας ερώτηση για το τι να κάνετε. 5Γνωρίζει και θα σας πει και ύστερα θα το κάνει για σας. 6Εσείς, που έχετε κουραστεί, θα το βρείτε πιο ξεκούραστο και από ύπνο. 7Διότι μπορείτε να φέρετε την ενοχή στον ύπνο σας, αλλά όχι και στην περίπτωση αυτή.
7. Αν δεν ελευθερωθείτε από τις ενοχές δεν μπορείτε να γνωρίσετε τον Θεό του Οποίου το Θέλημα είναι να Τον γνωρίσετε. 2Επομένως, πρέπει να είστε αθώοι. 3Όμως, αν δεν αποδεχθείτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να Τον γνωρίσετε, Τον έχετε αρνηθεί και δεν Τον αναγνωρίζετε παρ’ όλο που είναι παντού γύρω σας. 4Δεν μπορείτε να τον γνωρίσετε χωρίς τον Υιό Του, του οποίου η αθωότητα αποτελεί την προϋπόθεση για να Τον γνωρίσετε. 5Το να δεχθείτε τον Υιό Του ως ένοχο αποτελεί τόσο πλήρη άρνηση του Πατέρα που η γνώση δεν μπορεί να αναγνωριστεί στον ίδιο αυτό νου όπου ο Θεός ο ίδιος την τοποθέτησε. 6Αν ακούγατε, θα μαθαίνατε πόσο αδύνατο είναι αυτό! 7Μην Του αποδίδετε ιδιότητες όπως τις κατανοείτε. 8Δεν Τον φτιάξατε εσείς και τίποτα απ’ όσα καταλαβαίνετε δεν Του ταιριάζει.
8. Δεν είναι δικό σας έργο να φτιάχνετε πραγματικότητα. 2Η πραγματικότητα βρίσκεται εδώ ανεξάρτητα από τη δική σας συνεισφορά, αλλά όχι και χωρίς εσάς.3Εσείς που προσπαθήσατε να πετάξετε τον εαυτό σας και έχετε αποδώσει τόσο μικρή αξία στον Θεό, ακούστε με που σας μιλώ για Αυτόν και για σας. 4Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σας αγαπά ο Πατέρας σας, επειδή δεν υπάρχει τίποτε αντίστοιχο στην εμπειρία σας σε αυτό τον κόσμο για να σας βοηθήσει να το καταλάβετε. 5Δεν υπάρχει τίποτα πάνω στη γη με το οποίο να μπορεί να συγκριθεί και τίποτα από όσα αισθανθήκατε μακριά από τον Θεό δεν μοιάζει έστω και στο ελάχιστο με αυτή την Αγάπη. 6Δεν μπορείτε καν να ευλογήσετε σύμφωνα με την υψηλή καταγωγή σας. 7Θα μπορούσατε λοιπόν να γνωρίζετε γι’ Αυτόν που πάντοτε δίνει και που δεν γνωρίζει παρά μόνο να δίνει;
9. Τα παιδιά του Ουρανού ζουν μέσα στο Φως της ευλογίας του Πατέρα τους επειδή γνωρίζουν ότι είναι αναμάρτητα. 2Η Επανόρθωση θεμελιώθηκε ως μέσον για την αποκατάσταση της αθωότητας στους νόες που την έχουν αρνηθεί αρνούμενοι και τα Ουράνια στους εαυτούς τους. 3Η Επανόρθωση σας διδάσκει την πραγματική κατάσταση του Υιού του Θεού. 4Δεν σας διδάσκει τι είσαστε ή τι είναι ο Πατέρας σας. 5Το Άγιο Πνεύμα, που το θυμάται για σας, απλά σας διδάσκει πώς να απομακρύνετε τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε σας και σε αυτά που γνωρίζετε. 6Η μνήμη Του είναι δική σας. 7’Αν θυμηθείτε αυτά που έχετε κατασκευάσει, αυτό που θα θυμηθείτε είναι το τίποτα. 8Η ενθύμηση της πραγματικότητας βρίσκεται μέσα σ Εκείνον και επομένως και μέσα σας.
10. Οι αθώοι και οι ένοχοι είναι αδύνατον να αλληλοκατανοηθούν. 2Ο καθένας τους αντιλαμβάνεται τον άλλο σαν τον εαυτό του, κι έτσι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν επειδή ο καθένας βλέπει τον άλλο αντίθετα από τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του. 3Ο Θεός μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με το ‘Άγιο Πνεύμα μέσα στον νου σας, επειδή μόνο Αυτό μοιράζεται τη γνώση εκείνου που είσαστε με τον Θεό. 4Και μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να απαντήσει στον Θεό για σας, διότι μόνο Αυτό γνωρίζει τι είναι ο Θεός. 5Όλα τα άλλα που έχετε βάλει μέσα στον νου σας δεν υπάρχουν, διότι αυτό που δεν βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Νου του Θεού δεν υπήρξε ποτέ. 6Η επικοινωνία με τον Θεό είναι ζωή. 7Χωρίς αυτή τίποτα δεν υπάρχει.

Share