Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η άγια στιγμή είναι το αποτέλεσμα της απφασιστικότητάς σας να είστε άγιοι. 2Είναι η απάντηση. 3Η επιθυμία και η προθυμία σας να της επιτρέψετε να έρθει προηγούνται της αφίξεώς της. 4Προετοιμάζετε τον νου σας γι᾽ αυτήν μόνο στον βαθμό που αναγνωρίζετε ότι την θέλετε όσο τίποτε άλλο. 5Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο. πράγματι, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι περισσότερο.6Μην επιχειρή­σετε να δώσετε στο ´Αγιο Πνεύμα αυτό που δεν ζητά διότι διαφορετικά θα Τού προσθέσετε το εγώ και θα μπερδέψετε τα δύο. 7Το Άγιο Πνεύμα ζητά τόσο λίγα. 8Το Αγιο Πνεύμε είναι που προ­σθέτει το μεγαλείο και την δύναμη. 9Ενώνεται μαζί σας για να κάνει την άγια στιγμή πολύ πιο σπουδαία απ᾽ όσο μπορείτε να καταλάβετε. 10Η συνειδητοποίηση σας ότι χρειάζεται να κάνετε τόσο λίγα είναι που Του δίνει την δυνατότητα να δώσει τόσο πολλά.
2.Μην εμπιστεύεστε τις καλές σας προθέσεις. 2Δεν επαρκούν. 3Εμπιστευτείτε όμως ελεύθερα την προθυμία σας, οτιδήποτε κι αν εισέλθει. 4Συγκεντρωθείτε μονάχα σε αυτήν και μην ενοχλείστε από τις σκιές που την περιβάλλουν. 5Γι’αυτό ήρθατε. 6Αν μπορούσατε να έρθετε χωρίς αυτές τις σκιές δεν θα χρειαζόσασταν την άγια στιγμή. 7Ελάτε σε αυτήν χωρίς αλαζονεία δίχως να υποθέτετε ότι μόνοι σας πρέπει να φτάσετε στην κατάσταση που κομίζει ο ερχομός της. 8Το θαύμα της άγιας στιγμής βρίσκεται στην προθυμία σας να την αφήσετε να είναι ό,τι είναι. 9Και στην προθυμία σας γι᾽ αυτήν βρίσκεται και η αποδοχή του εαυτού σας έτσι όπως δημιουργηθήκατε να είστε.
3.Η ταπεινοφροσύνη ποτέ δεν θα σας ζητήσει να μείνετε ευχαριστημένοι με την μικρότη­τα. 2Ομως πράγματι απαιτεί να μην μείνετε ικανοποιημένοι με τίποτα λιγότερο από το μεγαλείο το οποίο δεν προέρχεται από εσάς. 3Ή δυσκολία σας με την άγια στιγμή εγείρεται από την παγιωμένη σας πεποίθηση ότι δεν την αξίζετε. 4Και τι άλλο σημαίνει αυτό από την αποφασιστικότητά  σας να είστε έτσι όπως θα φτιάχνατε εσείς τον εαυτό σας; 5Ο Θεός δεν δημιούργησε τον Οίκο Του ως ανάξιο Του. 6Και αν πιστεύ­ετε πως δεν μπορεί να εισέλθει εκεί όπου θέλει να βρίσκεται, παρεμβαίνετε στο Θέλημα Του. 7Δεν χρειάζεστε η δύναμη της προθυμίας να προέρχεται από σας  αλλά μόνο από το Θέλημα Του.
4.Η άγια στιγμή δεν πηγάζει μονάχα από την μικρή σας προθυμία. 2Είναι πάντοτε το απο­τέλεσμα της λιγοστής σας προθυμίας σε συνδυασμό με την απεριόριστη δύναμη της Βούλησης του Θεού. 3Κάνετε λάθος με το να σκέφτεστε πως χρειάζεται να προετοιμάσε­τε τον εαυτό σας γι᾽ Αυτόν. 4Είναι αδύνατον να κάνετε αλαζονικές προετοιμασίες για την αξιότητα και να μην πιστεύετε ότι από σας εξαρτάται να δημιουργήσετε τις συνθήκες για την ειρήνη. 5Ό Θεός είναι που τις εδραίωσε. 6Δεν εξαρτώνται από την προθυμία σας. 7Αυτή, χρειάζεται μόνο για να μπορέσετε να διδαχθείτε ποιές είναι αυτές οι συνθήκες. 8Αν συνε­χίσετε να πιστεύετε ότι είστε ανάξιοι να μάθετε κάτι τέτοιο εμπλέκεστε στο μάθημα πιστεύοντας πως πρέπει ν᾽αλλάξετε τον μαθητή. 9Δεν φτιάξατε εσείς τον μαθητή κι ούτε μπορείτε να τον αλλάξετε. 10Θα κάνατε εσείς πρώτοι ένα θαύμα και ύστερα θα περιμένατε να γίνει ένα θαύμα για σας;
5.Εσείς απλά κάντε την ερώτηση. 2Η απάντηση, σας δίνεται. 3Μην επιζητάτε ν᾽ απαντή­σετε εσείς αλλά απλά να λάβετε την απάντηση όπως αυτή δίνεται. 4Ενώ προετοιμάζεστε για την άγια στιγμή, μην προσπαθείτε να κάνετε τον εαυτό σας άγιο έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να την λάβετε. 5Αυτό θα προκαλούσε σύγχυση του δικού σας ρόλου με αυτόν του Θεού. 6Η Επανόρθωση δεν μπορεί να έρθει σε αυτούς που νομίζουν πως εκείνοι πρέπει πρώτα να εξαγνιστούν αλλά σε αυτούς που δεν προσφέρουν παρά μόνο την προ­θυμία τους ν᾽ανοίξουν δρόμο γι᾽αυτήν. 7Ο εξαγνισμός είναι μια λειτουργία που ανήκει αποκλειστικά στον Θεό και επομένως απευθύνεται σ᾽εσάς. 8Αντί να προσπαθείτε να ετοι­μάσετε τον εαυτό σας γι᾽Αυτόν, προσπαθήστε να πείτε τα εξής:

9Έγώ που είμαι οικοδεσπότης του Θεού, είμαι αντάξιος Του.
10Αυτός Που θεμελίωσε τον Οίκο Του εντός μου τον δημιούργησε
όπως ήθελε να είναι.

11Δεν υπάρχει ανάγκη να ετοιμάσω τον Οίκο Του γι᾽Αυτόν αλλά μόνο
να μην επέμβω στο σχέδιο Του που αποκαθιστά μέσα μου
την επίγνωση της ετοιμότητας μου η οποία είναι αιώνια.

 12Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα στο σχέδιο Του.
13.Αλλά για να το λάβω, πρέπει να είμαι πρόθυμος να μην υποκαταστήσω
το δικό μου στην  θέση του.

6.Και αυτό είναι όλο. 2Αν προσθέσετε κι άλλα, απλά θα αφαιρέσετε αυτά τα λίγα που σας ζητούνται. 3Θυμηθείτε ότι εσείς φτιάξατε την ενοχή και ότι το σχέδιο της απόδρασης σας από αυτή ήταν να φέρετε σε αυτή την Επανόρθωση και να κάνετε τη σωτηρία τρομακτική. 4Και είναι ο φόβος αυτό που θα προσθέσετε αν προετοιμάσετε τον εαυτό σας για την αγάπη. 5Η προετοιμασία για την άγια στιγμή ανήκει σε Αυτόν που Την δίνει. 6Ελευθερώστε τον εαυτό σας στο Άγιο Πνεύμα του Οποίου η λειτουργία είναι η απελευθέ­ρωση. 7Μην αναλαμβάνετε εσείς την λειτουργία Του. 8Δώστε Του μόνο αυτό που ζητά έτσι ώστε να μάθετε πόσο μικρός είναι ο ρόλος που έχετε να παίξετε και πόσο σπουδαίος είναι ο δικός Του.
7.Αυτό είναι που κάνει την άγια στιγμή τόσο εύκολη και τόσο φυσική. 2Εσείς την κάνετε δύσκολη επειδή επιμένετε ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να κάνετε. 3Σας είναι δύσκολο να δεχθείτε την ιδέα ότι χρειάζεται να δώσετε τόσα λίγα και να λάβε­τε τόσα πολλά. 4Σας είναι επίσης δύσκολο να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι προσβλητι­κό για σας το γεγονός ότι η συνεισφορά σας είναι τόσο δυσανάλογα μικρή σχετικά με την προσφορά του Αγίου Πνεύματος. 5Εξακολουθείτε να νομίζετε πως η κατανόηση σας συνει­σφέρει κατά πολύ στην αλήθεια και την κάνει αυτό που είναι. 6Ομως έχουμε δώσει έμφα­ση στο γεγονός ότι δεν χρειάζεται να καταλάβετε τίποτα. 7Η σωτηρία είναι εύκολη απλά επειδή δεν ζητά τίποτα που να μην μπορείτε να δώσετε τώρα αμέσως.
8.Μην ξεχνάτε ότι ήταν δική σας η απόφαση να κάνετε αδύνατα για εσάς όλα όσα είναι φυσικά και εύκολα. 2Αν πιστεύετε ότι η άγια στιγμή είναι δύσκολη για εσἀς, αυτό συμβαίνει επειδή μεσολαβήσατε εσείς και εξακολουθείτε να είστε απρόθυμοι να δώσετε χώρο σε Αυτόν που γνωρίζει. 3Ή πεποίθηση που έχετε σχετικά με τους βαθμούς δυσκολίας στα θαύ­ματα επικεντρώνεται σε αυτό. 4Ό,τι ο Θεός βούλεται δεν είναι απλά εφικτό αλλά έχει ήδη συμβεί. 5Γι᾽αυτό έχει χαθεί το παρελθόν. 6Στην πραγματικότητα δεν συνέβη ποτέ. 7Μόνο στον νου σας, ο οποίος νόμισε πως συνέβη, είναι αναγκαία η αναίρεσή του.

Share