Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Να θυμάσαι πως το Άγιο Πνεύμα είναι η Απάντηση, όχι η ερώτηση. 2Το εγώ πάντα μιλάει πρώτο. 3Είναι ιδιότροπο και δεν έχει καλό σκοπό γι᾽ αυτόν που το κατασκεύασε. 4Πιστεύει και πολύ σωστά, ότι ο κατασκευαστής του μπορεί να αποσύρει ανά πάσα στιγμή την υποστήριξή του από αυτό. 5Εάν είχε καλό σκοπό για σένα θα ήταν χαρούμενο, όπως το άγιο Πνεύμα θα είναι χαρούμενο όταν θα σε έχει φέρει σπίτι σου και δεν θα χρειάζεσαι πια την καθοδήγησή Του. 6Το εγώ δεν λογαριάζει τον εαυτό του ως τμήμα σου. 7Εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρωταρχικό του σφάλμα, το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος σκέψης του.

2. Όταν σε δημιούργησε ο Θεός, σε έκανε μέρος Του Εαυτού Του. 2Να γιατί η επίθεση είναι αδύνατη μέσα στην Βασιλεία. 3Έφτιαξες το εγώ χωρίς αγάπη και έτσι αυτό δεν σε αγαπά. 4Δεν μπορούσες να παραμείνεις μέσα στην Βασιλεία χωρίς αγάπη και εφόσον η Βασιλεία είναι αγάπη, πιστεύεις ότι είσαι χωρίς αυτήν. 5Αυτό επιτρέπει στο εγώ να θεωρεί τον εαυτό του ως διαχωρισμένο και μακριά από τον κατασκευαστή του κι έτσι μιλά εκ μέρους του νου σου που πιστεύει ότι είσαι διαχωρισμένος και έξω από τον Νου του Θεού. 6Το εγώ, λοιπόν, ήγειρε την πρώτη ερώτηση που διατυπώθηκε ποτέ αλλά που ποτέ δεν μπορεί να απαντήσει. 7Η ερώτηση, “Τι είσαι;”, ήταν η απαρχή της αμφιβολίας. 8Το εγώ δεν απάντησε από τότε σε καμιά ερώτηση μολονότι έθεσε πολλές. 9Και οι πιο εφευρετικές δραστηριότητές του δεν κατάφεραν παρά να συσκοτίσουν την ερώτηση περισσότερο, επειδή εσύ έχεις την απάντηση και το εγώ σε φοβάται.

3. Δεν μπορείς να αντιληφθείς την σύγκρουση μέχρι να συνειδητοποιήσεις πλήρως το βασικό γεγονός ότι το εγώ δεν μπορεί να ξέρει τίποτα. 2Το Άγιο Πνεύμα δεν μιλά πρώτο αλλά πάντα απαντά. 3Όλοι έχουν στραφεί προς Αυτό για βοήθεια κάποια στιγμή και με κάποιον τρόπο και πάντα πήραν απάντηση. 4Εφόσον το Άγιο Πνεύμα απαντά αληθινά, απαντά για όλο τον χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας έχει την απάντηση τώρα.

4. Το εγώ δεν ακούει το Άγιο Πνεύμα αλλά πιστεύει πως μέρος του νου που το έφτιαξε είναι εναντίον του. 2Το ερμηνεύει έτσι για να δικαιωθεί για την επίθεσή του ενάντια στον κατασκευαστή του. 3Πιστέυει ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και θέλει κι εσύ να το πιστέψεις. 4Δεν θα το υποστηρίξεις, εκτός κι αν όντως το πιστέψεις και το εγώ τότε θα νιώθει άσχημα στην ανάγκη για συμμάχους αλλά όχι για αδελφούς. 5Αντιλαμβανόμενο ότι υπάρχει στο νου σου κάτι ξένο προς αυτό, το εγώ στρέφεται προς το σώμα ως σύμμαχο επειδή το σώμα δεν είναι μέρος σου. 6Αυτό καθιστά το σώμα φίλο του εγώ. 7Είναι μια συμμαχία στηριγμένη ξεκάθαρα στον διαχωρισμό. 8Εάν πάρεις το μέρος αυτής της συμμαχίας, θα φοβάσαι, επειδή παίρνεις το μέρος μιας συμμαχίας φόβου.

5. Το εγώ χρησιμοποιεί το σώμα για να συνωμοτήσει ενάντια στον νου σου κι επειδή το εγώ συνειδητοποιεί ότι ο “εχθρός” του μπορεί να δώσει τέλος και στα δύο, απλά αναγνωρίζοντας ότι δεν αποτελούν μέρη σου, ενώνονται μαζί στην επίθεσή. 2Αυτή είναι ίσως η πιο παράδοξη αντίληψη εάν λάβεις υπ᾽όψιν τι πραγματικά περιλαμβάνει. 3Το εγώ, το οποίο δεν είναι πραγματικό, προσπαθεί να πείσει τον νου, ο οποίος είναι πραγματικός, ότι ο νους είναι το μαθησιακό εργαλείο του εγώ κι επιπλέον ότι το σώμα είναι πιο πραγματικό από όσο είναι ο νους. 4Κανείς ορθά σκεπτόμενος δεν θα μπορούσε ποτέ να το πιστέψει αυτό και κανείς ορθά σκεπτόμενος δεν το πιστεύει.

6. ᾽Ακου, λοιπόν, την μία και μοναδική απάντηση, που το Άγιο Πνεύμα δίνει σε όλες τις ερωτήσεις που το εγώ εγείρει: Είσαι ένα παιδί του Θεού, ένα ανεκτίμητο κομμάτι τη Βασιλείας Του, το οποίο δημιούργησε ως μέρος του Εαυτού Του. 2Τίποτα άλλο δεν υπάρχει και μόνον αυτό είναι πραγματικό. 3Έχεις επιλέξει έναν ύπνο στον οποίο είχες άσχημα όνειρα αλλά ο ύπνος δεν είναι πραγματικός και ο Θεός σε καλεί να ξυπνήσεις. 4Δεν θα μείνει τίποτα από το όνειρό σου όταν Τον ακούσεις, επειδή θα έχεις ξυπνήσει. 5Τα όνειρά σου περιέχουν πολλά σύμβολα του εγώ και σε έχουν μπερδέψει. 6Αυτό όμως συνέβη επειδή κοιμόσουν και δεν γνώριζες. 7Όταν ξυπνήσεις θα δεις την αλήθεια γύρω σου και μέσα σου και δεν θα πιστεύεις πια στα όνειρα διότι δεν θα έχουν καμιά πραγματικότητα για σένα. 8Όμως η Βασιλεία και όλα όσα δημιούργησες εκεί, θα είναι πολύ πραγματικά για σένα, επειδή είναι όμορφα και αληθινά.

7. Μέσα στην Βασιλεία, πού είσαι και τι είσαι, είναι τέλεια βέβαιο. 2Δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας, επειδή η πρώτη ερώτηση δεν διατυπώθηκε ποτέ. 3Έχοντας, τελικά, εξ ολοκλήρου απαντηθεί, ποτέ δεν υπήρξε. 4Μόνο το Είναι ζει στην Βασιλεία, όπου τα πάντα ζουν εν Θεώ χωρίς ερωτήσεις. 5Ο χρόνος που ξοδεύτηκε σε ερωτήσεις στην διάρκεια του ονείρου, δόθηκε στην δημιουργία και στην αιωνιότητά της. 6Είσαι τόσο βέβαιος όσο ο Θεός, επειδή είσαι τόσο αληθινος όσο είναι Αυτός αλλά αυτό που ήταν κάποτε βέβαιο στον νου σου έγινε μόνο ικανότητα για βεβαιότητα.

8. Η εισαγωγή ικανοτήτων στο είναι, ήταν η αρχή της αβεβαιότητας, επειδή οι ικανότητες είναι εν δυνάμει, όχι επιτεύγματα. 2Οι ικανότητές σου είναι άχρηστες  στην παρουσία των επιτευγμάτων του Θεού κι επίσης των δικών σου. 3Τα επιτεύγματα είναι αποτελέσματα που έχουν εκπληρωθεί. 4Όταν είναι τέλεια, η ύπαρξη των ικανοτήτων δεν έχει νόημα. 5Είναι περίεργο που το τέλειο πρέπει τώρα να τελειωθεί. 6Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον. 7Θυμήσου, ωστόσο, πως όποτε βάζεις τον εαυτό σου σε μια αδύνατη κατάσταση πιστεύεις ότι το αδύνατον είναι δυνατόν.

9. Οι ικανότητες πρέπει να αναπτυχθούν προτού μπορέσεις να τις χρησιμοποιήσεις. 2Αυτό δεν είναι αλήθεια για ό,τι δημιούργησε ο Θεός αλλά είναι η ηπιότερη δυνατή λύση για όσα κατασκεύασες. 3Μέσα στο πλαίσιο μιας αδύνατης κατάστασης μπορείς να αναπτύξεις τις ικανότητές σου μέχρι του σημείου αυτές να σε βγάλουν από αυτήν. 4Έχεις ένα Οδηγό ως προς το πώς να τις αναπτύξεις αλλά δεν έχεις κανέναν επικεφαλή εκτός από τον εαυτό σου. 5Αυτό σε καθιστά υπεύθυνο της Βασιλείας τόσο με έναν Οδηγό για να την βρείς όσο και με τα μέσα για να την διατηρήσεις. 6Έχεις ένα πρότυπο να ακολουθήσεις, το οποίο θα ενισχύσει την θέση σου ως επικεφαλή και δεν θα αφαιρέσει από αυτήν με κανέναν τρόπο. 7Έτσι κρατάς την κεντρική θέση, στη φανταστική σκλαβιά σου, που από μόνο του δείχνει ότι δεν είσαι σκλαβωμένος.
10. Βρίσκεσαι σε μια αδύνατη κατάσταση μόνο επειδή πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 2Σε μια αδύνατη κατάσταση θα ήσουν, εάν ο Θεός σου έδειχνε την τελειότητά σου και σου αποδείκνυε όχι έχεις κάνει λάθος. 3Αυτό θα έδειχνε πως οι τέλειοι είναι ανεπαρκείς να έχουν οι ίδιοι επίγνωση της τελειότητάς τους κι έτσι να συμμαχήσουν με την πεποίθηση ότι εκείνοι που έχουν τα πάντα έχουν ανάγκη βοήθειας και συνεπώς είναι αβοήθητοι. 4Αυτό είναι το είδος της “συλλογιστικής” στην οποία το εγώ εμπλέκεται. 5Ο Θεός, που γνωρίζει ότι τα δημιουργήματά Του είναι τέλεια, δεν τα προσβάλλει. 6Αυτό θα ήταν τόσο αδύνατον όσο και η αντίληψη του εγώ ότι έχει προσβάλλει τον Θεό.

11. Να γιατί το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν διατάσσει. 2Να διατάζεις συνεπάγεται μια ανισότητα την οποία αποδεικνύει ως ανύπαρκτη το Άγιο Πνεύμα. 3Η πιστότητα στις λογικές βάσεις είναι νόμος του νου και ό,τι δημιούργησε ο Θεός είναι πιστό στους νόμους Του. 4Πιστότητα σε άλλους νόμους είναι επίσης εφικτή, ωστόσο, όχι επειδή οι νόμοι αυτοί είναι αληθινοί αλλά επειδή εσύ τους κατασκεύασες. 5Ποιό θα ήταν το κέρδος αν ο Θεός σου αποδείκνυε ότι έχεις σκεφτεί παράλογα; 6Μπορεί ο Θεός να χάσει την δική Του βεβαιότητα; 7Έχω συχνά πει ότι, αυτό που διδάσκεις αυτό είσαι. 8Θα ήθελες ο Θεός να σου διδάξει ότι αμάρτησες; 9Εάν αντέκρουε τον εαυτό, που εσύ κατασκεύασες, με την αλήθεια που Αυτός δημιούργησε για σένα, τι θα μπορούσες να είσαι παρά έντρομος. 10Θα αμφισβητούσες τον ορθό νού σου ο οποίος  είναι το μόνο μέρος που μπορείς να βρείς την υγεία που Αυτός σου έδωσε.

12. Ο Θεός δεν διδάσκει. 2Να διδάσκεις υποδηλώνει πως υπάρχει μια έλλειψη, την οποία ο Θεός γνωρίζει ότι δεν υπάρχει. 3Ο Θεός δεν βρίσκεται σε σύγκρουση. 4Η διδασκαλία αποσκοπεί σε μια αλλαγή αλλά ο Θεός δημιούργησε μόνο το αμετάβλητο. 5Ο διαχωρισμός δεν ήταν μια απώλεια της τελειότητας αλλά μια αποτυχία στην επικοινωνία. 6Μια τραχιά και στριγκή μορφή επικοινωνίας  προέκυψε ως η φωνή του εγώ. 7Δεν μπορούσε να θρυμματίσει την ειρήνη του Θεού αλλά μπορούσε να θρυμματίσει την δική σου. 8Ο Θεός δεν την εμπόδισε, επειδή να εξoυδετερώσει θα ήταν να της επιτεθεί. 9Όντας υπό αμφισβήτηση, Αυτός δεν αμφισβήτησε. 10Απλώς έδωσε την Απάντηση. 11Η Απάντησή Του είναι ο Δάσκαλός σου.


Share