Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Υπάρχει μια τάση να νομίζουμε πως ο κόσμος μπορεί να προσφέρει παρηγοριά και απόδραση από προβλήματα που ο σκοπός του είναι να τα διατηρεί. Γιατί θα πρέπει να συμβαίνει αυτό; Επειδή είναι ένα μέρος όπου η επιλογή μεταξύ ψευδαισθήσεων φαίνεται να είναι η μοναδική επιλογή. Κι έχετε τον έλεγχο των αποτελεσμάτων της επιλογής σας. Έτσι νομίζετε, μέσα στην στενή λωρίδα από την γέννηση μέχρι τον θάνατο, λίγος χρόνος σας δίνεται για να τον χρησιμοποιήσετε για σας μόνο· ένα διάστημα όπου όλοι συγκρούονται μαζί σας αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιος δρόμος θα σας βγάλει από την σύγκρουση και θα σας οδηγήσει μακριά από τις δυσκολίες που δεν σας αφορούν. Εν τούτοις σας αφορούν. Πώς μπορείτε λοιπόν, να δραπετεύσετε από αυτές αφήνοντας τες πίσω; Αυτό που πρέπει να έρθει μαζί σας, θα το πάρετε μαζί σας ό,τι δρόμο κι αν επιλέξετε να βαδίσετε.
2.Η πραγματική επιλογή δεν είναι αυταπάτη. Αλλά ο κόσμος δεν έχει να προσφέρει καμία. Όλοι οι δρόμοι του οδηγούν στην απογοήτευση, στο τίποτα και στον θάνατο. Δεν υπάρχει επιλογή στις εναλλακτικές του λύσεις. Μην αναζητάτε εδώ την διαφυγή από τα προβλήματα. Ο κόσμος φτιάχτηκε έτσι ώστε τα προβλήματα να μην επιτρέπουν την απόδραση. Μην απατάσθε από όλα τα διαφορετικά ονόματα που δίνονται στους δρόμους του. Δεν έχουν παρά μόνο ένα τέλος. Κι ο καθένας τους δεν είναι παρά το μέσον να φθάσετε σε αυτήν την κατάληξη, διότι εδώ θα οδηγήσουν όλοι οι δρόμοι, όσο κι αν φαίνεται ν᾽ αρχίζουν διαφορετικά όσο κι αν φαίνεται να πηγαίνουν διαφορετικά. Η κατάληξη τους είναι βέβαιη, διότι δεν υπάρχει επιλογή ανάμεσα τους. Όλοι τους θα οδηγήσουν στον θάνατο. Σε μερικούς από αυτούς ταξιδεύετε χαρούμενα για μερικό διάστημα, πριν να εισέλθει η μελαγχολία. Και σε μερικούς τ´αγκάθια φαίνονται αμέσως. Η επιλογή δεν είναι το ποιό θα είναι το τέλος αλλά πότε έρχεται.
3.Δεν υπάρχει επιλογή εκεί όπου η κάθε κατάληξη είναι βέβαιη. Ίσως θα προτιμούσατε να τις δοκιμάσετε όλες, πριν να μάθετε πραγματικά ότι δεν είναι παρά μόνο μία. Οι δρόμοι που αυτός ο κόσμος μπορεί να προσφέρει φαίνονται να είναι πολλοί αλλά πρέπει κάποτε να φθάσει η ώρα όταν όλοι αρχίζουν να βλέπουν πόσοι όμοιοι είναι ο ένας με τον άλλον. Άνθρωποι πέθαναν βλέποντας το αυτό, επειδή δεν είδαν κανένα δρόμο εκτός από τα μονοπάτια που προσφέρονται από τον κόσμο. Και μαθαίνοντας ότι δεν οδηγούσαν πουθενά, έχασαν την ελπίδα τους. Κι εν τούτοις αυτή ήταν η στιγμή που θα μπορούσαν να έχουν μάθει το σπουδαιότερο μάθημα τους. Όλοι πρέπει να φθάσουν σε αυτό το σημείο και να πάνε πέρα από αυτό. Είναι πράγματι αλήθεια ότι δεν υπάρχει καμιά επιλογή εντός του κόσμου. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αποτελεί το μάθημα. Το μάθημα έχει ένα σκοπό και έρχεστε σε αυτό για να καταλάβετε για που προορίζεται.
4.Γιατί θ᾽ αναζητούσατε να δοκιμάσετε έναν άλλο δρόμο, ένα άλλο άτομο ή ένα άλλο μέρος, όταν έχετε μάθει τον τρόπο που αρχίζει το μάθημα αλλά δεν αντιλαμβάνεσθε ακόμα για πού προορίζεται; Ο σκοπός του είναι η απάντηση στην έρευνα που όλοι πρέπει να αναλάβουν, όσοι ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα μια άλλη απάντηση να ανακαλυφθεί. Μάθετε τώρα, χωρίς απελπισία, ότι δεν υπάρχει ελπίδα για απάντηση εντός του κόσμου. Αλλά μην κρίνετε το μάθημα που απλά έτσι άρχισε. Μην αναζητάτε ακόμα έναν οδοδείκτη εντός του κόσμου που φαίνεται να δείχνει σ έναν ακόμα δρόμο. Μην ψάχνετε πια για ελπίδα εκεί όπου δεν υπάρχει. Επισπεύστε τώρα την μάθηση σας και κατανοήστε ότι χάνετε χρόνο αν δεν πάτε πέρα από ό,τι έχετε μάθει σε ό,τι απομένει ακόμα να μάθετε. Επειδή από αυτό το κατώτατο σημείο θα οδηγήσει η μάθηση σε ύψη ευτυχίας, όπου θα δείτε τον στόχο του μαθήματος να λάμπει καθαρά, και τέλεια εντός της μαθησιακής σας αντίληψης.
5.Ποιος δεν θα ήταν πρόθυμος να του γυρίσουν την πλάτη όλοι οι δρόμοι του κόσμου, αν καταλάβαινε την ματαιότητα τους; Δεν είναι απαραίτητο να αρχίσει με αυτό, αντί ν´ αναζητήσει άλλον τρόπο; Διότι ενώ βλέπει μια επιλογή εκεί που δεν υπάρχει καμία, τί δύναμη απόφασης μπορεί να χρησιμοποιήσει; Η μεγάλη απελευθέρωση δύναμης πρέπει ν᾽ αρχίσει με το να μάθετε πού πραγματικά αυτή έχει χρήση. Και ποιά απόφαση έχει δύναμη εάν εφαρμοσθεί σε καταστάσεις χωρίς επιλογή;
6.Το μάθημα πως ο κόσμος δεν μπορεί να προσφέρει παρά μόνο μια επιλογή όποια κι αν είναι η μορφή της, είναι η αρχή της αποδοχής ότι υπάρχει μια πραγματική εναλλακτική αντ´αυτής. Το να μάχεστε αυτό το βήμα σημαίνει την ήττα του στόχου σας εδώ. Δεν ήρθατε για να μάθετε πώς να βρείτε έναν δρόμο που ο κόσμος δεν περιέχει. Η έρευνα για διαφορετικά μονοπάτια στον κόσμο δεν είναι παρά η έρευνα για διαφορετικές μορφές της αλήθειας. Κι αυτό θα εμπόδιζε την πρόσβαση στην αλήθεια.
7.Μην σκέπτεστε πως μπορεί ποτέ να βρεθεί η ευτυχία ακολουθώντας έναν δρόμο μακριά από αυτήν. Αυτό δεν έχει νόημα και δεν μπορεί να είναι ο τρόπος. Προς εσάς που φαίνεται να βρίσκεται αυτό το μάθημα νάναι υπερβολικά δύσκολο, ας επαναλάβω πως για να επιτύχετε έναν στόχο πρέπει να προχωρήσετε προς την κατεύθυνση του κι όχι μακριά του. Και κάθε δρόμος που οδηγεί προς την άλλη μεριά δεν θα προάγει την εύρεση του σκοπού. Εάν αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβετε, τότε είναι αδύνατον να μάθετε αυτό το μάθημα. Αλλά μόνον σε αυτήν την περίπτωση. Ειδεμή, αποτελεί μια απλή διδασκαλία, για τα προφανή.
8.Υπάρχει μια επιλογή που έχετε δύναμη να την κάνετε όταν έχετε δει τις πραγματικές εναλλακτικές. Μέχρι που να φθάσετε σε αυτό το σημείο δεν έχετε επιλογή και δεν μπορείτε παρά ν´ αποφασίσετε πώς θα επιλέξετε καλύτερα να εξαπατήσετε και πάλι τον εαυτό σας. Αυτό το μάθημα δεν επιχειρεί να διδάξει τίποτα περισσότερο από το ότι η δύναμη της απόφασης δεν μπορεί να έγκειται στο να επιλέγετε διαφορετικές μορφές της ίδιας ψευδαίσθησης και του ίδιου λάθους. Όλες οι επιλογές του κόσμου εξαρτώνται από αυτό. επιλέγετε ανάμεσα στον αδελφό σας και στον εαυτό σας και θα κερδίσετε τόσα όσα θα χάσει αυτός κι ό,τι χάσετε εσείς είναι εκείνο που θα δοθεί σε αυτόν. Πόσο τέλεια αντιτίθεται αυτό στην αλήθεια, όταν όλος ο στόχος του μαθήματος είναι να διδάξει ότι εκείνο που χάνει ο αδελφός σας το χάσατε εσείς κι εκείνο που κερδίζει είναι εκείνο που σας δίνεται.
9.Αυτός δεν εγκατέλειψε τις σκέψεις Του! Αλλά εσείς λησμονήσατε την Παρουσία Του και δεν θυμηθήκατε την Αγάπη Του. Κανένα μονοπάτι στον κόσμο δεν μπορεί να οδηγήσει σε Αυτόν, ούτε και κανένας εγκόσμιος στόχος δεν μπορεί να είναι ένα με τον δικό Του. Ποιος δρόμος σε όλον τον κόσμο θα οδηγήσει εντός, όταν κάθε δρόμος φτιάχτηκε για να διαχωρίζει το ταξίδι από τον σκοπό που πρέπει να έχει; Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν μακριά από αυτό που είστε θα σας οδηγήσουν στην σύγχυση και στην απελπισία. Εν τούτοις Αυτός δεν άφησε ποτέ τις Σκέψεις Του να πεθάνουν, δεν τις άφησε χωρίς να έχουν για πάντα μέσα τους την Πηγή τους.
10.Αυτός δεν εγκατέλειψε τις Σκέψεις Του! Αυτός δεν θα μπορούσε να φύγει από αυτές κι ούτε αυτές θα μπορούσαν να Τον κρατήσουν έξω. Διαμένουν μαζί Του σε ενότητα και στην Ενότητα Τους και οι Δύο διατηρούνται πλήρεις. Δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί μακριά Του. Ένα ταξίδι με αφετηρία τον εαυτό σας δεν υπάρχει. Πόσο ανόητο και παράλογο είναι να νομίζετε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος δρόμος με τέτοιο στόχο! Πού θα μπορούσε να οδηγήσει; Και πώς θα μπορούσατε να ταξιδέψετε πάνω του, περπατώντας εκεί χωρίς την δική σας πραγματικότητα να συμφωνεί μαζί σας;
11.Συγχωρείστε στον εαυτό σας την τρέλα σας και ξεχάστε όλα τα χωρίς νόημα ταξίδια κι όλους τους άσκοπους στόχους. Δεν έχουν νόημα. Δεν μπορείτε ν´ αποδράσετε από αυτό που είστε. Διότι ο Θεός είναι ελεήμων και δεν άφησε τον Υιό Του να Τον εγκαταλείψει. Να είστε ευγνώμονες για ό,τι Αυτός είναι, διότι σε αυτό έγκειται η απόδραση σας από την τρέλα και τον θάνατο. Πουθενά αλλού εκτός από εκεί που είναι Αυτός δεν μπορεί να βρίσκεσθε. Δεν υπάρχει μονοπάτι που να μην οδηγεί σε Αυτόν.

Share