Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Μην φοβάστε να αντικρίσετε την ιδιαίτερη, προσωπική σχέση μίσους διότι η ελευθερία στηρίζεται σε αυτό το αντίκρισμα. ²Δεν είναι δυνατόν να αγνοείτε το νόημα της αγάπης παρά μόνο εξαιτίας του μίσους. ³Διότι η ιδιαίτερη προσωπική σχέση αγάπης, μέσα στην οποία είναι κρυμμένο το νόημα της αγάπης, δημιουργείται για να αντιταχθεί στο μίσος αλλά όχι για να το εγκαταλείψει. ⁴Η σωτηρία σας θα ξεπροβάλλει ξεκάθαρη μπροστά στα ανοιχτά μάτια σας όταν δείτε αυτή την κατάσταση. ⁵Δεν μπορείτε να περιορίσετε το μίσος. ⁶Η προσωπική σχέση αγάπης δεν θα του αντιταχθεί, αλλά απλώς θα το οδηγήσει στο αθέατο βάθος. ⁷Είναι σημαντικό να το δείτε αυτό και να μην επιχειρήσετε να το κρύψετε. ⁸Διότι, διαφορετικά, επιχειρείτε να ισοσταθμίσετε το μίσος με την αγάπη και έτσι η αγάπη χάνει το νόημά της για σας. ⁹Δεν συνειδητοποιείτε πως αυτό αποτελεί μια προέκταση της διαίρεσης. ¹⁰Και μέχρι να το συνειδητοποιήσετε, η διαίρεση δεν θα μπορεί να αναγνωριστεί και συνεπώς θα παραμείνει αθεράπευτη.
2.Τα σύμβολα του μίσους που αντιμάχονται τα σύμβολα της αγάπης φαίνονται να αλληλοσυγκρούονται αλλά η σύγκρουση δεν υπάρχει. ²Διότι τα σύμβολα είναι αντιπρόσωποι και το σύμβολο της αγάπης είναι άνευ νοήματος εφόσον η αγάπη είναι τα πάντα. ³Αποδομώντας την λανθασμένη αντίληψη δεν θα πάθετε τίποτα και επιτέλους θα δείτε τον εαυτό σας να ξεπροβάλλει. ⁴Αυτό είναι το έσχατο βήμα προετοιμασίας για τον Θεό. ⁵Μην φανείτε απρόθυμοι τώρα. ⁶Είστε πολύ κοντά και θα περάσετε την γέφυρα με απόλυτη ασφάλεια μεταφράζοντας ήσυχα τον πόλεμο σε ειρήνη. ⁷Διότι η ψευδαίσθηση της αγάπης δεν θα σας ικανοποιήσει ποτέ, ενώ η αλήθεια της, που σας περιμένει στην αντίπερα όχθη, θα σας προσφέρει τα πάντα.
3.Η ιδιαίτερη προσωπική σχέση αγάπης είναι απόπειρα περιορισμού των καταστροφικών επιπτώσεων του μίσους, ένα λιμανάκι μέσα στην καταιγίδα της ενοχής. ³Δεν επιχειρεί να υψωθεί πάνω από την καταιγίδα προς το φως. ³Το αντίθετο. ⁴Τονίζει την ύπαρξη της ενοχής έξω από το λιμανάκι, προσπαθώντας να υψώσει οδοφράγματα για να προστατευτεί οχυρωμένη πίσω από αυτά. ⁵Η ιδιαίτερη σχέση αγάπης δεν θεωρείται σημαντική γι’ αυτό που είναι αλλά επειδή αποτελεί ένα ασφαλές σημείο από το οποίο το μίσος κρατιέται μακριά. ⁶Ο ιδιαίτερος αγαπημένος είναι αποδεκτός μόνον εφόσον εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό. ⁷Το μίσος μπορεί να εισχωρήσει και μάλιστα είναι ευπρόσδεκτο σε ορισμένες πλευρές της σχέσης αλλά η σχέση διατηρείται μέσω της ψευδαίσθησης της αγάπης. ⁸Εάν η ψευδαίσθηση χαθεί, τότε η σχέση διαλύεται ή γίνεται απογοητευτική και δυσάρεστη.
4.Η αγάπη δεν είναι ψευδαίσθηση. ²Είναι γεγονός. ³Όταν εμφανίζεται η απογοήτευση δείχνει πως επρόκειτο για μίσος κι όχι για αγάπη. ⁴Διότι το μίσος είναι μία ψευδαίσθηση και δεν μπορεί να αλλάξει την αγάπη. ⁵Είναι σίγουρο, πως εκείνοι που επιλέγουν ειδικά μόνο κάποιους ως συντρόφους τους σε οποιοδήποτε επίπεδο της ζωής τους, χρησιμοποιώντας τους για οποιονδήποτε σκοπό που δεν θα ήθελαν να μοιραστούν με τους άλλους, προσπαθούν να ζήσουν με την ενοχή παρά να πεθάνουν εξαιτίας της. ⁶Αυτή είναι η μοναδική επιλογή που βλέπουν. ⁷Και η αγάπη γι’ αυτούς είναι μόνο μια απόδραση από τον θάνατο. ⁸Την αναζητούν απεγνωσμένα αλλά όχι στην ειρήνη μέσω της οποίας η αγάπη θα ερχόταν ήσυχα και χαρούμενα σe αυτούς. ⁹Όμως, όταν ανακαλύπτουν ότι ο φόβος του θανάτου εξακολουθεί, η σχέση αγάπης χάνει την ψευδαίσθηση που την παρουσίαζε να είναι όπως στ’ αλήθεια δεν είναι. ¹⁰Όταν τα οδοφράγματα σπάσουν, ο φόβος ξεχύνεται και το μίσος θριαμβολογεί.
5.Δεν υπάρχουν θρίαμβοι αγάπης. ²Μόνο το μίσος ασχολείται με τον «θρίαμβο της αγάπης». ³Η ψευδαίσθηση της αγάπης μπορεί να θριαμβεύσει επί της ψευδαισθήσεως του μίσους, αλλά το τίμημα είναι να παραμένουν και τα δύο ψευδαίσθηση. ⁴Όσο διαρκεί η ψευδαίσθηση του μίσους τόσο και η αγάπη θα παραμένει μια ψευδαίσθηση για σας. ⁵Και τότε η μόνη επιλογή που απομένει, είναι ποια ψευδαίσθηση προτιμάτε. ⁶Δεν υπάρχει σύγκρουση στην επιλογή μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης.⁷Βλέποντάς τες υπό αυτές τις συνθήκες κανείς δεν θα δίσταζε. ⁸Όμως, η σύγκρουση εισχωρεί τη στιγμή που η επιλογή φαίνεται να αφορά μόνο τις ψευδαισθήσεις, αλλά αυτή η επιλογή δεν έχει σημασία. ⁹Όταν η μία επιλογή είναι εξίσου επικίνδυνη με την άλλη, η απόφαση βγαίνει υπό το κράτος της απόγνωσης.
6.Η αποστολή σας δεν είναι η αναζήτηση της αγάπης, αλλά η αναζήτηση και ο εντοπισμός όλων των εμποδίων που χτίσατε μέσα σας ενάντια στην αγάπη. ²Δεν υπάρχει λόγος να αναζητήσετε αυτό που είναι αληθινό, αλλά είναι αναγκαίο να αναζητήσετε το ψεύτικο.³Κάθε ψευδαίσθηση προέρχεται από τον φόβο, όποια μορφή κι αν πάρει. ⁴Η απόπειρα να αποδράσετε από μια ψευδαίσθηση πέφτοντας σε μια άλλη είναι αποτυχημένη. ⁵Εάν αναζητάτε την αγάπη έξω από τον εαυτό σας μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε πως μέσα σας υπάρχει μίσος και το φοβάστε. ⁶Όμως η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να έλθει μέσα από την ψευδαίσθηση της αγάπης, παρά μόνο μέσα από την πραγματικότητά της.
7.Αναγνωρίστε το αυτό, διότι είναι αλήθεια, και η αλήθεια πρέπει να αναγνωρίζεται ώστε να διακρίνεται από την ψευδαίσθηση: η ιδιαίτερη, προσωπική σχέση αγάπης είναι μια απόπειρα να φέρετε τον διαχωρισμό στην αγάπη. ²Συνεπώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απόπειρα να φέρετε τον φόβο στην αγάπη. ³Παραβιάζοντας τη θεμελιωδώς μία και μοναδική κατάσταση της αγάπης, η ιδιαίτερη σχέση αγάπης επιδιώκει να πετύχει το αδύνατον. ⁴Μόνο στο επίπεδο της ψευδαίσθησης μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. ⁵Είναι πολύ σημαντικό να δούμε επακριβώς αυτό που νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε για να λύσετε το δίλημμα που σας φαίνεται πολύ αληθινό, αλλά είναι ανύπαρκτο. ⁶Έχετε προσεγγίσει την αλήθεια, είστε πραγματικά πολύ κοντά της και μόνο αυτό το εμπόδιο υπάρχει μπροστά σας στη γέφυρα που σας οδηγεί προς αυτήν.
8.Τα Ουράνια περιμένουν σιωπηλά και γαλήνια και τα δημιουργήματά σας απλώνουν τα χέρια τους να σας βοηθήσουν να περάσετε απέναντι και να τα καλωσορίσετε. ²Διότι είναι όλα αυτά που αναζητάτε. ³Δεν ζητάτε παρά την ολοκλήρωσή σας και αυτά σας ολοκληρώνουν και σας καθιστούν πλήρεις. ⁴Οι προσωπικές σχέσεις αγάπης δεν είναι παρά ένα φτωχό υποκατάστατο μπροστά σε αυτό που σας καθιστά ολοκληρωμένους και πλήρεις στην αλήθεια και όχι στην ψευδαίσθηση. ⁵Η σχέση σας μαζί τους δεν περιέχει ενοχή και αυτό σας επιτρέπει να δείτε όλους τους αδελφούς σας με ευγνωμοσύνη, διότι ενωμένοι μαζί τους δημιουργήσατε τα δημιουργήματά σας. ⁶Αποδοχή των δημιουργημάτων σας σημαίνει αποδοχή της ενότητας της δημιουργίας, δίχως την οποία δεν θα μπορούσατε ποτέ να είστε πλήρεις και ολοκληρωμένοι. ⁷Κανενός είδους εξειδίκευση και προσήλωση σε ξεχωριστές σχέσεις δεν μπορεί να σας προσφέρει ό,τι σας έδωσε ο Θεός και ό,τι δίνετε καθώς ενώνεστε μαζί Του προσφέροντας.
9.Πέρα από τη γέφυρα βρίσκεται η τελειότητα και η ολοκλήρωσή σας, διότι θα είστε καθολικά μέσα στον Θεό, μη επιθυμώντας κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο για σας παρά μόνον το να είστε καθολικά σαν κι Εκείνον, ολοκληρώνοντάς Τον με τη δική σας ολοκλήρωση. ²Μη φοβάστε να φτάσετε στην κατοικία της ειρήνης και της τέλειας αγιότητας. ³Μόνο εκεί είναι θεμελιωμένη για πάντα η τελειότητα και η πληρότητα του Θεού και του Υιού Του. ⁴Μην τις αναζητάτε, λοιπόν, στον θλιβερό, ψυχρό κόσμο της ψευδαίσθησης, όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η έλλειψη ικανοποίησης. ⁵Δείξτε καθολική θέληση να εγκαταλείψετε όλες τις ψευδαισθήσεις. ⁶Κάντε το στο Όνομα του Θεού. ⁷Σε όποια σχέση είστε καθολικά πρόθυμοι να δεχθείτε την ολοκλήρωση, και μόνον αυτή, τότε ο ίδιος ο Θεός ολοκληρώνεται και μαζί Του και ο Υιός Του.
10.Η γέφυρα που οδηγεί στην ενότητα του εαυτού σας πρέπει να οδηγεί στη γνώση, διότι χτίστηκε με τη συμπαράσταση του Θεού και γι’ αυτό σας οδηγεί κατευθείαν σ’ Εκείνον όπου στηρίζεται η ολοκλήρωσή σας , απόλυτα συμβατή με τη δική Του. ²Κάθε ψευδαίσθηση που ο νους σας δέχεται ως πραγματοποιήσιμη, σας εκτοπίζει από την αίσθηση της πληρότητάς σας και συνεπώς αποτελεί μια άρνηση της Ολότητας του Πατέρα σας. ³Κάθε φαντασίωση, είτε αφορά την αγάπη είτε το μίσος, σας αποκλείει από τη γνώση διότι οι φαντασιώσεις είναι το παραπέτασμα που κρύβει την αλήθεια. ⁴Σηκώνοντας αυτό το παραπέτασμα που φαίνεται τόσο σκοτεινό και βαρύ, αξιολογείτε την αλήθεια που βρίσκεται πέρα από τη φαντασίωση. ⁵Έτσι, γίνεστε απολύτως απρόθυμοι να αντικαταστήσετε την αλήθεια με την ψευδαίσθηση.
11. Θα ξεπεράσετε τον φόβο της αγάπης; ²Διότι, τέτοιου είδους φαίνεται ότι είναι το ταξίδι. ³Η αγάπη σας καλεί, αλλά το μίσος θέλει να παραμείνετε. ⁴Μην ακούτε το κάλεσμα του μίσους και μη βλέπετε φαντασιώσεις. ⁵Διότι η πληρότητά σας στηρίζεται στην αλήθεια και πουθενά αλλού. ⁶Δείτε, πώς μέσα στο κάλεσμα του μίσους και σε κάθε φαντασίωση που εγείρεται για να σας καθυστερήσει, βρίσκεται η αδιάκοπη έκκλησή σας για βοήθεια από τον Δημιουργό σας. ⁷Δεν θα ανταποκρινόταν σε σας που είστε η ολοκλήρωσή Του; ⁸Σας αγαπά χωρίς καθόλου ψευδαισθήσεις, όπως κι εσείς θα πρέπει να αγαπάτε. ⁹Διότι η αγάπη δεν έχει καμιά ψευδαίσθηση και συνεπώς κανένα φόβο.¹⁰Εκείνον που ο Θεός θυμάται πρέπει να είναι ολοκληρωμένος. ¹¹Και ο Θεός δεν ξέχασε ποτέ τι Τον ολοκληρώνει. ¹²Στη δική σας ολοκλήρωση και πληρότητα στηρίζεται η μνήμη της δικής Του Ολότητας και η ευγνωμοσύνη Του για την ολοκλήρωσή Του. ¹³Στον Σύνδεσμό* Του μαζί σας στηρίζεται η ανικανότητά Του να ξεχνά και η ικανότητά σας να θυμάστε. ¹⁴Μέσα σε αυτόν τον Σύνδεσμο ενώνονται η προθυμία σας να αγαπάτε και όλη η αγάπη του Θεού που δεν σας λησμόνησε.
12. Όπως ο Πατέρας σας δεν μπορεί να ξεχάσει την αλήθεια μέσα σας έτσι κι εσείς δεν μπορείτε να αποτύχετε να τη θυμηθείτε. ²Το Άγιο Πνεύμα είναι η Γέφυρα προς Αυτόν, φτιαγμένη από τη θέλησή σας να ενωθείτε με Εκείνον και δημιουργημένη από τη χαρά Του για την ένωση μαζί σας. ³Το ταξίδι που φαινόταν ατελείωτο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, διότι ό,τι είναι δίχως τέλος είναι πολύ κοντά. ⁴Ήδη το έχετε σχεδόν αναγνωρίσει. ⁵Στραφείτε σταθερά μαζί μου τώρα μακριά από όλες τις ψευδαισθήσεις και μην αφήσετε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο σας για την αλήθεια. ⁶Θα κάνουμε μαζί το τελευταίο άχρηστο ταξίδι μακριά από την αλήθεια και κατόπιν μαζί θα πάμε κατευθείαν στον Θεό δίνοντας χαρούμενη απάντηση στο Κάλεσμά Του για πληρότητα.
13.Εάν οι ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις οποιουδήποτε είδους παρεμποδίζουν την πληρότητα του Θεού, μπορούν να έχουν οποιαδήποτε αξία για σας; ²Ό,τι παρεμβάλλεται προς τον Θεό παρεμβάλλεται προς εσάς. ³Μόνο μέσα στη ροή του χρόνου μπορεί να φαίνεται δυνατή η παρεμβολή στην πληρότητα του Θεού. ⁴Η γέφυρα μέσω της οποίας ο Θεός σας μεταφέρει, σας ανυψώνει από τον χρόνο στην αιωνιότητα. ⁵Αφυπνιστείτε από τον χρόνο και απαντήστε άφοβα στο κάλεσμα Εκείνου που σας έδωσε την αιωνιότητα κατά τη δημιουργία σας. ⁶Από αυτή την πλευρά της γέφυρας δεν κατανοείτε τίποτα σχετικά με την έννοια του άχρονου. ⁷Αλλά, καθώς τη διασχίζετε ελαφροπατώντας, υποστηρίζεστε από το άχρονο, και κατευθύνεστε ίσια στην Καρδιά του Θεού. ⁸Στο κέντρο της, και μόνο εκεί, είστε ασφαλείς για πάντα επειδή είστε πλήρεις για πάντα. ⁹Δεν υπάρχει πέπλο που δεν μπορεί να σηκώσει η Αγάπη του Θεού μέσα μας. ¹⁰Η οδός προς την αλήθεια είναι ανοιχτή. ¹¹Βαδίστε την μαζί μου.

Share