Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Το ν’ αποδεχθείτε την Επανόρθωση για τον εαυτό σας σημαίνει ότι δεν προσφέρετε υποστήριγμα στα όνειρα ασθένειας και θανάτου κάποιου. 2Σημαίνει ότι δεν συμμερίζεσθε την επιθυμία του για διαχωρισμό, και δεν τον αφήνετε να στρέψει τις αυταπάτες εναντίον του εαυτού του. 3Ούτε επιθυμείτε να στραφούν σε σας, αντί γι’ αυτόν. 4Έτσι αυτά δεν έχουν αποτελέσματά. 5Κι απελευθερώνεστε από όνειρα πόνου. 6Αν δεν τον βοηθήσετε, θα υποφέρετε από πόνο μαζί μ’ αυτόν επειδή αυτή είναι η επιθυμία σας. 7Κι γίνεσθε μία μορφή στο όνειρό του του πόνου, όπως γίνεται κι αυτός στο δικό σας. 8Έτσι κι εσείς κι ο αδελφός σας γίνεσθε και οι δύο ψευδαισθήσεις, και χωρίς ταυτότητα. 9Μπορείτε να γίνετε οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε, εξαρτάται από το σε ποιανού το κακό όνειρο συμμετέχετε. 10Μπορείτε να είστε βέβαιοι για ένα μόνο πράγμα. ότι είστε κακοί, επειδή συμμετέχετε σε όνειρα φόβου.
2.Υπάρχει ένας τρόπος να βρείτε βεβαιότητα ακριβώς εδώ και τώρα. 2Αρνηθείτε ν’ αποτελείτε τμήμα τρομακτικών ονείρων όποια μορφή και αν παίρνει, διότι θα χάσετε την ταυτότητά σας μέσα τους. 3Βρίσκετε τον εαυτό σας με το να μην αποδέχεσθε ότι αυτά σας δημιούργησαν, και σας επιφέρουν αποτελέσματα. 4Σταθείτε χώρια απ’ αυτά, αλλά όχι ξεχωριστά απ’ αυτόν που τα ονειρεύεται. 5Έτσι διαχωρίζετε το όνειρο από τον ονειρευόμενο, κι ενώνεστε σε ένα, αλλά αφήνετε το άλλο να φύγει. 6Το όνειρο δεν είναι παρά ψευδαίσθηση στο νου. 7Με τον νου θα μπορούσατε να ενοποιήσετε, όμως με το όνειρο, ποτέ. 8Είναι το όνειρο που φοβάστε, κι όχι ο νους. 9Τα βλέπετε σαν είναι το ίδιο, επειδή νομίζετε ότι εσείς δεν είστε παρά ένα όνειρο. 10Κι δεν γνωρίζετε και ούτε μπορείτε να ξεχωρίσετε τι είναι πραγματικό στον εαυτό σας και τι δεν είναι παρά μία αυταπάτη.
3.Όπως κι εσείς, ο αδελφός σας νομίζει ότι είναι ένα όνειρο. 2 Μην συμμερίζεσθε την αυταπάτη του για τον εαυτό του, διότι η Ταυτότητά σας εξαρτάται από την πραγματικότητά του. 3 Σκεφτείτε τον μάλλον ως έναν νου στον οποίο επιμένουν ακόμα ψευδαισθήσεις, αλλά ως νου που είναι αδελφός σας. 4 Δεν είναι αδελφός σας εξαιτίας αυτών που ονειρεύεται, ούτε και το σώμα του ο «ήρωας» του ονείρου του. 5 Είναι η πραγματικότητα του που είναι αδελφός σας, όπως είναι και η δική σας σ’ αυτόν. 6 Ο νους σας και ο δικός του είναι ενωμένοι στην αδελφότητα. 7 Το σώμα του και τα όνειρά του φαίνονται να δημιουργούν ένα μικρό χάσμα, όπου τα δικά σας έχουν ενωθεί με τα δικά του.
4.Και εν τούτοις, ανάμεσα στους νόες σας δεν υπάρχει χάσμα. 2 Το να συμμετέχετε στα όνειρα του σημαίνει ότι δεν τον συναντάτε, διότι τα όνειρά του θα σας χώριζαν. 3 Απελευθερώστε τον λοιπόν, απλά επιζητώντας την αδελφότητα, και όχι τα όνειρα φόβου. 4 Αφήστε τον να γνωρίζει ποιος είναι, με το να μην υποστηρίζετε τις αυταπάτες του με την πίστη σας, διότι αν το κάνετε θα έχετε πίστη στις δικές σας. 5Αν πιστεύετε στις δικές σας αυταπάτες, αυτός δε θα απελευθερωθεί, και ‘σεις κρατείστε δέσμιοι στα όνειρά του. 6 Και τα όνειρα του φόβου θα στοιχειώσουν το μικρό χάσμα, το οποίο κατοικείται από αυταπάτες τις οποίες εσείς στηρίξατε στο νου του αδερφού σας.
5.Να είστε βέβαιοι, πως αν εσείς παίξετε το ρόλο σας, θα παίξει και αυτός το δικό του, διότι θα σας συναντήσει εκεί που στέκεστε. 2 Μην τον καλείτε να σας συναντήσει στο χάσμα ανάμεσά σας, ειδεμή πρέπει να πιστέψετε ότι αυτό είναι η δική σας πραγματικότητα καθώς και η δική του. 3 Δε μπορείτε να παίξετε το ρόλο του, αλλά το κάνετε αυτό όταν γίνεστε παθητική φιγούρα στα όνειρα του, αντί να είστε αυτός που ονειρεύεται το δικό του. 4Η ταυτότητα στα όνειρα είναι άνευ σημασίας επειδή ο ονειρευόμενος και το όνειρο είναι ένα. 5Αυτός που συμμερίζεται ένα όνειρο πρέπει να είναι το όνειρο στο οποίο συμμετέχει, επειδή με τη συμμετοχή παράγεται μία αιτία.
6.Συμμετέχετε στη σύγχυση και είστε μπερδεμένοι, διότι μέσα στο χάσμα δεν υπάρχει σταθερός εαυτός. 2Αυτό που είναι το ίδιο, φαίνεται διαφορετικό, επειδή ό,τι είναι όμοιο φαίνεται να διαφέρει. 3Τα όνειρά του είναι δικά σας επειδή εσείς τα αφήσατε να είναι. 4Αλλά αν εσείς αφαιρούσατε τα δικά σας τότε αυτός θα απελευθερωνόταν απ’ αυτά, και από τα δικά του επίσης. 5Τα όνειρα σας είναι μάρτυρες στα δικά του, και τα δικά του επικυρώνουν την αλήθεια των δικών σας. 6Εν τούτοις αν δείτε ότι δεν υπάρχει αλήθεια στα δικά σας, τα όνειρα του θα εξαφανιστούν, και θα κατανοήσει αυτό που δημιούργησε το όνειρο.
7.Το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται στο νου και των δυο σας, και είναι Ένα επειδή δεν υπάρχει χάσμα που να διαχωρίζει την Ενότητά Του από τον Εαυτό Του. 2Το χάσμα ανάμεσα στα σώματά σας δεν έχει σημασία, διότι ότι είναι ενωμένο σ’ 3Αυτό είναι για πάντα ένα. 4Κανείς δεν είναι άρρωστος εάν κάποιος άλλος αποδεχτεί την ενότητά του μαζί του. 5Η επιθυμία του να είναι ένας άρρωστος και διαχωρισμένος νους δε μπορεί να παραμείνει χωρίς μάρτυρα και αιτία. 6Όμως και τα δυο εξαφανίζονται αν κάποιος θέλει να ενωθεί μαζί του. 7Αυτός έχει όνειρα ότι ήταν διαχωρισμένος από τον αδερφό του ο οποίος, με το να μη συμμετέχει στο όνειρό του, άφησε το χώρο ανάμεσά τους κενό. 8Κι ο Πατέρας έρχεται να συναντήσει τον Υιό Του που το Άγιο Πνεύμα ένωσε.
8.Η λειτουργία του Αγίου Πνεύματος είναι να πάρει τη σπασμένη εικόνα του Υιού του Θεού και να ξαναβάλει τα κομμάτια στη θέση τους. 2Αυτήν την ιερή εικόνα, θεραπευμένη πλήρως, την προτείνει το Άγιο Πνεύμα σε κάθε ξεχωριστό κομμάτι που νομίζει ότι είναι μία εικόνα από μόνο του. 3Στον κάθε ένα το Άγιο 4Πνεύμα προσφέρει την Ταυτότητά Του, η οποία αντιπροσωπεύει ολόκληρη την εικόνα, αντί για ένα μικρό, σπασμένο κομμάτι το οποίο επέμενε ότι ήταν ο εαυτός του. 5Και όταν δει αυτή την εικόνα θα αναγνωρίσει τον εαυτό του. 6Αν δε συμμετέχετε στο φθοροποιό όνειρο του αδερφού σας, αυτή είναι η εικόνα που το θαύμα θα τοποθετήσει μέσα στο μικρό χάσμα, που έχει αφεθεί καθαρό από όλους τους σπόρους της ασθένειας και της αμαρτίας. 7Και εδώ ο Πατέρας θα υποδεχτεί τον Υιό του, επειδή ο Υιός του ήταν μεγαλόψυχος προς τον εαυτό του.
9.Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, γνωρίζοντας πως Εσύ θα έρθεις να κλείσεις κάθε μικρό χάσμα που βρίσκεται ανάμεσα στα σπασμένα κομμάτια του Άγιου Υιού σου. 2Η Αγιότητά Σου, ολοκληρωμένη και τέλεια, βρίσκεται στο κάθε ένα απ’ αυτά. 3Και αυτά είναι ενωμένα επειδή αυτό που βρίσκεται σε ένα βρίσκεται σε όλα. 4Πόσο ιερός είναι και ο μικρότερος άμμου, όταν αναγνωρίζεται ότι αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωμένης εικόνας του Υιού Του Θεού. 5Οι μορφές που φαίνεται να παίρνουν τα σπασμένα κομμάτια δε σημαίνουν τίποτα. 6Διότι το όλον βρίσκεται στο κάθε ένα. 7Και κάθε όψη του Υιού του Θεού είναι ακριβώς η ίδια όπως και σε κάθε άλλο κομμάτι.
10.Μη συμμετέχετε στα όνειρά του αδερφού σας, αλλά ενωθείτε μαζί του, και εκεί όπου ενώνεστε με τον Υιό του εκεί βρίσκεται ο Πατέρας. 2Ποιος ψάχνει για υποκατάστατα όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει χάσει τίποτα; 3Ποιος θα ήθελε να έχει τα «οφέλη» της ασθένειας όταν έχει λάβει την απλή χαρά της υγείας; 4Αυτό που έδωσε ο Θεός δε μπορεί να είναι απώλεια, κι ότι δεν προέρχεται απ’ αυτόν δεν έχει αποτελέσματα. 5Τι θα αντιλαμβανόσασταν λοιπόν μέσα στο χάσμα; 6Οι σπόροι της ασθένειας προέρχονται από την πεποίθηση ότι υπάρχει χαρά στο διαχωρισμό, και επομένως η εγκατάλειψή του θα αποτελούσε θυσία. 7Αλλά τα θαύματα είναι το αποτέλεσμα όταν δεν επιμένετε να βλέπετε στο χάσμα ότι δεν υπάρχει. 8Η προθυμία σας ν’ αφήσετε τις ψευδαισθήσεις να φύγουν είναι όλο και όλο που απαιτεί ο Θεραπευτής του Υιού του Θεού. 9Αυτός θα τοποθετήσει το θαύμα της θεραπείας εκεί που ήσαν οι σπόροι της ασθένειας. 10Και δεν υπάρχει απώλεια, παρά μόνο κέρδος.

Share