Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η αλήθεια μπορεί μόνο να είναι αναγνωρίσιμη και χρειάζεται μόνο αυτή την αναγνώριση. 2Η έμπνευση προέρχεται από το Άγιο Πνεύμα και η βεβαιότητα από τον Θεό, σύμφωνα με τους νόμους Του. 3Γι’ αυτό και τα δυο προέρχονται από την ίδια Πηγή, εφόσον η έμπνευση προέρχεται από την Φωνή για το Θεό και η βεβαιότητα από τους Νόμους του Θεού. 4Η θεραπεία δεν επέρχεται απευθείας από τον Θεό, ο Οποίος γνωρίζει πως τα δημιουργήματά του είναι απολύτως ολοκληρωμένα και πλήρη. 5Όμως, η θεραπεία προέρχεται από τον Θεό, διότι προωθείται από τη Φωνή Του και από τους νόμους Του. 6Είναι το αποτέλεσμά τους, σε μαι κατάσταση του νου που δεν Τον γνωρίζει. 7Η κατάσταση αυτή είναι άγνωστη στον Ίδιο και συνεπώς δεν υπάρχει, αλλά όσοι κοιμούνται δεν το γνωρίζουν.
2. Το Άγιο Πνεύμα πρέπει να δουλέψει μέσα από σας για να διδάξει ότι βρίσκεταιμέσα σας. 2Αυτό είναι ένα ενδιάμεσο βήμα προς την κατεύθυνση της γνώσης ότι βρίσκεστε εν Θεό, επειδή αποτελείτε τμήμα Του. 3Τα θαύματα τα οποία εμπνέει το Άγιο Πνεύμα δεν μπορούν να έχουν βαθμούς δυσκολίας, επειδή όλα τα τμήματα της δημιουργίας είναι της ίδιας τάξεως. 4Αυτό είναι το Θέλημα του Θεού και το δικό σας. 5Οι νόμοι του Θεού το καθιερώνουν και το Άγιο Πνεύμα σας το υπενθυμίζει. 6Όταν θεραπεύετε, θυμάστε τους νόμους του Θεού και λησμονείτε τους νόμους του εγώ. 7Είπα πριν, πως η λησμονιά είναι απλώς ένας τρόπος για να θυμάστε καλύτερα. 8Γι’ αυτό δεν είναι το αντίθετο της ενθύμησης, εάν γίνεται σωστά αντιληπτή. 9Εάν γίνει λάθος αντιληπτή παράγει μια εντύπωση σύγκρουσης με κάτι άλλο, όπως και όλες οι λανθασμένες αντιλήψεις. 10Εάν γίνει σωστά αντιληπτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαφυγή από την σύγκρουση, όπως και όλες οι σωστές αντιλήψεις.
3. Το εγώ δεν θέλει να διδάξει σε όλους όλα όσα έμαθε, επειδή αυτό θα εναντιωνόταν στους σκοπούς του. 2Γι’ αυτό και δεν μαθαίνει καθόλου. 3Το Άγιο Πνεύμα σας διδάσκει να χρησιμοποιείτε ό,τι κατασκεύασε το εγώ, για να σας διδάξει τελικά το αντίθετο αυτού που «έμαθε» το εγώ. 4Το είδος της μαθησής του είναι τόσο ξεκρέμαστο και άσχετο, όσο και η ειδική εκείνη ικανότητα που χρησιμοποιήθηκε για την μάθηση. 5Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε την προσπάθεια για να μάθετε, επειδή το Άγιο Πνεύμα έχει έναν ενοποιημένο στόχο προσπάθειας. 6Εάν διαφορετικές ικανότητες εξασκούνται για πολύ καιρό προς ένα στόχο, οι ίδιες οι ικανότητες ενοποιούνται. 7Να γιατί διοχετεύονται προς μια κατεύθυνση, ή προς ένα δρόμο. 8Έτσι τελικά όλες καταλήγουν σε ένα αποτέλεσμα και με αυτόν τον τρόπο τονίζεται η ομοιότητά τους και όχι οι διαφορές τους.
4. Όλες οι ικανότητες λοιπόν, πρέπει να παραδοθούν στο Άγιο Πνεύμα που γνωρίζει πως να τις χρησιμοποιήσει σωστά. 2Τις χρησιμοποιεί μόνο για θεραπεία, διότι σας γνωρίζει μόνο ως ολοκληρωμένους και πλήρεις. 3Μέσω της θεραπείας μαθαίνετε την ολότητα και μέσω της ολότητας μαθαίνετε να θυμάστε τον Θεό. 4Τον ξεχάσατε αλλά το Άγιο Πνεύμα κατανοεί πως η λησμονιά σας πρέπει να μεταφραστεί σ’ έναν τρόπο για ενθύμηση.
5. Ο στόχος του εγώ είναι τόσο ενοποιημένος όσο και του Αγίου Πνεύματος και ακριβώς γι’ αυτό οι στόχοι τους δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με κανένα τρόπο. 2Το εγώ πάντα ζητά να διαχωρίζει. 3Το Άγιο Πνεύμα πάντα ζητά να ενοποιεί και να θεραπεύει. 4Καθώς θεραπεύετε, θεραπεύεστε κι εσείς, επειδή το Άγιο Πνεύμα δεν βλέπει κανένα βαθμό δυσκολίας για την θεραπεία. 5Η θεραπεία είναι ο τρόπος για να εξαλειφθεί η πίστη στην ύπαρξη των διαφορών, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να γίνεται αντιληπτή η ενότητα της Υιότητας. 6Συνεπώς, αυτή η αντίληψη είναι σύμφωνη με τους νόμους του Θεού ακόμα και σε μια κατάσταση του νου που δεν είναι σε συμφωνία μ᾽ Εκείνον. 7Η δύναμη της ορθής αντίληψης είναι τόσο μεγάλη, που φέρνει τον νου σε συμφωνία με τον Νου του Θεού, επειδή υπηρετεί την Φωνή Του, η οποία βρίσκεται μέσα στον καθένα σας.
6. Το να σκέφτεστε ότι μπορείτε να εναντιωθείτε στην Βούληση του Θεού, είναι μια τέλεια παραίσθηση. 2Το εγώ πιστεύει ότι μπορεί και θέλει να σας προσφέρει την δική του «βούληση» σαν δώρο. 3Δεν την θέλετε. 4Δεν είναι δώρο. 5Δεν είναι τίποτα απολύτως. 6Ο Θεός σας έδωσε ένα δώρο ώστε να είστε και να έχετε ταυτόχρονα. 7Όταν δεν το χρησιμοποιείτε, ξεχνάτε ότι το έχετε. 8Με το να μην θυμάστε, ξεχνάτε τι είστε. 9Η θεραπεία, τότε, γίνεται ένας τρόπος προσέγγισης της γνώσης μέσω της σκέψης που είναι σε συμφωνία με τους θεϊκούς νόμους και της αναγνώρισης της παγκοσμιότητάς τους. 10Δίχως αυτή την αναγνώριση έχετε κάνει τους νόμους άνευ νοήματος για σας. 11 Όμως, οι νόμοι δεν στερούνται νοήματος καθώς κάθε νόημα περιέχεται σε αυτούς και σταθεροποιείται από αυτούς.
7. Αναζήτησε πρωτίστως την Βασιλεία των Ουρανών, επειδή εκεί οι νόμοι του Θεού λειτουργούν αληθινά και μπορούν να λειτουργούν μόνο αληθινά διότι είναι οι νόμοι της αλήθειας. 2Αλλά αναζήτα μόνο αυτό, επειδή δεν μπορείς να βρεις τίποτε άλλο. 3Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. 4Ο Θεός είναι το Παν στα πάντα κυριολεκτικά. 5 Όλη η ύπαρξη είναι μέσα σε Εκείνον που είναι όλη η Ύπαρξη. 6Είστε, λοιπόν, μέσα Του εφόσον η ύπαρξη σας είναι η δική Του. 7Η θεραπεία είναι ένας τρόπος λησμονιάς της αίσθησης του κινδύνου, την οποία εισήγαγε το εγώ μέσω της άρνησης να αναγνωρίσετε την ύπαρξη του αδελφού σας. 8Αυτό ενδυναμώνει το Άγιο Πνεύμα μέσα και στους δυο σας, διότι αποτελεί άρνηση αναγνώρισης του φόβου. 9Η αγάπη χρειάζεται μόνο αυτή την πρόσκληση. 10 Έρχεται ελεύθερα προς όλη την Υιότητα, όντας αυτό που είναι η Υιότητα. 11Μέσω της αφύπνισής σας σε αυτήν απλώς ξεχνάτε αυτό που δεν είστε. 12 Έτσι ενθαρρύνεστε να θυμάστε τι είστε.

Share