Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η ιδιαιτερότητα είναι έλλειψη εμπιστοσύνης προς όλους εκτός από τον εαυτό σας. 2 Επενδύετε πίστη μόνο στον εαυτό σας. 3Όλοι οι άλλοι γίνονται εχθροί σας τους φοβάστε και τους επιτίθεστε. 4Είναι για σας θανάσιμοι εχθροί και επικίνδυνοι, τους μισείτε και αξίζουν μόνο την καταστροφή. 5Όποια χαρά κι αν προσφέρει η ιδιαιτερότητα είναι πλάνη, το μίσος της είναι όμως αληθινό.6 Πρέπει να σκοτώσει από κίνδυνο μήπως καταστραφεί και εσείς ωθείστε να σκοτώσετε πρώτοι. 7 Και αυτή είναι η έλξη της ενοχής. 8 Εδώ ο θάνατος παίρνει το θρόνο του σωτήρα η σταύρωση τώρα γίνεται εξιλέωση και η σωτηρία μπορεί να σημαίνει μονάχα την καταστροφή όλου του κόσμου εκτός από σας.
2. Ποιος άλλος εκτός από την ιδιαιτερότητα θα μπορούσε να είναι ο σκοπός του σώματος; 2Και αυτή είναι που το καθιστά ευάλωτο και αβοήθητο στην άμυνά του. 3Επινοήθηκε για να σας κάνει ευάλωτους και αβοήθητους. 4Ο σκοπός του διαχωρισμού είναι η κατάρα του που φέρνει μαζί του. 5Όμως τα σώματα δεν έχουν κανένα σκοπό. 6Ο σκοπός ανήκει στον νου. 7Μονάχα ο νους μπορεί να έχει σκοπό. 8Και οι νόες μπορούν να αλλάζουν σύμφωνα με αυτό που επιθυμούν. 9Δεν μπορούν ν’ αλλάξουν αυτό που είναι όπως και τις ιδιότητές τους. 10Ο σκοπός τους όμως μπορεί να αλλάξει και η κατάσταση του σώματος αλλάζει αντίστοιχα. 11Το σώμα δεν μπορεί να κάνει τίποτε από μόνο του. 12 Αν το βλέπετε σαν μέσο πόνου θα πονέσει. 13Αν το δείτε σαν μέσο θεραπείας θα θεραπευτεί.
3. Τον μόνο που μπορείτε να πληγώσετε είναι τον εαυτό σας.2 Αν και αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές είναι δύσκολο να κατανοηθεί. 3Είναι αδύνατον για τους νόες που έχουν ως σκοπό τους την ιδιαιτερότητα. 4Όμως αυτό είναι φανερό σε όσους επιθυμούν να θεραπεύσουν κι όχι να επιτίθενται. 5Ο σκοπός της επίθεσης βρίσκεται στο νου και εκεί αισθάνεται κανείς τα αποτελέσματά της. 6Ο νους δεν είναι περιορισμένος κι έτσι ο επιβλαβής σκοπός, βλάπτει τον νου ως σύνολο. 7Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο λογικό για την ιδιαιτερότητα. 8Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο λογικό για τα θάυματα. 9Διότι τα θαύματα είναι απλά αλλαγή σκοπού από την βλάβη στην θεραπεία.10 Αυτή η μεταστροφή στο σκοπό πράγματι “βάζει σε κίνδυνο” την ιδιαιτερότητα αλλά μόνο με την έννοια ότι οι ψευδαισθήσεις “απειλούνται” από την αλήθεια. 11Δεν μπορούν να σταθούν μπροστά της. 12Όμως ποια παρηγοριά θα μπορούσατε να βρείτε σ’ αυτές έτσι που να παρακρατήσετε το δώρο που ο Πατέρας σας ζητά και να το δώσετε στις ψευδαισθήσεις; 13Αν Του το προσφέρετε το σύμπαν θα γίνει δικό σας. 14 Αν προσφέρετε τα δώρα σας στις ψευδαισθήσεις δεν μπορούν να ανταποδωθούν. 15Αυτό που δώσατε στις ψευδαισθήσεις σας, σάς έχει αφήσει πάμπτωχους με το θησαυροφυλάκιό σας άδειο, με την πόρτα ανοιχτή να προσκαλεί οτιδήποτε θα μπορούσε να διαταράξει την ειρήνη σας και να προκαλέσει καταστροφή.
4.Σας είπα νωρίτερα να μην σκέφτεστε τα μέσα με τα οποία επιτυγχάνεται η σωτηρία, ούτε πώς θα φθάσετε σε αυτήν. 2Σκεφθείτε όμως και μάλιστα καλά, αν επιθυμείτε να δείτε τον αδελφό σας αναμάρτητο. 3Για την ιδιαιτερότητα η απάντηση πρέπει να είναι “όχι”. 4Ένας αναμάρτητος αδελφός είναι εχθρός της, ενώ η αμαρτία, αν ήταν δυνατή, θα ήταν φίλος της. 5Η αμαρτία του αδελφού σας θα μπορούσε να την δικαιώσει και να της δώσει το νόημα που αρνείται η αλήθεια. 6Όλα όσα είναι αληθινά, διακηρύσσουν πως είναι αναμάρτητος. 7 Όλα όσα είναι ψεύτικα, διακηρύσσουν πως οι αμαρτίες του είναι αληθινές.8Αν είναι αμαρτωλός τότε η πραγματικότητά σας δεν είναι αληθινή αλλά ένα όνειρο ιδιαιτερότητας που κρατά ένα λεπτό και καταρρέει.
5.Μην υπερασπίζεστε αυτό το παράλογο όνειρο μέσα στο οποίο ο Θεός είναι μακριά από αυτό που αγαπά και εσείς δεν μπορείτε να φθάσετε στην σωτηρία. 2Μόνο αυτό είναι βέβαιο σε αυτόν τον μεταβαλλόμενο κόσμο που δεν έχει κανένα νόημα στην πραγματικότητα: Όταν η ειρήνη δεν βρίσκεται μαζί σας ολοκληρωτικά και όταν υποφέρετε από οποιαδήποτε πόνο, έχετε αποδώσει κάποια αμαρτία στον αδελφό σας και χαρήκατε μ’ αυτό που νομίζατε πως βρισκόταν εκεί. 3Η ιδιατερότητά σας φαινόταν ασφαλής εξαιτίας αυτού. 4Και γι’ αυτό σώσατε αυτό που διορίσατε ως σωτήρα σας και σταυρώσατε τον ένα που ο Θεός σας έδωσε αντ’ αυτού. 5Έτσι είστε δεμένοι μαζί του γιατί είστε ένα. 6 Και έτσι η ιδιαιτερότητα είναι ο “εχθρός” του όπως και δικός σας.

Share