Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Δεν μπορεί τίποτα να σας βλάψει εκτός κι αν εσείς του δώσετε την δύναμη να το κάνει. 2Ομως δίνετε δύναμη σύμφωνα με τον τρόπο που οι νόμοι αυτού του κόσμου ερμηνεύουν το δόσιμο, ότι δηλαδή χάνετε καθώς δίνετε. 3Δεν εξαρτάται καθόλου από εσάς το να δώσετε δύναμη. 4Η δύναμη είναι του θεού, δοθείσα από Αυτόν και επαναφυπνισθείσα από το Άγιο Πνεύμα το Οποίο γνωρίζει ότι δίνοντας κερδίζετε. 5Δεν δίνει δύναμη στην αμαρτία και συνεπώς η αμαρτία δεν έχει καμιά δύναμη, ούτε και τα αποτελέσματά της έτσι όπως τα βλέπει αυτός ο κόσμος – η ασθένεια, ο θάνατος, η δυστυχία και ο πόνος. 6´Ολα αυτά δεν έχουν συμβεί διότι το Άγιο Πνεύμα δεν τα βλέπει και δεν δίνει καμία δύναμη στην φαινομενική πηγή τους. 7Έτσι σας κρατά ελεύθερους από αυτά. 8Καθώς δεν έχει καμία ψευδαίσθηση ως προς το τι είστε, το Άγιο Πνεύμα απλώς δίνει τα πάντα στο θεό ο Οποίος ήδη πρόσφερε και έλαβε όλα όσα είναι αληθινά. 9Τα αναληθή ούτε τα έλαβε ούτε τα έδωσε.
2.Η αμαρτία δεν έχει θέση στα Ουράνια όπου τα αποτελέσματα της είναι ξένα και δεν μπορούν να εισχωρήσουν όπως ούτε και η πηγή τους. 2Και σε αυτό στηρίζεται η ανάγκη σας να δείτε τον αδελφό σας ως αναμάρτητο. 3Εντός του βρίσκονται τα Ουράνια. 4Εάν τον δείτε ως αμαρτωλό τότε τα Ουράνια χάνονται για σας. 5Αλλά δείτε τον όπως είναι και τότε ό, τι είναι δικό σας λάμπει από εκείνον προς εσάς. 6Ο σωτήρας σας, σας δίνει μόνο αγάπη αλλά το τι θα λάβετε από αυτόν, εξαρτάται από εσάς. 7Από αυτόν εξαρτάται να παραβλέψει όλα τα λάθη σας και σε αυτό στηρίζεται η δική του σωτηρία. 8Το ίδιο ισχύει και για την δική σας σωτηρία. 9Η σωτηρία, έτσι όπως την ερμηνεύει το Άγιο Πνεύμα, είναι ένα μάθημα προσφοράς. 10Και είναι η επαναφύπνιση των νόμων του Θεού μέσα στους νόες που θεμελίωσαν άλλους νόμους και τους έδωσαν δύναμη για να ισχυροποιήσουν αυτά που ο Θεός δεν δημιούργησε.
3.Οι παράλογοι νόμοι σας έγιναν για να εξασφαλίσουν ότι θα κάνετε λάθη και θα τους δώσετε δύναμη επάνω σας αποδεχόμενοι τα αποτελέσματά τους ως δίκαια. 2Τι άλλο εκτός από παραφροσύνη είναι αυτό; 3Aυτήν θα δείτε στον σωτήρα σας από την τρέλα; 4Αυτός είναι εξίσου ελεύθερος από αυτά όσο κι εσείς και την ελευθερία που θα του αποδώσετε θα την αποδώσετε επίσης και στον εαυτό σας. 5Διότι την μοιράζεστε. 6´Ο,τι έδωσε ο θεός ακολουθεί αποκλειστικά και μόνο τους δικούς Του νόμους. 7Και δεν είναι δυνατόν εκείνοι που συμβαδίζουν με τους νόμους Του να υποφέρουν εξαιτίας οποιαδήποτε άλλης πηγής.
4.Εκείνοι που επιλέγουν την ελευθερία θα βιώσουν μόνο τα δικά της αποτελέσματα. 2Η δύναμή τους προέρχεται από τον Θεό και θα την δώσουν μόνον σε ό,τι ο Θεός την έχει δώσει για να την μοιραστούν. 3Τίποτα άλλο εκτός από αυτό δεν μπορεί να τους αγγίξει διότι μόνο αυτό βλέπουν και μοιράζονται την δύναμή τους σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού. 4Κι έτσι θεμελιώνεται και διατηρείται η ελευθερία τους. 5Υψώνεται πάνω από κάθε πειρασμό να φυλακίσει και να φυλακιστεί. 6Και από αυτούς που έμαθαν για την ελευθερία θα πρέπει να ζητήσετε να σας πουν τι είναι η ελευθερία. 7Μην ρωτάτε το σπουργίτι πως πετά ο αετός, διότι αυτοί που έχουν μικρές φτερούγες δεν έχουν αποδεχθεί για τους εαυτούς τους την δύναμη ώστε να την μοιραστούν μαζί σας.
5.Οι αναμάρτητοι δίνουν καθώς λαμβάνουν. 2Δείτε, λοιπόν, την δύναμη της απουσίας της αμαρτίας μέσα στον αδελφό σας και μοιραστείτε μαζί του την δύναμη της απελευθέρωσης από την αμαρτία την οποία του προσφέρετε. 3Στον καθένα που περπατά πάνω σε αυτή την γη μέσα σε φαινομενική μοναξιά, έχει δοθεί ένας σωτήρας που έχει ως ιδιαίτερη λειτουργία την απελευθέρωση του και μέσω αυτού την ελευθερία του εαυτού του. 4Στον κόσμο του διαχωρισμού ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται χωριστά, μολονότι είναι όλοι το ίδιο. 5Όμως εκείνοι που γνωρίζουν πως όλοι είναι το ίδιο δεν έχουν ανάγκη σωτηρίας. 6Και ο καθένας βρίσκει τον σωτήρα του όταν είναι έτοιμος να κοιτάξει καταπρόσωπο τον Χριστό και να Τον δει ως αναμάρτητο.
6.Το σχέδιο δεν προήλθε από εσάς και δεν χρειάζεται να απασχολείστε με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από το τμήμα που σας έχει δοθεί για να μάθετε. 2Διότι Εκείνος που γνωρίζει όλα τα υπόλοιπα μπορεί να το επιβλέπει δίχως την βοήθειά σας. 3Όμως μην σκεφτείτε ότι δεν έχει ανάγκη και του δικού σας ρόλου για να τον βοηθήσετε με τα υπόλοιπα. 4Διότι στο δικό σας τμήμα στηρίζονται τα υπόλοιπα εφόσον χωρίς αυτό, κανένα άλλο τμήμα δεν είναι πλήρες, ούτε και το σύνολο. 5Στην κιβωτό της ειρήνης μπαίνετε δυο δυο και το ξεκίνημα ενός άλλου κόσμου σας συνοδεύει. 6Κάθε ιδιαίτερη σχέση πρέπει να εισέλθει εδώ για να μάθει για την ιδιαίτερη λειτουργία της, σύμφωνα με το σχέδιο του Αγίου Πνεύματος, τώρα που μοιράζεται τον σκοπό του. 7Και καθώς αυτός ο σκοπός εκπληρώνεται, ένας νέος κόσμος αναδύεται στον οποίο η αμαρτία δεν μπορεί να εισχωρήσει ενώ ο Υιός του Θεού μπορεί να εισέλθει δίχως φόβο να αναπαυτεί για λίγο, να ξεχάσει την φυλακή και να θυμηθεί την ελευθερία. 8Πώς μπορεί να εισέλθει, να αναπαυτεί και να θυμηθεί δίχως εσάς; 9Δεν είναι πλήρης παρά μόνον αν κι εσείς βρίσκεστε εκεί. 10Και αυτή την πληρότητα είναι που ξαναθυμάται εκεί.
7.Αυτός είναι ο σκοπός που σας έχει δοθεί. 2Μη σκεφτείτε πως η συγχώρεση του αδελφού σας υπηρετεί μόνον εσάς τους δύο. 3Διότι ολόκληρος ο νέος κόσμος στηρίζεται στα χέρια κάθε δύο που εισέρχονται εδώ για να αναπαυτούν. 4Και καθώς αναπαύονται, το πρόσωπο του Χριστού λάμπει πάνω τους και ξαναθυμούνται τους νόμους του Θεού ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα και λαχταρώντας μόνο να εκπληρώσουν τέλεια τους νόμους ως προς τον εαυτό τους και ως προς όλα τα αδέλφια τους. 5Νομίζετε πως όταν αυτό θα έχει επιτευχθεί, ότι θα μπορείτε να αναπαυτείτε δίχως τα αδέλφια σας; 6Δεν θα μπορείτε πια να αφήσετε κανέναν απέξω όπως κι εγώ δεν μπορώ να σας αφήσω απέξω λησμονώντας ένα τμήμα του εαυτού μου.
8.Ίσως να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να βρίσκεστε εν ειρήνη, για όσο βρίσκεστε μέσα στην ροή του χρόνου, όταν υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν πριν ανοιχτεί η οδός προς την ειρήνη. 2Ίσως και να σας φαίνεται αδύνατον αυτό. 3 Ρωτήστε όμως τον εαυτό σας αν είναι δυνατόν ο Θεός να έχει ένα σχέδιο για την σωτηρία σας και αυτό το σχέδιο να μην λειτουργεί. 4Εφόσον δεχτείτε το σχέδιό Του ως την μοναδική λειτουργία που πρέπει να εκπληρώσετε δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο που το Άγιο Πνεύμα δεν θα τακτοποιούσαι δίχως εσείς να προσπαθήσετε καθόλου. 5Θα προηγηθεί για να κάνει το μονοπάτι σας ευθύ, να απομακρύνει όλες τις πέτρες για να μη σκοντάψετε και να διώξει όλα τα εμπόδια για να μην σας κλείνουν τον δρόμο. 6Δεν θα σας αρνηθεί τίποτα απ’ όσα έχετε ανάγκη. 7Ούτε μια φαινομενική δυσκολία δεν θα μείνει, θα λιώσει πριν ακόμα την φτάσετε. 8Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. 9Μπορείτε να είστε ξέγνοιαστοι για τα πάντα εκτός από τον ένα στόχο που πρέπει να εκπληρώσετε. 10Οπως σας δόθηκε αυτός ο στόχος έτσι θα γίνει και η εκπλήρωσή του. 11Η εγγύηση του Ίδιου του Θεού υπερισχύει όλων των εμποδίων διότι στηρίζεται στην βεβαιότητα κι όχι στις συγκυρίες. 12Στηρίζεται σ’ εσάς. 13Και τι μπορεί να είναι πιο βέβαιο από τον Υιό του Θεού;

Share