Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν θα σας διδάξει ότι είστε αμαρτωλοί.2 Θα διορθώσει τα λάθη αλλά αυτή η διαδικασία δεν φέρνει φόβο.3 Φοβάστε πράγματι να κοιτάξετε μέσα σας και να δείτε την αμαρτία που νομίζετε ότι βρίσκεται εκεί.4 Αυτό δεν φοβόσαστε να το παραδεχθείτε, επειδή ο φόβος σε συνδυασμό με την αμαρτία είναι αυτό που εκτιμά και εγκρίνει το εγώ.5 Δεν αμφισβητεί την πεποίθηση και την πίστη σας στην αμαρτία.6 Οι ναοί του δεν απειλούνται από αυτά.7 Η πίστη σας ότι η αμαρτία βρίσκεται εκεί μαρτυρά την επιθυμία σας να βρίσκεται εκεί για να τη δείτε.8 Αυτή φαίνεται να είναι η πηγή του φόβου.
2. Θυμηθείτε πως το εγώ δεν είναι μόνο του.2 Η κυριαρχία του είναι γεμάτη θυμό και ο άγνωστος “εχθρός” του που δεν μπορεί καν να Τον δει του προκαλεί φόβο.3 Το εγώ σας λέει με κάθε έμφαση να μην κοιτάξετε μέσα σας γιατί αν το κάνετε θα δείτε την αμαρτία και ο Θεός θα σας κεραυνοβολήσει τυφλώνοντάς σας.4 Κι αυτό πιστεύετε κι έτσι δεν κοιτάτε.5 Όμως δεν είναι αυτός ο κρυμμένος φόβος του εγώ, ούτε ο δικός σας που το υπηρετείτε.6 Το εγώ βέβαια ισχυρίζεται ότι είναι και το ισχυρίζεται συχνά και δυνατά.7 Διότι κάτω από αυτή την συνεχή κραυγή του το εγώ κρύβει την αβεβαιότητά του για το αν είναι πράγματι έτσι.8 Κάτω από το φόβο σας να κοιτάξετε μέσα σας εξαιτίας της αμαρτίας βρίσκεται ένας άλλος φόβος που κάνει το εγώ να τρέμει.
3. Τι θα γινόταν αν κοιτούσατε μέσα σας και δεν βλέπατε καμία αμαρτία;2 Αυτή είναι μία “τρομακτική” ερώτηση που το εγώ ποτέ δεν κάνει.3 Και εσείς που τώρα την κάνετε απειλείτε σοβαρά ολόκληρο το αμυντικό σύστημα του εγώ σε τέτοιο βαθμό που προτιμά να προσποιηθεί ότι είναι φίλος σας.4 Αυτοί που έχουν ενωθεί με τους αδελφούς τους έχουν απομακρυνθεί από την πεποίθηση της ταύτισής τους με το εγώ.5 Μία άγια σχέση είναι αυτή στην οποία ενώνεστε με αυτό που είναι κομμάτι από σας μέσα στην αλήθεια.6 Η πίστη σας στην αμαρτία έχει ήδη κλονιστεί και δεν είστε πλέον εντελώς απρόθυμοι να κοιτάξετε μέσα σας και να μην την βρείτε.
4. Η απελευθέρωσή σας εξακολουθεί να είναι μερική, περιορισμένη και ατελής, όμως έχει γεννηθεί μέσα σας.2 Χωρίς να βρίσκεστε πλέον σε πλήρη παράνοια έχετε προθυμία να κοιτάξετε την τρέλα και να αναγνωρίσετε την παραφροσύνη που τη διέπει.3 Η πίστη σας κινείται προς τα μέσα προσπερνώντας την αμαρτία και κατευθύνεται προς την λογική.4 Αυτό που η λογική σας λέει, το εγώ δεν θα ήθελε να το ακούσετε.5 Ένα κομμάτι του νου σας που το εγώ δεν γνωρίζει έχει αποδεχθεί τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος.6 Ούτε εσείς γνωρίζατε αυτό το κομμάτι.7 Και όμως αυτό το κομμάτι με το οποίο ταυτίζεστε δεν φοβάται να κοιτάξει τον εαυτό του.6 Δεν γνωρίζει αμαρτία.8 Γιατί πώς αλλιώς θα έδειχνε προθυμία να υιοθετήσει το σκοπό του Αγίου Πνεύματος;
5. Αυτό το κομμάτι έχει δει τον αδελφό σας και τον αναγνώρισε ως τέλειο από τότε που άρχισε ο χρόνος.2 Και δεν επιθυμούσε τίποτα παρά να ενωθεί με αυτούς και να γίνει και πάλι ελεύθερο όπως πριν.3 Περιμένει την γέννηση της ελευθερίας και την αποδοχή της απελευθέρωσης σας.4 Και τώρα αναγνωρίζετε πως δεν ήταν το εγώ που ενώθηκε με το σκοπό του Αγίου Πνεύματος, επομένως πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο.5 Μην νομίζετε πως αυτό είναι παρανοϊκό.6 Γιατί αυτό σας το λέει η λογική σας και είναι φυσική συνέπεια αυτών που ήδη μάθατε.
6. Δεν υπάρχει ανακολουθία σε αυτά που διδάσκει το Άγιο Πνεύμα.2 Αυτή είναι η λογική αυτών που είναι διανοητικά υγιείς.3 Έχετε αντιληφθεί την παράνοια του εγώ και δεν φοβηθήκατε επειδή επιλέξατε να την υιοθετήσετε.4 Μερικές φορές εξακολουθεί να σας εξαπατά.5 Όμως όταν είστε πιο λογικοί τα ξέφρενα ξεσπάσματά του δεν σας τρομάζουν.6 Γιατί έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν θέλετε τα δώρα του που προσπαθεί να σας πάρει πίσω πάνω στην μανία που το καταλαμβάνει εξαιτίας της “ανήκουστης” επιθυμίας να κοιτάξετε μέσα σας.7 Μερικά τεχνάσματά του φαίνεται να σας τραβούν ακόμα την προσοχή.8 Όμως δεν είστε διατεθειμένοι να “πουλήσετε” τον Ουρανό για χάρη τους.
7. Και τώρα το εγώ φοβάται.2 Όμως αυτό που το εγώ ακούει τρομαγμένο το άλλο κομμάτι το ακούει ως το πιο γλυκό τραγούδι, το τραγούδι που λαχταρούσε ν’ ακούσει από τότε που για πρώτη φορά το εγώ εισήλθε στο νου σας.3 Η αδυναμία του εγώ, είναι η δύναμή του.4 Το τραγούδι της ελευθερίας, που εξυμνεί τις χαρές ενός άλλου κόσμου, φέρνει στο άλλο κομμάτι του νου την ελπίδα της ειρήνης.5 Γιατί θυμάται τον Ουρανό που το εγώ τόσο του στέρησε και τώρα βλέπει ότι ο Ουρανός έχει επιτέλους έρθει στη γη.6 Και η γη δεν μπορεί να κρατήσει πια αυτό που ανήκει στον Ουρανό.
8. Κοιτάξτε τρυφερά τον αδελφό σας και θυμηθείτε πως η αδυναμία του εγώ αποκαλύπτεται μπροστά σας.2 Αυτό που το εγώ σκόπευε να κρατήσει χωριστά έχει ενωθεί και κοιτάζει το εγώ άφοβα.3 Μικρό παιδί, αθώο από αμαρτίες, ακολούθησε με χαρά το δρόμο προς την βεβαιότητα.4 Μην καθυστερείς εξαιτίας της παράλογης επιμονής του φόβου που λέει ότι η βεβαιότητα είναι αμφίβολη.5 Αυτή του η δήλωση δεν έχει κανένα νόημα.6 Γιατί να σε απασχολεί πόσο δυνατά τη διακηρύττει;7 Το παράλογο δεν αποκτά νόημα με την επανάληψη.8 Ο ήσυχος δρόμος είναι ανοιχτός.9 Ακολούθησέ τον με χαρά και μην τον αμφισβητείς.

Share