Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν θα σας διδάξει ότι είστε αμαρτωλοί. 2Θα διορθώσει τα λάθη αλλά αυτή η διαδικασία δεν φέρνει φόβο σε κανέναν. 3Φοβάστε πράγματι να κοιτάξετε μέσα σας και να δείτε την αμαρτία που νομίζετε ότι βρίσκεται εκεί. 4Αυτό δεν φοβόσαστε να το παραδεχθείτε. 5Το εγώ θεωρεί αρκετά κατάλληλο τον φόβο σε συνδυασμό με την αμαρτία και χαμογελά επιδοκιμαστικά. 6Δεν φοβάται να σας αφήσει να νοιώσετε ντροπιασμένοι. 7Δεν αμφισβητεί την πεποίθηση και την πίστη σας στην αμαρτία. 8Οι ναοί του δεν απειλούνται από αυτό. 9Η πίστη σας ότι η αμαρτία βρίσκεται εκεί μαρτυρά την επιθυμία σας να βρίσκεται εκεί για να την δείτε. 10Απλώς, αυτή φαίνεται να είναι η πηγή του φόβου.
2. Θυμηθείτε πως το εγώ δεν είναι μόνο του. 2Η κυριαρχία του είναι γεμάτη θυμό και ο άγνωστος “εχθρός” του, τον Οποίο δεν μπορεί καν να δει, τον φοβάται. 3Το εγώ σας λέει με κάθε έμφαση να μην κοιτάξετε μέσα σας επειδή, αν το κάνετε, τα μάτια σας θα φωτίσουν την αμαρτία και ο Θεός θα σας κεραυνοβολήσει τυφλώνοντάς σας. 4Αυτό το πιστεύετε κι έτσι δεν κοιτάτε. 5Όμως, δεν είναι αυτός ο κρυφός φόβος του εγώ, ούτε ο δικός σας που το υπηρετείτε. 6Το εγώ, πράγματι  έντονα, ισχυρίζεται ότι είναι και το ισχυρίζεται συχνά και δυνατά. 7Διότι κάτω από αυτό το συνεχές ουρλιαχτό και την ξέφρενη διακήρυξη, το εγώ δεν είναι σίγουρο ότι είναι έτσι. 8Κάτω από το φόβο σας να κοιτάξετε μέσα σας εξαιτίας της αμαρτίας βρίσκεται ένας άλλος φόβος, που κάνει το εγώ να τρέμει.
3. Τι θα γινόταν αν κοιτούσατε μέσα σας και δεν βλέπατε καμία αμαρτία; 2Αυτή είναι μία “τρομακτική” ερώτηση που το εγώ ποτέ δεν κάνει. 3Και εσείς που τώρα την κάνετε απειλείτε σοβαρά ολόκληρο το αμυντικό σύστημα του εγώ σε τέτοιο βαθμό που προτιμά να προσποιηθεί ότι είναι φίλος σας. 4Αυτοί που έχουν ενωθεί με τους αδελφούς τους έχουν απομακρυνθεί από την πεποίθηση της ταύτισής τους με το εγώ. 5Μία άγια σχέση είναι αυτή στην οποία ενώνεστε με αυτό που είναι κομμάτι από σας μέσα στην αλήθεια. 6Η πίστη σας στην αμαρτία έχει ήδη κλονιστεί και δεν είστε πλέον εντελώς απρόθυμοι να κοιτάξετε μέσα σας και να μην την βρείτε.
4. Η απελευθέρωσή σας εξακολουθεί να είναι μερική, περιορισμένη και ατελής, όμως έχει γεννηθεί μέσα σας.2 Χωρίς να βρίσκεστε πλέον σε πλήρη παράνοια έχετε προθυμία να κοιτάξετε την τρέλα και να αναγνωρίσετε την παραφροσύνη που τη διέπει.3 Η πίστη σας κινείται προς τα μέσα προσπερνώντας την αμαρτία και κατευθύνεται προς την λογική.4 Αυτό που η λογική σας λέει, το εγώ δεν θα ήθελε να το ακούσετε.5 Ένα κομμάτι του νου σας που το εγώ δεν γνωρίζει έχει αποδεχθεί τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος.6 Ούτε εσείς γνωρίζατε αυτό το κομμάτι.7 Και όμως αυτό το κομμάτι με το οποίο ταυτίζεστε δεν φοβάται να κοιτάξει τον εαυτό του.6 Δεν γνωρίζει αμαρτία.8 Γιατί πώς αλλιώς θα έδειχνε προθυμία να υιοθετήσει το σκοπό του Αγίου Πνεύματος;
5. Αυτό το κομμάτι έχει δει τον αδελφό σας και τον αναγνώρισε ως τέλειο από τότε που άρχισε ο χρόνος.2 Και δεν επιθυμούσε τίποτα παρά να ενωθεί με αυτούς και να γίνει και πάλι ελεύθερο όπως πριν.3 Περιμένει την γέννηση της ελευθερίας και την αποδοχή της απελευθέρωσης σας.4 Και τώρα αναγνωρίζετε πως δεν ήταν το εγώ που ενώθηκε με το σκοπό του Αγίου Πνεύματος, επομένως πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο.5 Μην νομίζετε πως αυτό είναι παρανοϊκό.6 Γιατί αυτό σας το λέει η λογική σας και είναι φυσική συνέπεια αυτών που ήδη μάθατε.
6. Δεν υπάρχει ανακολουθία σε αυτά που διδάσκει το Άγιο Πνεύμα.2 Αυτή είναι η λογική αυτών που είναι διανοητικά υγιείς.3 Έχετε αντιληφθεί την παράνοια του εγώ και δεν φοβηθήκατε επειδή επιλέξατε να την υιοθετήσετε.4 Μερικές φορές εξακολουθεί να σας εξαπατά.5 Όμως όταν είστε πιο λογικοί τα ξέφρενα ξεσπάσματά του δεν σας τρομάζουν.6 Γιατί έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν θέλετε τα δώρα του που προσπαθεί να σας πάρει πίσω πάνω στην μανία που το καταλαμβάνει εξαιτίας της “ανήκουστης” επιθυμίας να κοιτάξετε μέσα σας.7 Μερικά τεχνάσματά του φαίνεται να σας τραβούν ακόμα την προσοχή.8 Όμως δεν είστε διατεθειμένοι να “πουλήσετε” τον Ουρανό για χάρη τους.
7. Και τώρα το εγώ φοβάται.2 Όμως αυτό που το εγώ ακούει τρομαγμένο το άλλο κομμάτι το ακούει ως το πιο γλυκό τραγούδι, το τραγούδι που λαχταρούσε ν’ ακούσει από τότε που για πρώτη φορά το εγώ εισήλθε στο νου σας.3 Η αδυναμία του εγώ, είναι η δύναμή του.4 Το τραγούδι της ελευθερίας, που εξυμνεί τις χαρές ενός άλλου κόσμου, φέρνει στο άλλο κομμάτι του νου την ελπίδα της ειρήνης.5 Γιατί θυμάται τον Ουρανό που το εγώ τόσο του στέρησε και τώρα βλέπει ότι ο Ουρανός έχει επιτέλους έρθει στη γη.6 Και η γη δεν μπορεί να κρατήσει πια αυτό που ανήκει στον Ουρανό.
8. Κοιτάξτε τρυφερά τον αδελφό σας και θυμηθείτε πως η αδυναμία του εγώ αποκαλύπτεται μπροστά σας.2 Αυτό που το εγώ σκόπευε να κρατήσει χωριστά έχει ενωθεί και κοιτάζει το εγώ άφοβα.3 Μικρό παιδί, αθώο από αμαρτίες, ακολούθησε με χαρά το δρόμο προς την βεβαιότητα.4 Μην καθυστερείς εξαιτίας της παράλογης επιμονής του φόβου που λέει ότι η βεβαιότητα είναι αμφίβολη.5 Αυτή του η δήλωση δεν έχει κανένα νόημα.6 Γιατί να σε απασχολεί πόσο δυνατά τη διακηρύττει;7 Το παράλογο δεν αποκτά νόημα με την επανάληψη.8 Ο ήσυχος δρόμος είναι ανοιχτός.9 Ακολούθησέ τον με χαρά και μην τον αμφισβητείς.

Share