Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Πιστεύετε ότι η αλήθεια δεν μπορεί παρά να είναι μερικές αυταπάτες; 2Είναι όνειρα επειδή δεν είναι αλήθεια. 3Η έλλειψη αλήθειας τους γίνεται η βάση του θαύματος, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε κατανοήσει πως τα όνειρα είναι όνειρα κι ότι η απόδραση εξαρτάται, όχι από τ᾽ όνειρο αλλά μόνο από την αφύπνιση. 4Θα ήταν δυνατόν μερικά όνειρα να διατηρηθούν, ενώ από άλλα να αφυπνισθείτε; 5Η επιλογή δεν έγκειται ανάμεσα στο ποια όνειρα να διατηρήσετε αλλά μόνο στο εάν θέλετε να ζήσετε μέσα σε όνειρα ή να ξυπνήσετε από αυτά. 6 Έτσι συμβαίνει ώστε το θαύμα να μην επιλέγει μερικά όνειρα για να τα αφήσει ανέπαφα από την ευεργεσία του. 7 Δεν μπορείτε να ονειρεύεστε μερικά όνειρα και να ξυπνάτε από μερικά άλλα, διότι ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο: είτε βρίσκεστε σε κατάσταση ύπνου είτε είστε ξύπνιοι. 8 Και το ονείρεμα ταιριάζει μόνο στην μια από αυτές τις καταστάσεις.
2. Τα όνειρα που νομίζετε ότι σας αρέσουν θα σας εμποδίσουν εξίσου όπως κι εκείνα στα οποία παρουσιάζεται φόβος. 2Διότι κάθε όνειρο δεν είναι παρά ένα όνειρο φόβου, ασχέτως με το τι μορφή φαίνεται να παίρνει. 3Ο φόβος παρουσιάζεται εσωτερικά, εξωτερικά, ή και στα δυο. 4Ή μπορεί να είναι μεταμφιεσμένος έχοντας ακόμα και ευχάριστη μορφή. 5Αλλά ποτέ δεν είναι απών από το όνειρο, διότι ο φόβος αποτελεί το υλικό των ονείρων, από τον οποίο είναι όλα φτιαγμένα. 6Η μορφή τους μπορεί ν αλλάζει, αλλά δεν μπορούν να κατασκευασθούν από κάτι άλλο. 7Το θαύμα θα ήταν πραγματικά απατηλό εάν επέτρεπε σε σας να εξακολουθείτε να φοβάστε επειδή δεν αναγνωρίσατε τον φόβο. 8Δεν θα ήσασταν τότε πρόθυμοι να αφυπνισθείτε, πράγμα για το οποίο το θαύμα προετοιμάζει την οδό.
3. Στην απλούστατη μορφή, μπορεί να ειπωθεί ότι η επίθεση αποτελεί μια αντίδραση προς ανεκπλήρωτη λειτουργία όπως εσείς αντιλαμβάνεστε την λειτουργία. 2Μπορεί να είναι σ᾽ εσάς ή σε κάποιον άλλο αλλά όπου γίνεται αντιληπτή θα είναι εκεί που γίνεται η επίθεση. 3Κατάθλιψη ή επίθεση πρέπει να είναι το θέμα κάθε ονείρου, επειδή είναι φτιαγμένα από φόβο. 4Η μη πειστική μεταμφίεση της ευχαρίστησης και της χαράς στην οποία μπορεί να είναι τυλιγμένα δεν καλύπτει παρά ελάχιστα τον βαρύ σβόλο φόβου που είναι ο πυρήνας τους. 5Και αυτόν τον φόβο είναι που αντιλαμβάνεται το θαύμα κι όχι τα περιτυλίγματα στα οποία είναι περιορισμένος.
4. Όταν είστε θυμωμένοι, δεν είναι επειδή κάποιος απέτυχε να ικανοποιήσει την λειτουργία που του παραχωρήσατε; 2Και δεν είναι αυτός ο “λόγος” που δικαιώνει την επίθεση σας; 3Τα όνειρα που νομίζετε ότι σας αρέσουν είναι εκείνα στα οποία οι λειτουργίες που έχετε δώσει έχουν ικανοποιηθεί ως ανάγκες που εκπληρώνονται. 4Δεν έχει σημασία αν εκπληρωθούν ή αν απλώς είναι επιθυμητές. 5Είναι η ιδέα ότι υπάρχουν από όπου εγείρεται ο φόβος. 6Τα όνειρα δεν είναι επιθυμητά λίγο ή πολύ. 7Είτε τα επιθυμείτε είτε όχι. 8Και το κάθε ένα αντιπροσωπεύει κάποια λειτουργία που εσείς έχετε καθορίσει· κάποιον στόχο τον οποίο ένα γεγονός ή σώμα ή πράγμα θα’πρεπε ν᾽ αντιπροσωπεύει και θα’πρεπε να επιτύχει για λογαριασμό σας. 9Εάν επιτύχει νομίζετε πως σας αρέσει το όνειρο. 10Εάν αποτύχει νομίζετε ότι το όνειρο είναι λυπηρό. 11Αλλά είτε επιτύχει είτε όχι δεν είναι ο πυρήνας του, παρά μόνο το εύθραυστο κάλυμμα.
5. Πόσο ευτυχή θα γίνονταν τα όνειρα σας αν εσείς δεν ήσασταν εκείνος που έδωσε τον “κατάλληλο” ρόλο σε κάθε μορφή που περιέχει το όνειρο. 2Κανείς δεν μπορεί να προδώσει τις προσδοκίες σας παρά μόνον η δική σας ιδέα και δεν υπάρχει προδοσία παρά μόνο από αυτό. 3Ο πυρήνας των ονείρων που δίνει το Άγιο Πνεύμα δεν είναι ποτέ πυρήνας φόβου. 4Τα καλύμματα ίσως δεν φαίνεται ν αλλάζουν, αλλά αυτό που εννοούν έχει αλλάξει επειδή καλύπτουν κάτι άλλο. 5Οι αντιλήψεις καθορίζονται από τον σκοπό τους, στο ότι φαίνονται να είναι αυτό για το οποίο προορίζονται. 6Μια μορφή-σκιά η οποία επιτίθεται γίνεται ένας αδελφός που σας δίνει την ευκαιρία να βοηθήσετε, αν αυτό γίνει η λειτουργία του ονείρου. 7Και τα όνειρα θλίψης μετατρέπονται έτσι σε χαρά.
6. Για που προορίζεται ο αδελφός σας; 2Δεν γνωρίζετε, διότι η λειτουργία σας είναι δυσνόητη σ᾽ εσάς. 3Μην του προσάπτετε κάποιον ρόλο που εσείς φαντάζεστε ότι θα σας έφερνε ευτυχία. 4Και μην προσπαθείτε να τον πληγώσετε όταν αποτυγχάνει να παίξει τον ρόλο που του αναθέσατε, σ᾽ εκείνο που ονειρεύεστε πως ήταν σκοπός της ζωής σας. 5Ζητά βοήθεια σε κάθε του όνειρο κι έχετε βοήθεια να του προσφέρετε εάν δείτε την λειτουργία του ονείρου έτσι όπως αντιλαμβάνεται την λειτουργία του, Αυτός Ο Οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα όνειρα ως μέσα που να υπηρετούν την λειτουργία την δοσμένη σ Αυτόν. 6Επειδή Αυτός αγαπά τον ονειρευόμενο κι όχι το όνειρο, το κάθε όνειρο γίνεται μια προσφορά αγάπης. 7Διότι στο κέντρο του υπάρχει η Αγάπη Του για σας, η οποία φωτίζει οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει αυτή, με αγάπη.

Share