Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Πιστεύεις ότι η αλήθεια δεν μπορεί παρά να είναι μερικές ψευδαισθήσεις; 2Είναι όνειρα επειδή δεν είναι αλήθεια. 3Η εξίσου έλλειψή τους σε αλήθεια γίνεται η βάση του θαύματος, πράγμα που σημαίνει ότι έχεις κατανοήσει πως τα όνειρα είναι όνειρα κι ότι η απόδραση εξαρτάται, όχι από τ᾽ όνειρο αλλά μόνο από την αφύπνιση. 4Είναι δυνατόν να διατηρείς μερικά όνειρα, ενώ από άλλα να ξυπνάς; 5Η επιλογή δεν έγκειται ανάμεσα σε ποιά όνειρα να διατηρήσεις αλλά μόνο εάν θέλεις να ζείς σε όνειρα ή να ξυπνήσεις από αυτά. 6Επομένως, το θαύμα δεν επιλέγει μερικά όνειρα να τα αφήσει ανέπαφα από την ευεργεσία του. 7Δεν μπορείς να ονειρεύεσαι μερικά όνειρα και να ξυπνάς από μερικά άλλα, διότι ή κοιμάσαι ή είσαι ξύπνιος. 8Και το ονείρεμα ταιριάζει μόνο στην μια από αυτές τις καταστάσεις.

2. Τα όνειρα που νομίζεις ότι σου αρέσουν θα σε εμποδίσουν εξίσου όπως κι εκείνα στα οποία παρουσιάζεται φόβος. 2Διότι κάθε όνειρο δεν είναι παρά ένα όνειρο φόβου, ασχέτως με την μορφή που φαίνεται να παίρνει. 3Ο φόβος παρουσιάζεται εσωτερικά, εξωτερικά ή και στα δυο. 4Ή μπορεί να είναι μεταμφιεσμένος σε ευχάριστη μορφή. 5Αλλά ποτέ δεν είναι απών από το όνειρο, διότι ο φόβος αποτελεί το υλικό των ονείρων, από τον οποίο είναι όλα φτιαγμένα. 6Η μορφή τους μπορεί ν᾽αλλάζει αλλά δεν μπορούν να κατασκευασθούν από κάτι άλλο. 7Το θαύμα θα ήταν πραγματικά απατηλό εάν σου επέτρεπε να εξακολουθείις να φοβάσαι επειδή δεν αναγνώρισες τον φόβο. 8Τότε, δεν θα ήσουν πρόθυμος να αφυπνισθείς, για το οποίο το θαύμα προετοιμάζει την οδό.

3. Στην απλούστατη μορφή, μπορεί να ειπωθεί ότι η επίθεση αποτελεί μια απάντηση σε ανεκπλήρωτη λειτουργία όπως εσύ αντιλαμβάνεσαι την λειτουργία. 2Μπορεί να είναι σ᾽ εσένα ή σε κάποιον άλλο αλλά όπου γίνεται αντιληπτή θα είναι εκεί που γίνεται η επίθεση. 3Κατάθλιψη ή επίθεση πρέπει να είναι το θέμα κάθε ονείρου, επειδή είναι φτιαγμένα από φόβο. 4Η μη πειστική μεταμφίεση της ευχαρίστησης και της χαράς, στην οποία μπορεί να είναι τυλιγμένα, δεν καλύπτει παρά ελάχιστα τον βαρύ όγκο φόβου που είναι ο πυρήνας τους. 5Και αυτόν τον φόβο είναι που αντιλαμβάνεται το θαύμα και όχι οι συσκευασίες στις οποίες είναι τυλιγμένος.

4. Όταν είσαι θυμωμένος, δεν είναι επειδή κάποιος απέτυχε να εκπληρώσει την λειτουργία που του ανέθεσες; 2Και δεν γίνεται αυτός, ο “λόγος” που η επίθεσή σου δικαιώνεται; 3Τα όνειρα που νομίζεις ότι σου αρέσουν είναι εκείνα στα οποία οι λειτουργίες που έχεις δώσει έχουν εκπληρωθεί οι ανάγκες που σου έχεις προσδώσει έχουν καλυφθεί. 4Δεν έχει σημασία αν εκπληρωθούν ή αν απλώς είναι επιθυμητές. 5Είναι η ιδέα ότι υπάρχουν από όπου εγείρεται ο φόβος. 6Τα όνειρα δεν είναι επιθυμητά λίγο ή πολύ. 7Είτε τα επιθυμείς είτε όχι. 8Και το κάθε ένα αντιπροσωπεύει κάποια λειτουργία που εσύ έχεις καθορίσει· κάποιον στόχο τον οποίο ένα γεγονός ή σώμα ή πράγμα θα’πρεπε ν᾽ αντιπροσωπεύει και θα’πρεπε να πετύχει για λογαριασμό σου. 9Εάν πετύχει νομίζεις πως σου αρέσει το όνειρο. 10Εάν αποτύχει νομίζεις ότι το όνειρο είναι λυπηρό. 11Αλλά είτε επιτύχει είτε όχι δεν είναι ο πυρήνας του, παρά μόνο το εύθραυστο κάλυμμα.

5. Πόσο ευτυχή θα γίνονταν τα όνειρα σου αν δεν ήσουν εσύ ο μόνος που έδωσε τον “κατάλληλο” ρόλο σε κάθε μορφή που περιέχει το όνειρο. 2Κανείς δεν μπορεί να αποτύχει παρά μόνον η δική σου ιδέα γι᾽αυτόν και δεν υπάρχει προδοσία παρά μόνο από αυτό. 3Ο πυρήνας των ονείρων που δίνει το Άγιο Πνεύμα δεν είναι ποτέ πυρήνας φόβου. 4Τα καλύμματα ίσως δεν φαίνεται ν᾽αλλάζουν αλλά αυτό που εννοούν έχει αλλάξει επειδή καλύπτουν κάτι άλλο. 5Οι αντιλήψεις καθορίζονται από τον σκοπό τους, στο ότι φαίνονται να είναι αυτό για το οποίο προορίζονται. 6Μια σκιώδης φιγούρα η οποία επιτίθεται γίνεται ένας αδελφός που σου δίνει την ευκαιρία να βοηθήσεις, αν αυτό γίνει η λειτουργία του ονείρου. 7Και τα όνειρα θλίψης μετατρέπονται έτσι σε χαρά.

6. Ποιό σκοπό εξυπηρετεί ο αδελφός σου; 2Δεν γνωρίζεις, διότι η λειτουργία σου είναι συσκοτισμένη για εσένα. 3Μην του αναθέσεις κάποιον ρόλο που εσύ φαντάζεσαι ότι θα σου έφερνε ευτυχία. 4Και μην προσπαθείς να τον πληγώσεις όταν αποτυγχάνει να αναλάβει τον ρόλο που του ανέθεσες, σε αυτό που ονειρεύεσαι πως έπρεπε να είναι η ζωή σου. 5Ζητά βοήθεια σε κάθε του όνειρο κι έχεις βοήθεια να του προσφέρεις εάν δείς την λειτουργία του ονείρου έτσι όπως Αυτός αντιλαμβάνεται την λειτουργία του, ο Οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα όνειρα ως μέσα που υπηρετούν την λειτουργία που Του δόθηκε. 6Επειδή Αυτός αγαπά τον ονειρευόμενο, όχι το όνειρο, το κάθε όνειρο γίνεται μια προσφορά αγάπης. 7Διότι στο κέντρο του υπάρχει η Αγάπη Του για σας, η οποία φωτίζει οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει, με αγάπη.

Share