Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Οι ικανότητες που τώρα κατέχεις είναι μονάχα σκιές της πραγματικής σου δύναμης. 2Όλες οι τωρινές σου λειτουργίες είναι διαιρεμένες και επιδέχονται αμφισβήτηση και αμφιβολία. 3Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είσαι βέβαιος πώς θα τις χρησιμοποιήσεις και γι᾽αυτό ανίκανος για γνώση. 4Επίσης, είσαι ανίκανος για γνώση επειδή ακόμα μπορείς να αντιλαμβάνεσαι χωρίς αγάπη. 5Η αντίληψη δεν υπήρχε ώσπου ο διαχωρισμός εισήγαγε βαθμούς, τομείς και διαστήματα. 6Το πνεύμα δεν έχει επίπεδα και όλη η σύγκρουση πηγάζει από την αντίληψη των επιπέδων. 7Μόνο τα επίπεδα της Τριάδας είναι ικανά για ενότητα. 8Τα επίπεδα που δημιουργήθηκαν από τον διαχωρισμό δεν μπορούν παρά να συγκρούονται. 9Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν νόημα το ένα για το άλλο.

2. Η συνείδηση, το επίπεδο της αντίληψης, ήταν το πρώτο ρήγμα που εισήχθη στον νου μετά τον διαχωρισμό, κάνοντας τον νου περισσότερο έναν που αντιλαμβάνεται παρά έναν δημιουργό. 2Η συνείδηση σωστά ταυτοποιείται ως τομέας του εγώ. 3Το εγώ είναι μια λανθασμένη νοητική απόπειρα να αντιληφθείς τον εαυτό σου όπως επιθυμείς να είσαι, παρά όπως είσαι. 4Όμως μπορείς να γνωρίζεις τον εαυτό σου μόνον όπως είσαι, επειδή αυτό είναι το μόνο για το οποίο μπορείς να είσαι σίγουρος. 5Όλα τα άλλα είναι αμφισβητήσιμα.

3. Το εγώ είναι ο τομέας αμφισβήτησης του εαυτού μετά τον διαχωρισμό, που κατασκευάστηκε παρά δημιουργήθηκε. 2Είναι ικανό να κάνει ερωτήσεις αλλά όχι να αντιλαμβάνεται ουσιαστικές απαντήσεις, επειδή αυτές θα περιελάμβαναν  γνώση και δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές. 3Γι᾽αυτό ο νους είναι σε σύγχυση, επειδή μόνο η κατάσταση του Ενοποιημένου Νου μπορεί να είναι χωρίς σύγχυση. 4Ένας διαχωρισμένος ή διαιρεμένος νους πρέπει να βρίσκεται σε σύγχυση. 5Είναι αναγκαστικά αβέβαιος για το ποιος είναι. 6Αναγκαστικά βρίσκεται σε σύγκρουση επειδή δεν συμφωνεί με τον εαυτό του. 7Αυτό καθιστά τους τομείς του ξένους μεταξύ τους και αυτή είναι η  ουσία της επιρρέπειας στον φόβο στην οποία η επίθεση είναι πάντα δυνατή. 8Έχεις κάθε λόγο να φοβάσαι έτσι όπως αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου. 9Γι᾽αυτό δεν μπορείς να δραπετεύσεις από τον φόβο, ώσπου να συνειδητοποιήσεις ότι ούτε δημιούργησες και ούτε θα μπορούσες να δημιουργήσεις τον εαυτό σου. 10Ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνεις τις διαστρεβλωμένες σου αντιλήψεις αληθινές και η δημιουργία σου είναι πέρα από το δικό σου λάθος. 11Γι᾽αυτό τελικά πρέπει να επιλέξεις να θεραπεύσεις τον διαχωρισμό.

4. Ο ορθός νους δεν πρέπει να συγχέεται με τον νου που γνωρίζει, επειδή αυτός είναι εφαρμόσιμος μόνο στην ορθή αντίληψη. 2Μπορεί να έχεις ορθό νου ή λάθος νου και ακόμα κι αυτοί υπόκεινται σε διαβαθμίσεις,  καταδεικνύοντας καθαρά ότι η γνώση δεν εμπεριέχεται. 3Ο όρος “ορθός νους” χρησιμοποιείται σωστά ως διόρθωση του “λανθασμένου νου” και εφαρμόζεται στην κατάσταση του νου που φέρνει ακριβή αντίληψη. 4Είναι νους προσανατολισμένος στα θαύματα επειδή θεραπεύει την διαστρέβλωση της αντίληψης και αυτό είναι πράγματι ένα θαύμα ενόψει του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου.

5. Η αντίληψη πάντα εμπεριέχει κάποια λάνθασμένη χρήση του νου διότι τον φέρνει σε περιοχές αβεβαιότητας. 2Ο νους είναι πολύ δραστήριος. 3Όταν επιλέγει να είναι διαχωρισμένος επιλέγει να αντιλαμβάνεται. 4Ως τότε θέλει μόνο να γνωρίζει. 5Μετά μπορεί να επιλέγει μόνο με αμφιβολία και η μόνη διέξοδος από την αμφιβολία είναι η καθαρή αντίληψη. 6Ο νους επιστρέφει στην σωστή του λειτουργία μόνο όταν θέλει να γνωρίζει. 7Αυτό τον θέτει στην υπηρεσία του πνεύματος, όπου η αντίληψη αλλάζει. 8Ο νους επιλέγει να αυτοδιαιρεθεί όταν επιλέγει να κατασκευάσει τα δικά του επίπεδα. 9Αλλά δεν θα μπορούσε να διαχωρίσει τον εαυτό του ολοκληρωτικά από το πνεύμα, επειδή από το πνεύμα προέρχεται όλη του η δύναμη να κατασκευάζει ή να δημιουργεί. 10Ακόμα και στην διαστρεβλωμένη δημιουργία ο νους επιβεβαιώνει την Πηγή του, διαφορετικά απλά θα έπαυε να υπάρχει. 11Αυτό όμως είναι αδύνατον επειδή ο νους ανήκει στο πνεύμα το οποίο ο Θεός δημιούργησε και το οποίο γι᾽αυτό είναι αιώνιο.

6. Η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι κατέστησε δυνατή την ύπαρξη του σώματος επειδή πρέπει να αντιληφθείς κάτι και με κάτι. 2Γι᾽αυτό η αντίληψη ενέχει μια ανταλλαγή ή μετάφραση, την οποία η γνώση δεν χρειάζεται. 3Η ερμηνευτική λειτουργία της αντίληψης, που είναι μια διαστρεβλωμένη μορφή δημιουργίας, σου επιτρέπει να ερμηνεύσεις το σώμα ως  εαυτό σου σε μια απόπειρα να δραπετεύσεις από την σύγκρουση που προξένησες. 4Το πνεύμα που γνωρίζει, δεν θα μπορούσε να συμφιλιωθεί με αυτήν την απώλεια δύναμης επειδή είναι ανίκανο για το σκοτάδι. 5Αυτό κάνει το πνεύμα σχεδόν απρόσιτο για τον νου και ολοκληρωτικά απρόσιτο για το σώμα. 6Από κει και ύστερα, το πνεύμα γίνεται αντιληπτό  σαν απειλή, επειδή το φως καταλύει το σκοτάδι απλά δείχνοντάς σου ότι το σκοτάδι δεν είναι εκεί. 7Η αλήθεια πάντα θα υπερβαίνει το λάθος με αυτόν τον τρόπο. 8Αυτή δεν μπορεί να είναι μια ενεργητική διαδικασία διόρθωσης επειδή, όπως ήδη έχω τονίσει, η γνώση δεν κάνει τίποτε. 9Μπορεί να γίνει αντιληπτεί σαν επιτιθέμενη αλλά δεν μπορεί να επιτεθεί. 10Ο,τι αντιλαμβάνεσαι ως επίθεσή της είναι η δική σου αμυδρή αναγνώριση ότι η γνώση μπορεί πάντα να έρθει στην μνήμη, αφού ποτέ δεν έχει καταστραφεί.

7. Ο Θεός και τα δημιουργήματά Του παραμένουν σε ασφάλεια και έτσι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά διαστρεβλωμένη δημιουργία. 2Η αλήθεια δεν μπορεί ν᾽ασχοληθεί με λάθη που θέλεις. 3Ήμουν ένας άνθρωπος που θυμήθηκε το πνεύμα και την γνώση του. 4Ως άνθρωπος δεν προσπάθησα να αντικρούσω το λάθος με την γνώση αλλά να διορθώσω το λάθος από κάτω προς τα πάνω. 5Επέδειξα και τα δύο, την αδυναμία του σώματος και την δύναμη του νου. 6Ενώνοντας την θέλησή μου με αυτήν του Δημιουργού μου, όπως ήταν φυσικό θυμήθηκα το πνεύμα και τον αληθινό του σκοπό. 7Δεν μπορώ να ενώσω για σένα την θέλησή σου με του Θεού αλλά μπορώ να σβήσω όλες τις διαστρεβλωμένες αντιλήψεις από τον νου σου αν τον θέσεις υπό την καθοδήγησή μου. 8Μόνο οι διαστρεβλωμένες αντιλήψεις σου είναι εμπόδιο στο δρόμο σου. 9Χωρίς αυτές η επιλογή σου είναι βέβαιη. 10Η υγιής αντίληψη επιφέρει υγιή επιλογή. 11Εγώ δεν μπορώ να διαλέξω για σένα αλλά μπορώ να σε βοηθήσω να κάνεις την δική σου ορθή επιλογή. 12Το “πολλοί οι προσκεκλημένοι αλλά λίγοι οι εκλεκτοί” θα έπρεπε να είναι “όλοι προσκαλούνται αλλά λίγοι επιλέγουν ν᾽ακούσουν”. 13Και έτσι δεν επιλέγουν σωστά. 14Οι “εκλεκτοί” είναι απλά εκείνοι που επιλέγουν ορθά νωρίτερα. 15Οι ορθοί νόες μπορούν να το κάνουν τώρα και θα βρουν γαλήνη στην ψυχή τους. 16Ο Θεός σε γνωρίζει μόνο μέσα στην ειρήνη και αυτή είναι η πραγματικότητά σου.

Share