Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Οι ικανότητες που τώρα κατέχεις είναι μονάχα σκιές της πραγματικής σου δύναμης. 2 Όλες σου οι τωρινές λειτουργίες είναι διαιρεμένες και επιδέχονται αμφισβήτηση και αμφιβολία. 3Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είσαι βέβαιος πώς θα τις χρησιμοποιήσεις και αυτό σε καθιστά ανίκανο για γνώση. 4Και συμβαίνει αυτό επειδή εξακολουθείς να αντιλαμβάνεσαι χωρίς αγάπη. 5Η αντίληψη δεν υπήρχε ώσπου ο διαχωρισμός εισήγαγε βαθμούς, τομείς και διαστήματα. 6Το πνεύμα δεν έχει επίπεδα και όλη η σύγκρουση πηγάζει από την αντίληψη των επιπέδων. 7Μόνο τα επίπεδα της Τριάδας μπορούν να έχουν ενότητα. 8Τα επίπεδα που δημιουργήθηκαν από τον διαχωρισμό δεν μπορούν παρά να προκαλούν διαμάχη. 9Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν συνοχή μεταξύ τους.
2. Η (ατομική) συνείδηση,* το επίπεδο της αντίληψης, ήταν το πρώτο ρήγμα στον νου μετά τον διαχωρισμό, κάνοντας τον νου περισσότερο ν αντιλαμβάνεται παρά να δημιουργεί. 2Η συνείδηση σωστά χαρακτηρίζεται ως βασίλειο του εγώ. 3Το εγώ είναι η λανθασμένη προσπάθεια του νου σου να αντιλαμβάνεται τον εαυτό σου όπως επιθυμεί να είσαι, παρά όπως είσαι. 4 Όμως μπορείς να γνωρίζεις τον εαυτό σου μόνο όπως είσαι, επειδή αυτό είναι το μόνο για το οποίο μπορείς να είσαι σίγουρος. 5 Όλα τα άλλα είναιαμφισβητήσιμα.
3. Το εγώ, ο τομέας της αμφισβήτησης του εαυτού μετά τον διαχωρισμό, που κατασκευάστηκε παρά δημιουργήθηκε, είναι ικανό να κάνει ερωτήσεις αλλά όχι να δίνει κατανοητές απαντήσεις, επειδή αυτές απαιτούν γνώση που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από το επίπεδο του εγώ. 2Γι αυτό ο νους παθαίνει σύγχυση, επειδή μόνο η κατάσταση του Ενός Νου μπορεί να υπάρχει χωρίς σύγχυση. 3Ένας διαχωρισμένος ή διαιρεμένος νους πρέπει να βρίσκεται σε σύγχυση. 4Είναι αναγκαστικά αβέβαιος για το ποιος είναι. 5Αναγκαστικά βρίσκεται σε διαμάχη επειδή δεν συμφωνεί με τον εαυτό του. 6Αυτό καθιστά τους τομείς του ξένους μεταξύ τους και αυτή είναι η βαθύτερη ουσία της επιρρέπειας στον φόβο στην οποία η επίθεση είναι πάντα πιθανή. 7Έχεις κάθε λόγο να φοβάσαι έτσι όπως αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου. 8Γι αυτό δεν μπορείς να δραπετεύσεις απ τον φόβο, ώσπου να συνειδητοποιήσεις ότι ούτε δημιούργησες αλλά και ούτε θα μπορούσες να δημιουργήσεις τον εαυτό σου. 9Ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνεις τις διαστρεβλωμένες σου αντιλήψεις αληθινές και η δημιουργία σου είναι πέρα από το δικό σου λάθος. 10Γι αυτό τελικά πρέπει να επιλέξεις να θεραπεύσεις τον διαχωρισμό.
4. Η ορθή νόηση δεν πρέπει να συγχέεται με το νου που γνωρίζει, επειδή αυτή ισχύει μόνο στη σωστή αντίληψη. 2Μπορεί να έχετε ορθοφροσύνη ή αφροσύνη, αλλά ακόμα κι αυτές υπόκεινται σε βαθμούς, που καταδεικνύουν ότι δεν αφορούν τη γνώση. 3Ο όρος «ορθή σκέψη» (ορθοφροσύνη) χρησιμοποιείται σωστά ως η διόρθωση της «λανθασμένης σκέψης» (αφροσύνη) και αφορά την κατάσταση του νου που επιφέρει ακριβή αντίληψη. 4Η ορθοφροσύνη είναι προσανατολισμένη στα θαύματα επειδή θεραπεύει τη διαστρέβλωση της αντίληψης και αυτό είναι πράγματι ένα θαύμα σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου.
5. Η αντίληψη πάντα εμπεριέχει κάποια κακή χρήση του νου διότι τον φέρνει σε κατάσταση αβεβαιότητας. 2Ο νους είναι πολύ δραστήριος. 3 Όταν επιλέγει να είναι διαχωρισμένος επιλέγει να αντιλαμβάνεται. 4Ως τότε επιθυμεί μόνο να γνωρίζει. 5Μετά μπορεί μόνο να διαλέγει με αμφιβολία και η μόνη διέξοδος από την αμφιβολία είναι η καθαρή αντίληψη. 6Ο νους επιστρέφει στη σωστή του λειτουργία μόνο όταν θελήσει να γνωρίσει. 7Αυτό τον θέτει υπό την υπηρεσία του πνεύματος, όπου η αντίληψη αλλάζει. 8Ο νους επιλέγει να αυτοδιαιρεθεί όταν επιλέγει να φτιάξει τα δικά του επίπεδα. 9Αλλά δεν θα μπορούσε να διαχωριστεί ολοκληρωτικά από το πνεύμα, επειδή από το πνεύμα προέρχεται όλη του η δύναμη να κατασκευάζει ή να δημιουργεί. 10Ακόμα και στη διαστρεβλωμένη δημιουργία ο νους αποτελεί απόδειξη της Πηγής του, διαφορετικά απλά παύει να υπάρχει. 11Αυτό όμως είναι αδύνατο επειδή ο νους ανήκει στο πνεύμα το οποίο ο Θεός δημιούργησε και το οποίο εξαιτίας Αυτού είναι αιώνιο.
6. Η ικανότητα του νου να αντιλαμβάνεται** κατέστησε δυνατή την ύπαρξη του σώματος ώστε να μπορεί να αντιληφθεί κάτι και με κάτι. 2Γι αυτό η αντίληψη ενέχει μια ανταλλαγή την οποία η γνώση δεν χρειάζεται. 3Η ερμηνευτική λειτουργία ή αντίληψη, που είναι μια διαστρεβλωμένη μορφή δημιουργίας, σου επιτρέπει να ερμηνεύσεις το σώμα σου ως τον εαυτό σου σε μια απόπειρα να δραπετεύσεις από τη διαμάχη που επέφερες. 4Το πνεύμα που γνωρίζει, δεν θα μπορούσε να συμφιλιωθεί μ αυτή την απώλεια δύναμης επειδή είναι ανίκανο για το σκοτάδι. 5Αυτό κάνει το πνεύμα απροσπέλαστο στον νου και ολοκληρωτικά απρόσιτο στο σώμα. 6Από κει και ύστερα αντιλαμβάνεσαι το πνεύμα σαν απειλή, επειδή το φως καταλύει το σκοτάδι απλά με το να σου δείχνει ότι το σκοτάδι δεν υπάρχει. 7Η αλήθεια πάντοτε θα υπερνικά το λάθος μ αυτό τον τρόπο. 8Αυτή δεν μπορεί να είναι μια ενεργητική διαδικασία διόρθωσης επειδή, όπως ήδη έχω τονίσει, η γνώση δεν κάνει τίποτε. 9Μπορεί να αντιληφθείς τη γνώση σαν επιτιθέμενο ή εισβολέα αλλά όμως η γνώση δεν μπορεί να επιτεθεί. 10Ο,τι αντιλαμβάνεσαι ως επίθεσή της είναι η δική σου ασαφής αναγνώριση ότι τη γνώση μπορείς πάντα να τη θυμάσαι, καθώς ποτέ η ίδια δεν έχει καταστραφεί.
7. Ο Θεός και τα δημιουργήματά Του παραμένουν στη βεβαιότητα και έτσι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά διαστρεβλωμένη δημιουργία. 2Η αλήθεια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει λάθη που τα επιθυμείς. 3 Ήμουν ένας άνθρωπος που θυμήθηκε το πνεύμα και τη γνώση του πνεύματος αυτού. 4Ως άνθρωπος δεν προσπάθησα να αντικρούσω το λάθος με τη γνώση, αλλά να διορθώσω το λάθος στη βάση του. 5Επέδειξα και την αδυναμία του σώματος και τη δύναμη του νου. 6Με το να ενώσω τη θέλησή μου με το Θέλημα του Δημιουργού μου όπως ήταν φυσικό θυμήθηκα το πνεύμα και τον πραγματικό του σκοπό. 7Δεν μπορώ να ενώσω για σένα τη θέλησή σου με του Θεού, αλλά μπορώ να σβήσω όλες τις διαστρεβλωμένες αντιλήψεις από τον νου σου αν τον θέσεις υπό την καθοδήγησή μου. 8Μόνο οι διαστρεβλωμένες σου αντιλήψεις είναι εμπόδιο στο δρόμο σου. 9Χωρίς αυτές μπορείς να διαλέξεις το βέβαιο. 10Μια ορθή αντίληψη επιφέρει μια ορθή επιλογή. 11Εγώ δεν μπορώ να διαλέξω για σένα, αλλά μπορώ να σε βοηθήσω να κάνεις τη σωστή επιλογή σου. 12Το «πολλοί οι προσκεκλημένοι αλλά λίγοι οι εκλεκτοί» θα έπρεπε να είναι «όλοι προσκαλούνται αλλά λίγοι επιλέγουν ν ακούσουν». 13Και έτσι δεν επιλέγουν σωστά. 14Οι «εκλεκτοί» είναι απλά εκείνοι που επιλέγουν σωστά νωρίτερα από τους άλλους. 15Οι σωστοί νόες μπορούν να επιλέξουν τώρα και θα βρουν γαλήνη στη ψυχή τους. 16Ο Θεός σε γνωρίζει μόνο μέσα στην ειρήνη και αυτή είναι η πραγματικότητά σου.
* Σημείωση μεταφραστού: Εδώ η λέξη συνείδηση χρησιμοποιείται με την έννοια του μέρους της συνειδητότητας που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ξέχωρο από το όλον.
** Σημείωση μεταφραστού: η αντίληψη είναι πολύ κατώτερη της γνώσης, αλλά επίσης και μια μορφή διαστρέβλωσης όπως η ίδια η ελληνική λέξη υποδηλώνει (Αντί-ληψη).

Share