Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όπως ακριβώς το εγώ θέλει να περιορίσει την αντίληψη που έχετε σχετικά με τους αδελφούς σας μόνο στο επίπεδο του σώματος, έτσι και το Άγιο Πνεύμα θα αποδεσμεύσει την όρασή σας και θα σας αφήσει να δείτε τις ολόλαμπρες Ακτίνες που λάμπουν σε αυτούς και που είναι τόσο απεριόριστες ώστε φτάνουν στον Θεό. 2Αυτή η μεταστροφή της όρασης επιτυγχάνεται μέσα στην άγια στιγμή. 3Όμως είναι απαραίτητο να μάθετε τι συνεπάγεται αυτή η μεταστροφή έτσι ώστε να είστε πρόθυμοι να τη μονιμοποιήσετε. 4Αν είστε πρόθυμοι δεν θα σας εγκαταλείψει επειδή είναι αιώνια. 5Μόλις τη δεχθείτε ως τη μόνη αντίληψη που θέλετε, τότε μεταφράζεται σε γνώση εξαιτίας της συμμετοχής του Ίδιου του Θεού στην Επανόρθωση, διότι είναι το μόνο που Εκείνος κατανοεί. 6Επομένως δεν θα υπάρξει καθυστέρηση από τη στιγμή που εσείς θα είστε έτοιμοι γι΄αυτό. 7Ο Θεός είναι έτοιμος τώρα, εσείς δεν είστε.
2. Το έργο μας είναι να συνεχίσουμε, επισπεύδοντας την αναγκαία διαδικασία που μας επιτρέπει να αντικρίζουμε κάθε παρεμβολή και να αναγνωρίζουμε τι πραγματικά είναι. 2Διότι είναι αδύνατον να μην αποδίδετε κάποια αξία σε κάτι που νομίζετε ότι θέλετε. 3Το σώμα είναι το σύμβολο του εγώ, όπως το εγώ είναι το σύμβολο του διαχωρισμού. 4Και τα δύο δεν είναι τίποτ΄άλλο από απόπειρες να περιοριστεί η επικοινωνία και στο τέλος να γίνει αδύνατη. 5Για να υπάρξει νόημα η επικοινωνία πρέπει να είναι απεριόριστη, διότι αν της λείψει το νόημα δεν θα σας ικανοποιεί απόλυτα. 6Όμως παραμένει το μόνο μέσο με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικές σχέσεις που δεν έχουν όρια επειδή έχουν δημιουργηθεί από τον Θεό.
3. Μέσα στην άγια στιγμή όπου οι Λαμπρές Ακτίνες αντικαθιστούν το σώμα στην επίγνωση, σας παρέχεται η αναγνώριση των απεριόριστων σχέσεων. 2Αλλά για να το δείτε αυτό, είναι απαραίτητο να πάψετε να χρησιμοποιείτε το σώμα για τους σκοπούς του εγώ και να αποδεχθείτε το γεγονός ότι το εγώ δεν έχει κανένα σκοπό που να μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του. 3Το εγώ θέλει να σας περιορίσει σ΄ένα σώμα για τους δικούς του σκοπούς και ενόσω εσείς νομίζετε ότι έχει πράγματι κάποιο σκοπό θα επιλέγετε να χρησιμοποιείτε τα μέσα με τα οποία προσπαθεί να επιτύχει τους σκοπούς του. 4Αυτό όμως ποτέ δεν θα συμβεί. 5Παρ΄όλ΄αυτά έχετε αναγνωρίσει πως το εγώ, του οποίου οι σκοποί είναι μάταιοι, θα παλέψει γι΄αυτούς μ΄όλη του τη δύναμη, δηλαδή με τη δύναμη που εσείς θα του έχετε δώσει.
4. Είναι αδύνατον να διαιρέσετε τη δύναμη σας ανάμεσα στον Ουρανό και την Κόλαση, τον Θεό και το εγώ και συνάμα να απελευθερώσετε τη δύναμή σας για δημιουργία που είναι ο μόνος σκοπός για τον οποίο σας δόθηκε. 2Η Αγάπη πάντοτε θα δίνει προς αύξηση. 3Το εγώ όμως θέτει όρια και απαιτεί να τηρηθούν, ενώ αυτά αντιπροσωπεύουν την απαίτησή του για μικρότητα και αναποτελεσματικότητα. 4Αν περιορίσετε την άποψη που έχετε για έναν αδελφό στο ότι είναι μόνο ένα σώμα, πράγμα που θα συμβαίνει όσο δεν τον ελευθερώνετε απ΄αυτό στη σκέψη σας, τότε το δώρο που έχει να σας προσφέρει το αρνείστε στον εαυτό σας. 5Το σώμα του δεν μπορεί να σας το δώσει και ούτε να το αναζητήσετε μέσω του δικού σας σώματος. 6Όμως οι νόες σας ανήκουν ήδη σε ένα κοινό συνεχές και το μόνο που χρειάζεται είναι να το δεχθείτε. 7Έτσι η μοναξιά θα χαθεί καθώς θα βρεθείτε στον Ουρανό.
5. Αν αφήνατε το Άγιο Πνεύμα να σας μιλήσει για την Αγάπη του Θεού για εσάς και για την ανάγκη που έχουν τα δημιουργήματά σας να βρίσκονται μαζί σας για πάντα, θα βιώνατε την έλξη του Αιώνιου. 2Όποιος ακούσει το Άγιο Πνεύμα να μιλά γι΄αυτήν δεν θα έχει πλέον επιθυμία να μείνει εδώ. 3Διότι το θέλημά σας είναι να βρίσκεστε στον Ουρανό όπου είστε πλήρεις και γαλήνιοι και έχετε τόσο σίγουρες και γεμάτες αγάπη σχέσεις που κάθε όριο είναι αδύνατο. 4Δεν θα θέλατε να ανταλλάξετε τις ασήμαντες σχέσεις σας με αυτό; 5Διότι το σώμα είναι ασήμαντο και περιορισμένο και μόνο εκείνοι που θα τους βλέπατε χωρίς τα όρια που επιβάλλει το εγώ μπορούν να σας προσφέρουν το δώρο της ελευθερίας.
6. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε τα όρια που έχετε θέσει στην αντίληψη σας και δεν έχετε ιδέα για την ομορφιά που θα μπορούσατε ν΄αντικρίσετε. 2Όμως πρέπει να θυμάστε τούτο: η έλξη της ενοχής δημιουργεί εμπόδια στην έλξη του Θεού. 3Η έλξη Του για σας παραμένει απεριόριστη αλλά επειδή η δύναμή σας, που είναι η δική Του, είναι τόσο μεγάλη όπως η δική Του, μπορείτε να απομακρυνθείτε από την αγάπη. 4Αυτό που επενδύετε στην ενοχή το αποσύρετε από τον Θεό. 5Η όραση σας αδυνατίζει διότι έχετε επιχειρήσει να διαχωρίσετε τον Πατέρα από τον Υιό και να περιορίσετε την επικοινωνία τους. 6Μην αναζητάτε τον Συντονισμό με το Ένα σε περαιτέρω διαχωρισμό. 7Μην περιορίζετε την όραση του Υιού του Θεού σ΄αυτά που παρεμβαίνουν στην απελευθέρωση Του και τα οποία το Άγιο Πνεύμα πρέπει να αποδομήσει για να τον απελευθερώσει. 8Διότι είναι η πίστη του στον περιορισμό που τον έχει φυλακίσει.
7. Όταν το σώμα πάψει να σας ελκύει και όταν πλέον δεν δίνετε καμία αξία σ΄αυτό ως μέσον για να αποκτήσετε κάτι, τότε δεν θα υπάρχει καμία παρεμβολή στην επικοινωνία και οι σκέψεις σας θα είναι τόσο ελεύθερος όσο και του Θεού. 2Καθώς αφήνετε το Άγιο Πνεύμα να σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε το σώμα μόνο για τους σκοπούς της επικοινωνίας, και αποποιείστε τη χρήση του σώματος για διαχωρισμό και επίθεση όπως κάνει το εγώ, θα μάθετε ότι δεν χρειάζεστε καθόλου το σώμα. 3Μέσα στην άγια στιγμή δεν υπάρχουν σώματα και βιώνετε μόνο την έλξη του Θεού. 4Όταν την αποδέχεστε ως αδιαίρετη ενώνεστε μαζί Του. 5Η πραγματικότητα αυτής της σχέσης γίνεται η μόνη αλήθεια που θέλετε. 6Όλη η αλήθεια βρίσκεται σ΄αυτό.

Share