Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μόνο εσείς μπορείτε να περιορίσετε τη δημιουργική δύναμή σας αλλά ο Θεός θέλει να την ελευθερώσετε. 2Δεν θέλει να αποκλείσετε τον εαυτό σας από τα δημιουργήματά σας, όπως δεν θέλει να αποκλείσει τον Εαυτό Του από τα δικά Του δημιουργήματα. 3Μην παρακρατείτε τα δώρα σας από την Υιότητα, διαφορετικά παρακρατείτε τον εαυτό σας από τον Θεό. 4Ο εγωισμός προέρχεται από το εγώ αλλά η Πληρότητα του Εαυτού προέρχεται από το πνεύμα επειδή το δημιούργησε ο Θεός. 5Το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται σ’ εκείνο το μέρος του νου που είναι μεταξύ του εγώ και του Πνεύματος. 6Είναι ο μεσολαβητής ανάμεσά τους αλλά είναι πάντα με το μέρος του Πνεύματος. 7Αυτό το αντιλαμβάνεται το εγώ ως μεροληψία και αντιδρά σαν να παραγκωνίζεται. 8Το πνεύμα όμως το αντιλαμβάνεται ως αλήθεια, επειδή γνωρίζει την πληρότητά του και δεν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη κάποιου τμήματος από το οποίο έχει αποκλειστεί.
2. Το πνεύμα γνωρίζει πως η επίγνωση όλων των αδελφών του συμπεριλαμβάνεται μέσα στη δική του, όπως και η δική του επίγνωση συμπεριλαμβάνεται μέσα στον Θεό. 2Γι’ αυτό, η δύναμη όλης της Υιότητας και του Δημιουργού της αποτελεί την ίδια την πληρότητα του πνεύματος, καθιστώντας τα δημιουργήματά του εξίσου πλήρη και εξίσου τέλεια. 3Το εγώ δεν μπορεί να επικρατήσει ενάντια σε μια ολότητα η οποία περιλαμβάνει τον Θεό και κάθε ολότητα πρέπει να περιλαμβάνει τον Θεό. 4 Έδωσε σε ό,τι δημιούργησε όλη την δύναμή Του, επειδή ό,τι δημιούργησε είναι τμήμα Του και μοιράζεται το Είναι Του με Εκείνον. 5Η δημιουργία είναι το αντίθετο της απώλειας όπως η ευλογία είναι το αντίθετο της θυσίας. 6Το είναι πρέπει να επεκτείνεται. 7Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί την γνώση του εαυτού του. 8 Το πνεύμα λαχταρά να μοιραστεί το είναι του όπως έκανε ο Δημιουργός του. 9Δημιουργημένο μέσα από το μοίρασμα, η θέλησή του είναι να δημιουργεί. 10Δεν επιθυμεί να περιορἰσει τον Θεό στον Εαυτό του  αλλά να επεκτείνει το Είναι Του.
3. Η επέκταση του Είναι του Θεού είναι η μόνη λειτουργία του πνεύματος. 2Η πληρότητά του δεν μπορεί να είναι περιορισμένη όπως δεν μπορεί να είναι ούτε η πληρότητα του Δημιουργού Του. 3Η πληρότητα είναι επέκταση. 4Ολόκληρο το σύστημα σκέψης του εγώ εμποδίζει την επέκταση και έτσι εμποδίζει τη μοναδική σας λειτουργία. 5Συνεπώς εμποδίζει την χαρά σας έτσι που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας ως ανολοκλήρωτο. 6Είστε ανολοκλήρωτοι, εκτός κι αν δημιουργείτε αλλά ο Θεός δεν γνωρίζει την μη ολοκλήρωση γι᾽ αυτό πρέπει να δημιουργείτε. 7Μπορεί να μη γνωρίζετε τα ίδια τα δημιουργήματά σας αλλά αυτό δεν επεμβαίνει πλέον στην πραγματικότητά τους όπως και η μη επίγνωσής σας για το πνεύμα σας δεν επεμβαίνει στο είναι του.
4. Η Βασιλεία επεκτείνεται παντοτινά επειδή είναι μέσα στο Νου του Θεού. 2Δεν γνωρίζετε την χαρά σας επειδή δεν γνωρίζετε την ίδια την πληρότητα του Εαυτού σας. 3Εάν αποκλείσετε  οποιοδήποτε μέρος της Βασιλείας από τον εαυτό σας δεν είστε  πλήρεις. 4Ένας διαχωρισμένος νους δεν μπορεί να αντιληφθεί την πληρότητά του και χρειάζεται το θαύμα της ολότητας να λάμψει μέσα του και να τον θεραπεύσει. 5Αυτό αφυπνίζει ξανά μέσα του την ολότητα και τον αποκαθιστά στη Βασιλεία ακριβώς επειδή αποδέχθηκε την ολότητά του. 6Η πλήρης αναγνώριση της πληρότητας του Εαυτού από τον νου καθιστά αδύνατο τον εγωισμό και αναπόφευκτη την επέκταση. 7Να γιατί υπάρχει τέλεια ειρήνη στη Βασιλεία. 8Το πνεύμα εκπληρώνει την λειτουργία του και μόνο η πλήρης εκπλήρωση είναι ειρήνη.
5. Τα δημιουργήματά σας διαφυλάσσονται για λογαριασμό σας επειδή το Άγιο Πνεύμα, το οποίο βρίσκετε στο νου σας, τα γνωρίζει και μπορεί να τα φέρει στην επίγνωσή σας όποτε του το επιτρέψετε. 2Βρίσκονται εκεί αποτελώντας τμήμα του ίδιου σας του είναι, επειδή η πληρότητά σας τα περιλαμβάνει. 3Τα δημιουργήματα κάθε Υιού του Θεού είναι δικά σας, καθώς κάθε δημιουργία ανήκει στον καθένα, εφόσον δημιουργήθηκε για την Υιότητα ως σύνολο.
6. Δεν έχετε αποτύχει να αυξήσετε την κληρονομιά των Υιών του Θεού και έτσι δεν έχετε αποτύχει να την εξασφαλίσετε για εσάς. 2Εφόσον ήταν το Θέλημα του Θεού να σας δώσει αυτή την κληρονομιά, σας την έδωσε για πάντα. 3Εφόσον είναι το Θέλημά Του να την έχετε για πάντα, σας έδωσε και τα μέσα για να την διατηρήσετε και να την κρατήσετε. 4Και όντως το έχετε κάνει. 5Το να παρακούσετε το Θέλημα του Θεού έχει νόημα μόνο για τους τρελούς. 6Κάτι τέτοιο είναι πραγματικά αδύνατον. 7Η πληρότητα του Εαυτού σας είναι τόσο απεριόριστη όσο και του Θεού. 8 Όπως και η δική Του, επεκτείνετε παντοτινά μέσα σε μια κατάσταση τέλειας ειρήνης. 9Η ακτινοβολία της είναι τόσο έντονη ώστε δημιουργεί με τέλεια χαρά και μόνο κάτι ολοκληρωμένο μπορεί να γεννηθεί από την Ολότητά Της.
7. Να είστε σίγουροι πως ποτέ δεν χάσατε την Ταυτότητά σας ούτε και τις επεκτάσεις που την διατηρούν σε ολότητα και ειρήνη. 2Τα θαύματα είναι μια εκδήλωσή αυτής της σιγουριάς. 3Είναι αντανακλάσεις και των δύο, της ορθής ταύτοποίησης σας με τους αδελφούς σας και της επίγνωσής σας ότι η ταυτοποίησή σας διατηρείται με την επέκτασή. 4Το θαύμα είναι ένα μάθημα τέλειας αντίληψης. 5 Έχοντας συμπεριλάβει κάθε μέρος της ολότητας σε αυτό το μάθημα, τότε έχετε συμπεριλάβει το όλον.

Share