Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η ενοχή παραμένει το μόνο πράγμα που αποκρύπτει τον Πατέρα, διότι η ενοχή είναι επίθεση κατά του Υιού Του. 2Οι ένοχοι πάντα καταδικάζουν κι έχοντας καταδικάσει θα εξα­κολουθήσουν να καταδικάζουν, συνδέοντας το μέλλον με το παρελθόν καθώς αυτός είναι ο νόμος του εγώ. 3Η πίστη σε αυτόν τον νόμο δεν επιτρέπει την είσοδο του φωτός, διότι απαι­τεί πίστη προς το σκοτάδι κι απαγορεύει την αφύπνιση. 4Οι νόμοι του εγώ είναι αυστηροί και οι παραβάτες τιμωρούνται σκληρά. 5Γι αυτό μη δείχνετε υπακοή στους νόμους του, διότι είναι νόμοι τιμωρίας. 6Κι εκείνοι που τους ακολουθούν πιστεύουν ότι είναι ένοχοι κι έτσι πρέπει να καταδικάζουν. 7Ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν πρέπει να παρεμβαί­νουν οι νόμοι του Θεού, εάν επιθυμείτε να ελευθερωθείτε. 8Η Επανόρθωση στέ­κεται ανάμεσα τους σαν μια λυχνία που ακτινοβολεί τόσο λαμπρά που η αλυσίδα του σκό­τους στην οποία δεσμευτήκατε θα εξαφανιστεί.
2.Η απελευθέρωση από την ενοχή είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός του εγώ. 2“Μην φοβίζετε κανέναν” διότι η ενοχή του είναι δική σας κι υπακούοντας στις σκληρές εντολές του εγώ φέρνετε την καταδίκη του στον εαυτό σας και δεν θα διαφύγετε την τιμωρία που αυτό προσφέρει σ᾽ εκείνους που το υπακούουν.3 Το εγώ ανταμείβει την πίστη προς αυτό με πόνο, διότι η πίστη σ αυτό είναι πόνος. 4Και η πίστη μπορεί ν᾽ ανταμειφθεί μόνο κατά τους όρους που υπαγορεύει η πεποίθηση με την οποία σχηματίστηκε αυτή η πίστη. 5Η πίστη φτιάχνει την ισχύ της πεποίθησης κι ανάλογα πού επενδύεται καθορίζεται και η ανταμοιβή της. 6Διότι η πίστη δίνεται πάντα προς κάτι που θεωρείται πολύτιμο κι αυτό που θεωρείτε εσείς πολύτιμο, αυτό και σας επιστρέφεται.
3.Ο κόσμος μπορεί να σού δώσει μόνον ό,τι του έδωσες, όντας δική σου προβολή και τίποτα άλλο, δεν έχει κανένα νόημα εκτός από αυτό που βρήκες σε αυτόν και τοποθέτησες την πίστη σου σε αυτό. 2Μείνε πιστός στο σκοτάδι και δεν θα δείς, διότι η πίστη σου θα ανταμειφθεί όπως την έδωσες. 3Θα αποδεχθείς τον θησαυρό σου και τοποθετώντας την πίστη σου στο παρελθόν, το μέλλον θα είναι σαν το παρελθόν. 4Ο,τιδήποτε αγαπάς νομίζεις ότι είναι δικό σου. 5Η δύναμη της δικής σου αξιολόγησης θα το κάνει τέτοιο.
4.Ο Η Εξιλέωση φέρνει μια επανεκτίμηση όλων όσων λατρεύετε, διότι είναι το μέσον δια του οποίου το Άγιο Πνεύμα μπορεί να διαχωρίσει το ψευδές από το αληθινό, τα οποία έχετε δεχθεί στον νου σας χωρίς διάκριση. 2Συνεπώς, δεν μπορείτε να υπολογί­σετε την αξία του ενός χωρίς το άλλο και η ενοχή έχει γίνει για σένα τόσο αληθινή όσο και η αθωότητα. 3Δεν πιστεύεις ότι ο Υιός του Θεού είναι αθώος, διότι βλέπεις το παρελθόν και δεν τον βλέπεις. 4Όταν καταδικάζεις έναν αδελφό, λές, «Εγώ ο οποίος ήμουν ένοχος επιλέγω να παραμείνω έτσι». 5Έχεις αρνηθεί την ελευθερία του και κάνοντας το αυτό έχεις αρνηθεί την μαρτυρία για την δική σου ελευθερία. 6Θα μπορούσαες εξίσου εύκολα να τον είχες απελευθερώσει από το παρελθόν και να είχες σηκώσει από τον νου του το σύννεφο της ενοχής που τον δένει σε αυτήν. 7Και η δική του ελευθερία θα είχε γίνει και δική σου.
5.Μην θέτετε την ενοχή του πάνω του, διότι η ενοχή του στηρίζεται στη μυστική του σκέψη ότι ήδη το έχει κάνει αυτό σ᾽εσάς. 2Θα τον διδάσκατε λοιπόν, ότι έχει δίκιο στην αυταπάτη του; 3Η ιδέα ότι ο αναμάρτητος Υιός του Θεού μπορεί να προσβάλλει και να ενο­χοποιήσει τον εαυτό του είναι παράλογη. 4Με οποιαδήποτε μορφή και για τον οποιοδήπο­τε, μην το πιστεύετε αυτό. 5Διότι η αμαρτία και η καταδίκη είναι το ίδιο και η πίστη στο ένα σημαίνει πίστη και στο άλλο, καλώντας για τιμωρία αντί για αγάπη. 6Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραφροσύνη και να ζητάτε την τιμωρία για τον εαυτό σας πρέπει να είναι παράλογο.
6.Μην βλέπετε λοιπόν κανέναν ως ένοχο, και έτσι θα επικυρώσετε την αλήθεια της αθω­ότητας στον εαυτό σας. 2Σε κάθε καταδίκη που προσφέρετε στον Υιό του Θεού βρίσκεται η απόλυτη βεβαιότητα της δικής σας ενοχής. 3Εάν Θα θέλατε το Άγιο Πνεύμα να σας ελευ­θερώσει από αυτήν, δεχθείτε την προσφορά Του της Εξιλέωσης για όλους τους αδελφούς σας. 4Διότι έτσι μαθαίνετε ότι ισχύει και για σας. 5Να θυμάστε πάντα ότι είναι αδύ­νατον να καταδικάσετε μόνο μερικώς τον Υιό του Θεού. 6Εκείνοι τους οποίους βλέπετε ως ενόχους γίνονται οι μάρτυρες της ενοχής μέσα σας και θα την δείτε μέσα σας, διότι είναι εκεί μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως. 7Η ενοχή βρίσκεται πάντα μέσα στον νου σου, ο οποί­ος έχει καταδικάσει τον εαυτό του. 8Μην την προβάλλεις, διότι καθώς το κάνεις, δεν μπορεί να αναιρεθεί. 9Για κάθε έναν που απελευθερώνεις από την ενοχή η χαρά στους Ουρανούς είναι μεγάλη και αγάλλονται οι μάρτυρες της πατρότητας σου.
7.Η ενοχή σε τυφλώνει, διότι εφ’ όσον βλέπεις μια κηλίδα ενοχής μέσα σου, δεν βλέπεις το φως. 2Και προβάλλοντας την ο κόσμος φαίνεται σκοτεινός, και σαβανωμένος μέσα στην ενοχή σου. 3Ρίχνεις έναν σκοτεινό πέπλο πάνω του και δεν μπορείς να τον δείς διότι δεν μπορείς να κοιτάξεις εντός. 4Φοβάσαι αυτό που θα αντίκριζες εκεί αλλά δεν είναι εκεί. 5Το πράγμα που φοβάσαι έχει φύγει. 6Εάν κοιτούσες εντός θα έβλεπες μόνο τήν Εξιλέωση να ακτινοβολεί με ηρεμία και ειρήνη πάνω στον βωμό του Πατέρα σου.
8. Μην φοβάσαι να κοιτάξεις εντός. 2Το εγώ σου λέει ότι όλα είναι μαύρα από ενοχή εντός σου και σε προστάζει να μην κοιτάξεις. 3Αντί γι᾽ αυτό, σε προστάζει να κοιτάξεις τους αδελφούς σου και να δείς την ενοχή σε αυτούς. 4Αλλά, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς να παραμείνεις τυφλός. 5Διότι εκείνοι που βλέπουν τους αδελφούς τους μέσα στο σκοτάδι και ενόχους μέσα στο σκοτάδι με το οποίο τους σαβανώνουν, φοβούνται υπερβολικά να κοιτάξουν το φως εντός. 6Μέσα σου δεν βρίσκεται ό,τι πιστεύεις ότι υπάρχει εκεί και στο οποίο εναποθέτεις την πίστη σου. 7Μέσα σου βρίσκεται το ιερό σημάδι της τέλειας πίστης που ο Πατέρας σου έχει σε εσένα. 8Δεν σε αξιολογεί όπως εσύ. 9Γνωρίζει τον Εαυτό Του και γνωρίζει την αλήθεια μέσα σου. 10Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει διαφορά, διότι Αυτός δεν γνωρίζει διαφορές. 11Μπορείς εσύ να δείς ενοχή εκεί όπου ο Θεός γνωρίζει ότι υπάρχει τέλεια αθωότητα; 12Μπορείς να αρνηθείς την γνώση Του αλλά δεν μπορείς να την αλλά­ξεις. 13Κοίτα λοιπόν, το φως που Αυτός έθεσε εντός σου και μάθε ότι αυτό που φοβό­σουν ότι υπήρχε εκεί έχει αντικατασταθεί από την αγάπη.

Share